+4 oy
1,243 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,131 puan) tarafından

Kızlar 8 yıllık arkadaşım memleketten benim olduğum yere gelin geldi 2 ay önce bu bayram araba aldık borca girdik baya kurban kesemedik konu komşu sağ olsun et getirdiler arkadaşımın annesi 2 gün sonra memleketten gelecek kadın gelmeden bana mesaj attı benim payımı ayır diye ben de teyze kurban kesemedik dedim bu sabah arkadaşım mesaj atti kaynanasigil inek kesmiş ihtiyacı olanlara dağıttık dedi iyi Allah kabul etsin dedim siz kestiniz mi dedi yok dedim kesemedik bu sene sağ olsun komşular getirdi annem yarın gelecek diyor onlar da kesmedi eniştem bir yemeklik vermiş ona sana gelen etlerden sen de bir pay ver ona geldiğinde diyor kaynanan inek kesmedi mi dedim payını ayırmadı mı onlar da hepsi ayırdılar sağ olsun dedi sen de ayırmayı unutma ne diyeceğimi bilemedim kurban kesmeyen birinden kurban istenmesi saçma değil mi eşimle kaynanamdan habersiz versem günaha girmiş olmaz mıyım kaynanama söylesem rızası olmaz çünkü vermesem de arkadaşım gönül koyar küser ne yapacağım bilmiyorum

48 Cevaplar

+1 oy
tarafından

One oyle be dilenci gibi pişir cocukların yesin evınede kabul etme küssün hiç ugrasma dilenci cakallarla

-Reklam-
+1 oy
(5,525 puan) tarafından

Böyle saçma sapan biseyi sana söylerken sen gönül koymuyorsunda,

O sana kurban kesmedigin halde pay ayır diyor 

Sen ayirmayinca mi utanmadan gönül koyacak 

Saçmalığa bak 

O vereceğin ette ona helal olmaz ki zaten 

Sen çocuklarının eşinin yiyeceği hakkı başkasına vermiş olacaksın 

Bu konuda için rahat olacakmı sence 

+1 oy
(4,079 puan) tarafından

Hiçbir şey olmamış davranırım bende bir dahada muhabbetimi keserim

+1 oy
(8,312 puan) tarafından

Arkadaşın görgüsüz ayı herhalde başka bir şey diyemedim 😂

+1 oy
(3,893 puan) tarafından

Saçmalığa gel kurbanı kesen o ama sana sende ver diyor 

Doğru mu anladım 

Eğer öyleyse verme yaa seni ne sanıyor bu, enayi mi ???

+1 oy
(11 puan) tarafından

Ben öyle insanlarla muhatap olmazdım bir daha açık ve net büyük saygısızlık. Ya yüzlerine vururdum kurban kesmedim neyin payını vericem, ayrıca zorunda mıyım. Ya da muhatap olmazdım bir daha kendimden uzak tutardım

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

İnsanlar her gün biraz daha şaşırtıyor beni. Ne tuhaf insanlar var ya. Hayret ediyorum. Arkadaşının yaptığı annesinin yaptıgından daha tuhaf kesmemişler işte kurban neyı istiyorsun açgözlülük bu.

+1 oy
(2,098 puan) tarafından

Ben böyle bir insandan ne arkadaslik nede başka bişey yaparım yüzsüzlüğün daniskası resmen yorumlarda okudum 4 tane çocuğun varmış çocuğun rızkını sen neden başkasına veresin bırak küserse küssün umdum olmaz .Kendinede vicdan yapma bir sürü borcunuz varken hele

+1 oy
(6,605 puan) tarafından

Böyle birşey istenmez . Vermek isterse zaten karşısındaki kişi verir . Pay istemekte nedir üstelik kesmeyen birinden ne kadar yüzsüzmüş . Zaten sana verilen kurban paydır senin payındır kalkıpta sana verilen kurbanı başkasına verirsen pay olmazki manyakk bunlar . Şahsi fikrimi söyleyim bu tarz insanlardan uzak dur bir parça et için söylediklerine bak . Böyle biri benm arkadaşım olamaz net .

