0 oy
454 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,747 puan) tarafından

Geçen gün eşim laf arasında amcama gidicez dedi. Ben unutmadim tabi o lafını o an birşey demedim ama kafama yazdım bunu. Önce insan bi sorar eşine. gidelim ister misin olur mu der danışır evli olanlar böyle yapmalı bekarlar ne halt ediyorsa etsin 😀 ama evli olanlar öyle kafasına göre hareket edemez. 

Bugün konusu açıldı böyle yapalım mi gidip birkaç gün kalalim işim de var dedi. İş bahane oraya gitmek istiyorsun ama gidicez dedin geçen gün. emrivakiden hoşlanmıyorum ne işimiz var orda üç gün Allah'ın köyünde dedim. ben gezmek istiyorum köydeki eve tıkılıp kalmak istemiyorum hem onlar sana diyorlar mı buyrun gelin acaba istiyorlar mi torunlarinin düğünü oldu seni davet etmediler dedim. 

Ben gidiyorum sen de bu evde kalıyorsun dedi. Yani gece evde tek başıma kalacakmışım ki hayatta kalamam onun yapacağı en büyük hata olur bu. 

Ben haksız mıyım

Ya eşimle gezmek istiyorum ya da annemler de kalmak istiyorum. Amcasinda kafa dengi biri de yok. Kızları hiç benlik değil e zaten eşinin yaşı var.koskoca kadinla ne konusayım ben. 

Neyse böyle tartıştık ama gider bir iki gün kalırdım çok büyütmezdim belki ama bunu her sene her sene resmi görevmiş gibi yapmasını saçma buluyorum ve bana da böyle yaptirmasini istemem her sene. 

Neyse aradan yarım saat falan geçti canım dondurma istedi gidip alır mısın dedim almam git al araba orda dedi. Ehliyetim yok yani alay ediyor araba orda git al diyerek ki karanlık olmaya yakındı gitmeyeceğimi de biliyor akşam karanlıkta tek başıma çıkmam hiç dışarı 

Ben de dedim ki senden bu ufacık şeyi istiyorum yapmıyorsun ya geleceğim varsa da gelmiyorum amcanlara. 

Abartıyor muyum acaba dondurmayla kiyasladim saçma mi oldu 

Başka zaman da böyle yani bu adam bir şey isterim gidip almaz ertesi gün alır ya da ne zaman denk gelirse 

Ben de diyorum bu kadar ufacık birşey istiyorum yapmıyorsun ama senden benden çok şey istiyorsun

Bu arada evlendiğimiz sene amcasına gittik sonraki sene eşim tek gitti bu senede beraber gidelim diyor

7 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Kız Allah aşkına kendinize dert mi arıyorsunuz 😁 kavga etmek için resmen sebep aramışsınız 🤦 

Kendime dert ararken; BEN olmuş bu durum 😁

Fazla abartmışsınız birbirinize hiç mi emrivaki konuşmuyorsunuz ne bileyim ben eşimle hiç bu tarz şeylere takılmayız sen biraz ters yaptığın için olay büyüdü bence zaten en son 2 sene önce gitmişsin bu sene 3 güncük idare et , amcasını eşine kötülemen iyi birşey değil 

(6,747 puan) tarafından

Tamam basit gelebilir burda yazılan sorunlara göre ama benim derdim bana büyük😁 çocuk olduktan sonra biz böyle olduk çok tartışıyoruz geçen tartışmayalım lütfen seni uyarıyorum benimle tartışma annem babam böyle yapardı ben stres olurdum dedim. Sen beni tehdit mi ediyorsun diyerek çıkıştı bana oysaki aklımdan bile geçmedi tehdit etmek 

