+1 oy
427 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (512 puan) tarafından

5 yıllık evliliğim hayat zorluklarım mücadelem hepsi boşmuş bugün bunu anladım evlenmeden önce çalışan biriydim eşimle aynı iş yerinde çalışıyorduk evlenince birimizin ayrılması gerekti ben mesleğimden ötürü daha kolay iş bulurum dedim ve ayrıldım 1.5 yıl sonra ilk oğluma hamile kaldım ikinci oğluma oğlum 1 yaşındayken hamile kaldım iki evladım var rabbim eksikliklerini göstermesin ilk oğlum ne kadar uyumluysa ikincisi tam tersi artık anlatmaya bile mecalim yok yeni yeni düzeliyor çok şükür postlarimda hepsi mevcut. Eşimle çok problemler yaşadık her defasında atlattık sandık ama öyle olmuyormuş insanın içinde sürekli birşeyler birikip duruyormuş. Her gün ama hergün iki post çamaşır günde 2 kez süpürge etrafı toplama çocuğu susturma gezdirme ve yemek yapmak dışında neredeyse aktivitem kalmadı bazen yemeğe çıkarız ama yemek yer döneriz hergün aynı şeyleri yapmaktan çok yoruldum bugünler geçer diyorum hep ama eşinin desteği olmadan bir yere kadar gidiyormuş. Bütün saydığım işler bugün yine yapıldı 3 yaşında oğlum cips alıp salona dökmüş çocuklar üstünden geçip duruyordu gördüm ses etmedim aldım onları ayaklarını yıkadım çocuk odasına koydum salonu süpürdüm aradan yarım saat geçmedi eşim başka cips açmış mutfak masasından almış oğlum bu kez mutfak battı söyledim açıkta bırakma çok yoruluyorum takatim kalmadı dedim oğlum babasının yanına gitmesiyle eşimin elinden bardağın kırılması dönüm noktam oldu artık beyin fonksiyonlarım iptal odada beni rahat bırakın biraz sinirimi atayım dedim 5 dakika geçmedi üçü geldi üstümde tepindiler ama sinirliydim çıkar giderim biraz yalnız kalmak istiyorum dedim dinlemedi iki ev ötede arkadaşım annesine gelmiş beni çağırmıştı gitmedim öyle olunca çıktım oraya gittim 1 kahve içer kendime gelirim dedim eşim seslendi bende biraz çocuklarla sen yalnız kal bak nasıl oluyor dedim gülerek 1 saat oturmadım gelmemle tartışmamız bir oldu öyle kafasına göre giden eş istemem dedi öyle mi kes biletimi aileme giderim dedim tamam bu akşam git gelme dedi baya tartıştık abimi aradım ben bu insanla evli kalmak istemiyorum artık dedim oda boşanalım dedi bende tamam dedim çocuklarımın geleceğini sağlama al sana verdiğim tüm altınlarımı ver ben onunla ailemin desteğiyle çocuklarıma ev alırım çalışır bakarım nafakana da ihtiyacım yok dedim. Gerçekten boşanmak evli olmaktan iyi gelecektir bana. Ben evlenmeden önce istediğim heryere gider her istediğimi alırdım dedi zoruma gitti bende özgür bir insandım sadece o değil ki tek üzüldüğüm çöp olan yıllarım emeklerim ve en çokta ona değerim çocuklarımı düşünüyorum sadece bu kez kesinlikle geri dönülmeyecek böyle böyle insan soğurmuş en sevdiğinden gram ayrılırım üzüntüsü yok bende sadece nasıl yol izlenecek 3 ve 1 yaşında çocuklarım daha çok şey yazılırda uzun oldu

9 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Canım Allah yardımcın olsun ama sanki öfke ile kalkıp zarar ile oturmuşsunuz gibime geldi, biraz kendini fazla mı yıpratıyorsun acaba ? Günde 2 kez ev süpürmek gibi mesela. Sürekli çocukların arkasından koşup neden temizlik yapıyorsun ki biraz kendine kıymet ver . Bırak ev batsın, çocukların bu yaşları geri gelmeyecek 

(512 puan) tarafından

Doğru diyorsun kendime kıymet vermedim belki evime eşime çocuklarıma ayırdım tüm zamanlarımı titizlik hastası değilim mecburiyetten o süpürme inan ki ya abur cubur dökülür ya ev yemekle komple batar yada bişi kırılır 1 ayda hiç abartısız 18li su bardağım kırıldı haliyle süpürmek zorunda kalıyorum 