+1 oy
(3,460 puan) tarafından

Sendeki de bu arkadaştan yana olan şanssızlık nedir bacım. Evine çocuklarıyla gelip kırıp dökeni hala unutamadım ben bide arayıp kesmediğin kurbandan pay isteyen çıktı. Net arsız ve yüzsüz. Ya gelecekleri zaman bir bahane bul kabul etme ya da gelirse ver yemeğini yesin gitsin görüşme bidaha.

tarafından

Boklu donda yıkatcaktı bırı onu yazmayı unuttmussun

+1 oy
(5,085 puan) tarafından

Ağzım açık okudum böyle bir şey insan nnasıl der 

Böyle biriyle arkadaş olmak tuhaaf asıl

+1 oy
(23,327 puan) tarafından

Ay tövbe bunuda ilk defa duyuyorum kurban kesmeyen birinden kurban payı beklemek çok afedersin ama zıkkım yesinler verme .

0 oy
(699 puan) tarafından

Böyle arsız insana vermem desen boş evine gelir pisirtir yer gider etli yemek yap der yani ben şahsen arkadaşım böyle dese onun adına ben utanirdim ama durumum varsa az biraz verirdim arkadaşın annesinin durumu kötü diye mi boyle düşünüyor belki de durumu çok kötüdür senle de samimiyeti vardır o yüzden utanmadan diyordur annesi de seni arayıp hiç utanmadan istediğine göre ya çok fakir ya da çok arsız açgözlü insanlar onları tanıyan sensin ama yanlış anlama eğer bu denli açgözlü ve bencillerse durumları iyi olduğu halde pek olumlu yorum yapmayacam.ama su da var sen memlekete gidip onların yemeğini yiyiyor musun yiyorsan ver gitsin 

(1,131 puan) tarafından

Yok cnm ben hiç gitmedim evlerine üniversiteyi birlikte okuduk bı defa gittim akşam çayına evleri lukstu baya

0 oy
(1,112 puan) tarafından

Kesseniz bile 10 saatlik yola pay mı verilir geldiğinde yedirir içirirsin ayrı da, ne değilik insanlarmış ikisi ayrı koldan yazmış bir de 

0 oy
(107 puan) tarafından

1. Kesmedigin kurbandan pay düşmez 

2. Arkadaşının Hayri çok büyük sanırım ne dersem deyim bni kırmaz diye düşünüyor. Ya annesi istediğini yaptıracak kadar üstelik 

3. Ailenle kayinvakidenle kötü olmaya değmez. Kuserse kussunler. Açık açık şöyle. Bn kesmedim ki kesmedigin kurbanın payı olmaz. Seneye inşallah kesersek ayiririz payınızı de gec. Sonra da ee hani arkadaşım yollamadi mi benm payı de.

0 oy
(3,481 puan) tarafından

O arkadaşında annesi de m.alin önde gideni sana pay vermek gelmiyor aklına salla girmeyede gitme hadsizlermiss

0 oy
(441 puan) tarafından

Bence böyle arkadaşlık olmaz ben olsam kaynanama söylerdim inek kestin arkadaşım kesmemis onada verelim diye ben olsam arkadasligima mesafe koyardim

0 oy
(5,152 puan) tarafından

Anlamak için bir daha okudum, net böyle kişilerle arkadaşlığimi bittiririm. Sen kesmedin, hadi kestin diyelim istemesi bile yanlış. Bu resmen seni kullanıyor. Çocuklarının rızkını bir baskasina verme

0 oy
(1,628 puan) tarafından

bi bagirsak bi iskembe isteyemedim ayip olur diye milllete bak oooooo kemiksiz bide et istiyor kasap orda git al ayir anana

0 oy
(5,383 puan) tarafından

Ay sacmalama bacim kesmeyen insandan pay mi istenir ben biri bisey isteyince yapacaksam da yapasim gelmiyo onun yaptigi cok ayip isterse kussun sacmaliga bak bacim biz kesmedik diyorum ne payi vercem ben desene 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 288 göst.
9 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 134 göst.
25 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Prenses 67 (675 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 438 göst.
25 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif.m.05 (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 205 göst.
20 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,344 soru

24,138,025 cevap

334,387 kullanıcı

...