+2 oy
618 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Kızlar 1.5 senedir bir firma da çağrı temsilcisi olarak çalışıyorum 3 vardiya olarak ve artık çok yoruldum tüm yük bende gibi hissediyorum asla dinlemiyorum kızım 5 yaşında ev kredisi çektik aylık 45 bin TL ödememiz var mecbur çalışmak zorundayım ama çok bunaldım artık mesela gündüz vardiyası için 5.30da uyanıyorum hazırlanıp servise gidesiye anca oluyo 16.30da evde oluyorum dinlenemeden kızımı okuldan alıyorum sonra evde yemek temizlik derken 1e doğru anca yatıyorum paşa vardiyası zaten ayrı zor erkenden kalkıp kahvaltı hazırlayıp kızımı okula bırakıyorum temizlik yapıp hemen işe gidiyorum gece 12de işten gelip kızımı annemden alıp eve geçiyorum gece vardiyasinda sabah 8de evde oluyorum bir iki saat uyuyup en geç 11de uyanıyorum 3 saat uyuyabiliyorim yani yine kızımı okula bırakıp temizlik yemek derken asla dinlenemiyorum ev aldığım maaştan kuruş dokunamadan krediye gidiyo ama eşim hep uyuyo hep dinleniyo tüm zorluklar bende laf ettiğim zaman benim işim daha ağır diyo fabrika da çalışıyor o da ikinci çocuğum olsun çok istiyorum borç çok çalışmak zorundayım kendime ayırdığım 1 saatim bile yok çoğu zaman hep temizlik yemek is çocuk bakma olarak geçiyo hayatım ve kiminle konuşsam aman işin rahat oturuyorsun bütün gün diyolar ama günlük 200e yakın çağrı geliyo konuşmaktan midem bulanıyo artık eşim de 3 vardiya çalışıyo bir de eşim gecede ben gündüz vardiyasındaysam annemde kalıyorum mecbur sabah ben çok erken gidiyorum işe eşim gelmemiş oluyo kaplumbağa gibi bı dünya eşya ile ordan oraya sürükleniyorum bir sorum yok tamamen iç dökme postu psikolojim bozuldu iyice 

21 Cevaplar

+4 oy
(513 puan) tarafından

Böyle evlilik yürümez eşin resmen seni kullanıyor oh hem kadın yemek iş temizlik çocuk her şeyi yapsın beyefendi de yan gelsin yatsın sen sağlığından olur bir gun patlarsin demedin deme 

Bence eşinle konuş en azından yemek yapqbilirya da temizliği yapabilir 

(2 puan) tarafından

Söylüyorum hep diyorum bir iki gün güzel gidiyo sonra yine elini eteğini çekiyor 

(513 puan) tarafından

Normal bir insan 6 saat uyumaxsa psikolojik problem yasar sen şuan nirvanadasin yoksun aslında  kredi borcunuz kaç yıl kaldı 

(2 puan) tarafından

Gözümde seğirmeler başladı artık vücut sinyal veriyo zaten 6 senesi var daha kredinin en az 2 sene daha çalışmam gerek ama vücudum daha ne kadar kaldirir bunu bilmiyorum hele gece vardiyası ölüm gibi kızımla çok vakit geçirdiğim için seviyorum ama 1 hafta boyunca günlük 4-5 saat uyuyorum en fazla gece uykusu da bı şeye benzemiyo gündüz uyuduğum o 4-5 saat zaten yetmiyo 

(513 puan) tarafından

Bence daha rahat vardiyasiz bir iş bul 

(5,531 puan) tarafından

Tek çözüm şu evi *** da götürse yapmayacaksın. En en fazla iki hafta dayanır sonrasında yardım edecek. Ya yardım et ya ben işten çıkıyorum de. Sen misin alemin enayisi her işe sen koşuyorsun,arkadaşın dediği gibi resmen seni kullanıyor eşin.

Bu kadar sinirlenmemin sebebi ne kadar çok yorulduğunu anlamam.

-Reklam-
+1 oy
(1,422 puan) tarafından

Mesela gece vardiyasında 12  de aliyormususn ya almasan orda uyusa gelip sende direk uyusan sabah gidip alsan kızını veya annen okula bıraksa sen dinlensen 

(2 puan) tarafından

Kızım devamlı beni özlediğini söylediği için ve evde kalmak istediği için  onu da mağdur etmek istemiyorum zaten devamlı ona ekstra vakit ayırmak zorunda hissettiğim için bu kadar çok arada kalıyorum 

(1,422 puan) tarafından

Bence bu kadar kendini yipratma yazık canım canına yazık 

+1 oy
(22,420 puan) tarafından

Eşin kaçtan kaça kadar çalışıyor. 

