+2 oy
337 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,879 puan) tarafından

Kizlar Allah için söyleyin ne yapayım 8 gündür başladık iyi kötü devam ediyor ama bugün çığrından çıktı ya tuvalete gituruuorum yapmiyor ama beş dakika sonra heryere yapıyor bugün kac defa öyle yaptı güzellikle drfalarca kez anlattim en son akşam kizdim çok vicdan azabı çektim özür diledim öyle seyler olur dedim ama ne yapacağımı şaşırdım 8 gündür hiç cisim var demedi tuvalete gidiyor güzellikle ağlayarak gitmiyor ama yapmıyor da yerlere yapıyor bugün kac defa öyle yaptı tuvalete de yaptığı oldu ama parka götürecem diyince yaptı hazır degilmi acaba bilmiyorum şu saaten sonra beze de dönmek istemiyorum ne yapabilirim sizinkiler ne zaman cisim var demeye başladı kakasını da yapıyor tuvalete bir kaç defa yaptı korktu ondan mı böyle yapıyor bilmiyorum

11 Cevaplar

+1 oy
(4,225 puan) tarafından

8 gün mü Allah sabır versin canım ben 4 kez yapmasına sabredemedim🤦🏻‍♀️ koltuğa halıya yaptı o da 10 dakikada bir götürmeme rağmen,  yarım saat oyaladım tuvalette suyla yok gelmiyor dedi tam içeri gittik yaptı valla nasıl hallederim bilmiyorum 

(1,879 puan) tarafından

Ay amin amin tuvaket eğitimi veren tüm annelere sabır versin Allah gerçekten çok zormuş yaa resmen yaşlandım bende ne yapacağımı şaşırdım bugün tüm gün boyunca hem tuvalete götürdüm hemde evi temizledim çünkü arrik koku geliyordu

(4,225 puan) tarafından

Ben sana göre yolun başındayım canım ve gerçekten çok zor görünüyor, merak ettiğim bişey var bu sürede dışarı çıkarken ne yaptınız 

(1,879 puan) tarafından

Dışarı uzağa gitmiyoryz canım çünkü başka tuvaletlerde yapmıyor anne pis diyor mesela bugün parka götürdüm götürmeden yaptırdım bir saat parkta kaldık yapmadı eve geldigim gibi hemen tuvalete soktum yaptı bide parkta içecek şeyler vermiyorum çünkü hemen altına kaçırıyor eşim dün akşam parka çıkarmıştı içecek almış vermiş hemen mesela yapmıştı altina alisina kadar idare edecez alıştıktan sonra zaten artık tutabilirler o yüzden şimdiden açmaya karar verdim çünkü yazın sürekli parktauiz hava sıcak içecek istiyorlar şu istiyorlar en azından o zamana kadar tutmayı öğrenirler

(4,225 puan) tarafından

Anladım canım muhtemelen bende 3 4 kat pijama götürcem arada da yaparsa orda hallettirmeye çalışacam😅 bugün dışarısı daha mı kolay olur acaba dedim evde yapmadık yer bırakmayacak gibi çünkü, inşallah sorunsuz sendromsuz atlatırız yaaa😅

(1,879 puan) tarafından

Yaa yemin ederim aklımı okuyorsun sanki düşüncelerimiz aynı bende diyorm açık alan salarsa bari değiştiririm ev bu kadar kokmaz ama sürekli dışarda da olmuyor ya benim tek çocuk olsa belki olurdu ama iki tane olduğu için mümkün değil o kadar saat dışarda durmamız bide ben sort giydirdim sortta çiş asla durmuyor aradan dökülüyor ama pantolondan öyle değil aklında olsun canım pantolon giydir kesinlikle sort kullanma pantolonda etrafta batmıyor halılarda kirlenmiyor

(4,225 puan) tarafından

Benimki tek canım alıp çıkayım diyorum 😅

Ya biliyor musun tayt giydirdim böyle içi kalın dedim en azından evdeyiz zaten çokta üstünde kalmıyor pişik filan yapmaz sadece dışarı tasmasin dedim ama ona rağmen koltuğu epey bı ıslattı halıyı da aynı şekilde

(46 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Benim kızım 27 buçuk aylık 1 aydır çiş yapınca söylüyor bezimi al diyor rahatsız oluyor hazır mı değil mi bilmiyorum ortalığa yapınca sinirlenirim çocuğa yazık kendime güvenemiyorum yazın denize götürürüm orda alışır diye düşünüyorum 

(4,225 puan) tarafından

Benimki de kendisi der anne çişim geldi filan diye tuvaletten de korkmadı ama hiç yapmadı da bulduğu yere saldı:)

(46 puan) tarafından

Gerçekten çok sabır isteyen bir süreç kendi söylemesini beklesek ne yapsak

-Reklam-
+1 oy
(555 puan) tarafından

Dördüncü gündeyiz bugün pijamasına kakasını yaptı yaptıktan sonra geldi bana dediki beni yıka niye diyorum ee kaka yaptım diyor , yaptıktan sonra yıkanması gerektiğini biliyor ama tuvalete götür demek çok zor geliyor. Valla çok sabır gerekiyor.

