+2 oy
851 göst.
Diğer kategorisinde (221 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ya arkadaş ben anlamıyorum, şimdiki bir çok kadın neden hamileliği dermansız ,yatalak bir hastalık gibi görmeye başladı ya. 

Sanki karnında sabun taşıyor da eğilse Kayar düşer gibi davranıyorlar. 

Rabbim o çocuğun rızkını verdiyse o çocuk her ne olursa olsun Dünya ya gelir, tabi ki dikkatli olmalı anne, ama affedersiniz kendi suyunu bile alamayacak kadar şımarık davranışlar neden?..

Biri der aman ben ustaya yemek veremem hamileyim der, biri der aman işimi yapamam hamileyim ben. Bla bla..

Bu denli abartmaya gerek yok ya. Dediğim gibi tabiki karnında bir can var ona olabildiğince dikkat edeceksin. Ama kalkıp yemek yapmakla, evine bir süpürge tutmakla hiç bir şey olmuyor bebeğe. 

Şımarıklık sadece. 

Düşük veya riskli gebelik haricinde kastım

45 Cevaplar

+1 oy
(1,906 puan) tarafından

2 gebelik geçirdim, ikisi de hastane yatışı verilmeli yüksek riskliydi. Ben yatmadım tabi, naz nedir bilmem.

Ben astım hastasıyım, ciğerlerimin yarısı normalde de çalışmıyor zaten. Derin nefes alamam, direkt tıkanırım.

Gebelikte bu durum çeyreğin de altına indi.

İlkinde 3 defa düşük tehlikesi geçirdim, devamlı kanamam ve ağrım vardı. Doktor bana yürümeyi bile yasaklamıştı.

Buna rağmen ben 2 ayda bir ülke değiştirmek zorundaydım. Ev işi yapmak zorundaydım. Yemek yapmak zorundaydım. Hipertansiyon varmış ama benim haberim yokmuş mesela.

Tüm bu risklere rağmen eşimle tek olduğumuz için naz falan yapamadım.

Eş ailesinden yediğimiz darbeleri saymıyorum bile.

Kendimi yormadım ama yatmadım da. Hatta 5 aylıkken uçağımız düşüyordu neredeyse. Gondolu bilirsiniz. Aniden motoru arızalanan uçağın aşağıya süzülüşünde aynı his var. Hem kanamam da var, düşük yapsam tam yeri. Tabi ömrü varmış elhamdülillah, erken de olsa doğdu 33 haftada.

Bir ayda sıfırdan ev düzdüm, lohusalığımı yaşamadım. Dikişlerim kaç gün iyileşmedi, üzerine oturamıyordum. 

Kızıma, oğlum 2,5 aylıkken hamile kaldım. Tam bitti derken yine başladı.

Hipertansiyon ve preeklampsi yüzünden 2. Gebelik de yüksek riskli sayılıyor, hastaneye yat dediler. Bir oğlum var yatamam dedim.

Yine ara ara kanamalarım oldu, fıtığım oluştu. Rahim kendini tamir etmeden ikinci defa deformasyon geçirdi. Öncekinde 16larda gezen tansiyon 8e 7e indi.

37. Haftada açıklık varmış, zorla magnezyum verip durdurdular. 38. Haftada doğurdum.

Lohusalığı yine iyileşmeyen dikişle iki çocuğa bakarak geçirdim. Popim yer görmedi yani.

Şu an tüm bu yaşanmışlıklara bakarak rahatlıkla diyebilirim ki “şımarın”

Sağlıklı bir gebelik geçirmediğim halde kendime şımarma izni vermedim. Ve şu an acayip güçlü sanılıyorum. Halbuki tükendim…

Ben de senin gibi düşünüyordum ilk gebeliğin başında ama şu an öyle düşünmüyorum. Canım çok yanmasına rağmen kendi başımı ben okşadım, birisi okşasaydı ve ben buna izin verseydim her şey daha kolay olurdu.

Abartanlardan benim etrafımda da var ama umurumda değil.

Eş onun, çocuk onun, gebelik onun. Bize ne?

(221 puan) tarafından

Sizin iki gebelikte üst üste olduğu için çok zorlanmışsınız ilgiye yardıma ihtiyaç duymuşsunuz ki en büyük hakkınız zaten. Ama en azından dönüp arkanıza baktığınız zaman tek başınıza aştınız bu yolları kismeye minemt etmeden. Tabiki beni ilgilendirmez ama bazıları gerçekten çok cins oluyor 

(1,906 puan) tarafından

Benim rahmimin boyu küçük, çocuk bir yerden sonra sığmıyor. Bu yüzden de vücut bebekleri artık gibi görerek kurtulmak istiyor. Erken doğum riski oluşuyor.