-Reklam-
+2 oy
(22,689 puan) tarafından

Dostum sinirle saçma sapan konusmussunuz. Ve ikiniz de şuan büyük bir hata yapmak üzeresiniz. Ufak tefek biseyi boşanma lafını geçirerek nerelere tasimissiniz. Eğer bu sebeple bosanirsaniz o yavrulara yazık olur. Sen sıkışmıslik hissiyle fazla fevri davranmissin. Senin yaşadıklarını emin ol bircogumuz yaşıyoruz. Ben sana diyeyim. Babasız çocuk büyütmek ne kadar zordur . Sen sadece maddi boyutunu düşünüyorsun ama o iki erkek çocuğunun da hayatlarında baba figürüne çok ihtiyaçları var. Bosanacagina eşinle aranızı duzelttikten sonra üç beş gün gidin ailenin evinde kalın. Ya da bi tatile gidin. Ya da sosyal aktivite yapın . Değişikliğe ihtiyacın var. 

(512 puan) tarafından

Canım mevzu çok çok saçma zaten gerçekten ama birikmişlik bu ben yanlış bişş yapmışım sanki farklı bşr yere gitmişim sanki bana öyle kafasına göre çıkan eş istemem diyor bugüne kadar ne zaman kafama göre estimde çıktım çok tartışmalar oldu hiçbir konuda ailene git demeyen adam şuanda git diyor 

(22,689 puan) tarafından

İyi de o öyle dedi diye boşanma lafini ağzına alan sensin biletimi kes diyen sensin. Valla bana da eşim boşanma lafını etsin buyur bosanalim derim. Aynı şekilde eşim de oyle. Gurur diye bişey var. Adamın dediğinde bişey yok ki. 

(512 puan) tarafından

Kız bacım o bana boşanalım dedi :) bende ona tamam dedim o bana git dedi bende biletimi kes dedim balla bem mi yanlış yazdım diye tekrar tekrar okudum

(22,689 puan) tarafından

Kız bacım ben ailemin yanına giderim demişsin ya. Ha bosanalim demişsin ha ailemim yanına gideyim demişsin 😃 etmen guzum. Böyle sebepten boşanmayın. 

(512 puan) tarafından

😊 teşekkür ederim canım benim sakince düşğnmekte fayda var

+2 oy
(14,915 puan) tarafından

Hepimiz zaman zaman bunalıyoruz tepkilerini abartılı göstermişsin. Ben salonu toplar odaya geçerim salon batar ki ayaklı tek Kız var evde diğeri minik daha. Evlilik oyun değil. Bence bu kadar fevri olmaya gerek yok. Yorulabiliriz bunalabiliriz eski hayatına dönmen artık boşanmış olsan da mümkün değil annesin sen. Kimse bekar olduğu gibi relax değil. 

(512 puan) tarafından

Ben bekar hayatı yaşayacağım demiyorum zaten Ben evlenmeden önce istediğim heryere gider her istediğimi alırdım diyen eşim ben değil söyledikleri zoruma gitti. Özgürlüğü kısıtlandıysa benimkide kısıtlandı çocuk varsa sorumluluktan var çok bunalsamda bundan şikayetçi değilim ilk defa bana boşanalım deyince üstelik büyütülmeyecek bir mevzu olunca bende dayanamadım.

(14,915 puan) tarafından

Burada kastım ben de özgür bir insandım yazmışsın o kısmaydı bence oturup sakin düşünün. 

(512 puan) tarafından

Bekarken kim özgür değil ki canım evlendikten sonra ev çocuk eş tüm sorumluluklar bizlerin omzunda evlatlarım için şikayetçi değilim yorulsamda çok şükür varlıklarına. Daha yeni olay zaten seyir nasıl değişir bilmiyorum. Dün gece işe gitti gelmedi daha gelince sakin konuşmayı deniycem 

+1 oy
tarafından

Bana sen abartmışsın gibi geliyor. 2 çocukla bekarken yaptığın şeyleri yapman tabiki zor. Keşke düzgün korunsaydın 2. Çocukta acele etmeseydiniz

(512 puan) tarafından

Kimin abarttığını gerçekten bilmiyorum sadece beynim şuan çok dolu belki de sağlıklı düşünemiyorum bilmiyorum. Korunuyorduk canım zaten bize de sürpriz oldu yine de çok şükür 2 sağlıklı evladım var sadece insan boşanma durumuna gelince çocuklarla nasıl olacak diye düşünmüyor değil

tarafından

Anladım canım bence barisirsiniz ortada büyük bir sorun yok bence hakkınızda hayırlısı olsun 

