+4 oy
1,089 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,117 puan) tarafından

Kızlar 8 yıllık arkadaşım memleketten benim olduğum yere gelin geldi 2 ay önce bu bayram araba aldık borca girdik baya kurban kesemedik konu komşu sağ olsun et getirdiler arkadaşımın annesi 2 gün sonra memleketten gelecek kadın gelmeden bana mesaj attı benim payımı ayır diye ben de teyze kurban kesemedik dedim bu sabah arkadaşım mesaj atti kaynanasigil inek kesmiş ihtiyacı olanlara dağıttık dedi iyi Allah kabul etsin dedim siz kestiniz mi dedi yok dedim kesemedik bu sene sağ olsun komşular getirdi annem yarın gelecek diyor onlar da kesmedi eniştem bir yemeklik vermiş ona sana gelen etlerden sen de bir pay ver ona geldiğinde diyor kaynanan inek kesmedi mi dedim payını ayırmadı mı onlar da hepsi ayırdılar sağ olsun dedi sen de ayırmayı unutma ne diyeceğimi bilemedim kurban kesmeyen birinden kurban istenmesi saçma değil mi eşimle kaynanamdan habersiz versem günaha girmiş olmaz mıyım kaynanama söylesem rızası olmaz çünkü vermesem de arkadaşım gönül koyar küser ne yapacağım bilmiyorum

48 Cevaplar

+14 oy
(1,980 puan) tarafından

Arkadaşın çok tuhafmış annesi geldiğinde bayramlaşmaya git ve kurban kesemediginizi söyle kadına anlaşılan kızı anlamıyor 

(1,117 puan) tarafından
+1

Kadın da gelmeden mesaj attı bana geldiğimde sana geleceğiz payımı ayırmayı unutma diye kesecek misiniz kesmeyecek misiniz diye sormadı gelince açık açık söyleyeceğim

(8,196 puan) tarafından

Ne kadar ayıp ya pay istemek sanırsın borçlu 

-Reklam-
+5 oy
(11,419 puan) tarafından

Yarabbim ne tuhaf insanlar var kesmedik diyirsun sana geleni ayır diyo ben vermezdim kuserse kussun aman n

(1,117 puan) tarafından
+1

Annesi gelince güzel bir dille söyleyeceğim insanlar kırılmasın diye zor duruma girmenin anlamı yok

(11,419 puan) tarafından
+1

Hiç anasiylada uğraşma arkadaşına söyle kesmedik diyorum bize geleni çocuklarıma yapacam kesmedigimiz için zaten birkaç kaç yemeklik veremem 

(11,419 puan) tarafından
+1

Konuyla alakasız cinsiyetini öğrendin mi bebeginin birde kaç haftalık oldun benim 34 haftalık isim konusunda hala net değilim

(1,117 puan) tarafından

Bende 31hafta oldum bı türlü karar veremedim dün eşim kumsal ada olsun dedi hoşuma gitti sanki

(11,419 puan) tarafından

Benim büyük kızımın adı Göksu buna gökçe olsun dedim ama kızım ağladı adıma benzemesin dedi benimde pek içime sinmemisti aşırı konuluyor son 2 yıldır vazgeçtik.

Şimdi İKLİM koyacam diyorum ama hala kararsızım 

+5 oy
tarafından

Senin niye normal arkadaşın yok kız biri boklu don yıkattırır biri et dilenir :)) 

tarafından

Hahahahahahaa en güzel yorum 😂😂😂++++

(2,230 puan) tarafından

Yoruma çok güldüm ya:))))) boklu don olayı nedir açar mısınız 🤣

tarafından

Anaaaa hakketten yaa artıralım cnm bnce seneryo yazıo pek inanasjm gelmedı 

tarafından

Bu kadının arkadaşı misafirliğe gelmiş ve kızı orada tuvaleti kullanmış tuvalete kakalı külodunı bırakmıs gitmiş çocuk, kadında aramış arkadaşına söylemiş kızın böyle böyle yapmış diye o da yıka gönder demiş. 