Her gebeliğimde böyle olacak diye bir şey yokmuş ama ben ikisinde de gerek içeriden gerek dışarıdan pek çok şey yaşadım. Keşke şımarsaydım. 

Keşke eşim beni el üstünde tutsun diye güçlü oluşumu gizleseydim. İnsan eşine de minnet etmeyecekse neden evlenir ki?

Annemde kaldığım 1 ay bebek gibiydi. İnanır mısın o dönemde ağrım ve kanamam hiç olmadı. Normal gebeliğin sırrı da maddi manevi destektir bir yerde.

Abartanlardan kastını emin ol çok iyi biliyorum ama bize ne? Alan razı veren razı.

Hem zaten çok uzun sürmeyecek ki, maks 9 ay. Bırakalım da kadınlar bu kadar kısa süre için bile olsa kraliçe olsunlar. 

(221 puan) tarafından

Ben asla kadın düşmanı değilim. Eşine yaparsın orası ayrı. Ama bir çoğu harbi tadını kaçırıyor. Erkek kadın gibi değil maalesef. Duygu pencereleri senin benim baktığım gibi değiller. Bir yerde tadında bırakmak lazım. Ben asla hiç bir zaman eşime minnet etmedim demedim. Tabi ki eşler birbirine minnet etmeli. Sadece aşırı abartanlara tepkim. Mesela bizim bir karaba gelini Ramazan ayında 4 aylık hamileydi ilk hamileliğinde oruçlarını tuttuğunu söyleyip ikinci hamilelikte çevresine özenip ay ben oruç tutamam bebeğim etkilenir üstelik istemediği bir hamilelikti hep aldırmak istiyordu. Böyle deyip de 4 aylıkken Ata bindi mesela 

-Reklam-
+1 oy
(287 puan) tarafından

Ay birde aserme konusu var. Aslında cani istemediği halde ilgiyi hep canlı tutmak için saçma sapan bulunması zor şeyleri isteyen gördüm. 

(221 puan) tarafından

😂😂😂 hiç sorma. Benim eşimin de en çok heves ettiği şey ama gerçekten asla canımın istemediği bir şeyi aşermiž gibi yapmadım. Bir kere istediğim bir şey oldu eşim de ya ben bu saatte nerden bulurum dedi. Bu saat olması zorunda değil ki yarın da alırsın dedim. Ve gitti aldı kuru ve ekşi erik aşermiştim ikinci gebelikte gidip tatlı erik getirdi yiyemedim. Ve kiraz kurusu. Kiraz kurusu nerden bulayım dedi onu yiyemedim ama ekşi erik her gün her akşam aklımdan çıkmadı. Bir gün bebek alışverişine çıkarken AVM de yöresel yiyecekler satılıyordu baktım ekşi erik var yarım kilo aldım daha eve gelmeden yolda yiye yiye eve geldim 😂 ay bir de tandır başında kaz eti. Onunda yemek nasip olmadı 😂😂😂😂😂😂🤣🤣

+1 oy
(6,998 puan) tarafından

Kızıma hamileyken 5 haftalık sandalyeden düştüm gebe oldugmu bile bilmyrdum salla geç yaptım sonra öğrendim 12 haftada yine düştüm gttim Protestan falan . Sonrasında calsyrdum 32 haftaya kdr Allah seni inandrsin  hep ayaktaydım çocuk giyimde çalışırdım ürün açardım kasaya bakardım çekerdim Allah'ım koru derdim bide bayram araya girerdi eyvah eyvah...  

Rabbim korudu ve bebişim geldi  Rızkı olan bebek gelir ben buna inanıyorum tabi ihmal etmemek şartıyla.. 

