0 oy
321 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (92 puan) tarafından

Arkadaşlar o kadar üzgünüm ki oğluma bugün otizm spektrum teshisi kondu özel eğitime başlıyacağız rapor çıkacak nasıl yapacağız nasıl ilerleyeceğiz bilmiyorum çok doluyum bana yardımcı olacak anneler var mı 

8 Cevaplar

+1 oy
(16,792 puan) tarafından

Öncelikle bu durumu kabul edin. 

Tipik olarak hangi derecede ?

Ve rapor için çevrenizde onune çıkacak hayatını etkileyecek diyenlere kulak ardı edin. Rapor onun güvencesi olacak ve okula.baslayinca raporu olmasa bile ram raporu istenecektir.

Süreç sizin için daha yeni uzulmenizi anlarım ama bunu hiç hssettirmeyin ve unutmayın OZEL.OLSA BİLE.DİGER ÇOCUKLARDAN FARKİ YOK! 

Doğru bir eğitim ile çözülmeyen bir şey yoktur. Eğitim en çok sizin evdeki süreçte başlar. Verilen her talimata yönergeye uyarsanız üzerinde durup onun için doğru ve iyi olan şeyleri yaparsanız iki sene içinde tamamen aşacaktır. Otizm çok büyütülecek bir şey değil( eğer ağır değilse) doğru bir eğitim ile asılır bir farkındalık.

Raporu hastanede psikiyatri ile çıkaracaksınız sonra rama gideceksoniz orda değerlendirmeye alınacak..devlet haftada iki saat ders veriyo.  Bu yeter de yetmeyebilir de. Buna göre ilerler ve ek ders aldırırsniz. Çok ilgi gerektiren kendi dünyasına asla ama asla bırakmamaniz gerektiğini unutmayın. Allah şifa versin inşallah 🫂❤️

(92 puan) tarafından

Amin teşekkür ederim doktorumuz zihinsel yada nörolojik bir sorunu olmadığını sosyal geriliği olduğunu otizimin hafif evresi olduğunu söyledi otizimin bir çeşidiymiş birkaç özel okul söyledi haftada iki saat değitim alacakmış ama beynim durmuş durumda

-Reklam-
0 oy
(5,238 puan) tarafından

öncelikle sakin olacaksın, kabulleneceksin. 

heyete çıkacaksın rapor hazırlanacak. 

sonra bulunduğun il ilçedeki ram a başvuracaksın, rehberlik araştırma merkezi  

ondan sonrası de özel eğitime okullarına bakacaksın. kafana yatana göndereceksin.

raporla bu dersler ücretsiz oluyor. 

gerekirse hocaların yönlendirmesi ile ek ders de alırsın. 

sabırla ilerlemek çok önemli. 

benim yeğenim otizmli değil, keşke otizmli olsaydı diyoruz bazen. maalesef genetik bir hastalığı var, iyileşmesi mümkün değil. 1 senelik özel eğitimle çocuk konuşmaya başladı ve bezi bıraktı 8.5 yaşında. 

çok şey değişiyor bu okullar. bi de yaşı küçükse emin ol daha hızlı iyi olacaktır 

(5,238 puan) tarafından

fatoo jn dediği gibi rapor çıkartma geleceği etkilenir falan diyenlere asla kulak asma. bize de dediler, kafamız karıştı raporu geç çıkardık ve bu bize zaman kaybettirdi. eğitime ne kadar erken başlarsa o kadar iyi

(92 puan) tarafından

Teşekkür ederim 3 yaşında eğitim kurumlarını araştırmaya başladık şuan idrak edemiyorum 

0 oy
(284 puan) tarafından

Ne şikayetiniz vardı 

(92 puan) tarafından

Konuşma geriliği vardı cümle sayısı çok azdı göz teması çok azdı bu şikayetler ile çocuk psikiyatrisine gitmiştik 

(284 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım. Benim de dört yaş çocuğum için korkum var. Yavaş konuşuyor bazen çok takıntılı oluyor şekiller sembollere takıntısi var. Bazen ekolali konuşuyor şüphem de var gidicem bende doktora. İlk olarak çocuk doktoruna gittiniz değil mi?