tarafından

Hatice postlarına bak görürsün

+3 oy
(250 puan) tarafından

Anlamak için bir kaç kere okudum anlamadım ama kesmediyseniz vermeniz saçma yani zaten durumunuz yok diye başkası size vermiş sizin de onu başkasına vermeniz saçma bence. Misafir gelir ikram edersin ama eti vermene gerek yok bence

(1,117 puan) tarafından
+1

Ben kesmedim arkadaşım inek kestiler annesi memleketten gelecek bu sene annem kesmedi diyor sana gelen etlerden ona da pay ver diyor bana çok saçma geldi anneni bu kadar düşünüyorsan kendi payını ver ona başkasını getirdiği eti nasıl vereyim annene

(250 puan) tarafından
+1

Bence de çok saçma ben olsam vermezdim.

+3 oy
(1,445 puan) tarafından

Dün kiracımızla konuşurken aynı şeyi onunda başına gelmiş şok oldum annesi kurban payı vermiş buda pişirirken alt kat komşusu kokuyu almış ohh mis gibi kavurma kokuyo bi tabak yollarsın artık demiş oda olur demiş buraya kadar azbiraz normal arada bi kac gün gecmiş kadın bu sefer kapıya gelmiş iki poşet et verirmisin kocamın canı cekti demiş haa bide kemikli olmasın demiş ben şok oldum abartıyormu diye düşündüm demekki olabiliyormuş böyle şeyler

(1,117 puan) tarafından
+1

Ben de dedim temizlenmiş karın var kelle var dedim ondan vereyim Yok onu yemezler dedi kemiksiz etten seviyor annem bir an sövesim geldi gerçekten

+3 oy
(1,130 puan) tarafından

Arkadaşının kaynanası kurban kesiyo arkadaşınin hem sana hemde annesine ayırması gerekirken utanmadan senden et istiyor öyle mi?ben olsam kurbanı kesen sizsiniz sizin bana vermeniz gerek derdim.haa bu arada kurban kesen birinden de benim payımı ayır bana da ver denmez ayıp yaa bide kaldı siz kesmemissiniz .sen evindeki bir gıdım Eti verirsen kusura bakma bacım ama safsin

tarafından

Aradığım yorum opucukkk:+

(23,050 puan) tarafından

Yani kesen sensin senin bana vermen gerekmiyor mu bu işte bir tuhaflık var diyebilir kesinlikle 

+2 oy
(2,708 puan) tarafından

Kurban bayramı ne et ne de tatildir aslında....ismailce bir teslimiyetin bugünlere Allah'ın bize göstermiş olduğu mucize Koç'u gösterip hayvandan  bana teşekkür edin dediği olaydır o yüzden eskiler bilir kara poşet derler bu eko mini tarzı yerlerde oluyo..bı poşet verin..kaynanazina yazar kasa gibi herşeyi gecemek zorunda değiliz yıkılmasın arkadaşlık bağımız bir parça ete bence tabi🥀💯fikrim bu

(562 puan) tarafından

Sen bu arkadaşını çok aradın mi :()

tarafından

Birde anneme pay ver demiş kendı neden madem ınek etinden bır poset getirmemiş ayırmamjs okurken çıldırdım ya

(562 puan) tarafından
+1

Sen bence bu arsız insanlardan kurtul gitsin zaten az insan olsalar o bollukta  bir gram etin peşine düşmezler ayıp yani hayır sen kurban kessen de arkadaşına gelene kadar akraban komşun var cidden son nokta ama sende de suç var arkadaşına sen kurban kestin bana verdin mi de 

(1,117 puan) tarafından

Ben aç kalsam isteyemem yani kesen arkadaslarimda oldu onlar getirmedikten sonra konduramam kendime istemeye insanlar nasıl bu kadar rahat konusabiliyorlar anliyamiyorum