(2 puan) tarafından

Mesaisi benden 1 saat sonra basliyo benim mesela gündüz mesaim 7.30da başlıyor ama 6.20da durakta olmam gerek iş yeri eşimin gündüz vardiyası 8.30da başlıyo 8de evden çıkıyo o 

(2 puan) tarafından

8 saat çalışıyoruz ikimizde ama benim mesafe olduğu için servis oyalıyor bizi baya 

(22,420 puan) tarafından

E pes 8 saat çalışıp da neyin rahatlığı bu. Ben de 12 13 saat falan calisiyo zannnettim. Kesinlikle iş bölümü yapmalısınız. Otur ciddi ciddi konus. Mesela ya yemek yapsın ya temizlik. Bir liste hazırlayın. Yapan tik atsın. Ev arkadaşı gibi olacaksınız ama eşin yapacak olsa şimdiye kadar yapardı. 

+1 oy
(9,164 puan) tarafından

Önce kızına sonrada sana çok üzüldüm buna ne sağlık ne psikoloji dayanır Allah yardımcın olsun 

0 oy
(4,113 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun aynı çalışma şeklinde eşim çalışıyor o bile bazen zorlanırken seni düşünemedim , sen elini taşın altına fazlasıyla koymuşsun aynı şartlarda eşin de koymalı yoksa buna ne beden dayanır ne psikoloji 

0 oy
(3,791 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Olmaz canım böyle eşine resti çek. Yaa bana ev işlerinde çocuk bakımında yardım edersin yada iki işte çalışırsın ben işten çıkarım de . Niye her şeyi sen yükleniyorsun. Kredi kimin üstüne eşinin üstüneyse dediklerini de ciddiye almıyorsa çık işten bir kaç gün evde otur işten çıktım çalışmıyorum de bakalım tutuşsun biraz. O dönemde izin alırsın eşine söyleme tabi. Yazık senin canına sana kıymet değer vermeyen adam için bu kadar çabalama . Yemin ediyorum erkeklerle kadınlar iyice yer değiştirdi . Kazık kadar adamlar prenses gibi takılıyor artık. Yuh yani. Bir  de bu ortama ikinci çocuk istemen de anormal bir durum.

0 oy
(3,032 puan) tarafından

Öncelikle her işi süper yapmanıza gerek yok. Harika bir temizlik ya da çeşit çeşit yemeklere gerek yok. Baktınız eşiniz sorun yapıyor, gidip kendi yapsın o zaman... İş bölümü yapmalısınız. Kabul etmiyorsa da her şeyi minimuma düşürün. 

Çağrı merkezinde sadece 1 hafta deneme amaçlı gitmiştim, konuşmaktan çenem ağrımıştı. 

Ama şunu demem lazım, maalesef evlilik hayatında yine tolere edilebilse de çocuk olduktan sonra bu tür vardiyalı işler uygun olmuyor. İş bölümü olsa bile çocuğa ayırılan zamanda  düzensizlik oluyor. Bir süre sonra eş ile ev arkadaşı moduna geçiliyor. Gelen paranın manevi anlamda götürüsü de çok oluyor.

Kendinizi bu kadar hırpalamayın, daha uygun şartlarda başka bir sektörde iş bulabilirseniz en iyisi sanırım. 

0 oy
(666 puan) tarafından

Sen eşine destek olmak için çalışıyorsun oda sana destek olmalı yoğun tempo seni bitirir herşeyi sen üstlenmissin mesela sen çocuğu aldın eve geldin eşin yemek yapsın o gün yada temizlik yapsın zor olmamali eşine söyle bende destek olmam işten çıkarım dayanamıyorum 

0 oy
(962 puan) tarafından

Cnm çok zor ya eşinde yardım etsin  temizlik yemege. Sürekli söyle dur.

