Hayırlı günler kızlar. Bu konuyu ailemle konuşamam o yüzden buraya içimi döküyorum.. Yarın kardeşimin sözü var ve bugün gelinimizle takıları almaya gidicekdiler bende annemlerdeydim kardeşim sende gel burda boş boş oturma dedi onlarla gittim. Yüzükleri takıları seçtiler.Takı seti seçti azerbaycan manatıyla 6500manat. Burda azerbaycanlılar vardı illaki anlayacaklar bir tanede takı 1890manatdı. 6500manatlık takıyı düğün için alıyorlar geçen sene düğüne gitmiştim aynı takıyı gördüm nişan için daha sadelerini seçerlerdir. Bende uygun dille anlatmaya çalıştım bu takı daha güzel sana daha yakışır diye 18yaşındakı kız 33yaşında kadına ağzının payını verdi eğer birde evlenirsen sen takarsın bu takıyı ama o kadar istiyorsansa kardeşine bu takıyıda aldırırım insanların içinde öyle sözler söylüyor ki kardeşimde benim yanlış söylediğimi söyledi. Yani suçlu ben oldum ağlamamak için zor durdum yarın kardeşim olmasaydi hiç sözede gitmezdim yüzlerini görmezdim
Fotoğrafı paylaşıcam Allah aşkına bakın ben mi suçluyum? Suçluyumsa gider özür dilerim ama ben kötü niyetle birşey söylememiştim
İnsan bırıne karşı içini doldurur doldurur ilk hamlede bunları söyler anca. Aranızda bişi mi geçti senden negatif enerji almasına sebep bi sözün bi davranışın mı oldu onu bi detaylı düşün bence bulamazsan bu kızın yüzüne asla bir daha bakmamalısın. Terbiyesizlik değil sadece yaptığı hadsızlık, şuursuzluk. İnsan evleneceği adamın ablasıyla nasıl böyle konuşabilir? Hiç mi insan benimsenmeye çalışmaz? Bir aileye gelin olacaksın insan biraz dilinin ayarını bilmez mi? Nolmuş yanı fıkrını söyledıysen? Tesekkur ederim diyecek erdemı yoksa da ben bunu beğendim diyebilirdi.
Kız uni başka şehirde okuyor biz başka şehirdeyiz. Daha önce çok görüşmedik aslında hiç görüşmedim sayılır
Onun özel günü o seçmeli tabiki sen görümcelik yapmışsın karşılığını da sert bir dille almışsın bence .. bende olsam aynı tepkiyi veririm takacak olan benim çünkü hele ki eş adayım da sorun etmiyor ablası atliyorsa iyi niyet için bile olsa o an kötü gelir . Bence karışma özür dile
++++++++++
Men senin secdiyini beyendim amma vacib olan gelinin beyenmeyi taxacag olan odu alanda qardawindi.Amma sene hele cavab vermeyi hec xow deyil 18yasi var sen nece yas boyuksen gozel dille deye bilerdi men bunu daha cox sevdim bunu almag isdeyirem deye
Can bacı mən mütləq mənim dediyim olmalıdı demədim ki sadəcə fikrimi dedim buda gözəldi. Hələ sabah həri olacaq Allah səni inandırsın tək həriyə 15min manat çıxdı. Cavandı belə işləri ilk dəfə görür halal xoşu olsun amma satıcının yanında da bilmiş bilmjş birdə evlənsən sən taxarsan demək nədi yəni? Özüdə hüquq oxuyur
Danismagi kobuddu indiden gosderif ic uzunu.Bir nisan ucunde 15min neye gedir.Bizlerde nisanda ziynet olarag tek uzuk taxilir qalanlari toyda.Yenede varki edir qardawiniz olmasa nece edecek
Hələ 27iyul nişandı o restaranda olavaq onun xonçalarıda var. Toya qədər o çox dəst aldırar xanım qızda ayrı 2mərtəbəli evdə istəyir can qardaşım var olsun eləsin nə deyim
Allah qardasiniza versin oda elesin ne deyek xowbext olsnlar
Amin hərkəsə inşallah
Herkesin zevki ayrı kimse kimseye karışmamalı sen beğenmişsindir ama o beğenmeyebilir senin beğendiğin şeyi beğenmek veya almak zorunda değil yanlarında gittiysen hiç bişeye karışmaman lazımdı bir kenarda durup işlerinin bitmesini beklemen lazım kardeşin bişey demiyosa sana laf düşmez kusura bakma ama sen hatalısın
Ben hemen ben dediğimi almalısın demedim gitmiştim öyle süs köpeği gibi yanlarında durmayım bir fikir söyleyim istemiştim
İşte şuan 18 yaşında birine ne desen ters gelecektir o yüzden dedim karışmaman lazım diye onun şuanki düşünceleri senin gibi değil çok farklı ergenliğin etkisiyle de inatçı bir yapıya sahip olabilir benim dediğim olsun diye düşünüyordur ne desen boş yani benim görümcemde nişan alışverişinde bizimleydi ama hiç bişeye karışmadı mesela kenarda oturdu bekledi sadece
Sen karismakta yanlış yapmışsın o sorarsa fikrini söylerdin sormadan karismaman gerekirdi. Ama oda cok büyük saygısızlık yapmış ben bunu beğendim deyip geçebilirdi. Sonuçta sadece fikir beyan etmişsin. Yaptığı çok yanlış olmuş anladığım kadarıyla çok fena bir gelininiz var Allah kardeşine yardım etsin. Sanada ders olsun gerekmedikçe muhatap olma
Niye sen daha mı cok zevklisin niye senin dediğini alsin sana sorduysa fikrini soylersin hatalı sensin. Ayrıca gelin hanımın seçtiği daha güzel bence.
