0 oy
138 göst.
Diğer kategorisinde (3,338 puan) tarafından

Kızıma dün tuvalet eğitimi başlatmıştım. Dün bütün gün altına yaptı, bunun normal olduğunu biliyorum. Bugün de sabah uyandık az üstüne kaçırdı, sonra bütün çişini yaptı lazımlığa. Sonrada 11 ve 14 de yaptı. O saatten beri yapmıyor, damla damla çamaşırına kaçırdı ama asla tamamını ve tuvalete yapıyor nede altına yapıyor. Bu normal mi? Dünden beri kakasınıda yapmıyor ne yapacağımı hiç bilmiyorum

4 Cevaplar

0 oy
(3,657 puan) tarafından

Korktuğu için affalıyor bu normall benim kızım lazımlığa kakasını zor yapardı tuafına giderdi korkardı yani elbet alışıyolar merak etme sen pes etme yeter 

(3,338 puan) tarafından

Pes etmek istemiyorum ama çişini de yapmıyor. O kadar su, ayran içti 6 saattir tutuyor resmen

(3,657 puan) tarafından

Biraz daha bekle yada lazımlığa oturt onu bekle yapana kadar ben beklerdim başında mesela çiiiiiş çiiişşş diyip dururdum sonra yapardı bunu dene bence hadi gel beraber gidelim de lazımlığa oturt bekle biraz elbet yapar 

(3,338 puan) tarafından

Kaç kere gittik, 15-20 dakika oturduk sonra yaptım diyip kalkıyor. Zorladığım anda ağlıyor

(3,657 puan) tarafından

Çok zor süreç canım biliyorum ama böyle böyle alışacaklar illaki ucuna geldiğin de yapacak 

(3,338 puan) tarafından

Ucuna gelince bence azıcık yapıp altına rahatlıyor. Bu kadar inat edeceğini düşünmemiştim

-Reklam-
0 oy
(1,020 puan) tarafından

Kaç aylık kızın 

(3,338 puan) tarafından

33 aylık

0 oy
(7,017 puan) tarafından

Dus aldir ya da suyla oynasin o zaman yapiyorlar benim oglum da 1 den 9 a kadar tutmustu

0 oy
(5,763 puan) tarafından

Tuvalet eğitimi vermeden 3 ay önce anlatmaya başlamak lazım. Artık büyüdün, sen de tuvalet kullanacaksın bizim gibi vs. Hiçbir şey söylemeden dan dun bezi çıkarılan çocuklar çok tutuyor.

İkincisi, en az bir hafta süre vermek lazım. 2 günde halletik diyenlere inanmıyorum. Sağlıklı da bulmuyorum.

Üçüncüsü, ısrar edilmemeli. 10 dakikada bir çiş kaka var mı diye sorulmamalı. Aşırı rahatsız olup hepten tutuyorlar bu sefer. Burakın kaçırsın. Tuvalet eğitiminin amacı çoğunun çiş kaçırınca rahatsızlık hissedip tuvalete yönelmesi. Müsaade edin kaçıra kaçıra o rahatsızlık hissini öğrensin.

Son olarak, umarım yaşı erken değildir. Erken tuvalet eğitimleri ileride boşaltım sistemi sorunlarına davetiye çıkarıyor. 

(5,763 puan) tarafından

Bez olarak ne kullanıyorsunuz bu arada 

(1,273 puan) tarafından

Molfix doğduğundan itibaren 

(1,273 puan) tarafından

Bişey sorcam 1 sene oluyor sütten keseli sol göğsümden süt geliyor normalmi bu durum 

(5,763 puan) tarafından

Bilmiyorum kuzum istersen doktora sor. Benim de bir süre geldi ama şimdi yok 1 seneyi geçti benim de.

(1,273 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 139 göst.
+1 oy
4 cevap 162 göst.
+1 oy
5 cevap 149 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,017 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,885 soru