+6 oy
1,120 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,056 puan) tarafından

Bugün durduk yere bu anım aklıma geldi ne kadar acımasızdı 

Kuzenim var benden üç yaş küçük onun anneannesine gitmistik ikimiz onlar da zengindi katı meyve sıkacağı fln vardı kadın 3-4 tane elmayla meyve sıkacağıni içeri getirdi başladı elmanın suyunu çıkarmaya bende tabi izliyorum sonra bir bardak kadar suyu çıktı bunu torununa verdi bakıyorum daha sıktığı ve bana verdiği yok bende istedim çok canım istemişti bana ne desin sen büyüksün ablalar içmez dedi daha 6-7 yaşındaydim bir yudum dahi icirmedi kadin bana sizin varmı böyle anılarınız 

30 Cevaplar

+1 oy
(2,756 puan) tarafından

Ahahaha şuan gülüyoruz ama bunlar travmadır🥲 

Benimde var babaannemle ilgi gerçi saymakla bitmez😅 misafirlik değilde bize kendi evimizde yaptı bunu defalarca... 

Ablamla küçüğüz zaten binde bir sarelle alınırdı ekmeğe sürüp yemek istedik izin vermedi sakladı açız yani yalvar yakar vermedi bizde boş ekmek yedik geldi suratımıza tükürdü terbiyesizler diye 😅

Sonra babam kaza geçirmişti annem hastanede kaldı evde baba tarafı var sadece amcam halamlar felan geldiler sözde biz evdekilere emanetiz babanem sofra hazırladı bende çok yavaş yemek yiyen biriyim  beni sofradan kadırttı amcan yiyicek yeter dedi halbuki hiçbir şey yiyemedim ve halamda hala sofradaydı o da yavaş yiyordu beni kaldırdı çocuklarına yedirdi ve amcam halam küçük insanlar değildi o sırada amcamın 5 halamın 1.çocuğu vardı onlarda asla ne yapıyorsun anne demedi  

Daha neler neler anlatsam kimse İnanmaz belki Allah sorsun 😅 

Babannemle bir yaşamıyorduk ayrıca misafirdi o yani 

(2,056 puan) tarafından

Boş ekmek yiyince neden terbiyesizler dedi ya belli çocuklar aç :)

O misafirden Ziyade baya baya ev sahibi olmuş ve bunu ona veren babandır illaki 

(2,756 puan) tarafından

Babam düşkün değil babaanneme saygı gösterir ama bize öyle yaptığını görse lafını söyler babaannemin yapısı bu yemek yiyen teebisizdir 😅

-Reklam-
+1 oy
(2,284 puan) tarafından

Bizde küçükken mahallede bi arkadaşım vardı.asla evine filan gitmezdik annesi almazdı.neyse bigün kadın benle ablamı çağırdı kek yaptım gelin diye bizde gittik.hep beraber oturduk yedik.sonra kapıda kadın bize bi bağırdı evinize gidin diye.meğerse bizi davet eden kardeşiymiş.kadında evde değilmiş üstüne gelince sinirlendi tabi.küçükken çok kızmıştım anneme anlatmıştım.annemde kadına demişti niye çocuklara bağıyorsun diye.

+1 oy
(215 puan) tarafından

Küçükken dedem karpuz almıştı amcama yolladı git sende ye dedi gittim kuzenimle annesi benimle dalga geçti eve geldim yemeden içimde kalmıştı bide annemin amcasına gitmiştim küçükken softa donatılmış mangalda et vardı kal ye demediler yada bir parça et al ye demediler o zaman çok içimde kalmıştı bide dayımın kızı vardı babasının marketi vardı her okula gittiğimizde çantasına abur cubur koyardı benden gizli yerdi hep paylaşmazdi benle bizimde durumumuz yoktu 

(1,753 puan) tarafından

Ayy yorumlar beni bitirdi ya şuan komşu çocuğu yada yoldan geçen biri olsun çocuk ya yine veririm bide çoğu akraba 

(2,056 puan) tarafından

Niye dalga geçtiler karpuz yemeye geldin diyemi

(215 puan) tarafından

bide bir gün okulda yerli malı vardı herkes bol bol börek çörek falan yapmıştı bende iki kek bir bisküvi vardı çantada kimsede beni arasına almadı iki kek bir bisküvi yedim herkes yemeğeni yediği an kalkıp okuldan eve gittim 

