0 oy
506 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,557 puan) tarafından

Kızım 9 aylık olacak 10 gün sonra. Ara ara kıyafetlerine bakarım zaman ne çabuk geçmiş diye. Kıyafetlerine bakınca tekrar bebeğim olsun istiyorum. Sonra kendine gel Gizem diyorum ikisine bir bakamazsın yetişemezsin diyorum. Eşimle bebek düşünmüyoruz zaten 3-4 yıl sonra diye plan yaptık

Kızım çocuklar ile konuşmaya çalışıyor camdan. Gurbette gelin gittim hiç arkadaşım yok. İkimiz birbirimize arkadaşlık yapıyoruz. Bazen bu düşünce de beni üzüyor. Size de böyle şeyler oluyor mu? 

23 Cevaplar

+5 oy
(23,834 puan) tarafından

Eğer yaş sendromlarının kıyısından köşesinden geçseydin böyle düşünmezdin. İşte bebekler böyle tatlı uysal melek halleri ile bizi kandırıyorlar sonra bir tane olsun bu çok güzel bir şey dediğimiz yerde ayvayı yiyoruz :) 

(23,834 puan) tarafından

Ay inşallah öyle olur çünkü gerçekten beni hiç üzmeyen akıllı bir çocuk mantıklı açıklama yapınca her sözümü dinler ama ilgi bölününce ayarı şaşar diye korkuyorum

(3,604 puan) tarafından
+1

İkinci çocuğu yapmaya karar verdiğimizde, kızımı 2 buçuk yaşında okula gönderecektik. Kaydını bile yaptık. İlk 6 ay evde 2çocukla  olacaktım. Sonra okula başlayacağı için rahat geçer dedim. Maalesef taşındık ve bu okulda 2buçuk yaş sınıfı yokmuş. Bu yüzden ilgi yarı yarıya bölündü. Belki de kızım da bu yüzden çok değişti. Bu sebeple, okula(kreş/anaokulu) başladıkları zaman kardeş gelmesi çok daha iyi. 

(1,584 puan) tarafından

3bucuktan selam 2.dusunmuyormusun diyen herkese Allah olmayana versin diyorum 2.fikri uzun bir süre kafamda yok dusunebilenede helal olsun diyorum ben elendim 1tanede

(9,080 puan) tarafından

amanim bende eleneydim seyime kilit vuraydim noooolurduuuuuuu kadersiz kismetsiz bahtsiz seyim benim 😂😂

(2,059 puan) tarafından

Yine bir aaammmmeeed vakası 😂

-Reklam-
+1 oy
(59 puan) tarafından

Aralarında az yaş oldumu cok  zor olur anne için. Benm  oğlum 4 bucuk yaşında suan da yeni hamileyim. Dogarsa aralarında 5 yas 1 ay olck inşallah. En azından ben oğlumla verimli zamanlar geçirdim .Kendime de zaman ayırmıs oldum.  Oglum okuşa gidince evde kardeşi ile ilgilenirim okuldan gelince oglumla . 2 sine de zaman ayırmıs olcm. 

(1,557 puan) tarafından

Bende şu da var benalışmak istiyorum. Çocuk yaş arasını fazla tutarsam yapamayabilirim. Korkularımdan biri de bu canım benim

(59 puan) tarafından

Sen eger yapacagına inanıyorsan getir. Ama her şeyi ile zor cocuk hamileliği dogum lohusa gaz dönemi diş vs vs. Anne gerçekten yıpranıyor heleki yanında yardım edecek bir destegi yoksa daha bir zor. İlki büyümüş olsa en azından bir çok şeyini kendi halledebilse bir tık daha rahat olur. 2 sininde anneye cok ihtiyacı olck. Hakkında hayırlısı olsn 

+1 oy
(1,628 puan) tarafından

Ben bir tane de elendim ikinci olursa timirhanlek olucam herhalde benden sonrasına başarılar dilerim

(1,557 puan) tarafından

🤣🤣🤣🤣

+1 oy
(7,502 puan) tarafından

Bebeğin daha küçük. Büyük ihtimalle 1 buçuk yaşından sonra çocuğa tövbe edeceksin çünkü 360 derece degisiyolar. Sürekli ağlamalar inatlar. İnsan hayatindan beziyo. Benimki nerdeyse 4 yasina girecek 1 buçuk yaşından beri anamdan emdigim sütü burnumdan getirdi. Komşularım bile sen sakin ikinci çocuğu yapma bu okula gidene kadar diyor

(1,557 puan) tarafından

Annem de böyle düşünüyorum. Hep bunlar iyi günlerin diyor 

(1,557 puan) tarafından

Annem de böyle düşünüyorum. Hep bunlar iyi günlerin diyor. 😊

+1 oy
(5,211 puan) tarafından

Bebekleri sevince bir de eğer kızın kısmen uslu bi bebekse istemen normal olabilir ama aralarında çok kısa olunca gerçek hayat o kadar da pembe olmuyor.