Oğlumda ful evdeydim ama hep ağrılı geçerdi tabi ben yine ayaktaydım. Galiba bn dinlenmeyi kendime hakaret olarak görüyorum şöyle bir düşününce 😁😁😂😂

+1 oy
(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Herkesin hamileliği bir değil ki ben 9 ay boyunca kustum mesela millet kilo alır ben kilo verdim 6-7 kilo zayıfladım hamileyken , sonrasinda riskim yoktu ama biraz yürüyünce bile ağrın oluyordu ama aşırı bir ağrı , birde suyum geldigini farkettim bir kere bebek battaniyesi almaya gitmiştim cok da gezmedik ıslandı iç camasirim ,doktoruma  söyledim bebeğin suyunun iyi olduğunu söyledi ,sanmıyorum dedi, neyse ben kendimi iyi hissetmedigim için yattım hep , son bir ay önce doğumdan , eşim seni kahvaltıya götüreyim dedi sonra alışveriş yapalım o gün yürüdüm biraz 5-6 saat sonra suyum tamamen geldi doğum yaptım hissettiğim doğruymuş yürünece suyum geliyormus doktor hamilelikde idrar kaçırması olur sen onunla karistirmissin demişti oysa daha önceki aylarda riskin yok demişti iç güdülerim suyumun geldiğini düşünüyordum aynı da düşündüğüm gibiymis bir ay önce doğum 36 haftalık iyikide yatmisim , içgüdülerimi dinleyip ,ağrılarım da olduğu için ,belkide doktoru dinlesen  oğlum olmayabilirdi ,her yürüdüğümde yada iş yaptığım da iç camasirim islaniyordu suyun iyi riskin yok diyordu doktor  , ayrıca aşırı derecede kusuyordum mide bulantısı son gün bile kusarak hastaneye gittim o yüzden herkesi yargılamak bize düşmez herkesin hamileliği aynı geçmiyor görünürde benimde birşey yoktu risk vs ama durum bu şekilde ilerdi ,birde yemek veremeyecekse belki aşırı derecede bulantısı vardır yani benim öyle oluyordu son güne kadar kusarak gittim zayıfladım ben hamilelikte midem aşırı bunaliyordu ve başım dönüyordu 

As erme konusuda canım sadece çeri domates çekiyordu günde bir kilo falan yiyordum :) her evde olan şey nazlanmiş sayılmam bu konuda ,onun dışında ekmekten tiksindim çok kötü kokuyordu özellikle kızarmış ekmek,hamur işleri kokusu hala midemi bulandırıyor o koku 

(24,142 puan) tarafından

Kız aynı bizde kahvaltıya gittik ordan da kontrolum vardı 33 haftalıktim suyum idrarla gelmiş bitmiş hastaneye aldılar beni o gün ama benim çamaşıra hiç suyum gelmedi anlamadim o yüzden 1 hafta yatış sonra doğum oldu hastanede bile kurt var gibi duramazdim surekli yururdum Dr iş çıkarma başımıza gittee yat derdi 🤣🤣

+1 oy
(2,728 puan) tarafından

Ben ilk gebeligimde ev taşıdım 5aylikken o kadr ağırlık kaldırdım ettim topladım tekrar dizdim şükür sorun yaşamadım ikinci gebeligimde bile kış olmasına rağmen kapı önü damı hepsini kendim temizledim kimsenyoktu ben bunları yaparken eşimin ailesindeki tüm gebe kalan öncesi sonrası hepsi su almaya bile birini gönderir naz yaparlardı hep ayy suram ağrır buram ağrır ben doğumdan önceki gün kaynanamın misafirlerine yemek çay ikram ettim bulasiklarina kadr yıkadım sabahına doğum yaptım 

Anlamıyorum ben yapabiliyorken etraftakiler niye yapamıyordu heleki benm erken doğum riskim olmasına rağmen 

+1 oy
(1,121 puan) tarafından

Eyerki simartan kocalari varsa neden simarmasinlarki.Amma simaracaksamda yalniz kocama simaririm nazimi o ceker.Hormonal deyisiklikler oluyor bazi bunyeler kadiramiyor.Kaynanayla birlik yasardim ben hemsireyim hem ise gider calisirdiim,hem evde yemek,kirli,bulasik hepsi bendeydi kaynanamda calisiyor aksam gelirdi eve.Oda hafta sonu temizliye yardim ederdi.Amma 35haftadan sonra yuruyemez hale geldim,suyum cok fazlaydi uyudugum zaman yatakda donemiyordum suyum fazlaydi diye karnimda cok buyuktu,yurumekte bile zorluk cekiyordum.doguma kadar annemlerde kaldim o yuzden.Genel olarak bence simariklik ola bilir amma yerinde dozunde.Her seyin caresi var.Evinde calisana yemek vermemek simariklik deyil bence baska birsey,ola bilir yapamaya bilirsin disaridan soylersin.Istemiyorsan calistirmayacaksin

(221 puan) tarafından

Dün bir post okudum kadın evini boyatacak ustaya yemek veremem ben hamileyim zaten diye. 