(215 puan) tarafından

Yok kız karpuz yemeye gittim diye değil bilmiyorum kadının bir kaç tahtası eksikti zaten neyle dalga geçti anlamadım 

+1 oy
(150 puan) tarafından

Babaannemiz üvey neyse Annem falan aynı,evde kalırmış ablam  3 4 yaşlarında çocuk bu kadın ekmeğin,,arasına reçel mi bal mı ne koyup yermiş ablam da görmüş ,nene bana da ver demiş bu iğrenç kadın kapıyı kilitleyip yiyip ablama hiç vermemiş.ablam da ağlamış .Annem babama anlatmış babam da reçel alıp gelmiş Annem de çocuklara ekmeğin arasına koyup verirmiş .bu iğrenç kadın hala böyle nefret ediyoruz  

Başka ablam var buda biz çocukken bize yemek vermezdi evden kovardı.öğle yemeğine kadar gelemezdik.ya inek otlatır yada oyun oynardık öğlen yemek yedik ya akşam yemeğine kadar bir şey vermezdi .okuldan geliriz açız ablam börek yapardı bir tane vermezdi alırsak döverdi ama babam alıp alıp yerdi.Canımiz isterdi sıcak sıcak ama vermezdi çok dayak yedik.Evlendi de kurtulduk şimdi kendi çocuğu için 10 defa sofra serer .Bende hep enişteye anlatırım ablam bize yemek vermezdi şimdi oğlu için saat başı sofra seriyor diye .Bu nasıl içime dokunduysa evlendim bir gece hüngür hüngür ağladım eşim ne oldu dedi telaşlandı dedim böyle ablam yemek vermezdi diye:(

Son olarak fa sitede bir kadın var diğer kadınla kavgalar geçen yaz herkese lolipop fermiş bu kadının çocuğuna vermemiş. Çocuk ağlıyor annesine anlattı bende duydum çok üzüldüm kadın da boş ver ben babana aldırırım dedi başka yiyecekler verdi oğluna.

(2,056 puan) tarafından

Kendi öz ablan mı vermezdi gerçekten çok şaşırdım 

O sitedeki çocuğa da üzüldüm annesiyle kavgaliysa çocuğun ne suçu var bazı insanların yaşayacak yeri yok

(150 puan) tarafından

Evet kendi öz ablam kardeşimle anlaşırdık birimiz dayak yiyecek oyalayıp diğeri börek çalacak öyle yapardık sonra bölüşürdük. 

Sitede ki kadın gösteriş içşn dağıtıyor zaten o çocuğa vermeyince insan olamaz dedim .

+1 oy
(10,324 puan) tarafından

Ben ilk bebeğime hamileyken kaynanam binden Kıbrıs tatlısı almıştı 

Eltimle alt üst oturuyorduk kaynanam bendeydi,eltim 1 oğlu tek var diye "tatlıyı bana ver oğluma götüreyim dedi,kaynanam küçük geline biraz gönder hamiledir canı çekmiştir"

Eltim götürüp 6 kızına birer küçük kaşık yedirip gerisini oğluna yedirmisti hiç unutmam çokta canım çekmişti 

Canımın çektiği ama yememem için verilmeyen herşeyi sadece eltim yapmış 😥

Bu nefis hakkı konusu benim en en en zayıf noktamdir nedense evimde acı sirke tek olsa evime gelen komşu çocuğu olsa veririm o derece...

(2,056 puan) tarafından

Yazık gerçekten 

+1 oy
(245 puan) tarafından

Küçüğüz  zihinsel engelli kardeşim var babaannem amcam evlerimiz yan yana mangal yakıyorlar bizde o tarafta oynuyoruz amcam kardeşimin kulağını çekiyor evinize gidin diye kaç kez sofra zamanı bizi eve kovarlardi neler neler var uzun anlatamam burda Allaha havele ediyorum birde ilk okulda geziye gitmiştik mavi göle  herkesin annesi bisiler yapmış börek çörek fln bizim durumumz yok sdce gezi parasını verebilmistik  annem çantama tost koymuş  bi ağacın dibinde ağlaya ağlaya tostu yedimi hatirlarim  çocuklar beni aralarına almadılar sınıf hocası zaten ayrı pislikti maddi durumuna göreydi öğrencilere davranışı yaşım 25  hatirladikca aglarim 