(512 puan) tarafından

Şuankinde belki yok birikmişlik insanın canını acıtıyor ilk kez bana git boşanalım dedi hayırlısı neyse o olsun. Teşekkür ediyorum yorum için

+1 oy
tarafından

Evliliğe daha adaepte olamamissin. Belki sorumluluk almak zor geliyordur. Sabırla bekle. Annesin evlatların babasız kalmasın. Boşanıp gidersen dışarısı sana daha zor olacak. Sürekli dul lafını duyarsın insanlar ağır konuşur. Kimseye guvenemezsin. Bide bacım şimdi evin işi.temizlik sorumluluğun var. O çocukları sonuçta anne yada babanıza güvenip yapmadınız onlarda baksalar bı yere kadar. Sonra sana daha fazla sorumluluk yüklenecek. Hem ev kuracak eşyasi ev düzenlemesi iş bulup çalışması daha fazla sorun çıkacak. Eşinle sabırli olup sakin kalıp konuşun. Benim annem babam boşandı. Yani bosandiktan sonraki hayatı biliyorum. Sana çok daha zor olacak. Şimdiki haline bin şükür. Rutin nimettir. Valla bak. Nice kötü hayatlar var. Sen sakin kal. Kendinle bı konuş kendini dinle gerekirse psikologa git. Bacım yuvani yıkma.

(512 puan) tarafından

Evliliğe adapte olamamak değil canım ben eşimden destek göremiyorum kendi ailesinden kendi ailemden destek görüyorum buna hiçbir şey diyemem son oğlum doğduktan sonra destek istedim ilk oğlumda kimseden yardım istemedim herşeyi beraber halledebiliyorduk ne olduysa ikinci oğlumdan sonra oldu bebeğim çok zor bir çocuk durmadan ağladı çok doktora gittik çözümünü bulamadık şimdilik daha iyi çok şükür ıkiside de küçük biri 3 diğeri 1 yaşında şuan zorlandım destek istedim sağolsun iki tarafta yeteri kadar desteği verdi. Bir anne olarak sinirlendim ortada bir laf atışması da yok sadece dinlenmek istiyorum dedim 10 dakika ya çok değil yine izin vermediler sinirimi atmak hepsi bu... herkesin sinir seviyesi farklı benim boşluğuma denk geldi belki bilemiyorum sadece az kafa dinlemek çok zor bişi değil bence kendi 7/24 kafa dinleyebiliyor kulaklık takıp müzik dinleyebiliyor canı isteyince arkadaşlarıyla buluşup kahve içebiliyor yada yemeğe gidebiliyor ben neden yapamıyorum 1 saat neden ağır geldi

0 oy
(1,661 puan) tarafından

Hepsi yasaniliyor sadece eşim benim tepkisiz kavga etmez duvara derim duvar dinler  karşılık verse aynı sonuça gider çoğu annenin aynı sorumlulugu var silme geliyorm çocuğum var diye dahaazlasini yapıyorum aslinda tekrarlanan aynı günler insanı bunaltiyo çocuk lardan bunalıp aileme geldim aynı fark yok ama kavga ederek gelmedim tabi ama eve de dönmek istemiyorum  kahveye gidecek kapım bile yok kpca sehirde yalnizim

(1,661 puan) tarafından

Meslekten dolayı benim ömrüm gurbette geçecek yapacak birşey yok canım herkesin sorumluluğu var herkes aynı emin ol ailen yanindaysa şükür et 2 çocukla mukebembel yaşamak için çokta zorlama  eşim destek oluyor ama olsada ne kdr illa erkek ve bilmiyor beceremiyor ailede o hassasiyet titizlik de yok zaten ben tam tersi ama bende tek çocuğum bacım flanda yok arada destek olacak sen buyuturmussun illa arada bende patliyorum  ama bn arkadaşlarım varken bile çocuğumu bırakıp hiç gtmedim fazla sorumluluk sahibiym abartıp kendimi rezil ederim yeri gelir gtmem sen söz ettikçe adam da karşılık vermiş arada bzm de oluyor 2 erkek çocuğu gerçekten çok zor eşim o konuda sessz kalıyor biliyor  söz edeceksen yapmamak gerekiyor biz takıyoruz erkekler bu ev niye supurulmedi bile fark etmiyorlar bazı şeyler mecbur bıraksan birikiyor hem bu sorumluluk la iş hayati olanlarda var buna sukur

(1,661 puan) tarafından

Ben mesela anlıyorum çok yoruk

(1,661 puan) tarafından

Ben mesela anlıyorum çok yoruluyorsun demesini beklerdim artık direk diyorum insan bı der diyorum  yapsa bile beğenmem yaptgi işi bazen söz ederim sinir olur ama bazen bı çift söz istiyor esinnde lafları saçma olmuş ananın evinden mi geliyo bu çocuklar  bende çalışan biriydm maddi yönden hiç laf duymadım kirilirdim çünkü hep paramı kazanıp kendim yaptım aldm harcadim  

