0 oy
123 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (30 puan) tarafından

Arkadaşlar kızım iki yaşında tuvalet eğitimine başladık daha tuvalete hiç yapmadı üstüne yaptı büyük tuvaleti geldi biliyorum götürüyorum oturuyor ama yapmadan kalkıyor sıkıyor belli ediyor ne yapmam lazım nasıl ilerlemem lazım

4 Cevaplar

0 oy
(4,336 puan) tarafından

Bence korkuyor canım çocuğun hazır olduğundan emin misin, ben 30 aylık filandı denedim hiç söylemedi tuvalete gitmedi o gün hep kaçırdı, baktım ki ne o hazır ne de ben erteledim , 32 aylık şimdi geçen hafta başladım inan o kadar yararı olmuş ki beklemenin hiç beni zorlamadı 

(4,336 puan) tarafından

Yani bunu şundan dedim belki ıkınmayı bilmiyor veya karın kasları bunun için daha güçlü değil 

(30 puan) tarafından

Hazır olduğunu düşünüyorum kendini ifade ediyor tuvaletin geldimi dediğimde gülerek gidiyor tuvalete kendisi oturuyor ama yapmadan kalkıyor 

-Reklam-
0 oy
(3,641 puan) tarafından

Yapan çocuklar var tabi ama 2 yaş biraz erken sanırım. Eğer hazır olduğundan eminseniz pes etmemeniz lazım. İlk zamanlar hep altlarına yapıyorlar. Kızım da tuvalet eğitimi süreci tam olarak 3 ay sürdü. 

(30 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim inşallah kısa sürede öğrenir 

0 oy
(377 puan) tarafından

Biz de tam olarak bu hafta başladık oğlum 32 aylık. İlk gün tamı tamına 45 dk bekledik büyüğünü yapması için. Küçük klozet aldım ona yapıyor. Önüne oyalanacak ne varsa koyduk 45 dk boyunca oturdu en sonunda yaptı. Sonraki günlerde de geldi demedi çiş için oturttuğum zaman hadi oğlum büyüğünü de yap diye ısrar ettiğimde yapmaya başladı. Bugün 6. günü bu arada. Ya henüz hazır değil ya da sizin de baya tuvalet başında beklemeniz lazım

(30 puan) tarafından

Ben çok beklemiyorum sıkılır diye bide öyle deneyeyim

(377 puan) tarafından

İlgisini çeken vaktini ayırdığı oyuncakları nelerse onlarla uğraşın sıkılmaz diye düşünüyorum 

0 oy
(508 puan) tarafından

Bence hazır değildir 2  yaşında bizimkide alısmadi 3 yaşından önce öğrendi sıkmadım oğlumu pek 2 yaş kavrayamayabiliyor hani biraz süre verebilirsin bence bu konuda ayrıca sabırlı olmak gerekiyor iki üç gün tuvalet öğretirken evde hiçbir iş yapamadim basini bekledim anca öyle öğrendi sürekli soruyordum yanından ayrılmadım akşama kadar 

(30 puan) tarafından

Evet bende öyleyim biraz sabırsız geliyorum sanırım yoksa bebeğimin hazır olduğunu düşünüyorum kendisini ifade edebiliyor tuvaletede gidebiliyor 

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 461 göst.
+2 oy
1 cevap 106 göst.
0 oy
9 cevap 230 göst.
3 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,368 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,838 soru

24,116,865 cevap

333,270 kullanıcı