+1 oy
743 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,777 puan) tarafından

Selamın aleyküm hanımlar nasılsınız yemekler yendimi çaylar kahveler içildimi neler yapıyorsunuz 🤗 

Eskisi gibi giremiyorum artık bi göz atıp kaçıyorum 🫣🫣

Sizlerinde fikrini istiyorum belki yargılananlar Olacaktır ama bunu göze alarak soruyorum bana göre ibretlik bir durum diye düşünüyorum 

Hanımlar ben üzüm yaprağı aldım bu bidona basıyorlarya adı aklıma gelmedi neyse 

5 kiloluk bidonda aldım ve ilk kez dışardan aldım normalde annemin vardı her sene ondan toplardim ama bu sene gidemedim uğraşmak istemedim birde abimin nişanı yeğenimin düğünü dedim siz değerlendirin neyse 

Geçen birdan bi abladan aldım benden 5 kiloluk bidona 1500 aldı fiyat bilgimde yoktu tamm dedim kilosu 300 dedi tamm sonra şans eseri öğrendim ki 5 kiloluk bidonda maksimum 3 kilo yaprak oluyor Muş yine birşey demedim normalde oğlumun doğum günü için aldim ama geçen gün canım istedi aldım sarmak için yapraklar dokunduğun gibi parçalanıyor ablaya dedim abla satılmıyor bunlar böyle böyle diye tamm kaynanama söyleyim dedi ve bütün yapraklari tuz yakmış 10 bidon yaprak çöp 2 gün önce  annem nasıl güzelmiydi yapraklar dedi dedim böyle böyle oldu annem üzüldü kadının emeği çöp oldu diye bende bi an boşluğuma geldi oh iyi oldu insanları dolandırırsa öyle olur dedim 🥴🥴🫣🫣🫣 

ANNEMDE SEN NE GADDAR KÖ.PEK OLDUN BAŞIMIZA DEDİ BANA KIZDI 🤣 

Yorumlarınızı bekliyorum 🫣 

12 Cevaplar

+12 oy
(32 puan) tarafından

Bunun neyi ibretlik anlamadım 🙄

(657 puan) tarafından

Kadın haram yediği için 10 bidon yaprağı çöp oldu . Ondan ibretlik bir olay 

-Reklam-
+2 oy
(10,164 puan) tarafından

Bidonu 600 TL bizim burda neredeyse 3 katı parasını almış yuh diyesim geldi şuan oranın piyasası nedir bilmem belki pahalı veriyordur ama satmadığım ve almadığım halde ben bile bir bidonun en fazla 3 buçuk kg yaprak alacağını biliyorum hafif zaten yaprak kiloda çok gelir eğer bilerek hakka girmişse Rabbim çıkarmış 

(6,777 puan) tarafından

İnan bilmiyordum cnm biz 3.4 yemeklik misafir için yapar buzluğa koyardık bir Karadenizli olarak biz kara lahana yapıyoruz üzüm yaprağı ile pek işimiz olmuyor burda bı kaç yere sordum kimi 450 dedi kimi en fazla 650 dedi ama ben almış bulunmuştum 

+2 oy
(563 puan) tarafından

Bibsene bizim de yaoragimiz olmadı bende satın aldım Allah im sardım ki yaprak pismek bilmedi kadını aradım dedim böyle böyle bide üç bidon almıştım napacz dedim abla sen gibi iki kişi daha şikayet etti geri getir paranı vareyim dedi yani yenecek birtarafi yoktu almsaydi geri emin ol sen gibi davranirdim yoldan para supurmuyouz bizde neticesinde 

(6,777 puan) tarafından

Banada parami getirecekler cnm 

+1 oy
(3,322 puan) tarafından

Geçen bende kendi asmamızın yaprağını bastım.zaten azdı bifon tam dolmadı.kullanmak için bi çıkarfıö hepsi parçalanıyor🤦‍♀️

Emeğemi yanayım araya giden yaprağamı.

Satıcının bence bastıktan sonra kontrol etmesi lazım.demekki bişeyler yanlış gitmişki parçalanıyor

(6,777 puan) tarafından

Tuzunu fazla kaçırmış sanırım biz buzluğa atarız bidona basmıyoruz normal de

+1 oy
tarafından

Canım bundan 2 ay önce bende eşime aldırdım.

Tokat yaprağımı ne

Elime aldım sarayım dedim paramparca oldu 

Esim dedi at bunu 

Ücretini Esim ödedi ne kadar verdi bilmiyorum

Ve attım çöpe 

Bir daha almadım.