Ben hiç naz yapılmasın demiyorum özellikle kocama naz yapacaksın tabiki dediğim gibi çoğu kadınlar hiç bir şeyi yokken kalkıp bir bardak suyunu almazlar

+1 oy
(5,473 puan) tarafından

Sen oyle deyince benim hamileligim aklima geldi buldumcuk olmustuk resmen ama benden kaynakli degil gunumdu mesela adet olmamistim annemlerin evi gunduz bos herkes calisiyo esim gececiydi anahtarim da var gittim kimse gelmeden tamizlik yaptim yemek yaptim 3 tane balkon yikadim dusun sonra test falan yaptim doktora gittim derken kaynanam yer sofrasina oturtmadi beni caydanligi elletmedi kayinbabam 05lik sular var ya onlardan aliyodu 5 ltlik suyu kaldirtmiyolardi mesela sofra kurcaz ya kaynanamin boyu kisa o uzanamiyo benim yetisiyorum ustteki tabaga uzansam kiziyodu yukseklere uzanma diye ev temizligi falan hic yaptirnadilar zaten bende oyle olmasi gerekiyo saniyorum 6 aylik olana kadar temizlik yapmadim esim yaparsa yapiyodu yapmazsa kaliyodu sonra aklim basima geldi napiyorum ben ya dedim hadi ilk aylar olabilir dikkat edersin de riskli gebelik degil niye bu kadar sakiniyorum ki dedim 6 aydan sonra her isimi yaptim 

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Çevremde yok ama bu sayfadaki bazı postlarda denk geldim gerçekten bu durumu kullanan nazlanan pohpohlanmak isteyen kişiler var ben 35 haftaya kadar çalısıp 36 da doğum yapan biriyim öyle nazlanmadım hatta eşim hamile miydin değilmiydin belli değil der hep  ancak şu da var evimi temizleyemedim 28 den sonra özellikle karnım taş gibi oluyordu sertleşiyordu 

0 oy
(24,142 puan) tarafından

Hamileligi baştan sona sorunlu geçmiş biriyim yinede şükürler olsun bundan aşağı etmesin Rabbim şimdi yine hamileyim yine sıkıntılı geçiyor ama bir gün olsun yemeğimi aksatmadim hele ki evde bir çocuk daha var nasıl yemeksiz bırakayım bazen temizlik düzen aksıyor onuda 1 gün yapamazsam 2.gun muhakkak yavaş yavaş yapıyorum hamileliği yatalak hastalık gibi göstermek ne bilim bana çok saçma geliyor hadi herşeyi geçtim hicmi kişisel bakımınız vs olmuyor onları nasıl yapıyorsunuz hamilesiniz ya sonuçta onuda yapamazsiniz 🤔

(221 puan) tarafından

İşte bazıları gerçekten çok abartıyor. Tabiki içinde Can taşıyorsun kendine bakacaksın. Ama Rabbim nasip etmedi mi de sen ne yaparsın da doğmaz 

0 oy
(24,195 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Açıkçası ben temkinli davrandım ailemizde zor çocuk sahibi olduk düşükler kayıplar oldu ( ben değil kardeşlerimde) şükür Rabbim aratmadı ama ben temkinli oldum ama hasta gibi geçirmedim tabiri caizse kendimi naza çektim bunu nazımı çekecek insan olan eşime yaptım sadece. Çamaşır sermedim ağır iş yapmadım ama evimin işini de ihmal etmedim 

Gerçekten düşük riski olanlara lafım yok ama bazısının ki şımarıklık ama ben tarla da doğuran 'cefakar' analarımızdan ise içimde can tasiyorum diyenleri tercih ederim. Sadece herkesten ilgi ve ayrıcalık bekleyenleri anlamıyorum çocuğu sana bana bize doğuruyormuş gibi ben hamileyim bana özen göstersinler diye beklemeleri tam bir şımarıklık 

(221 puan) tarafından

Aynen öyle 

0 oy
(3,507 puan) tarafından

Bende anlamış değilim sanki ilk hamile kalan onlar çocuk doğuracak varlik bir onlar gbi davranış sergiliyorlar hamilelik hastalık değildir bende riskli hamilelik dışında olan kişilerin abartilarina şaşıyorum arkadaşım hamileydi 2, yine ay evi boh götürüyor yapamıyorum yemek yiyemiyorum sen yiyemiyor olanirsin ama evde bi cocugun daha var mecbur yapıyor insan ,, biride ay erken dogururum.ben doktor öyle söyledi diye diye 6 aylık doğurdu aylarca hastanede kaldı türlü sorun yaşadı pozitif düşünmek de lazım ya hemen yatağa bağlı hasta moduna geçiyorlar sonra gerçekten hamilelikleri riske griyor 

