+6 oy
1,037 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,056 puan) tarafından

Bugün durduk yere bu anım aklıma geldi ne kadar acımasızdı 

Kuzenim var benden üç yaş küçük onun anneannesine gitmistik ikimiz onlar da zengindi katı meyve sıkacağı fln vardı kadın 3-4 tane elmayla meyve sıkacağıni içeri getirdi başladı elmanın suyunu çıkarmaya bende tabi izliyorum sonra bir bardak kadar suyu çıktı bunu torununa verdi bakıyorum daha sıktığı ve bana verdiği yok bende istedim çok canım istemişti bana ne desin sen büyüksün ablalar içmez dedi daha 6-7 yaşındaydim bir yudum dahi icirmedi kadin bana sizin varmı böyle anılarınız 

30 Cevaplar

+4 oy
(4,756 puan) tarafından

Var hala aklımda ev yapımı çikolataaa, yaşımı hatırlamıyorum annem komsuya bişey için gönderdi, gittiğim yerdeki kadın çikolata yapmış yer sofrasında ortaya koca tencere bir sürü kaşık yiyolar bana da bir kaşık vermelerini çok bekledim ama evden çabuk gönderildim asla unutmuyorum 😁

(4,756 puan) tarafından

Kız sorma sürekli anlatıyorum nasıl içimde kalmış hakkımı da helal etmiyorum günlerce aklımda kaldı o kadar kinlendim😁😁

(2,056 puan) tarafından

İçinde kalmazmı insan şimdi bile görse o çikolata kazanını canı ister birde çocukluktan bahsediyorsun:(

(8,998 puan) tarafından

aannanede dagdan inme mi ne madem vermeyecen milletn gozu inunde ne yapiyorsun yani yazik insanligina gram insanlik yokmus. madem illa icerecen mutfakta yap icir kendininkine diger ccklarin cani cekmesin ay vok uzuldum.

benim bebekligim çocuklugum el bebek gul bebektir. annem ben sirf yemek yiyim diye mahallenin butun çocuklarini toplarmis eve . ben onlardan görim de yiyim heves ederim diye.:)) cocuklar yermis ben bakarmisim cok zayif ve bogazsizmisim .badem kreker balik krakeri sutle islatip mama gibi ezip yermisim . neyse yengemi isteme gunu birton yiyecek ikram var yaprak sarmasi soguk zeytinyagli ya. bende sicak severmisim. bu ne be bo.k gibi dolma buz gibi demisim .😂 sinra aklima sulu sulu badem gelmis . badem krakeri suyla yada sutle ezip lapa gibi yemek. aksam market falan yok zaten yaygin degil marketler. tekel bayi büfe falan aramislar aksam aksam. millet seferber olmus benim isteklerimi yerine getirmek icin😂😂😂

(2,056 puan) tarafından

Seninki iyiymiş kaç cocuktunuz biz 5 kardeştik annem hiç birirmize de doğru düzgün yetişemezdi bir gün dolaptan muz yemek için hasta numarası yaptığımı hatırlıyorum :(

(8,998 puan) tarafından

kiyamam yaaa uzuldum zor cocuklukmus seninki

2 kardesim ben. ama 6 yasina kadar  tek cocuk olarak babannemlerle birlik oturmusuz . dedem kac kere babannemi dovmus benim istedigim alinmiyor istedigim yapilmiyor yada beni aglatiyorlar diye.mahallenin bile tek cocuguymusum . gece gelip sevmek isterlermis beni yan binadan sagdan soldan. aile binasi zaten on daireli evimiz .  babamin amcasi benim amcam falan oyle yani gece boyu daireden daireye gecermisim beni sevmek icin isterlermis uyanmami beklermis tum bina😂 o yizden sukur sansli vocukmusjm

