Evet kuzum bu da bir sebep olabilir bebeklerde agirlikta geciktirebiliyor. Benim kızımda geç tuttu başını 5 aylıktı. Çok stres yapılacak bir durum değil nöroloji muhtemelen baş çevresi büyük olduğundan rutin kontrol edecektir. Benim kızımda da küçüktü bizde 1 yıl takipte kaldık. Sen hiç yatirmadigin için kasları gelişmemiştir, birde kilosu da maşallah nazar değmesin ama fazla. Bu tip bebeklerde oturma yürüme de gecikebiliyor normal karşılanıyor çoğunlukla. Daha erken bir surectesin 15 gün bile koysan fark eder. Kendini uzup strese sokma. Senin hiç birşey yapmana gerek yok. Bir battaniyeyi böyle rulo kıvır, üstüne battaniye ser bebeğin karnının yukarısına gelecek şekilde yatır. Veya emzirme yastığın varsa o da olur. Karşısına da bir oyuncak olur zeka kartı olur dikkat çekecek şeyler koy. Bebebgin sikilana kadar dursun. Benim kızım bazen yarım saat dururdu öyle kendi kendine. Bebeklerin doğumdan itibaren günlük belirli süreler yüzüstü konulmasi gerekiyor. Merak etme muhtemelen koymadigin içindir. Bir sorun olsa sağa sola da çeviremezdi muhtemelen.