(221 puan) tarafından

Benim 2ci hamilelikte göbeğim inanılmaz aşağıdaydı 5 aylıkken gören dalga geçerdi kız bu nasıl göbek biraz ittirsen bebek düşecek gibi duruyor. Doktora gittim sen kendi gününde erken doğurmazsın ya 10 gün erken yada bir ay erken doğurursun dedi. 10 gün erken doğurdum,ama asla olumsuzu düşünmedim. Çünkü arkamda bir yavrum daha vardı. Valla parka da götürdüm sokakta oynarken yanında saatlerce durdum dışarıda evimi de temizledim takat buldukça. Ve benim doğuma kadar burun kanamam oldu ama inanın her akşam başımın ucuna bir rulo koyardım sabaha kadar yarısını bitirmiş olurdum kandan. Kaç ayrı doktora gittim anlam vermediler en son kanama başladığında tampon yapıp durduruyorlardı gün içinde akşam kanama olmazdı. Bir çok kişi sen neden eğilip kalkıyorsun sen neden şöyle yaparsın böyle yaparsın... Arkadaş hasta değilim, şükür doktor da bir sorun olmadığını söylüyor eee ben neden yatak döşek uzanayim

(3,507 puan) tarafından

Ben 2, hamileliğimde de yanlzidim üstelik oğlum hiç durmuyor çok sıkılıyordu günde 2kere üst mahleye yokuş cikiyordum parka gitmek için valla camda sildim evde temizledim sobada sirkeledim yemegomde evimin isinide hep kendim yaptım kimseden bişi beklemedim doğuma giderken bile oğlumun yemgeni yedirdim öğle uykusuna yatırıp öyle gittim hiçte ay yanlixim yapamiyorm demedim insanız can tasimakta kolay Gedik benmde Reflü sorunum vardı ne yesem burnumdan geliyordu bı kerede yemek yapmim demedim 

0 oy
(3,929 puan) tarafından

Valla ben 3 ay korudum sadece oda mecburi oldu sonra 7 aya kadar çalıştım 😊

0 oy
(3,121 puan) tarafından

Bende riskli gebeliği olan annelerdenim.2 kayıptan sonrq büyük oğluma gebeyken doktorum çaydanlık bile kaldırma demişti.yattığım halde 34 haftalık doğurdum.2.gebeliğimdr bakanım olmayınca mecbur her işimi kendim yaptım.su gibi kanamam gidiyordu.alttan dikiş atılmıştı yürüdükçe canım yanıyordu.33 haftada hastanede yattım sonra annem bakmaya geldi.o olmasa yine erken doğururdum.Allahtan tek istediğim normal gebeler gibi bir hamilelik geçirmekti.inan o korkuyla yaşamak birilerine muhtaç olmak daha ağır.

(221 puan) tarafından

İşte sizin riskli siz mecbursunzu dikkat etmeye, ama bir çoğu Güllük Gülistanlık geçirip de hasta gibi davranıyor sadece

0 oy
(730 puan) tarafından

Benim ilk ve ikinci hamileliğim o kadar güzel geçti ki hamile demezdim kendime göbeğim olmasa , ikinci de tek başıma ev taşıdım eşya topladım vs ama şimdi üçüncü hamileyim yani ağrıdan sızıdan anam ağlıyor ilk aydan beri kemiklerim kırılıyor sanki kemiğim etime batıyor resmen sırtımın bacağı hiç söylemiyorum, ilk aylarda mide bulantısı falan son günlerim artık ama o kadar zor geçti ki genel olarak annemler de kaldım o kadar rahatsız oldum bide bebeğim var bir buçuk yaşında 

Ama dediğiniz gibi kimisi çok nazlı olduğu için öyle yapıyor Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 

(221 puan) tarafından

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ablam hep der her hamilelikte her doğumda bir değil diye. Ama ağrısı olmayan bile sırf daha fazla ilgi çekmek için kendini bir kaza vurur hasta gibi sanki 