tarafından

İşte bak sen kendi içinde olayı büyüttüğün için durumlar bu noktaya geliyor kuzum . Şimdi eşine öyle dedin ama birde söyleyiş tarzını görmek lazım adama tehtid vari şekilde mi yaklaştın veya o mu o şekilde algıladı vs gibi . Kavga etmek yerine konuşun gülüm . Biz eşimle tartıştığımız zaman tutarım kolundan mutfağa çekerim, sakinleş sakin sakin konuşacağız derim. Daha hiç çocukların yanında kavga ettiğimi bilmem 4 yıllık evliyim . Öfke ile yaklaşmayın birbirinize . Yapıcı olun yıkıcı değil. Aslında basit şeyler yüzünden gün içinde olan olumsuz durumlardan dolayı otomatik psikolojinize yansıyor ve buda düşünme algoritmasını engelliyor bir anlık öfke ile ağzımızdan çıkan kelimeleri duymuyoruz . Sadece senin için söylemiyorum eşin içinde söylüyorum. Bir taraf alttan almasını bilecek en azından sakinleşene kadar 

(6,747 puan) tarafından

Çoğu zaman öyle oluyor birimiz alttan alıyoruz ama stres oluyorum ben de verdiğim değerin karşılığını görmüyorum çünkü çok mu zor canım çekmiş dondurma alıp gelse

tarafından

Olayın sıcaklığıyla istemenden kaynaklı o 😁😁 

(6,747 puan) tarafından

Yok ya defalarca istedim nadirdir akşam evden çıkıp aldığı

-Reklam-
+1 oy
(23,940 puan) tarafından

Bence abartılı bir tepkin var gitmek istememene hak veriyorum ama iletişim dilinizde bir şeyler eksik geldi bana annesi babası değil neden amca bu kadar önemli bilmiyorum ama gitmem istememeni mantıklı gerekçeler ile açıklamak yerine neden bana danışmadan aldın karar o yüzden gelmiyorum demeye getirmişsin en ufak şey ( dondurma meselesi gibi mesela ) bu kadar büyük mevzu mu oluyor sizin ilişkinizde 

(6,747 puan) tarafından

Mantıklı gerekçe işte. Hem emrivaki yapması hem köyde boş vakit geçirmek istememek onun yerine gezilecek yerleri gezip görmek, hem amcasının hiç gelin dememesi torunun düğününe davet etmemesi. Bunlar mantıksız mi

(6,747 puan) tarafından

Çocuk olduktan sonra çok tartışır olduk. Kendisi genelde sakin biri ama zor tarafları da var. Anlaşamadığımız ufak meseleler oluyor başlıyoruz tartışmaya. Ben bu durumdan hoşlanmıyorum aynı annem babam böyle ufak meselelerden tartışırdı ben çok stres yapardım benim kızım da etkilensin istemiyorum dedim. Bana dedi ki beni tehdit mi ediyorsun. Tehdit amaçlı söylemedim ama tehdit olarak algılıyor algilamasinda sorun var galiba bilmiyorum çözemedim 

+1 oy
(4,523 puan) tarafından

Ne amcası ya ben kendi amcama gitmiyorum. Bir de esiminkine gideceğim ve de yatılı. Hayatta gitmem . Tek başına gitmesini de istemem. Ne münasebet beni geceleri evde yalnız bırakacak bir de. Hadi gece bana yada çocuğa bir şey olsa baba olarak eş olarak yanımızda bulunmayacak mi yani hem de keyfi olarak. Ve de bana sormadan gideceğiz geleceğiz yada misafir gelecek filan da diyemez. Bu hayatı beraber paylaşıyoruz ve küçük de olsa kararlarımız da ortak olmalı. Bir birimize sormalıyız. 

(6,747 puan) tarafından

Bide her sene ya adam alışkanlık haline getirmiş her sene gidermiş ne gerek varsa

+1 oy
(364 puan) tarafından

Gittiğinde hizmetçi yerine koymuyolarsa git bence bide 3 gün fazla değil bence 

(6,747 puan) tarafından

Hizmetçi yerine koymuyorlar ama ne gerek var her sene gidip yatılı kalmaya 

(364 puan) tarafından

Değişiklik iyi gelir insana bence ama yinede sen bilirsin 

(6,747 puan) tarafından

Ben farklı şehirler gezip görmek istiyorum niye iznini köyde eve tıkılıp geçirelim