-Reklam-
+4 oy
(1,358 puan) tarafından

Amcamlarla beraber yaşardık ev büyüktü neyse kuzenlerimin dayısı memleketten gelince bir poşet dolusu abur cubur getirmişlerdi ozellikle bizim yanımızda verdi kuzenlerinize de verin dediler gözümün önünde yediler hepsini sonra annem daha fazlasını aldı bana

(2,056 puan) tarafından

Oysa bilseler o göz hakkının ne denli bir günah olduğunu hele birde çocuğa annen sana alsa da için o gün onda kalmıştır çocukluk işte 

+4 oy
(6,218 puan) tarafından

Yorumları okuyup kendimi üzmeye geldim 😔 okudukça da çok üzüldüm 

(22,853 puan) tarafından
+1

Bende kendimin hiç derdim yokmuş gibi okuyup dertlenmeye geldim buraya 

(6,218 puan) tarafından

İnsanlar çok kötü çok

(1,653 puan) tarafından
+1

Bende 😓

(53,731 puan) tarafından
+1

tek değilsin niye yapiyoruz bunu biz😀

+3 oy
(876 puan) tarafından

Benim babaannem le amcalar köyde birlik oturuyor du bende 7 yaşında falandım babaannemle yengem bir sürü içli köfte yapmıştı büyük sinilere dizmişti sira kaynatmaya geldi beni kardeşimi eve gönderdi hadi siz gidin dedi çok canım çekmişti o zamanlar. Şimdi sorsan yapıp verseler yemem kendim daha güzel yaparım ama o zamanlar çocukluk aklı çok canım çekmişti. 

(2,056 puan) tarafından
+1

Üzdü...:(

(876 puan) tarafından
+1

Bi ara anneme anlattım baya üzülmüştü. 

+3 oy
(495 puan) tarafından

Yengem doğum yapmıştı ve benide ona bakmam için göndermiştiler 11. 12. Yaşlarımdaydim yengem toparlandıktan sonra kalkıp Kendi yörelerine ait bir tatlı yapmıştı bende onu izliyordum bana verir diye beklerken üzerine kapatıp saklanmıştı hâlâ arada aklıma gelir canım ister.

(2,056 puan) tarafından

Ee o tatlıyı kim yedi sonra 

(53,731 puan) tarafından

12 yasinda çocuk ne anlar yenge bakmaktan bazi büyüklerde acimasiz ya

(495 puan) tarafından

Valla baktım canım, şimdi dönüp geriye baktığım zaman daha cocukmuşum ama bizimkiler hep büyük gözüyle bakarlar di ve ne çok sorumluluk yüklemiştim ve hala o sorumlulukların altında eziliyorum. 

+3 oy
(14,756 puan) tarafından

Rahmetsiz babaannem mısır tarlasında kopardığım bir mısıra laf etmişti diğer amcamın torunu yiyecekmiş. Mezarında dik beklesin dilerim. Şeytanın yeryüzü şubesi. Bir de benden güleryüz bekledi ömrünce. Ne annem için ne kendim için hakkım helaldir 

(2,056 puan) tarafından
+1

Rahmetsiz babanne:) birde torun evlat ayrımı yapanlar iki dünyada da yaşayacak yerleri yok

(14,756 puan) tarafından
+1

Aynen öyle canım. Benim zavallı anacım baktı son anına kadar. Rabbim biliyor korona zamanı öldü cenazesi bile olmadı. 

(53,731 puan) tarafından
+1

rahmetsiz babanne iyimis😀😀😀

(14,756 puan) tarafından

Kız ne rahmet okuycam ona 😏🥲

(53,731 puan) tarafından

iyiymis bu tabir hosuma gitti 😀

+2 oy
(2,689 puan) tarafından

Annemin annesinin annesi vardı 10 yaşlarındaydı beni yaylaya gondermisdi annemler  yaz tatilinde babannemin yanına orda  büyük annemiz diyim kanat almışlardı hasliyorlardi canım cekmisdi bana bir kanat vermeyip evden cagrirlar sizi deyip göndermişti ne zaman haslanmks kanat görsem o gün o kanat kokusu kokar bana..

