Selamlar herkese,
Büyük bir yoğunluktan çıktın çok normal. Doktoraya başla :))
Başlayacağım inşallah. Ne bileyim ya. Böyle bomboş geliyor her şey. :(((
Bende lisanstan sonra öyle olmuştum canım sıkılıyordu resmen. Ama ben lisanstan sonra devam etmedim
aynen oyle . insaniglunun isteklerinin haz alma duygusunun tatmin olmasinin siniri yok . insan doyimsuz varlik . haliyle bir hedeften sonra baska birsey istiyor beyin. belliki seviyorsun kendini gelistirmeyi . bi tik farkli ugraslar hobiler edin. suana kadar yaptigin seyler hep entellektuel
olarak gelistiren seyler seni. keyf alacak farkli alan bul bi sure. sonra yine devam edersin.
ben felsefe mezunuyum. felsefenin f sini duymak gormek istemiyorum midem bulaniyor arrik. insan bıkıyor
Peki ne yaptınız ondan sonra?
Güzel ya. Neden öyle dediniz? :((
Felsefe iyidir.
Altta yatan başka bir boşluk var gibi sanki. Bir yandan bilmenin getirdiği farkındalık da yanlış evrilmiş. Bilgi farkındalık getirir, bu da doğru yönetilemezse kaygıya dönüşür. Bilmeyen insanlar daha mutludur bu yüzden ;)
Şöyle birkaç sene özel sektör tecrübesi istemez misin, değil zihnini sorgulamak, sabah yüzümü yıkayıp işe gitsem şükür Allah'a dersin :))))
Tabii, duymak isterim elbette. :)))))
Ben de özel sektördeydim ama çıktım. Ancak ben evden çalışıyordum. Şu an kamuda çalışıyorum.
Üniversite mezunuyetimde oldu bana, bildiğin depresyona girdim ben.
Okulu uzatmıştım, bunalmıştım ve tek hedefim okulu bitirmekti. Tek ders sınavı kalmıştı artık, deli gibi ona çalıştım ve geçtim. Okul bitti. Ama sonrasını hiç düşünmemiştim. Afalladım eee şimdi ne olacak?
Gerçek hayat karşımdaydı artık ve daha büyük savaş var burada.
Hastalık hastası oldum o dönem ve bildiğin her branşa gittim hastayım diye 🤦🏼♀️
İş bulunca toparladım ama işi de öyle hemen bulamıyorsun bazen
Ben zaten çalışıyorum. Aslında ben de alışamadım.
Arkadaşın dediği gibi büyük bir yoğunluktan çıktığın için sürekli bir şeylerle meşgul olmaya çalışıyorsun yoksa zaman nasıl geçecek gibi düşünüyor olabilirsin ama bence bu kadar bir şeylerle uğraşmak insanın zihnini yorar. Çalışmayı düşünmüyor musun? Veya gezip yeni yerler keşfetmek güzel olmaz mı ? Hiçbirimiz bu dünyaya ait değiliz elbette bu yüzden mesela ben olabildiğince hayatı yaşama taraftarıyım bunun dışında yeni bilgiler öğrenmek değil de hobiler edinme taraftarıyım. Yani hayatın eğlence kısmına odaklanırsak derin düşüncelere dalmayız.
Ben kamuda çalışıyorum ama hala böyle. İşteyken bile aklıma geliyor bu düşünceler.
1,486,316 soru
24,299,562 cevap
343,972 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın