+1 oy
181 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (236 puan) tarafından

Bebeğim 10 buçuk aylık 20 haziranda1 yaşına girecek  1 2 haftadır daha yüz üstü yattığında kollarıyla bedenini kaldırmaya başladı 2 3 gündür geri geri sürünüyor ileri gitmek yok örümcekde bile geriye ya da yana doğru gider ayakta durmayı çok seviyor ama adım pek atmıyor yattığı yerde oturma pozisyonuna geçmiyor bu dediklerim ne zaman oldu sizde acsba

11 Cevaplar

+3 oy
(2,074 puan) tarafından

10.5 ay bunlar için daha erken bir süreç. Geç yürüme söz konusu değil. Her bebek yaşını karşılamaz. 18.aya kadar yürümeleri normal kabul edilir. Geri geri gidiyorsa zaten emekler. Emeklerken genellikle önce surunurler sonra geri geri giderler. Sonra düz gitmeye başlarlar. Yani yakında sizinki de emekler. Fakat yatarken oturur pozisyona gelmesi genelde 9.aydan sonra gerçekleşiyor oturmasında bir sorunu yoksa yıkılmiyor ise o konuda da takılacak bir durum yok. Destek olmak için yonca görgül var Instagram'da. Emekleme, oturur pozisyona geçme için bir çok videosu var. İnceleyip egzersizlerini uygulayabilirsiniz 

(236 puan) tarafından

4 aya girmeden önce tam tur dönüyordu 8 buçuk aylık desteksiz oturdu şuan 10 buçuk aylık geri geri sürünüyor sadece

-Reklam-
+1 oy
(1,043 puan) tarafından

Kızım 18 aylık oldu emekliyor sadece ama prematüre olduğu için geriden geliyor normal ya yürür arkadaşım var 5 yaşında yürümüş düşün yani

(1,766 puan) tarafından

doğum belgesinde 28 yazıyorsa bizden 1 hafta daha erken demektir. kilosu da düşüktür muhtemelen. belki seninkinin yürümesi için normal süre 23, 24 ay da olabilir. 

(1,043 puan) tarafından

Evet canım olabilir 900 doğdu 800e düştü 2 Ay yoğun bakımda kalmıştı 

(1,766 puan) tarafından

o aşamada azıcık fark bile çok etkiliyor. benimkiler bin gram doğmuştu biri 850, diğeri 900e düştü. 2 ay biri 2 ay 10 gün biri kaldı yoğun bakımda. benimkiler 29 haftalık doğdu mesela arkadaşımın çocuğu 31 haftalık doğmuştu bin 300 gramdı herşeyi bizden kolay oldu. 100 gram bile çok farkediyor ya da 1 hafta geç, erken olması falan çok önemli

(1,043 puan) tarafından

Kesinlikle öyle canım prematüre doğum çok zor rabbim bir daha yaşatmasın. Yüreği ağzında beklemek her telefon çaldığında acaba bisey mi oldu stresten yüzümde sivilceler çıkmıştı hergun ağlıyordum 

(1,766 puan) tarafından

boşver geldi geçti... Allah kimseye yaşatmasın.. önümüze bakalım artık :)

+1 oy
(390 puan) tarafından

Aynı durumdayız canım 24 haziran bizimde geç oturdu geç dönmeye başladı daha emekleme yok örümcekde gidip geliyor sadece 

+1 oy
(447 puan) tarafından

Canim benim oğlan 16 aylik olacak daha yeni yeni yürüyor geç emekleri geç yürüdü 10 buçuk gibi yeni yeni emekledi

+1 oy
(1,645 puan) tarafından

Her bebek emekleyecek diye birşey yok ben mesela hiç emeklememişim yaşımı doldurduktan sonra yürümeye başlamışım ama bebeğim emeklemeye çalışıyor sürünüyor yani bence bı sorun yok normal bir süreç 

+1 oy
(673 puan) tarafından

Benim oğlum 16 aylıkken kendiliğinden yürümeye başladı. Bir baktım kendisi ayağa kalkmış desteksiz adımlar atıyor. Kendi kendine sık sık alıştırmalar yaptı. Kuzenimin kızı da 1 yaşında yürümeye başlamış. Her çocuk farklıdır. Çok takma kafaya. Normal bu. Oğlum, senin bebeğinin yaşındayken o da emeklemiyordu. 1 yaşından sonra emeklemeye başlamıştı. 