(1,879 puan) tarafından

Öyle valla canım ben altını yıkıyorum peceteyle kuruyorum ama hiç alismadi konustugum zaman sürekli başka şeyler söyledi asla dinlemedi bacak kadar boyuyla bide bütün gün bide off çekti bana:))

+1 oy
(1,615 puan) tarafından

Bizimde bugün tam bir hafta doldu. Nerelere yapmadıki😂 dün baya bir temizlik yaptım halıya koltuğa beşiğine felan yapmıştı heryeri kaldırdım temizledim. Bugün 2 kez kakasını altına yaptı heryerine bulastırdı banyoda heryer leş içinde kaldı. Sabır çektim olur öyle şeyler annecim dedim ve temizledim anlatacaklarım bu kadar😂

(1,615 puan) tarafından

Ay inanmıyorum ama kınamıyorumda😂 bizimki o kadar ilerlemedi. Çiş diyip koşuyor tuvalete ama çoktan altına yapmış oluyor ıslaklık gelince anlıyor heralde çişin geldiğini😂

(1,879 puan) tarafından
+1

Ya kıyamam benimki akışına yaptiktan sonra söylüyor ilk yaptığı zaman utaniyordu yerinden kipirdamiyordu anlıyordum yaptığını birşey olmaz kızım olabllir diyordum ikinci gün açıldı yaptığı zaman gelip ıslandı diyor 

(11,921 puan) tarafından
+1

@Gamzecsknn helal olsun ciddi anlamda tebrik ederim. Kızmamana o kadar sevjndim ki. Bu sureç sabır gerektiren zor bir süreç ama kızarak asla olmaz. 

Misal sigara içen annelerden örnek vereyim bir anda sigara içme alışkanlığından vazgeçip sigarayı bırakabiliyor musun? Bu de öyle bir şey çocuk gelmiş 2buçuk 3 yaşına kadar bezli ve altına yapıyor. Millet 1 günde oğrenmesini bekliyor. Sabır sabır. Elbet alışacak. 

Bende bu süreçte elhamdulillah kızıma sesimi dahi yükseltmedim ve vicdanım cok rahat. Inşallah bu tavrımı oğlumda da sergileyebilirim. Yprumları okudum yok kızarım sinirlenirim kriz geçirirrim vs. Geçici bir süreç ve tek çaresi sabırlı olmak.

(1,615 puan) tarafından

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum. 2 bucuk senedir bezliyordum kızım beze yapmaya alışık. Bir anda artık altına yapma bana söyle diyorum. Hemen alışmasını beklemek saçmalık olur. Biz bile bazı şeylere alışırken ne kadar zorlanıyoruz. He normalde pek sabırlı bir insan değilimdir. Ama Allah sabrınıda veriyor demekki😂

(11,921 puan) tarafından

Kesinlikle veriyor yeter ki sabırlı olmayı isteyelim :) meme bıraktırma süreci içinde aynı şey geçerli , 2 sene boyunca emen çocuğun en sevdiği şey olan memeyi bir anda elinden alıyoruz mesela Hadi artık yeter emme diye yani çocukların da bir adapte olma süreci var robot değiller ki🥰

+1 oy
(683 puan) tarafından

Kaç yaşında?

(1,879 puan) tarafından

2.5 yaşında canjm

+1 oy
(3,335 puan) tarafından

Sizi çok iyi anlıyorum. Merak etmeyin zamanla olacak. İlk zamanlar gün içinde kaç defa üst değiştirdik... Şuan 3 ay oldu ve gün be gün daha iyiye gidiyor. Sadece sabırlı olun. 

(3,335 puan) tarafından

😅 Ay ben de hiç dikkat etmezdim, dediğiniz gibi sonradan bakmaya başladım. 

(4,225 puan) tarafından

Ahahha 😅 

(1,879 puan) tarafından

Yok canım elimden geldigince kizmamaya calisiyorum ama bazen kendimi tutamıyorum hemen özür diliyorum güzellikle konuşuyorum gerceuten sabır gerektiriyor kızdığım zaman çok üzülüyor kendime kızıyorum hemen dondurma yada şeker alalım diyorum gönlünü almaya çalışıyorum istediğini yapmadığım zaman ama bilerek altına yapıyor kızdığım zamanda hemen bak ağlıyorum diyor resmen beni cigerimden vuruyor çok pişman oluyorum kendimi tutmaya çalışıyorum kizmamaya calisiyorum ama istediğini yapmaginca direk kaçırıyor misal akşam park için ağladı indirmedik soğuktu direk bıraktı halbuki tutabiliyor ama bize kızdığı zaman istediği olmayınca böyle yapiuor

(3,335 puan) tarafından

Ooo olayı çözmüş gerçekten. Bu ödül işini daha kontrollü verin o zaman. Bunu size karşı kullanmamalı.