Ben zevkliyim demedim illa benim olan olucakta demedim sadece bak buda güzelmiş dedim
Sizin hatanız sorulmadan fikirnizi belirtmeniz gelin hanımda hatası fazla tepki vermiş olması bunu ben takacağım o yüzden ben secsem daha hoş olur falan deseydi daha iyi olurdu 18 yasinda çok da büyük bir olgunluk beklememek lazım söze gitmezseniz görumcem takımı seçmesine izin vermedim için gelmedi der :))
Bence sana fikrini sormuyorsa karışma kardeşin de karışma demiş kötü sen olursun boşver
Boş ver bacım parasını sen mi veriyorsun. Demekki kardeşin de müdahale istemiyor sana da ders olmuş bir daha hiç bir şeye karışmazsın ne yaparlarsa yapsınlar
Kardeşim olmasa yarın hiç sözede gitmem
karismak herzaman icin suc olur bu tarz durumlarda . gelin cok cirkef yanliz istiosan onuda aldirirm ne yok a.m.k komple kuyumcuyu aldir. manattan anlamam
ben ama. daha sade şık senin dedigin . oteki zinbirti herzaman takamaz .
İsterse hepsini üst üste taksın ben kötü niyetle söylememiştim Allah biliyor
Ne olursa olsun gelin kiz sence hangisi olsun diye sormadıysa karismamaliydin. Alışverişe o kadar kalabalik gitmeye de gerek yok zaten. Mesafeli olmak en iyisi. Tamam gelin biraz terbiyesizlik etmiş ben bunu beğendim diyip gecmeliydi ama yapacak bir sey yok kardeşin sevmiş o evlenecek sözüne insanına git sonra pişman olursun ama daha sonra istemezsen mesafeli davranırsın
Ben gitmek bile istemiyordum kardeşim götürdü
Kızın seçtiği daha güzel yanlış anlama ama alan razı veren razı ise senin karışman yanlış olmuş zaten ama ettiği laflar ne bir genç kıza ne de bir insana yakışmaz ben olsam her şeyden önce böyle insandan kaçarım bundan bana hayır gelmez diye
Bence karismaniz hiç hoş olmamış
Bırakın neyi alıyorsa alsın
Siz akil vermişsiniz o da karşılık vermiş
Bende sevmem öyle karisani benim zevkim benim sözüm
O zaman hiç gitmeyecektiniz
Nişanda düğün gibi setler takılmaz ki bir kolye yüzük falan takılır
Bana nisanda taktılar cnm set, bilezik, saat, yüzük. Sonra ben gönderdim dükkana orda durdu dugunde tekrar taktım bilezik biraz daha fazlaydi. Dugunde takacaklarini bazı yerlerde nisanda daa takiyirlar
Ucuz diye onu al dedin diye düşünmüş olmali. Görümcelik yapmani istememiş belliki.
Temmuzun 20 inde kardeşimin nişanı var beni kaç kere çağırdılar gtmedim ne istiyolarsa ne alıyorlarsa alsınlar hiç karışmıyorum yorum bile yapmıyorm . Nişanın olacağı gün giyip takımıda alıp gidicem . İyi olur senden bilmezler ama kötü olur senden bilirler böyle durumlarda tek kelime bile edilmemesi taraftarıyım . Ne istiyorsa onu alsın ne istiyorsa onu taksın
Valla bu tarz işlere girmemen gerekirdi. Anladığım kadarı ile gelin pahalı takimi beğendi. Sende ucuz olan takiyi tavsiye ettin. O da yanlış anlayıp senin ağzının payını verdi. Birincisi para kardeşinden çıkıyor ve eşine alıyor takiyi.istedigi fiyata alır. Sonuçta aldığı taki kendi evine girecek. Yani kardeşinin ve gelinin malı olacak sonuçta. Karışmasan daha iyi olurdu.
Diğer konu ise kızın seninle böyle konuşması. Hangi hakla 18 yaşında ki bir kız kalkıp sen bir daha evlenirsen kendine alırsın o takiyi diyebilir? Yaşı da geçtim. Bu nasıl bir saygısızlık? Bu cümleyi sana nasıl kurabilir? Sen ayıp etmemissin sen öneride bulunmuşsun ama önerin gereksiz olmuş. Ama gelin resmen sana saygısızlık yapmış. Bana orda öyle bir cümle kursa kavga çıkardı. Kibar bir dille abla ben onu beğenmedim de diyebilirdi. Her zaman derim USLUP USLUP USLUP. Yani sen kalkıp birde gidip özür mü dilesem diyorsun? Kendinde misin sen acaba? Kız sana terbiyesizlik yapmış farkında mısın?
1,474,437 soru
24,139,294 cevap
334,435 kullanıcı