0 oy
319 göst.
Diğer kategorisinde (1,189 puan) tarafından

Hayırlı günler kızlar 

Benim bebeğim tam 2 aylık hani bebekleri yüzüstü yatırdığımızda kafalarını kaldırırlar ya yukarıya doğru tamamen olmasa da 1 santim 2 santim kadar kızım kafasını hiç kaldıramıyor yüz yatarken ya normal mi acaba bu şekilde olması

12 Cevaplar

+1 oy
(2,832 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bebeklerde 4 ayda gerçekleşiyor baş tutma dedikleri tam baş kontrolü. Bebeğin kendi saha sola vs cevirebilmesi vs gibi tam fonksiyonlu yani. Sizin durumunuz normal değil. Bir çocuk doktoruna danışın muhtemelen takip eder 1 ay daha. Hipotonik bebek olabilir, hiç yüz üstü koymuyorsaniz kas gelişimi yetersiz olabilir ama 2 aylık yani 60 günlük bir bebeğin mutlaka bir kaç saniye de olsa kafasını kaldırabilmesi gerekir. İlk ayini tamamlayan çoğu bebek başını kaldırabilir veya bir tarafa çevirebilir sizin iki ay olmuş. Muhtemelen yetersiz tummy time koymanız kaynaklı olabilir ama yine de doktora götürmeniz de fayda var

(2,832 puan) tarafından

Evet kuzum bu da bir sebep olabilir bebeklerde agirlikta geciktirebiliyor. Benim kızımda geç tuttu başını 5 aylıktı. Çok stres yapılacak bir durum değil nöroloji muhtemelen baş çevresi büyük olduğundan rutin kontrol edecektir. Benim kızımda da küçüktü bizde 1 yıl takipte kaldık. Sen hiç yatirmadigin için kasları gelişmemiştir, birde kilosu da maşallah nazar değmesin ama fazla. Bu tip bebeklerde oturma yürüme de gecikebiliyor normal karşılanıyor çoğunlukla. Daha erken bir surectesin 15 gün bile koysan fark eder. Kendini uzup strese sokma. Senin hiç birşey yapmana gerek yok. Bir battaniyeyi böyle rulo kıvır, üstüne battaniye ser bebeğin karnının yukarısına gelecek şekilde yatır. Veya emzirme yastığın varsa o da olur. Karşısına da bir oyuncak olur zeka kartı olur dikkat çekecek şeyler koy. Bebebgin sikilana kadar dursun. Benim kızım bazen yarım saat dururdu öyle kendi kendine. Bebeklerin doğumdan itibaren günlük belirli süreler yüzüstü konulmasi gerekiyor. Merak etme muhtemelen koymadigin içindir. Bir sorun olsa sağa sola da çeviremezdi muhtemelen. 

(1,189 puan) tarafından

Az önce de yaptım dediğiniz gibi ama nefes alamıyor diye korkuyorum tekrar geri kaldırıyorum başını tamamen atıyor öne doğru

(2,832 puan) tarafından

Sık sık kontrol ederek koyun, kollarını da dışa doğru koyun attığım görselde ki gibi böyle en fazla başı düşer korkmayın alışacak zamanla 

image

(1,189 puan) tarafından

Tamam canım şu anda bile yapıyoruz eşimle akşam o kadar çok ağlıyorum ki anlatamam sana

(1,189 puan) tarafından

image

çok ağlıyor ama bir saniyeliğine de olsa bu şekilde kaldırıyor şu anda 2 gün önce hiç kaldıramıyordu resmen boğuluyordu böyle burnu tamamen yatağı kaplıyordu böyle şu anlık Bu kadar yeterli mi
-Reklam-
+2 oy
(15,205 puan) tarafından

Nasıl normal diyorlar anlamıyorum ama normal değil. Birkaç saniye de olsa kaldırmalı yere yüzüstü koy bol bol baş kontrolü üç ay sonunda tam sağlanmalı