(512 puan) tarafından

Haklısın canım daha çok dikkat etmem gerekirdi hayırlısı olsun artık 

(512 puan) tarafından

Geçmiş konu çok fazla canım tamam şuan çalışmıyorum ama maddi açıdan hep destek oldum gerekse ailemden gerekse tazminatımdan gerekse altınlarımdan verdim anladım ki yapmamak en iyisiymiş destek bekledim oda yok o yüzden kendimi boşa yormayacam konuşursa konuşurum yok boşanalım derse ısrar etmiycem bende yoruldum çünkü bende insanım neticede benimde bir tahammül sınırım var 

0 oy
tarafından

Yani büyütülecek bisey yok sadece çocuklar seni yıpratıcı için psikolojin bozuk.ortada şiddet goremedim .tedavi mi alsan acaba

(512 puan) tarafından

Canım ne için tedavi olucam anlayamadım her anne gibi bunaldım sadece 1 saat kafa dinlemek istedim üstelik gittiğim yeri gördüğü halde buna hakkım mı yok anlayamadım yanlış anlama lütfen 

0 oy
(874 puan) tarafından

Bence bosanilasi birsey yok ortada.Yazdigin seyler hemen hemen her kadinin yasadigi seyler.Mesela benimde esim disari cikarmaz hep ayni seyler.6yasinda ve 2aylik cocugum var.Ve surekli hastalaniyorlar ben cok yoruldum hastaliktan.Bunaldim bazen sadece uyumak istiyorum.Buyuk olani krese koyarsan daha rahat edersin bence.Esinde sinirle soylemis o sozleri sinirla bazen ola biliyor.Toparlarsiniz

(512 puan) tarafından

Bu sene kreş bakıyoruz zaten canım 3.5 yaşında olmuş olur benimle beraber evin içine tıkanacağına farklı şeyler görmüş olur hemde akranlarıyla daha dolu vakit geçirir. Sürekli monoton olarak hergğn herşeyi aynı şekilde yapmak beni de yordu sanırım. Sadece dinlenmek istemenin bedeli bu konuşmalar olamamalıydı diye düşünüp duruyorum kendi dinlenince ben sadece saygı duyar olabildiğince ses çıkarmamak özen gösteririm 

(874 puan) tarafından

Hayat boyle kabul etmeliyiz.Bende calisan bir kadinim simdi bebeyim yeni oldugu icin evdeyim.2yil daha evde olucam.Hergun ayni seyler benide bunaltdi.Hic bir insan gormuyorum sohpet etmiyorum.Bide ben maadi olarak herseyimi kendim karsilayan biriydim simdi koca eline bakar oldum.Kimseden para almayi sevmiyorum.Amma sabrin sonu selamet bu gunlerde gecer.Simdi evlatlarimin en guzel gunleri bir daha bugunler olmaz.

(512 puan) tarafından

Evlenmeden maddi imkanı elinde olan biriydim bende hala para isteyemem kendi verir bişi diyemem ama bir anne olarak yorgundum bunalmıştım ceviz kabuğunu doldurmayacak bşr sebep nelere mal olacak göreceğiz

0 oy
(903 puan) tarafından

Haksız olduğunu düşünmüyorum bana tepkin abartı da gelmedi, destek anlayış beklemişsin 3 yıl boyunca görme umuduyla beklemişsin ama görememişsin şuan da umudun tükenmiş onun patlamasını yaşamışsın gibi. 

(512 puan) tarafından

Yemin ederim şu yazdıklarına oturup ağlayabilirim dünden beri ben kendimde aradım hatayı sürekli.. tamam hatalı da olabilirim amacım bu zaten kim haklı kim haksız ne yapılabilir diye. Zoruma giden sanki farklı bşr yere gitmişim ki kafasına göre giden eş istemem demesi bugüne kadar nereye gittimde bu lafı kullandı bende herkes gibi bir anneyim çok mu abarttım 1 saat kendime vakit ayırmakta yada odaya geçip dinlenmek istiyorum demekle

İlgili sorular

+2 oy
21 cevap 647 göst.
15 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Asyaa211 (2 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 434 göst.
3 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Linkin (22,689 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 276 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Seri (4,054 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 200 göst.
1 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mutluu annee (632 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,341 soru

24,043,239 cevap

329,250 kullanıcı

...