(364 puan) tarafından

O konuda haklısın canım herkesin hakkı farklı şehirler gezmek 

+1 oy
(4,354 puan) tarafından

Olayların birbiriyle alakası yok ama siz bağlamışsınız , haklı olabilirken haksız duruma düşmüşsün hele ki dondurma almadı diye basit bı olayla , demişsin zaten bugün almazsa başka zamana alır diye ama senin verdiğin cevap eşini gitmekte daha kararlı kılmıştır artık 

(6,747 puan) tarafından

Ama benim o an canım çekti dondurma ne olur yani gidip alsa. Böyle ufak isteklerimi yerine getirmiyor ben niye onun isteklerini yerine getiriyorum

(4,354 puan) tarafından

Valla bana biraz denemissin gibi geldi hani alacak mı almayacak mı diye 😅 ki ben dışarda olmadığı sürece bana şunu alır mısın demem o yüzden bana farklı gelmiş olabilir bu durum canım 😀

(6,747 puan) tarafından

Yok gerçekten canım çekti dondurma. Ama denediğim zamanlar da oluyor tabi 😁

+1 oy
(5,247 puan) tarafından

Vay be yani ne desem lafi nasil toparlasim bilemedim bu kadar buyutulecek ne var hergun hergun gidelim demiyo sende bi kere 2 3 gun yani o an dikine oyle gelmistir oyle soylemistir nolcak buyutmeye deger miydi ben olsam esimin hatrina giderdim cani sagolsun buyuk bi sorun yasamadiysam tabiki senin hatan konuyu sicagiyla neden emri vaki ederek konusuyosun boyle yapinca yapacaksam da yapadim gelmiyo gitmek istiyorum gidelim mi deseydim ben zaten kirmazdim demen gerekirdi bence ben olsam oyle derdim esininde cocuk gibi kusmesi sacmalik dalga geciyo resmen ya siz olgunlasmamissiniz ya da dolmussunuz kavgaya bahane ariyosunuz bardağı taşıran son damla misali 

(6,747 puan) tarafından

Dolmuşumdur. Kendisi çok dolduruyor sağ olsun ufak tefek sebep hepsi de. Ama benim derdim de bana büyük. Adam kalkıp beş dk gidip bana dondurma almıyor mesela. Böyle ufak isteklerimi yerine getirmiyor ama ben onun çoğu isteğini yerine getiriyorum. Çok fazla değer veriyorum aynısını görmeyince stres yapıyorum haksız miyim ben şimdi. 

Yani bide her sene resmi mecburi görev gibi amcasına gitmesine ne lüzum var farklı yerler gezip görmek varken

(5,247 puan) tarafından

Askim haklisinda bu hayatta hersey istediğimiz gibi olmaz bazi ufak tefek seyleri gormezden gelicez dondurma konusunu cok abarttin mesela sana deger vermedigi icin yapti saniyosun e bu adam sana hic mi dondurma almadi hic mi bi gonlunu hos etmedi hic mi ekmegin sevdigin tarafini koparip vermedi hic mi markete gittiginde sevdigin cikolatayi alip gelmedi hic mi sacini oksamadi sevmedi illa hepsini yapmak zorunda degil benim esim mesela sofrada bi bayat bi taze ekmek olsa tazeyi bana verir bu bana yeter mesela bi dondurmadan deger bicemezsin tepki gostermeye calismis akli sira becerememis amcaya gitme konusunda 2 3 gunluk tatil hakkiniz var ve her sene seni oraya goturuyosa tamam haklisin senin burdaki hatan o gun hemen tepki koymamak bu senede mi gitcez biz hic mi biyere gitmicez bende gezmek tozmak istiyorum diyebilirdin 

0 oy
(6,747 puan) tarafından

Kimse yok mu 😣gelin kaynana elti postu olsa hemen üşüşürdünüz ama 🤣🤣🤣🤣🤣

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,775 göst.
+2 oy
5 cevap 380 göst.
25 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (9,958 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 479 göst.
23 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde linaaminaramin (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 976 göst.

Kategoriler

1,473,375 soru

24,123,923 cevap

333,629 kullanıcı

...