(730 puan) tarafından

Bende öyle insanlara denk geldim hatta iki hafta önce diyeyim, nts girdim başka bayan da geldi benden sonra,  ondan beş dakika önce çıktım nts de doktoru bekliyorum, baktım o kadın ve eşi, kadın diyor başım  çok kötü çatlıyor ve eşi ne oldu dedi diyor ya bu nts çok zor ben ne yapıcam nasıl giricem sürekli o kadar abartılı anlattı ki ben şok oldum bilmesem nts de Bir şey yapmıyor sanacagim , nts. De yanyanaydik gayet iyiydi telefonda konuşup gülüyordu 🤣bide ben ağrıdan ölüyorum resmen adım atmaya Halim halim yine o kadar abartmam , eşine diyor bana diyorlar bir öyle dön bir böyle dön bebek zaten aşırı hareketli ama uzandığı gibi kaldı  cikana kadar asla kimse sağa sola dön demedii🤦🏼‍♀️🤣 tansiyonum şekerim çıktı resmen diyor, eşi de ne bilsen inanıyor adam. Bir şöyle olamadım Allah kahretsin 🤣🤣🤣😀

(221 puan) tarafından

Al işte bu şımarıklık değil de nedir. Bir çok kadın postumu tam anlamamış ama demek istediğim bu. Tabiki kocana naz yapacaksın yeri geldiğinde burnunu da sürtersin ama bu kadar abartıya gerek yok yani

(730 puan) tarafından

Aynen öyle cidden ☺️

0 oy
(3,468 puan) tarafından

3. Bebeğime 34 haftalık hamileyim. Ben nazlanma işini bilmiyorum sanırım beceremiyorum ya da😂 ilk gebeliğimde ramazan ayına denk geldi son haftalarım. Eşime iftarını sahurunu hazırladım temizliğimi yaptım. Çünkü ben yapmazsam kim yapacak. Evet hamilelik zor bir süreç. Enerjin çabuk tükeniyor çabuk yoruluyorsun ağırlaşıyorsun. Ama 9 ayın 9 ayı da kötü geçmiyor. Şımarıklığını yapabilen yapsın kocasına valla. Riskli gebelikleri ayrı tutuyorum tabi

(221 puan) tarafından

Kocasına yapar eyvallah ama bir çoğu yanından geçersin ama göbeğime dikkat et hamileyim. Eşe de naz çok yapılmıyor valla. Fazla belli etmeseler de bir yerden sonra sıkılıyorlar boşuna dememişler fazla naz aşık usandırır😂😂🤣🤣 yeminle artık hamile gördüğümde yolda olabildiğince uzak yürümeye çalışıyorum. Başıma geldi benim bir kere. Kızımı okuldan almaya gidiyorum kadın da hamile inanki kadın ile aramda 5 adım var ya dikkatli olun lütfen ben hamileyim. Tamam siz biraz daha ötede bekleyin o zaman sizin için daha güvenilir olur dedim sonuçta hepimiz burda çocuklarımızı bekliyoruz birazdan diğer veliler de gelir mazallah çarpmasınlar dedim

(3,468 puan) tarafından

Ayy tövbeler olsun 😂🤭 dünyadaki tek hamile kişiydi heralde kadın. Tamam en çok sen hamilesin diyeydin🤭🤭

(221 puan) tarafından

Ee gölde şimdi bu şımarıklık nedir de nedir.. 

Bizim gelinin de ilk üç ay düşük riskim var deyip durdu 5 ayına geldi diğer abimin kızı ile hamile gelinin evimdeydim kız kumandayı istedi vermiyorum dedi yenge sen bişey izlemiyorsun bari Verde ben birşeyler açayım dedi kız yok dedi karnının üstüne koydu Yeğenim de gitti kumandayı karnından çekti gelinin elinde domates vardı domatesi attı yere kıza bağırdı çağırdı, vay sen benim bebeğimi öldüreceksin sen ne yapıyorsun deyip koşa koşa abimi uyandırmaya gitti. Biz ikimiz birbirimize bakıp dona kaldık. 

Ki şimdi kendisi söylüyor benim yaptığımı başkası yapsaydı saçını başını yolardım ama bana çok keyif veriyordu diyordu 

(3,468 puan) tarafından

Yok artık ya yuh demek istiyorum 🙄🥴 böyle şeyler yapıp birde hoşuna gidiyorsa üzüldüm abin için. Tam bir yılan wibe ı aldım o yengeden...