(1,879 puan) tarafından

Evet canım arrtik ödül koymayacam yada yaparsan şöyle yaparuz demeyecem çünkü bize karşı kullanıyor bunu arada ödül koyayım desem yine sürekli isteyecek istediğini yaptırmaya çalışacak

0 oy
(6,925 puan) tarafından

Tam 45 dakikadir lqzimlikta oturduk biraz once yok dedi kalkti altina yapicak gene biliyorum bizimde 9 gun oldu

(1,879 puan) tarafından

Ay gerçekten çok zormuş ya canım valla senin postlarini hep goruyorum orda bende bakıyorum acaba ne yaptın ne ettin diye yorumları felan okuyorum yanlışım varsa düzelteyim diye seninkinde ilerleme falan yokmu canım 

(6,925 puan) tarafından

Sükur iki gundur bir tık daha iyiyiz ama uzun uzadiya oturuyoruz dusun bulasiklari falan yikadim o lazimlikta otururken tuvaletini beklerken kek falan yiyor artik korkmasin ürkmesin diye elimden geleni yapiyorum koridora koydum lazimligi ama cumartesi cok sinirlendim baya kızdım annemde vardi evde hava almak icin disari cikti sakinleseyim diye annem bizdeyken daha beter oldu pesinden ayrilmak istemiyor ama cisi var kivraniyor ama oturmak istemiyor kandirip oturtuyorum bu seferde yapmadi bu hafta cozeriz insallah artık lazimliga hic oturmasa beze donerdim bir tane bezi vardi onuda gosterdim bak bunu bebekler takar sen bebek degilsin buyudun okula gidiceksin okula bu sekilde almazlar dedim biraz daha iyiyiz ama lazimlikta vakti fazla geciriyoruz

0 oy
(23,377 puan) tarafından

Bu işin sırrı sabır ve kararlılıkta bir yerde kırılacak o ksiir döngü ha gayret 

(1,879 puan) tarafından

Ay evet canım ya gerçekten normalde cok sabırlı değilimdir ana sabretmeye calisiuorum kızdığım da oluyor ama çok pişman oluyorum özellikle istedgi olmayinca bırakıyor bilerek istediğin yapınca sorun yok 

(23,377 puan) tarafından

Kız ben ödül koydum bir hafta dondurma alacağım yaparsan diye. Yapmadı yapmadı dondurma alınıp yedikten sonra yaptı :) çocuklar bu inatlarina akıl sır ermez 

0 oy
(37 puan) tarafından

Benimde 2 buçuk yaşında iki gündür bende öldüm bittim üstelik 19 haftalık hamileyim daha ağırlaşmadan öğrensin istiyorum büyük tuvaletini yapmıyor iki gündür kabız mi olmuş acaba kendisi mi yapmıyor bilemiyorum artık kafayı yicem bende 

0 oy
(1,793 puan) tarafından

28 aylık benim ki de daha başlamaya cesaret edemedim alez filan alıp başlamayı düşünüyorum artık çünkü bezini değiştirmek için 2 saat yalvarıyorum bakalım nasıl olacak bir kere tuvalete yaptı alkış dedi yani doğru yaptığının farkında tek sıkıntı gece ve dışarı da ne yapacağım nasıl yönlendirecegim bilmiyorum 

(1,793 puan) tarafından

Çocuklar uykuyu alamadığı zaman gündüz çalışan k huysuz oluyorlar bide uykulari çabuk dağılıyor ilk gün deneyim bakalım sonuç neyi gösterecek gündüz ne kadar süre de götürdün çok sık teklif edip sıkmak da istemem 

(1,410 puan) tarafından

Açıkçası ben 20 dkda bir götürdüm ama çok sıkıldı bunaldı çok ağladı ve sürekli kaçtı 1 yada 1.30 saate uzattım bu süreçte kaçtığı da oldu ama en azından daha ılımlı oldu 

(1,793 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim bu haftayı da atlatayim artık başlarım bide hamileyim ağırlaşmadan halletmek istiyorum 

(1,410 puan) tarafından

Bende aynı sebepten erken başladım kolay gelsin 

(1,793 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

0 oy
(4,207 puan) tarafından

Benim ki ne lazimliga ne de tuvalete oturuyor. Yıkıyor ortalığı oturmam diye . Anne ben bezi seviyorum diyor bir de . Benim ki büyük de 34 aylık. Nasıl alistiricam bilmiyorum .

0 oy
(1,410 puan) tarafından

Ah ah 2 ay oldu hala söylemiupr bazı dönem iyi gidiyoruz bazı dönem berbat gidiyoruz bu ara kakasını hep altına yapıyor bir kaç gün önce öyle bir yapmış ki eşofmanı çöpe atmak zorunda kaldım çileden çıkmıştım ağladım baya. Benim yokluğumda hemen  yapı veriyor. Yapacak bir şey yok sabredeceğiz. Hep bir şeyler teklif ediyorum jelibon veririm dışarı çıkarırım çizgi film açarım yoksa saatlerce tutuyor sonra da altına yapıyor. Sabrediyorum bazen sinirlerim bozuluyor

İlgili sorular

+4 oy
17 cevap 398 göst.
0 oy
4 cevap 108 göst.
+2 oy
1 cevap 98 göst.

Kategoriler

1,469,156 soru

24,068,378 cevap

330,494 kullanıcı

...