(2,056 puan) tarafından

Anladığım kadarıyla hemde senin akrabann oluyormuş gerçekten yazık o haklarımızı nasıl öderler

(2,689 puan) tarafından

O günden beri tavuk kanati kokar bana haslayinca o günü hatırlarım 30 yaşındayım 

+2 oy
(4,141 puan) tarafından

Valla çocuk bile değildim ama var böyle bı anım:) 

Üniversite okurken o zamanlar maddi durumum çok çok kötü yurdun yemeklerinden hariç bişey yiyemem dışardan, bizimde bı akraba var orda ailesiyle yaşayan çok zengin villa tarzı evlerde oturuyor arada gider değişiklik olsun diye otururdum , bir gün ders çıkışı gittim arkadaşı gelmiş ertesi gün kadınlar arası toplantısı varmış işte herşey yapılmış pastalar börekler baya bı hazırlık vardı, neyse bana hiç bişey ikram etmedi  ta ki arkadaşı çıktıktan sonra bı kurabiyenin içine tuz mu şeker mi ne atmayı unutmuş bunun kaygısına düşünce sadece bana o kurabiye den uzatıp tadına baksana unutmuş mu dedi ben şok 😳 sonra onların hepsini kaldırdı akşama da bana bı makarna yaptı sağolsun onu yedim yurda döndüm 

O son gidisimdi😅

(2,056 puan) tarafından

Yok artık o kadar yiyeceğin içinden sana ikram etmek gelmemiş mi aklına kesinlikleee bile isteye dememiştir insan olan böyle yapmaz yazıklar olsun hele yurtta yaşayan bir öğrenci için o yiyecekler nimetttir günahına girmiş 

(4,141 puan) tarafından

Vallahi etmedi kız işte o tadım meselesini yaptırdı sadece, o kadar içime işledi ki hâlâ unutamam 10 yıl olmuştur 😀

+2 oy
(218 puan) tarafından

Yani çocukluk değilde bı kaç sene önce hamileyim 

Birliktim ozamanlar görümce gezmeye gelmişti anası içli köfte yapmıştı bı kıymalı bide böbrek yağıyla olan 

Kızına v kocasına kıymalı olandan verdi 

Sırf yağ olanida bnm önüme koymuştu 

Görünceye ayıp olmasın diye yemiştim yoksa hayatta yemem 

Hala aklıma gelince sinir oluyorum yemek değil söz konusu ama bni seçmesi incitmisti bni 

(2,056 puan) tarafından

Birde hamileymişsin görümcen de mi dmeedi diğerinden de ver diye hoş ben olsam sormadan yine alırım keşke alsaydın içinde kalacağına 

(3,400 puan) tarafından

Bitlisli misin cnm bizim orda böbrek yağıyla içli köfte yaparlar 

(218 puan) tarafından

Yok cnm kaynana da komşudan öğrenmiş zaten 

+2 oy
(1,741 puan) tarafından

Ya yiyemedigim değilde ablam bana kuş b.ku yedirmisti al ye bak çok güzel diyip bende nerden bileyim atmışım ağzıma hain abla ya 😆

(2,056 puan) tarafından

Aman Yarabbi hahah tadı nasıldı 

(1,818 puan) tarafından

Ya bizde küçükken merdiven altında tavşan besliyorduk.ara kapıyı açık unutmuşuz evde kimse yok.kardeşimle eve kigeldiğimizde heryer tavşan bqkuydu.bende dedimki sabah ben temizledim şimdide sen temizle inat etti banane dedi.bende üstüne çıktım bqku ağzına attım.öyle aramızda ufak bi sır olarak kaldı.sen bunu yazınca aklıma geldi🤭

(1,741 puan) tarafından

Tadı yoktu 😆 b.ku yedik valla yapcak bişey yok mecazda değil direk yemisiz 😆 iyi bari yalnız değilim sevindim 😆

+2 oy
(197 puan) tarafından

Benimde varda neyse yazmiyim bi ağlamaya başlarsam toplayamam kendimi

(2,056 puan) tarafından

Merak ettim şimdi ama kendini kötü hissettirecek lse yazma tabiki 

(197 puan) tarafından
+2

Babannemlerde helva kavurmuşlardı bende onlardaydım banada verirler diye bekledim ama asla teklif bile etmediler.. 