(1,189 puan) tarafından

Nagiş iki gündür gece gündüz uğraşıyorum uyku dahi uyumadım bir yandan çocuğu götürüyorum doktora nöroloji yan dal olduğu için hemen vermiyorlar ya bugün götürdüm ben çocuktan nörolojik bir sıkıntı göremedim dedi gelişimi ayına göre güzel dedi gülmesi agu demesi göz teması ve nesneleri ve bizi takip ediyor gözüyle başını çeviriyor yani sağa sola takip ederken dediğim gibi iki gündür de çok fazla uğraşıyorum yani geceli gündüzlü böyle ben de eşim de şu anda öyle koyduğumuz zaman çok ağlıyor ama saniyelik de olsa bu şekilde kaldırıyor kafasını 2 ay için bu kadar yeterli mi sence nöroloji doktoru Makrozomi bebek yani bende gebelik şekeri varken ve iri doğduğu için ultrason isteyelim beyinden dedi hiçbir şey çıkacağını zannetmiyorum dedi

image

(15,205 puan) tarafından

E balım kaldırıyor işte yavaş yavaş artacak bu hiç kaldıramıyor değil. Dr anlardı zaten gevşek bebek sendromu falan olsa. Yere koy bol bol artacak bu

(2,832 puan) tarafından

Kız kaldırıyor işte, stres yapma nöroloji birşey olsa mutlaka tespit ederdi. Bu sendromlar hemen anlasilabilecek şeyler. Sen pek fazla koymadigin için birde hiç kaldirmiyor dediğin için bende bir korktum ama kaldırıyor bebeğin. Zaten bu kadar kaldırması yeterli. Günde yine yarım saat 1 saat köy aralıklı aralıklı dediği gibi artacak bu 

(1,189 puan) tarafından

Canım işte daha bugün kaldırmaya başladı iki gündür gece gündüz uğraşıyorum çünkü inanır mısın konuşurken bile sesim pertekleşti biliyor musun yorgunluk uykusuzluktan ama dediğin gibi nöroloji doktoru baktı yani kendi fiziksel muayene yaptı işte dizlerine falan vurdu bir şeyle vücuduna baktı kollarını tuttu kaldırdı bir şeyler yaptı o tarz

(2,832 puan) tarafından
+1

Aynen öyle muayene ediyor kuzum refleks ölçüyor. Stres yapma artık dinlen biraz aman dikislerini düşün,.başka bebeğinde var. Senin bişey yapmana gerek yok günlük yarım saat 1 saat koy böyle kendi kendine Dursun. Işıklı sesli hareket eden oyuncaklar koy o yeter bak hemen fark etmis

+1 oy
(248 puan) tarafından

Bence normal benimki 4 Aydan sonra kaldırmaya başladı daha küçük 

(1,189 puan) tarafından

Ama hiç kaldıramıyor canım ya çok korkuyorum internetten okudum 1 ayın sonunda yüz yatarken kaldırması gerekiyor diye yazıyordu 😕😕😕

(248 puan) tarafından

Korkma canım her bebeğin gelişimi farklı oluyor eğer çok fazla takıntı haline getiriyorsan bir nörolojiye görün istersen 

(1,189 puan) tarafından

En iyisi öyle yapayım canım

(58 puan) tarafından

İnternete karın ağrısı yazsan ölüme bile gider diyor her kaynağa inanma canını sıkma, ama bol bol tami taym yap önüne renkli bir şeyler koy ilgisini çeksin yada elinde olsun renkli bir şey yüz üstü yatır yerden yukarıya doğru kaldır bebek onu izleyip başını kaldıracaktır

(454 puan) tarafından

Benim bebeğimde 1.5 aylık aynı bide kafası yerinde durmuyor sürekli bir yere kayıyor 🥹😂

+1 oy
(438 puan) tarafından

Daha küçük normal 

(1,189 puan) tarafından

Emin misin canım ya  internette 1 ayın sonunda kaldırması gerekiyor diyor benimki ikinci ayın sonunda hatta 3 aya girdi

(438 puan) tarafından

Aşkım korkma küçük daha

(1,189 puan) tarafından

İnşallah bir sorun yoktur ya😕

+1 oy
(23,375 puan) tarafından

Normal değil. Benim kızımın 2 aylıkken kontrolünde doktor koydu yüzüstü. Kızım da çok kaldıramadı.  Doktor bol bol yüzüstü koyman lazım çok koymamissin dedi. Ben de ondan sonra her fırsatta yüzüstü koydum. Kendi yavaş yavaş daha çok kaldırdı. 