(92 puan) tarafından

Teşekkür ederim oğlum ateşlediği için çocuk doktoruna gitmiştim konuşması olmadığı için çocuk psikiyatrisine yönlendirdi ve doktorumuz yanımızı koydu umarım korktuğunuz olmaz 

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Geçmiş olsun dıcem ama bu hastalık geçmese bile iyileşme söz konusu oluyor. Öncelikle bu durumu kabul etmeniz gerekiyor. Önemli olan çocuğunuzun iyi olması. Raporlu otizm hastası olmasına takılmayın. Burda biri yazmıştı çocuğumun otizm olmasından şüpheleniyorum ama eşim rapor çıkartırlar çocuğun hayatını etkiler diyerek kabul etmıyormuş muayeneyi. Gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor rapor almasın diye çocuğun özel eğitim ihtiyacından mahrum bırakmayı bile düşünmüş adam.

(92 puan) tarafından

Teşekkür ederim şuan İnanın hiç bir şeyi idrak edemiyorum aklım okadar doluki sadece ağlamak istiyorum doktorumuzun önersi ile özel eğitime başlıyacağız zaten doktorumuz bugun kötü konuşmadı eğitim ile toparlanacağını düşünüyor 

0 oy
tarafından

Canımın içi geçmiş olsun 

Benim 5 yaşında oğlum var hem epilepsi hem otizim 

Özel eğitimli anaokuluna gidiyordu 

Rehabilitasyonada gidiyordu 

Ben baya bi faydasını gördüm 

Konusmayan çocuk konusmaya basladı 

Çişini soylemeyen çocuk bezi fırlattı attı 

Arkadaşlık kuramaz utanır cekinirdi şimdi önüne kim gelirse sarılmak öpmek oynamak ister 

Cok takıntılı ışık açık olacak 

Kapı kapalı kalacak 

Oyuncakları güzel dizer 

Etrafında döner 

El cırpar 

Parmak ucunda yürür 

Merdivenden inip çıkarken tedirgin olur 

Adına bakar 

Temas ister 

Dudak okur 

Komut alır 

Bana ve babasına aşırı düşkün 

Odadan odaya gecerken kriz gecirirdi 

Çoğu zaman wc gidemezdim esimi beklerdim 

Şimdi öyle değil tabiki 

Epilepsi 2 yaşında tanı koydu 

Otizim 3 ay önce tanı koydu 

Ama bize doktor dedi ki üzülmeyin 

Epilepsi otizm 6 yaşından sonra güzel bir tedavi olursa iyilesir.

Otizim o kadar korkulacak şey değil 

Sadece eğitim 

Ve sevgi...

(92 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım sizede çok geçmiş olsun ne hissettiğimi anlıyorsunuz, sizi anlıyorum şuan sadece ağlamak istiyorum doktorumuz hafif olduğunu nörolojik olmadığını sosyal geriliği olduğunu ve eğitim alırsa şikayetlerin yok olacağını söyledi çocuğunuz kaç yaşında 

tarafından

5 canım 

nörolojik olmaması gayet güzel bence 

Benim oğlumda Bilissel gelişim bozukluğu var 

Konusma terapisti alıyor 

Zeka geriliği var 

Gelismesinde gerilik var 

Fakat dediğim gibi eğitim eğitim 

Ve sevgi 

Sizede geçmiş olsun canım 

Aklına bişey takılırsa sor cekinme cevap veririm 

Özele de yazabilirsin farketmez.

İyi geceler dilerim 

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Kabullenin öncelikle, rapora karşısına çıkar diyenleri de dikkate almayın. Otizm bir hastalık değil bir norogelisimsel bozukluk. Erken tanı çok önemli. Yaşıtlarını bile yakalayabilir. Heyet değerlendirmesinden sonra rama gidip başvuru yapıyorsunuz. Onalr sizi yönlendirecek. Tanıyı eğer bir psikolog koydu ise dikkate almadan önce birde çocuk psikiyatriden görüş alın 

(92 puan) tarafından

Teşekkür ederim şuan beynim yok gibi vücudum uyusuk çocuk psikiyatrisi koydu tanıyı hafif evre olduğunu nörolojik olmadığını sosyal geriliği olduğunu söyledi 

0 oy
(172 puan) tarafından

Beslenme de çok önemli onu da mutlaka araştır derim. Paketli hazır gıdalardan uzak durun.