Söylediğin kelime gaddarlıkla alakası yok 

Kafanı takma üzülme stresten uzak kal canım 

(6,777 puan) tarafından

Tuzunu fazla kaçırmış sanırım ondan oluyormuş 

+1 oy
(1,149 puan) tarafından

ben hazır aldım ama daha elime ulaşmadı çok iyi basılmış annem dedi bidonunu 600 e aldım bide çok iyimiş yapraklar

(6,777 puan) tarafından

Nerden aldın cnm sayfası filan varmı 

(1,149 puan) tarafından

eelazığdan bi tanıdıktan aldılar annemler malatyaya geldi ordan da ben mardine getireceğim. ama seninki bayağı pahalı olmuş 

(6,777 puan) tarafından

Aldıktan sonra araştırma yaptim burdada en fazla 650 deniyor cnm bida bu Tonga ya düşmem araştırma dan

+1 oy
(921 puan) tarafından

Degeri neyse keşke o degerden satsaydı hile karıştırmış o işe canım ben dua istiyorum yarın çözülmesi gereken bi iş var edermisin🤗

(6,777 puan) tarafından

Rabbim hayırlı kapılar açsın inşallah 

(921 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

+1 oy
tarafından

Bugun su bile içmek aklıma Düşmedi zamanla duzelmeyi alışmayi Umut ediyorum 

tarafından

Biliyorum biliyor musun aklıma sen geldin ben 56 yaşında babamı orada bırakırken ne yaşadım Allah senin acısını hafifletsin 

(3,385 puan) tarafından

Sevgi Allah rahmet eylesin cnm. İnan bu acın hiç bitmeyecek,azalacak ama bitmeyecek ve onla yaşamayı alışacaksın. 15 yıl oldu. Halâ acaba bir yerlerden çıkar gelir diye çocuk gibi hayal kuruyorum. Rabbim gittikleri yeri daha güzel eylesin inşAllah🤲🏻

(761 puan) tarafından

Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Kaybınız çok yeni. Acınızı yaşayın mümkün oldukça, çocuklara fazla belli etmeden. Acı geçmiyor ama hafifliyor yani insan o acıyla yaşamaya alışıyor. Allah sabır versin 🤲

tarafından

Allah razı olsun ben hep söyledim çok büyük bir yıkım yaşamıyorum çünkü bunu doğal karşılıyorum Allah evlat acısıyla başka acılarla sınamasın bu sınamak bile değil aslında hayatın tamamen özü bol bol dua etmek en rahatlatıcı şey ♥️

(761 puan) tarafından

Amin ❤️ ne güzel demişsiniz bol bol dua etmek yapabileceğimiz en iyi şey. Allah sizden de razı olsun 

0 oy
(1,712 puan) tarafından

Ayyy fırsatçılar her yerde var öyle yazık olmuş yaa parana geçen yıl ilk defa bende dışarıdan almak zorunda kalmıştım normalde benim bahçemde büyük bir ağacım var her yıl ordan  toplarım geçen yıl erken bitirdik diye almıştım aldığım yer de demişti eğer kötü çıkarsa gel parasını veririz diye dediğin gibi saramadim ama Allahtan az almıştım da onların bana parasını geri veririz demesi bile yeterli dedim kısmet değilmiş dedim yemedik parasını da almadım 😁

(6,777 puan) tarafından

Benimde param geri gelecek cnm 

(1,712 puan) tarafından

He iyi bari canim çünkü az bir para değil yazık anam 

(6,777 puan) tarafından

Öyle dolandırıldım diye üzülüyordum normalde sessiz kalmam ama sanırım biraz yoruldum saf sa.lak birşey olmuşum insanlara karşılık veresim bile gelmiyor 

0 oy
(1,893 puan) tarafından

Çok pahalıya satın almışsın 500 ile 1000 arası gidiyor tuzunu da fazla attığı için yaprak erimiş bu bidona basılan yaprak da çok hile oluyor kimisi az basar kimisi çok basar bu sene bende bastım çok sıkı bastım yani zorladim fazla yaprak alsın diye 

0 oy
(1,383 puan) tarafından

Canım aldığın yaprağın tuzu fazlaysa ondan yırtılıyordur belki kadın farkında değildi bilmiyordu bilmeden tuzunu fazla koymuş olabilir bozulmasın diye. Birde bizim burda da o fiyata satan var yaprağına bağlı 

0 oy
(657 puan) tarafından

5 kiloluk bidona 600 TL para verdim ve gerçekten muhteşem yapraklar. Tıka basa doldurmuş kadın zor çıkarıyorum yaprakları o derece . Haram ya insanlar yolunu bulmuş vallahi. Vicdanları nasıl rahat bilmem 

(657 puan) tarafından

Kandirmak helal birşey mi ? 

(657 puan) tarafından

Benim yapraklarım incecik tıka basa dolu zor çıkarıyorum 600 TL'den tazecik aldım . Fırsatçılıktan başka hiç birşey değil yazık günah 2 bin TL nedir 

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 659 göst.
+6 oy
19 cevap 796 göst.
+4 oy
6 cevap 331 göst.
+1 oy
24 cevap 784 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (6,777 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,397 soru

24,168,641 cevap

335,742 kullanıcı

...