+1 oy
(34 puan) tarafından

Benim oğlumda 5 aylik emekledi ama çok geç yürüdü şimdi 14 aylık 4 gündür yürüyo çok şükür 

0 oy
(4,280 puan) tarafından

Bebeklerimizin arasında 1 gun var. Kızım 19 haziran doğumlu. Erken yürüyünce inan daha çok yoruluyorsun iste ne güzel maşaAllah oturduğu yerden büyüyor. Kızım 6 aylık süründü 6.5 emekledi 7 aylık merdiven çıkıyordu 9.5 aylık da yürüdü hep peşinde koşuyorum az sakin olsa da otursam diyorum ama çok hareketli bebek. Bebeğin hiç emeklemeden yürüyebilir. Yürümesi için de 18 aya kadar vakit var.

(7,445 puan) tarafından

Maşallah şuan 10 aylık ve yürüyor mu

Kızlar böyle heralde. Benim kızımda 9 aylıkken yürüdü çok yormuştu beni

(4,280 puan) tarafından

Evet 10.5 aylık baya hızlandı artık ilk adımlarını 9.5 aylıkken atmıştı

(7,445 puan) tarafından

Maşallah 🧿

(4,250 puan) tarafından

Benimde oğlum 10 buçuk aylıkken yürürdü . 4 aylıkken dönmeye başladı hiç kanepede felan yatıramadım bundan dolayı . Benim çocukların hepsi aynıydı bi acaleleri var nereye yetişeceklerse

(4,280 puan) tarafından

MaşaAllah benim büyük kızım bu kadar olmasada o da erkenci sayılırdı tam 8 aylık emekledi 11 aylık yürüdü. Banada hiç hantal hareketsiz bebek denk gelmedi :) ikiside uyku sevmez zorla uyurlar

0 oy
(201 puan) tarafından

Canım benim bebeğim de 22haziranda 1 yaşına gireçek şükür emekliyo tutunup kalkıyo yüreteçe daha 1 haftadır koymaya başladım  bazı beklerde geç olabiliyo merak etme istersen di doktora danış

0 oy
(3,424 puan) tarafından

Biz oglani kucakta buyuttuk valla hic iyi etmedik ama oyle oldu zaten yuz ustu yatmayi falan hic sevmezdi yatirsam da donerdi aglardi 10 11 aylik olana kadar sadece yuvarlandi ondan sonra geri geri surunmeyi kesfetti koltugun altina yari bedeni girmisti bi kere cok gulmustum 1 yasini doldurdugu gun yani soyle soyleyim 14 nisani 15 nisana baglayan gece 12ye 5 dk kala dogdu oglum tam 1 yasini doldurdu 14 nisan aksam uyuttum 15 nisan sabahi kahvaltisini falan yapti oyun oynayacak yere biraktim bi beyaz arabasi var onu suruklerken pesine emeklemeyi ogrendi videosu duruyo hala bende arabayi nasil suruyo diye video cekiyodum ilk emeklemesini cekmek nasip oldu o gunden sonra 15 20 gun emekledi sonrada tutunup kalkiyodu zaten yurumeye basladi bi kac adim atti sonra giderek pekistirdi ben bu konuda kayinbabamin cok etkisi oldugunu dusunuyorum cok yuruttu 

0 oy
(1,141 puan) tarafından

Oğlum hiç emeklemedi gçtünün üstünde yürürdü ahtapot gibi 8 ayda başladı bu sonra 17 aylıkken yürüdü tamamen 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 184 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Musmutlu (451 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 720 göst.
31 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Leylasoydan (389 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 206 göst.
17 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde nerminin annesi (1,166 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 356 göst.
29 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Beyzanur Fidan (61 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,274 soru

23,855,885 cevap

320,111 kullanıcı

...