0 oy
51 göst.
Diğer kategorisinde (1,639 puan) tarafından

Kızlar merhaba oğlum 3 buçuk yaşına yaklaştı nerdeyse 2 aydır aşırı huy ve hareket değişimi oldu tabiki olacak bunu biliyorum her sene farklı bi çocukla karşılacağımın bilincindeyim ama artık hareketleri aşırı olmaya başladı mesela 12 yaşında dayısı var oynuyorum sanıp dayısına tokat atıyor itiyor yere yatırmak için çekiştirip duruyor oyun oynamak istiyor ama önceden söylerdi oyun oynamak istetince şu an o isteğini vurarak ya da şiddet göstererek yapıyor 

Oğlum dur yapma dediğim zaman asla anlamıyor genel olarak yaptığı şeylere pek karışmam ama bu aralar sürekli tehlikeli işler peşinde ve abartsısız yapma etme diye 5.6 kere söylüyorum dinlemiyor kendimi bağırırken buluyorum şu ana kadar doğru düzgün sesimi yükseltmedim hep karşısına geçip anlattım o da anlardı ama şu an aynı şekilde sürekli anlatmama rağmen asla anlamıyor bir de susar mısın anne rica ederim demeyi öğrenmiş sürekli böyle diyor bana 

Kısacası anlattığım hiç bir şeyi anlamak istemiyor tamam dese bile 5 dk sonra yine aynı şeyi yapıyor bsğırıp kızma taraftarı değilim ama dediğim gibi uyarılarımı dikkate almadığı zaman kendimi bsğırırken buluyorum

Mesela yanlış yapmaması gereken bişey yapıyor ya cezalandırma yöntemi uygulamayw başladım mesela bugün beni dinlemedin tehlikeli şeyler yaptın çikolata vermeyeceğim diyorum ya da parka gitmeyeceğiz gibi şeyler ama asla umrunda olmuyor vermesen verme götürmezsen götürme havasında yani ne yapmam gerek bu durum bu yaşlarda normal mi ben nasıl davranmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz çünkü ona kızıp bağırıncs uyku uyuyamıyorum kızmasam hala yapmaya devam ediyor 

2 Cevaplar

0 oy
(144 puan) tarafından

Benimkide aynı bu yaşlarda algıları geliştiği için sınırları zorluyorlar .benimkide cok ısırır en son ablasının karnını ısırdı  mosmor ve kanatmis bir tane acili ağzına vurdum ilk defa içim gitti ama iylr görünce yapmamı gerekiyordu kaç defa uyardım anlattım  bir daha ısınırsın acibibrr surecegim ağzına dedim oymuş bir daha yapmadi

-Reklam-
0 oy
(23,330 puan) tarafından

Benimkininde yavaş yavaş huyları değişiyor

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
2 cevap 105 göst.
22 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Mrvgul (4,582 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 81 göst.