0 oy
(1,263 puan) tarafından

Akşam da yemek listesi oluştur ver  eşinin eline temizlik bende  yemek sende de bir süre devam et bıkma usanma kavgalarda alttan alma ona da alışkanlık haline gelir artık en azından yemek yapmayı görev edinir 

0 oy
(104 puan) tarafından

Bence başında yapmışsın hatayı canım en başında bütün sorumluluğu üstüne almakla ben çalışmaya başlayacağım zaman eşime tek bisey dedim temizliğe yemeğe cocuk bakımına yardım edeceksin mesela ben senden önce geliyorum ama 3 çeşit yemek yapamam o gün ne yaparsam onu yiceksin yeri gelir yetişmez laf etmiceksin temizliği beraber yapacağız yoksa çalışmamı bitirmem 1 beyaz kağıda bakar basar istifayı otururum evde sende girdiğin araba kredisinde cebellesirsin dedim tamam dedi şuan yemek bende temizlik onda bu şekilde ilerliyoruz ve 2 senedir 1 kere bile söylenmedi hatta bazen yapma temizlik ben yaparım pazar diyorum hayır canım sonuçta sende çalışıyorsun diyip kendisi yapıyor o yüzden kafam çok rahat şuan sen biraz hata yapmışsın 

0 oy
(15,284 puan) tarafından

Neden sürekli çocuğu sen alıyorsun Baştan hata etmişsin diyeceksin eşine şu vardıyadaykem çocuğu sen al

Hem maddi hem manevi 2. Çocuk ağır sorumluluk birde böyle bir eşin varken 2. Çocuğu ertelemen gerekir 

Çalışmadığım halde 2 çocuk gerçekten zor 

0 oy
(2,668 puan) tarafından

Çalışan hanimlarq eşler yardım etmek zorunda bu kadar net..

Suan ben dogum izindeyim oyle bile eşim beni dinlendiriyor çalışınca kayinvalidem bakacak cocuga yine destek olurlar diye düşünüyorum 

0 oy
(8,575 puan) tarafından

Canım böyle çalışmak zor çoğu çağrı merkezi home Office çalışıyor özellikle sigorta şirketleri hafta sonu tatil ve sabit vardiya. Tecrübelisin artık böyle yerlere başvur. Ayrıca evde tüm işi asla sen yapma madem öyle işten çıkarım diye tehdit et bu şekilde çok yıpranırsın. Evde sorumluluklar ver eşine mutlaka.

0 oy
(1,339 puan) tarafından

Boşanmakla tehtid et ciddiyim blöf fala yap bende çalışıyorum bi işim ucundan tut de temizlik yapmasa da yemek yapsın ortalığı toplasın biraz 

0 oy
(4,427 puan) tarafından

Ayyy Allah sabir versin bacim isin cok zormus 

0 oy
(5,366 puan) tarafından

Öncelikle Allah yardımcın olsun ve sabır versin. Gerçekten eşin çok anlayışsızmış. Herkes çalışıyor herkes yoruluyor ama anlayışsız insan daha çok yoruyor. Bizde çok yoğun çalışıyoruz ama eve kim erken girerse o yemek yapıyor, hafta sonu birlikte temizlik yapıyoruz ya da eşim kızımı alıp gidiyor ben rahat rahat yapıyorum. Kızı okuldan eşim işini erken bitirirse o alıyor eve geçiyorlar ben sonra gidiyorum. Senin eşin bütün yükü sana vermiş.. 

0 oy
(11,838 puan) tarafından

Son cümlen herşeyin ozeti "kaplumbağa gibi bir dünya eşya ile ordan orya sürüklenmek" 😒 gerçekten bütün yükü sen üstlenmişsin, peki eşin bu evliliğin neresinde görev alıyor tam olarak? 

0 oy
(273 puan) tarafından

Belki işten çıkmadan vardiyasız daha rahat olabileceğiniz bir iş bakabilirsiniz?

0 oy
(84 puan) tarafından

Sen resmen bi ömür bi kaç yıla sığdırmışsın nefes almadan yaşıyosun ama kimse farkında değil yükün çok belli ama kimse el atmıyo hep sen hep sen… dayanma gücüne helal olsun ama keşke biraz da sırtını yaslayabileceğin bi omuz olsaydı yorulmuşsun belli ki hem bedenen hem ruhen bi mola hakkın var ama yok işte… senin yerinde olan biri olsam çoktan pes etmiştim valla gurur duydum seninle

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 412 göst.
20 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde Dunya.dln (508 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 431 göst.
3 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Linkin (22,420 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 217 göst.
8 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simayyy (1,872 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 588 göst.
21 Eylül 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,724 soru

23,991,176 cevap

326,968 kullanıcı

...