+1 oy
(1,639 puan) tarafından

Ya böyle hikayeler özellikle önceden çok fazlaydı ama bizim hem komşular hem akrabalar hiç böyle yapmadı komşuya giderdim mesela yemek saati gelince eve gitmek isterdim ama zorla oturtup yemek yedirirlerdi eve giderkende tabak yapıp evdekilere gönderirlerdi hiç böyle bi durum yaşamadım hatta komşularla kahvaltı günü yapardık hergün evlerimiz müstakil bahçeli evlerdi annem patates kızartıysa komşu melemen yapar peynir zeytin reçel hem biz hem komşumuz getirirdi bahçede oturup yerdik komşu çocukları yaşıtım ilk arkadaşımdı o kadar güzel olurdu ki geçen gün o günleri hatırladım o günlere dönmek istedim 

(2,056 puan) tarafından

Ne kadar güzel anılar 

+1 oy
(1,504 puan) tarafından

Komşumun doğum yapcakti yanında ben kaldım refakatci bende hamileydim o zaman, kuzeninin karısı pide yada lahmacun gibi bişey yapmış onu getirmisti banada hiç ikram etmedi kendimi çok kötü hissetmiştim 

+1 oy
(6,722 puan) tarafından

Bende anlatayım geçen kardeşime ağlayarak anlattım. 

Ergenlik donemimdi babam abimi evlendirdi borç harç coktu. Yaz ayıydı ve bnm giyecek yazlık tişörtm yoktu. Girdim elbiselerin arasına  bı üst çektim üstüme  rahmetli abimin eşi gördü aaaa sıcak deilmi bunu giymissin dedi bnde  utandım gözüm doldu yok değil dedim ama terlemistim belliydi. Bı gömlek almıştı bana ama full naylon  al goy dedi .o durum beni daha da üzdü çünkü kendine daha ince ve penye tarzı şeyler almıştı resmen alay eder gibiydi. O anı olsemde unutmam sırf aklımdan çıksın diye anlattım kardeşime içimden atayım diye.

Şimdi valahi 4 mağazamız var 2 bayan giyim bayağı büyük ne istesem elimin altında ama  o an çıkmıyor beyninden kazılmış resmen .    

(2,056 puan) tarafından

Çocukluk anısı gerçekten çok farklı birşey insanın içine oturuyor ve ömür boyu çıkmıyor 

(6,722 puan) tarafından

Aynen oyle cnm

0 oy
(3,502 puan) tarafından

Oy kıyamam yaa 😿 aradan kaç yıl geçerse geçsin unutulmuyor.. evet benim de var benzer bi anım. Amcamlara misafirliğe gitmiştik. Amcamın gelini, kızına yumurta haşlamış, onu yedirmeye çalışıyordu. Kızı da yemek istemiyordu. Kızı benden 4 yaş falan küçük. Ben de daha küçüktüm senin gibi. Yemezse bana yedireceğini söyledi kızına. Ben de acıkmışım nasıl canım çekti. Yemezse bana versin diye bekliyorum yanlarında. Kızına zorla yedirdi bana hiç vermedi. O günden sonra her hasta olduğumda, annem bana canının istediği bir şey var mı diye sorduğunda, haşlanmış yumurta istiyordum. Bu olayı da anneme yeni anlattım kaç yıl aradan sonra.. şaşırdı ve üzüldü.. 

Bir kere de annemle bi misafirliğe gitmiştik. Herkese kahve yapmış kadın. Ben de heveslendim kahveyi görünce. Ama bana vermedi. Şaka yapıyo sandım bekliyorum daha vercek diye. Yok gelmedi kahve falan. Utanmasam ağlardım çok zoruma gittiydi😿

(2,056 puan) tarafından
+1

Oysa bir yumurta ama ne derin bir hikaye.. 

O yüzden kim olursa olsun bende gelen misafir çocuklarına dahi sorarım size ayriyeten kahve yapayım mi diye tabaklarını dahi ayrı haxirlarim onları hep özel hissetiririm 

(3,502 puan) tarafından
+1

Allah senden ve senin gibilerden razı olsun canımm🤲🥹💐

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,131 göst.
+2 oy
24 cevap 815 göst.
22 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,923 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,142 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu