Ben gecen sene oglum 18 aylikken otizm supesi ve konuşmadıgı icin hastaneye gittik doktor test istedi yaptik sonuc icin doktoru baya bekledik 5 saat sonra doktor biraz daha bekleyin alicam dedi cocuklar durmadigi icin eve geldik yani sonuclari almadik. Ben de kiz digim icin gitmedim tekrar. Oglum 29 aylik oldugunda birden dili acildi konusmaya basladi dediklerimizi yapmaya basladi yani otizm supesi ile gittigimiz belirtilerin nerdeyse tamami gecmisti. Suan 34 aylik bi tanidigimiz cocuk gelisimci ben bu durumdan ona bahsetmistim durumu biliyordu. Bize geldi bi kac gunlugune takip etti ve bana tekrar bi doktora goturmemi soyledi. Benimle iletisimi vok guzel ama disari ile oyle degil. Insanlari vok seviyor cok sevecen bir vocuk ama iletisim kuramiyor goz temasi cok az. Eve bi misafir gelince cok heycanlaniyor asiri mutlu oluyor kendi kendine oyunlar oynuyor ve gelen misafirler seslendigi zaman arada bir bakiyor ismine bakmiyor yani. Bugun doktora götürdüm randevu alıp farkli bi doktordu gecen senekinden. Doktor gecmisine bakinca bize dediki gecen sene orta duzey otizm tanisi almis dedi. Tekrar test istedi yine ayni testler yapildi. Sonuç hafif duzey dedi. Güzel gelistirmissiniz filan dedi. Krese yollamami ve ozel bi hocadan da yine egitim almamizi tavsiye etti. Basina gelen veya cevrenizde gordugunuz varmi nasil bi surecten gectiniz ise yarıyor mu
18 ayliklen resmen ihmal etmissiniz cocugu simdiye tamamen duzelmisti. Uzuldum adiniza.
Bi an once egitime baslayin.
Bu nazik yorumunuz icin tesekkurler umarim basiniza gelmez. Evet ihmal etmisim iyi ki etmisim. Bugun iki farkli doktora gittik ozel olarak. Otizim olmadigini soylediler. Üzüle bilirsiniz
Eminim degildir ve 2 doktora da gitmissindir ordan cok belli oluyor
Ozel cocuk psikiyatrina gittik bugün hafif otizm ile uyaran eksikliğinin belirtilerinin birbirine benzedigini soyledi doktor. Otiz degil diyince baska bi doktoru arayip randevu istedik emin olmak icin. Bu gibi durumlarda tek doktor olmamasi gerektigini herkes soyluyor zaten. Aradigimiz doktor yarin icin randevu verdi ama esim il disinda gorev yapiyor yarin gidecegi icin bugun kabul etti. Ayni seyi o doktor da söyledi uyaran eksikligi.. bunun tedavisine baslayacağiz. Umarim kafanizdaki soru isareti gecmistir. Anlayamadigim konu ise nasil oluyorda bi cocugun otizimli olmasina seviniyor ve oyle olmasini umuyorsunuz?
1,477,470 soru
24,184,066 cevap
336,504 kullanıcı