Gluten, şeker ve süt ürünlerinden uzak durun hayatınızdan çıkarın.

Kabızlığı varsa mutlaka geçmesi için biseyler yapın. Benim oğlum da çok fazla kabız oluyordu her gün düzenli meyve verinc şükür günlük yapıyor tuvaletini.

Bu ekmek şeker ve süt ürünleri ciddi derecede önemli ve tabii ki ekran. 

Bunları kestiğin zaman değişime inanamayacaksin. Bol bol resim yaptır. Eline kalem kağıt ver evde . Elinden geldiğince evde durma dışarı çıkın koşsun zıplasın hoplasin yere düşer eder diye korkma düşsün ama sen elleme kendi kalksın. Evde ne iş yapsan ondan da yardım iste. Bulaşık Makinesine kaşık çatal koymayı çok sever çocuklar sen bir bir ver eline anneciğim bu kaşığı koyar mısın sepete bu çatalı vs gibi tek tek isimlerini söyle. Ve nolur korkma benim oğlum da otizm şüphesi olduğunda eşim benim bir hatam gibi davrandı bana hatta ayrılmak istiyor şuan bu sorumluluğu kaldıramayacak ama şunu bütün samimiyetimle söylüyorum sana sen oğluna ne kadar inanırsan ve bunu gösterirsen senden güç alacak. Yaşadım aynı şeyleri ağladım başım çatlayana kadar gözlerim yanana kadar ama geçecek kardeşim. Çocuğuna inan ve güven onlar bizden çok daha güçlüler ♥️

(92 puan) tarafından

Teşekkür ederim desteğin için benim için o kadar kıymetli ki dün özel eğitim için kayıt yaptırdık haftada 4 saat eğitim alacak ama ben hala ağlıyorum güçlü durmaya çalışıyorum dikkat ediyorum siz anlıyorsunuz işte çok geçmiş olsun oğlun tanı aldı mı kaç yaşında 

(172 puan) tarafından

Daha ne yapılacak bilmiyorum ama oğlum 3 buçuk yaşında şuan otizm mi gelişim geriliği mi kesin bişey söylemedi erkenmis bişey söylemek için ama eğitim alması şart dedi. Seni öyle iyi anlıyorum ki yemin ediyorum yıkılacak yer arıyorum ama böyle bir lüksüm yok ha ben oğluma güveniyorum Allah'ın izniyle çok güzel olacak gelişimi biliyorum ama şuan hiç gücüm yok. Beni anlıyor konuşmasa da iletişim de bir sorun yok çevresine ilgili yaşıtlarına karşı da ilgisi var hastane ortamından aşırı korkuyor bunu defalarca dile getirmeme rağmen doktorla iletişime geçmediği için böyle bir şey söyledi olsun. Onun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım Allah bize güç kuvvet versin.

Senin oğlun kaç yaşında. akranlar sanırım 

Ne zaman ne kadar istersen destek olmaya yanında olmaya hazırım canım istediğin yerden yaz telefon numaramı bile veririm ben daha şüphesi varken bile çok araştırdım derdimizi sıkıntımızı Allah'ın izniyle mutluluğumuzu da paylaşmaya hazırım yeter ki güçlü ol nolur 

0 oy
(172 puan) tarafından

Ve Instagram da sevinç doxtor adında Azeri bir doktor var muttlaka bak derim

Lakabı otizme kafa atan doktor burda bilinmeyen tahliller değerler hakkında aklına yatacak bilgiler veriyor 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 394 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,224 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 262 göst.
+1 oy
7 cevap 275 göst.
22 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Atlaskalbim (3,780 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 165 göst.
11 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Zynppzhra (21 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,394 soru

24,138,783 cevap

334,412 kullanıcı

...