+2 oy
(2,115 puan) tarafından

Dayimlara gitmiştim kuzenle ödev yapmaya. PC de ödev yaparken yengem kuzenimi çağırdı o da gitti. Bende odeve devam ediyordum sonra karnım acıktı baya. Kuzen gelmeyince bı bakayim dedim meğer yengem sofra kurmuş çocuklarını yediriyordu ve bütün kapıları da çekmiş ki ben duymayayim diye. O an çok zoruma gitmişti ödevi bırakıp eve gidip yemek yemiştim. Hiç unutamam yani bir tabak fazladan yemek koymak bu kadar mı zordu.

(2,056 puan) tarafından

Ay iğrenç birşey ya insanların nasıl vicdanı el veriyo böyle şeylere çocuğun yediği iki lokmadan n'olacak sanki 

(2,115 puan) tarafından

O yengem çok cimri maalesef. Mutfağa su içmeye girerdik hemen dibimizde biterdi

+2 oy
(2,662 puan) tarafından

Babannem vefat etmisti sanırım bizimkiler köye gitmişti bizde küçüğüz dediğin yaslardayiz amcamlarin evinde kalıyoruz.

Onunda kizi vardi yengem işe gidiyordu kahvaltı için sigara böreği vardi evde sabah kahvaltısında onlarıda yemistik işten yengem gelince bu kadar şeyi kim yedi falan filan mirildanmisti 

(2,056 puan) tarafından

Senin yediğine göz dikmiş nolmus yenilmişse

+1 oy
(18,799 puan) tarafından

Bu tarz bir şey olmadı da çok uzak olan bir akrabanın evine gitmiştik biraz da burnu büyük birileri neyse çay kuruyemiş falan da koymuşlardı çocuğuz zaten ablamla ben kuruyemiş yedik bir sürü eve gelince annem söyledi biraz az yeseydiniz size nasıl bakıyorlardı dedi o yememiz onlara batmış çok kötü hissetmiştim kendimi 

(2,056 puan) tarafından
+2

Evet birde öyleleri var madem kıyamiyorlardi koymasalarmiş 

+1 oy
(4,663 puan) tarafından

Sen anlatinca direk annemin anisi aklima geldi dusunsem belki bende animsarimda anneminkini anlatiyim arkadasina gitmis annesi pilav pisirmis o da nasil guzel koktu kadin sofra sarilecek zaman hadi artik evine git aksam oldu demis 2 lokma ye de oyle git dememis o yuzden bizim eve kim gelse annem illaki sofra kurar 

(2,056 puan) tarafından

Oysa yiyeceği iki kaşık pilav bazı insanlar çok acımasız gerçekten

(53,731 puan) tarafından

annemde anlatir hep ananeme gidince teyzem bekar yaparmis biseyler kokarmis ama vermezlermis 

(2,056 puan) tarafından

Anneninde kendi evi degilmmi sonuçta 

(53,731 puan) tarafından

ayrim yapardi ananem

+1 oy
(4,727 puan) tarafından

Benim değilde ablamın vardı Bir anısı o zaman bizim mahalleye yakın olan teyzem vardı hamileydi annem ablamı yanına yolladı yardımcı olur diye bir gün baklava almış teyzem o gün ablamı annen seni çağırıyor bir iki saatlik deyip eve yollamış tek bir dilim dâhi vermemişti bir daha da Ablam yardımcı olmaya gitmedi 