(562 puan) tarafından

Mesele istemesi değil sana gelende gözü olmasi

+2 oy
tarafından

Tövbeeee yarabbim kessen tamam diyecem de senin arkadaşın ne yiyip içiyor ben olsam vermem vallahi kusura bakmasın kimse senin de ailen kalabalık çocuklarına pişir yesinler niye annesine milletin sana getirdiğinden vereceksin 

(1,117 puan) tarafından
+1

İşte kendim kesmiş olsam seve seve veririm ama ne kadar borcun altında olduğumuzu biliyorum çocuklarımın olduğunu biliyorum durumumu bildiği halde ve kendi inek kestikleri halde benden istemesi beni çok zor durumda bırakıyor

(53,809 puan) tarafından
+1

kesmis olsa da insanim vereceği varsa da vermez insanlar tuhaf  bizde bekarken bekar arkadasim vardi iste samimi oldugum ona gotururdum almazdi parayla kasaptan aldim ihtiyacı olana ver derdi

(1,117 puan) tarafından
+1

Ya bir de ihtiyaç sahibi de değil Annesi zaten oğluyla gelini ile yaşıyor kocasının maaşını alıyor ev kendilerinin oğlu çalışıyor gayet lüks evleri onlardan daha zor durumda olan insanlar var

+2 oy
(2,456 puan) tarafından

Böyle şeyler istenmez ki ne kadar ayıp. Bizde yıllarca kurban kesemedik ama tutupda kimseye payımı ayır demedim. Arkadaşına gittiğin zaman canım ben kesemedim bana da bir iki kişi pay getirdi onları da vermem uygun olmaz de. 

(1,117 puan) tarafından

Aynen eşim bizi sabahtan sana bırakacak anneme kavurma yemeği pişir dedi

(2,456 puan) tarafından

Aaaa ne yüzsüz insanlar yaa. Anneme kavurma yap ne demek şaka gibi. Ben bir arkadaşıma gidecek olsam son dk ararım ki hazırlık bir şey yapmasın zahmet olmasın diye. Kavurmayı yap yedir pay filan verme bunun için küsecekse de yolu açık olsun. Kendisi sana pay vermesi gerekir kaynanası kesmiş. 

(53,809 puan) tarafından

anne bahane kendisi istiyor demek ki yapma sende

(1,117 puan) tarafından

Aynen kaynanası inek kesmiş benim 4 tane çocuğum var hamileyim arkadaşıma da pay götüreyim diyeceğine sana gelen etlerden anneme de bir pay ver diyor anneni çok düşünüyorsan bütün payını ver ona koca tarafın Zengin ben olsam kaynanamdan bile anne tarafıma istemeye utanırım

(2,456 puan) tarafından

Benim kaynanam verdi annemlere almıyordum zorla verdi. Valla açıkça şöyle çocuklarımın rızkı diye

+2 oy
(23,050 puan) tarafından

Bu arkadaşları çok arıyor musunuz cidden 

+2 oy
(7,470 puan) tarafından

Verme geldiklerinde de az bir şey tadımlık pişir bu kadar mı filan derse kesen sensin getireydin pişip yerdik beraber bizdeki pisen bu kadar dersin ne ayıp ne arsız insanlar mis ya 

+1 oy
(3,112 puan) tarafından

Kesmemişsin ne istiyorlar anlamadım ayyy ne yüzsüzlük bu afedersin ama saçma bir istek 

(1,117 puan) tarafından

Ya ya hem annemle sana geleceğiz bize kavurma yap dedi tamam dedim e sen inek kesmişsin annenin payını ayırmışsın zaten Bir de üstüne benden et istemesi bana aşırı saçma geldi

(3,112 puan) tarafından

Çok çok saçma verme yani olmayan birşey için kendini sorumlu hissetme 

+1 oy
(53,809 puan) tarafından

yuzsuz insanlari hic sevmiyorum ya küserde küssun hem küssun daha iyi senin icin

(1,117 puan) tarafından

Annesi düğününe geldiği zaman da gitmeden önceki gün sana geleceğiz bize bir hindi kes demişti eşim kızmıştı o zaman annen değil baban değil hindiyi niye kesiyoruz arkadaşının annesi için dedi ertesi gün işleri çıktı gelememişlerdi bu sefer daha da zor durumda kalırım insanların yüzsüzlükleri karşısındakini de zor durumda bırakıyor