(221 puan) tarafından

Valla artık yazık abime yada değil, mutlular geçinip gidiyorlar. abim alttan almaya çalışıyor. Abim çok uysaldır çok merhametli çok iyi biridir. Aman diyor ne yapayım konuşsam huzursuzluk olacak öyle böyle geçinip gideceğiz diyor 

(3,468 puan) tarafından

Ne diyelim Allah bozmasın

0 oy
(441 puan) tarafından

Benimde ilk 3 ay düşük tehlikem vardı hiç dikkat etmedim valla evim tadilattaydi ama şuan tadilatta olsa yaparmiydim bilemiyorum çünkü ayaklarım ağrıyor şişmiş duramıyorum üstünde nefes alamıyorum artık bana son haftalar baya zor geliyor valla bı hastalık gibi olmuş keşke çabuk gecsede bitse diyorum bazen son aylar zorlasabiliyor

(221 puan) tarafından

Sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Bir çok kadın var inanın çok abartıyorlar. Hep söylerim hamilelik başlı başına zor bir süreç. Ama gezmeye tozmaya yemeye içmeye gelince birşeyleri ikamz da bir bardak su almaya aciz olurlar

(441 puan) tarafından

Teşekkür ederim sağolun.yani bir risk yoksa çalışmaya engel değil hamilelik benim düşük tehlikem vardı herisi kendim yaptım yapmak zorundaydım 

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Halsizlik ile düşük riskli kişileri aynı kefede değerlendirmişsiniz. İkisi aynı şey değil.

Kimisinin düşük riski olur Dr WC dışında ayağa kalkma der gerçekten de böyleleri var. 

Hamileliğin ilk aylarında kimi insanlar çok halsizlik yaşar mide bulantısının da etkisiyle evet hasta gıbı olurlar. Ben şahsen şuan kendimi hamile değil hasta gıbi görüyorum. Evet oturmaya dermanım yok. Enerjim yok hep yatmak istiyorum. Ortalama 7-8. Haftadan itibaren böyleyım. Ama hamile olduğumu bile bile koltuk da kaldırdım önceki haftalarda evet ihmalkar davrandım ama riskim yoktu. Yapabiliyordum yapıyordum. Ama şuan hiçbir şey yapamıyorum. Bazı şeyleri siz yaşamıyorsunuz diye başkaları abartıyor diyemezsiniz. Belki farkındalık kazanırsınız...

(221 puan) tarafından

Demek istediğim şey hamilelikte başlı başına zor bir süreç. Asla kolay bir süreç olduğunu savunmuyorum kendim de 2 gebelik yaşayan biri olarak. Halsizlik olur mide bulantısı olur, düşük riski olur, olur da olur. Ha şöyle bir şeyi de savunmuyorum her hamile olan kalksın taş taşısın da yoruldum demesin. Bir cok kişi ve özellikle sosyal medya da hani hiç bir şeyi yokken abartılı bir şekilde nazlanıyor. Eşine naz yaparsın tabiki hatta bazen burnunu da sürtersin dışarıya da çok fazla abartıyorlar. Mesela geçenlerde kadının biri ile aramda 5 adım mesafe var ay lütfen bir adım yaklaşmayın ben hamileyim. Eee o zaman çıkma dışarı 

(221 puan) tarafından

Aynı şey bu platform da da çok oluyor mesela. Yemeye içmeye gezmeye gelince hiç bir şey yok ama bir bardak suyunu almaya aciz... Geçen biri post açmış evini boyatacak ustaya yemek veremem banane ben zaten hamileyim demiş. Benim kastım böyle insanlara. Yoksa hamilelik başlı başına doğuma kadar da zor bir süreç 

0 oy
tarafından

İyide simracagiz tabiki. Allah cenneti annelerin ayakları altına vermiş. O evlat rahme düştüğü an cenneti nasip ediyir Allah. Dinimiz anneye değer vermiş. Biz kendimize değer vermeyelim mi? Hamileyken simarayacagiz, kocamizda bize değer veriyor destek oluyor. Eşim bana diyor kızıyor kendini zorlama iş yapma yat dinlen diye. Eşimden destek görüyorum çok şükür. Bizde sizin basiniza gelmemiş imtihan olmamissiniz orasını bilemem ama zaten kadınlar asagilaniyor çoğu zaman siz niye hemcinsinizi asagiliyorsinuz. Simariklik diye. Benim 3. Yılında oldu hamileliğim bazı kadınlar anneliği hiç tadamiyor bazıları 10 sene 20 sene sonra yani bu kadınlar simariklik yaparsa cokmu oluyor. Bazı hemcinslerimiz düşük riski oluyor. Ama önce kendimize biz değer veriyoruz esimizde çevremizde ona göre değer veriyor. Yaptığınız bu yorum beni çok kırdı. Dediğim gibi Allah kadınlara değer vermiş annelerin ayakları altına cenneti vermiş. Sizin bu düşünceniz burdaki benim gibi bı çok kadın için kırıcı olmuş. 