(2,056 puan) tarafından

Birde yardımcı olmuş ilk ona vermesi gerekirdi insanlar çok nankör 

(4,727 puan) tarafından

5 teyzemin içinde tek nankör olanı o teyzem memlekete gidince asla yanına gitmek istiyorum ama mecbur gidiyorum 

+1 oy
(513 puan) tarafından

Teyzemlere oturmaya gitmiştik ortaokula falan gidiyorduk meyva koydular iki dilim portakal yedim diye teyzemin kızı odaya çekti beni ayıp yeme dedi halbuki bı onlar bide biz vardık teyzemin kizida o zamanlar 25 yaşlarında falan arada aklıma gelir kızarım kendime ne diye yediysem 

(2,056 puan) tarafından

Yok artık portakal neymiş yenilemeyecek kadar 

+1 oy
(1,309 puan) tarafından

Benimde var ama özenme olarak ortaokuldayken okul çıkışı arkadaşlarım markete girer birşeyler alırlardı bende olurdum yanlarında bizim maddi durumumuz iyi değildi babam hergün para veremezdi onlar aldıkça ben özenirdim aslında alınca paylaşırlardı bazen arkadaşım banada alırdı alınca ama kendimi eksik hissederdim hala aklıma gelir şuanda aklıma geldi bu postu görünce yazarken ağladım 🥲 Şuan hepsini alabiliyoruz yiyoruz fazlasıyla ama o an ki mahcupluk eksiklik gözümün önünden gitmiyor maalesef 🥲

(2,056 puan) tarafından

O kadar hikâye okudum beni en çok etkilenen bu oldu bende aynı şeyleri yaşadım keşke bütün çocuklar eşit olsa şimdi bir sürü yiyecek var imkan var ama hiç birşeyin tadı yok eskiden olsaydı daha anlamlı olurdu 

+1 oy
(3,907 puan) tarafından

bizim yayladaki komşunun torunu benle yaşıt. kadın hep bize gönderirdi torunu. bizde yer şçer oynar vs. bi kere annem beni gönderdi. sonra kadın bizi geri yollamıştı. 

bi kere gittik yine onlara, hayret nasıl kabul ettiyse. koca bir tabak patates kızartmış. ama gerçekten 3 kişi yer yani o kadar çok üstüne de sarımsaklı yoğurt. bana abartmıyorum toplasan 10 tane falan patates koydu. e bitti hemen, sonra çocuğun yemesini izlemiştim. bunlar da zengindi baya petrolleri falan var o derece. sadece paraları çok ama gönülleri fakir. 

hayır niye anneme demediysem bana o kızartmanın alasını yapardı. utandım diyemedim herhalde. 

o yüzden kendime yoğurtlu kızartma yapacaksam bol bol yaparım biri gelir falan bol bol yeriz diye

(2,056 puan) tarafından

Çocukluk anıları aslında hiç hafife alınmayacak kadar değerli herkes etkilendiği bir olaydan dolayı ömrü boyunca onu hatırlamış şuan senin kızartmayı bol yapman gibi benim bütün meyvelerin suyunu çıkarıp içmem gibi :( 

Dilerim ki çocuklarımızın çok güzel anıları olsun 

(3,907 puan) tarafından
+1

çocuk bu ne var iki patates daha kızart, iki elma daha sık çocuğu kırmaya, özendirmeye değer mi?

biz yetişkin halimizde bile nefsimize bazen zor hakim oluyor ama çocuklar böyle değil. tamam belki çocuklarımızın da içğn de kalacak bir şeyler olacak, her şeyi yapmamız mümkün değil ama böyle patates gibi meyve suyu gibi şeylerin de hesabını yapmasın kimse. 

+1 oy
(3,665 puan) tarafından

Ne kadar acımasızca yaa, benimde öyle çok anım var ama hatırlamak istemiyorum çocukluğumda yeterince acı çektim :(

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,105 göst.
+2 oy
24 cevap 764 göst.
22 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,823 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,121 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 287 göst.
10 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde MEHYASELERT (3,665 puan) tarafından soruldu