(53,809 puan) tarafından

ben olsam samimi olmam gorusmem evime de kabul etmem bahane bulurdum 

+1 oy
(5,807 puan) tarafından

Çok tuhaflar ana kız

(1,117 puan) tarafından

Ben de tuhaflıkları arasında kaldım vallahi gelsin yemeğini yaparım ama et veremem kusura bakmasın küserse de kendi bilir artık

+1 oy
(724 puan) tarafından

Bence arkadaşın ve annesi anlamamıs canım kesmedik biz kesmedigimiz etin neyini verelim diye bir daha konuş bence ne tuhaf insanlar var kadın da et almaya geliyor sanki amaç ziyaretten çıkmış ha sana gelir sende misafir diye ikram edersin o ayrı bişey ama kesmedigin etin neyini pay ediceksin sacmalamislar tamamen 

+1 oy
(1,581 puan) tarafından

Herşeyin bokunu cikarmakta üstümüze yok maşallah.kurban Allah için kesilir fakire fukaraya dagitilir 7 kapıya gitmesi gerekir kolu komşu akraba eve gelen misafirlere ikram edilir kesmeyenden pay hangi dinde isteniyor acaba 😳😳

+1 oy
(869 puan) tarafından

Arkadasinda anneside cok yuzsuz ilk kez duyuyorum boyle sey.Aylarca et yemem kimseye agiz acmam.Ustelik sen kesmemissin sanada vermisler ve onu sana Allah gonderdi senin kismetin o.Evine gelir bisirir ikram edersin o ayri misafir sonucda hepimiz evimize gelene birseyler bisiriyoruz amma bence vermemelisin 4tanede cocugun var onlar yesinler daha cok onlara lazim.Ben o yuzden fazla samimi arkadaslik sevmiyorum eve gelip gitmelik falan.Sen simdi et verme kotu olursun arkadan konusur o yuzden arkadas yok bence.Arkadasin senin ailen

+1 oy
(723 puan) tarafından

Kesmedigin için vermek zorunda değilsin sana da millet vermiş ve arayıp sana böyle söylemeleri aşırı saçma aç gözlü insanlar işte böyle et toplayıp stok yapıp bir yıl az az yerler , eğer ki sana gelen etten vermedin diye küsen insan 8 yıllık arkadaşın olamaz yani iyi samimi biri değildir annesi de öyle asla yüz verme ben kesmedim de konuyu kapat ne insanlar var ya , niye çocuğun çocuğun rızkını el âleme vericen yazık boşver pişir otur ye

+1 oy
(7,675 puan) tarafından

Ay ne kadar ilginç insanlar var Allah ım ya. Kesmedik dersin olur biter verme tabiki kendi etinden

+1 oy
(3,955 puan) tarafından

Komşulardan çok gelmedi bir iki komşu verdi oda azdı 

Biz kesmedik diye tekrar tekrar beynine sok 

Ne demek gelen paydan onlara vermek

Bizde her sene keserdik bu sene kesemedik

Verende olmadı 

Bir komşu hariç 

Şimdi ben niye bana gelen eti başkasına vereyim

Evine gelir yemek yapar koyarsın 

Ama ona pay ayırmak saçma

En kötü ihtimalle 

yemek yap bir kapta görür 

Yada bilemedim canım 

Ama asla

Verme

Ne münasebet yani

Bu kadar da yüzsüz olunmaz 

Bana düşmez ama

Bir sorgula canım arkadaşlık bağınızı derim

Tam tersi sana vermesi lazım 

Bayramın mübarek olsun inşallah canım 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 275 göst.
9 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 123 göst.
25 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Prenses 67 (675 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 386 göst.
25 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif.m.05 (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 199 göst.
20 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,312 soru

24,042,943 cevap

329,230 kullanıcı

...