0 oy
(172 puan) tarafından

Benim oğlum da 3 buçuk aylıkken tutmaya başladı başını. Ama sen bol bol tutması için çabala . Şuan ilgisini çeken şeyler varsa yüz üstü yatırınca onlara bakmasını sağla ellerinden tutup kaldırmaya çalış ara ara. Tutar başını acele etme ama kendini korkutma da ve dediğim şeyleri yapmaya çalış ☺️

(1,189 puan) tarafından

image

Çok ağlıyor ama

(172 puan) tarafından

Canım video açılmıyor fotoğraf gibi gelmiş galiba ama ağlaması zor gelmesinden. Kendini yormak istemiyor gücü az ama devam et sen kasları güçlensinn. Bu şekil uzandığında ellerini ayaklarının altına koy sen ordan güç alsın canım hem bacakları da güçlenir . Nolur korkma ya valla ben baş tutma nedir onu da bilmiyordum ha kaynanam demese olacak en kısa zamanda 

(1,189 puan) tarafından

Zaten kafadan çok ayaklar çalışıyor kafayı kaldırabilse İnan ki emekleyecek yani ve kafayı kaldırabilse zaten dönecekti biliyor musun vücudunu tamamen yan çeviriyor

(172 puan) tarafından

Tamam işte kız az kalmış daha ne istiyorsun. Başı ağır geliyor normal işte. Yüz üstü dura dura boyun kasları alışıp güçlenecek. .merak etme can çok tatlı bogulmaz o yani sen tabii ki yanındayken yap da ama iki ağlayınca da hemen alma. Sevdiği bir oyuncağı göz hizasında tut önce biraz baksın hoşuna gitsin tam coştuğu anda kaldır yavaş yavaş istemeye istemeye kaldıracak o başı 

(1,189 puan) tarafından

İnşallah canım ya

0 oy
(2,521 puan) tarafından

Normal ilk cocugumda4.ayinda doktora götürdüm hiç birseyi yok normal dedi 2 3 gün sonra baktım kaldiriyor sen yüz üstü ytirmaya devam et dik tutar 

(1,189 puan) tarafından

Seninki de mi yüzüstü koyduğunda hiç kaldırmıyordu canım resmen bakmasam boğulacak çocuk o kadar yüzünü gömüyor

0 oy
(981 puan) tarafından

Sorun yoktur endişe etme bolca tummy time yaptır 

(1,189 puan) tarafından

Evet canım onun için kartlar da aldım fakat hiç kafasını kaldırmıyor ki o kartları nasıl görecek bildiğin yüzüstü yapışıyor

0 oy
(483 puan) tarafından

Bunu en iyi doktor bilebilir.. benim kızım doğduğundan beri kafasını dik tutabiliyordu.. yani hatırlıyorum 10 günlükken tummy time deniyoduk ve kafasını baya kaldırıyordu.. uzun sürede dik tutuyodu.. 2 aylıkken kucağımda tek elimle tutuyodum kafasını desteklemeden..

0 oy
(1,220 puan) tarafından

Bunun tek çözümü gözünüzün üstünde olduğu her an yüz üstü yatması ilk çocuğumda boğulur diye korkumdan asla yatırmazdım günlük 10-15 dk yatardı ikincide annem saçmalama tutar o kafasını gazına iyi gelir dedi hep yüz üstü yatırdım 3. Ayında tam tur dönüyordu çok faydalı cidden 

0 oy
(30,242 puan) tarafından

Cok küçük zaten ya kaldiramaz ki dort ayda ancak

(1,189 puan) tarafından

Ama hiç kaldırmıyor canım bugün sadece bir saniyeliğine böyle hemen kaldırdı düştü kafası yine yüzüstü

0 oy
(30,394 puan) tarafından

Kız daha 2 aylık bişey olmaz her bebek aynı aylarda kaldırmıyor ki başını benim oğlum 3 4 aylık olunca kaldırıp bakmaya başlamıştı 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 432 göst.
22 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde muallime.hanim (300 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 385 göst.
11 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianneadayi1 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 135 göst.
14 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Katibe Anne (165 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 158 göst.
28 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,517 soru

24,156,148 cevap

335,114 kullanıcı

...