(221 puan) tarafından

Daha önceki kadınlara verdiğim bir iki cevabı okusaydınız demek istediğimi anlardınız. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin isteyenlerin kucağını boş bırakmasın. Ben asla kadın düşmanı değilimdir. Kimseyi de kırmak değil amacım. Bütün yorumlar da yazdım ayrıca sizin için bir kere daha yazacağım. 

Benim hamile bir kadından beklentim taş taşıyıp of demesin demiyorum,his zaten başkalarının hamileliği de beni ilgilendirmiyor, sadece hareketleri çok sinir bozucu oluyor. Mesela normal hamilelik geçiren bir anne yiyip içip gezer tozar hoplar zıplar bir şeyi olmaz ama kalkıp kendi suyunu almaya aciz. B*kunu çıkaracak derecede abartıyorlar. Mesela geçen kızımı okuldan almaya giderken aramızda 5 adım mesafe olan hamile bir kadın vardı. Ya dikket et ben hamileyim diyor. O zaman çıkma dışarı. 

tarafından

Kadın uyarmış sizi ama içinde ne yaşadığını bilemeyiz bosverin simarsinlar. Eşleri simartiyor işte ne güzel. Geçmişten günümüze kadınlar neler yaşadı ne zorluklar. Eskilerde kadınlara deger verilmiyormus tarlada bağda bahçede çalıştırılıyormus bir sürü çocuk doguruyomus kadına sorulmadan. Şimdi takmayın kafanize kadinlar simarsin. Hamilelik bazilarimiza zor bazilarimiza kolay. Zaten Bebek olunca lohusalık gaz sikayetleri gece uyanmalari yorulacagiz. Hamilelikte de simarmaya hakları olsun. Bence kadınlar zaten yapıyor yemeği bulaşığı temizliği ama mesele biz bi konuyu biliyoruz ona nazlaniyor saniyoruzki hep simariklik yapıyor ama evin içini bilmiyoruz. Ben eşimle kavga ediyorum temizlik yemek yapacağım o kadarı yormaz diye olmaz diye eşim diretiyor yorma kendini diye. Çünkü biz ümidimizi kesmiştik çocuğumuz olmayacak diye tamda o anda Rabbim nasip etti çok şükür. Simaran bı kadın seviliyordur nazını çeken eşi vardır şımartan bı ailesi vardır. Kadınlar mutsuz sürekli iş yüklenen herşeyi halledebilirim kafasinda olmasın bırakın simarsin. Yerine gir ev işini yapiyordur. Sorumlulukta alıyordur. Allah başka dert vermesin Rabbim. 

0 oy
(659 puan) tarafından

Bazı insanların hamileliği zor geçer. Kronik bir rahatsızlığı olanlar gibi, lohusa olmak gibi insanı zor durumda koyan bir durum. Nazlanmak farklı ama "suyunu" bile almak için ayağa kalkmaması gereken durumlar olabiliyor. Yoksa sırf nazlanmak için suyunu başkasından istemez insan durup dururken. Zor gebelik geçirmeyenler anlayamaz bunu. O yüzden duyar kasmaya lüzum yok. 

(221 puan) tarafından

Valla canım şimdiler sadece duyar kasmak için suyunu da alıp içmez. Bende iki çocuk doğurdum hamileliğin ne olduğunu da bilirim doğumu da bilirim doğumdan sinra bakımı da. Bu platformda bile böyle olan çok kadın var.

0 oy
(1,692 puan) tarafından

Neden şımarıklık olsun insan korkuyor herkes kolay elde etmiyor o çocuğu ne iğneler ne tedaviler görenler var hele ilk olanlar ya bişey olursa diye korkuyor ben 4 defa hamile kaldım 3ünü kaybettim yüreğim ağzımda geziyorum ya bunada bişey olursa diye, herkesin belirtisi aynı değil 4üde farklıydı benim birinde mutfağa adım atamadım birinde her işimi yaptım hiç belirtilerim olmadı sonuncusunda 3 ay başımı yastıktan kaldıramadım bile aç susuz yattım senin kolay geçmişse otur şükret milleti eleştirme ayrıca sadece şımarmak isteyen de var haklıda  sonrasında o çekecek her türlü derdi

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 413 göst.
24 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,346 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
0 oy
19 cevap 753 göst.
9 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Fatmay. (432 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 210 göst.
25 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde dertlerderya (3,834 puan) tarafından soruldu