(1,557 puan) tarafından

Kısmen uslu bebeğim. Ama bunun yürümesi de var işte

+1 oy
(113 puan) tarafından

Aynı şeyi bende yaşadım oğlum 11 aylıkken hamile kaldım 20 aylıkken kızım doğdu çok şükür varlar sağlıklılar ama bin pişmanım çünkü oğlum çok mahrum oluyo bende çok perişan oluyorum senin kararın tabiki ama ben yapma derim bu arada bende gurbetteyim eşimin ailesinden da e hiç arkadaşım görüşeceğim kimse yok bende senin gibi düşündüm biri uyursa diğeriyle ilgilenir meşgul olurum o kadar üzülmem ailenden uzakta olduğuma ama hiç de öyle olmuyomuş tersine daha çok ihtiyacın oluyo daha çok yokluklarını hissediyorsun çok büyük bi karar Allah yardımcınız olsun . 

Tabiki bu senin kararın sen nasıl hissedersen Rabbim en hayırlısını nasip etsin inşallah canım

+1 oy
(4,982 puan) tarafından

9 aylık olmuş daha ne ara bebek özledin zaten elindeki bebek .

+1 oy
(2,679 puan) tarafından

Ben  o hatayı yaptım sakın sen yapma canim. İlk cocugumun bebekliğini çaldim. Eve hapsoldu. Mecbur işten de ayrıldım maddi olarakta cocuğumu eksik bıraktım. Ama seneye işe döndükten sonra içimde kalan her şeyi yapacağım oğullarimla. Tek başıma büyütmeye çalışıyorum ve hem küçük olan hem büyük olan perişan oldu. En az 3 yaş fark olmalı . Ama büyük olan 1.sinifa gelmeden de halletmelisin bu işi 😁

+1 oy
(6,600 puan) tarafından

Ben de ikinciyi istiyorum ama hâlâ bu riski göze alamıyorum çok zorlanirim ve kızıma da kıyamıyorum 

0 oy
(1,099 puan) tarafından

Allah bağışlasın canm. Benimde 3 tane kızım var. İlk ikisinin arası 18 ay baya zorlandım 

(1,557 puan) tarafından

Cümlemizin. Annemler de daha zor günler yeni geliyor diyor. Emekleme aşamasında şu anda arka arkaya gidiyor. Yürürse hiç yerinde durmaz zaten  onun da farklındayım  ama işte bazen bebek fikri giriyor aklıma. 

(1,099 puan) tarafından

Kendine güveniyorsan ben bakabilirm diyorsan getir canm. 

Şimdi rahat ettim ama dış görünüş olarak yıprandım diyebilirim

0 oy
(7,043 puan) tarafından

3 yasinda bir daha goruselim canim benim iki gundur annemden emdigim sütü burnumdan getirdi pazartesi ayagini incitti topalliyor ona ragmen ne koltuk tepelerinden iniyor ne sandelye tepelerinden butun gün dur yapma demekten gece ölü gibi uyuyorum pertim cikiyor 

0 oy
(3,342 puan) tarafından

3 buçuk yaşında halen düşünmüyorum 😁 

0 oy
(3,604 puan) tarafından

Yaş krizleri geldiğinde asla böyle düşünmüyor insan. Yani şuan ufak, o yüzden tatlı gelmesi normal. 

0 oy
(47 puan) tarafından

2 buçuk yaşa gel tövbe edersin  😀

0 oy
(3,663 puan) tarafından

Biraz daha zaman geçsin canım daha küçük bebeğin benim ki de 9 aylık hele şöyle 2 3 yaşında olsun ozaman düşün bence 

0 oy
(3,197 puan) tarafından

Dokuz ayda nasıl açınızı unutup Bebek istiyorsunuz maşallah ama çok küçük kardeşi olsa bile anlicak yaşta değil en azından emzirme dönemi bitsin

(1,557 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(212 puan) tarafından

Fazla erken dusunuyosun. Daha bişey görmedin yeni basliyooo😂😂😂

(1,557 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım. 

0 oy
(5,795 puan) tarafından

Eşinle sorunların varken bir çocuk daha mı... Üstelik ilki de daha bebekken... 

(1,557 puan) tarafından

Haklısın ama sorun halledilrmicrk bir şey değil. Kaynanam çıksa aramızdan her şey çok güzel olacak

0 oy
(23,094 puan) tarafından

Önce bebeğini mümkünse 2 yasa kadar bı emzir. O da sana iyice doysun. Kardeşi olunca çünkü onunla tek başına olduğu zamanlardaki gibi ilgileneneyexeksin. İkisi de bebek olacak daha. 3 4 yaş ideal bence 

(1,557 puan) tarafından

Benim sütüm çok azdı. Meme Uçum da içine göçüktü o yüzden zorla 3 ay emzirebildim

(23,094 puan) tarafından

Şükür 3 ay emmiş. Nasibi o kadarmış. Ben de az emmisim. Eşim de 

0 oy
(11,542 puan) tarafından

Kız 9 aylık bebek nasıl gözünde büyümüş görünüyor şok oldum.😳 Zaten yeni doğurmuş sayılırsın benim 6 yaşındaki oğlum gözüme ufacık bebek görünüyor 😂 

(1,557 puan) tarafından

Kıyafetkeri çok minik geliyor 🥺

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 315 göst.
0 oy
11 cevap 377 göst.
+2 oy
25 cevap 1,210 göst.
11 Ağustos 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Buse456 (27 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,734 soru