+2 oy
137 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (175 puan) tarafından

Bir tane kızım var bir yasina yeni girdi.ben gurbetteyim.7 kardeşiz.icime dert olan biseyi paylaşmak istiyorum.benim yegenlerim oldu.hepsine gittim.her memelkete gidişimde onlara herşey alırım.hediye alışveriş yiyecek o bu şu. Ama kendi şahsi ailemden birşey görmüyorum.yani anlatmak istediğim 

Çok şükür alım gücüm var.ama kızım adına onlardan birşeyler beklerdim.ailem çok iyidir hepsinide çok severim.kardeslerim falan canımdan parça.ama gel gör ki.benimde ilk evladım.bebegim doğduğunda yanıma geldiler.bir çift kıyafet almamislardi.cok icerlendim.o zaman bu durumu anenmle paylaştım.dedim yani anne benimde ilk çocuğum taa memleketten gelmişsiniz hepiniz bir çorap anlamadınız mi.esimin ailesi ne getirdi ailen doye sordu yerin dibine girdim dedim.annem kızıma battaniye ve iki takım almıştı.ama kız kardeslerim elleri boş geldiler.burda çarşıya gittiler.cocuga bişey almadılar.lohusa dönemindeki hassasiyet mıdır çok üzülmüştüm.yani şu da bacimdan bu da abimden geldi diyemedim.daha sonra annem kız kardeslerime demiş.onalr da bir takım kıyafet getirdi.aldiklarinda ettikelrinde değilim.ama kendimi kötü hissettim . bilmiyorum belki bu söylediklerim bazılarınız tarafından yanlış algılanır ama bir tek çorap dahi olsa  gurbet elde bize yadigar giydirmek istedim.esimin ailesine mahcup olmak istemedim.kimseden kızıma takintaksinalr onu alsinlar diye bir derde düşmedim.zamaninda yegenlerime yaptığım cömertliği kızıma da yapsinalr istedim .depremden sonra amiliayt olmuştum boynumdan .yeğenim doğdu sargilarimla gittim taaa Mersin'e.abimin çocuğunu görmeye.ama abim o kadar aciz bir insan ki çocuğum bir yaşına girdi hala onu gormemis.memelkete ailemin yanına gittim bir ay kaldım.bacim gelmiş diye gelmedi bile .yeğenimi göreyim demedi bile.icim buruk geri döndüm.bayram oldu seyran oldu yaş günü oldu.kirk kat yabancı hediyelesti.kendi ailemden bişey görmüyorum.hepsini çok seviyorum.abime ayrı kırgınım ama kendi aile fertlerimle bir sikintim yok.ama içten içe aşırı zoruma gidiyor bu durum.acaba ben. Mi abartiyorum diyorum ama.yani bir küçük hediyeye dünyalar benim olurdu ya.bilmiyorum.cunku ailem benim kızıma almış.benim kızımı düşünmüş.benim kızımı sevindirmek istemiş diye düşünürdüm.kendi yaptıklarım için asla pişman değilim.yegenlerim benim evlatlarım.ama bunun bir karşılığını görememek ....

Ne diye karşılık bekliyorsun demeyin.aileniz canınız kaniniz.ve biricik evladınız var, bir küçük hediye bile kayık görülmeyen.belki de ben çok ince düşünüyorum bilmiyorum.ben çünkü onalrin özel gunlerini hiç kaçırmam.cocuk sevindirmeyi de severim. Bilmiyorum kızlar sizce bu saatte içime dert olan şey saçma mi ? Bostan yere kendimi mi uzuyorum.bilmiyorum

7 Cevaplar

+4 oy
(122 puan) tarafından

Sizin bu konuşmalarnzdan ne kadar ince ve naif düşünen biri olduğunuzu tahmin ediyorum böyle bir yapınz oldğnz için kırıldnz elbette ki iyiliğinizi karşılık olarak yapmadnz ama sizn gösterdğinz inceliği beklerdinz bnce çok haklısınz kırılmakta üstelik siz her defasında göremeye giderken .. yanlş anlamayın olr mu vallahi.nispet olrk demiyorm bnde gurbet geliniyim aksine bnm eşimin ailesi hiç bişey ypmadı torunlarına 1000 tl taktılar bu kadr ne bi elbise ne bi atlet insan torunana 1000 tl mi verir .. bnm ailem bir bavul dolusu kıyafet pabuç yorganına tokasına kadr aldı üsütne de atın bile taktılar .. onlar ise 1000.tl bn çok üzülmüştüm birde mıy mıy seviyorlar elbette ki sevgi parayla ölçülecek bir mesele değil ama insan toruna bu kadr görmemeli sizi çok iyi anladm

-Reklam-
+3 oy
(5,370 puan) tarafından

Kendinizce bir hediye ummuşsunuz beklentiye girmeye gerek yok bence ne kadar çok beklenti o kadar çok üzüntü demek haklı olabilirsiniz ama bosvermeyi beklentiye girmemeyi ogreniceksiniz herkes siz gibi olamaz sen yaptın ama onlar yapmıyor yani o kisillikte değiller demek ki 

+2 oy
(4,207 puan) tarafından

Vallah bende olsam bende beklerim kim ne derse desin insan 40 kat yabancıya doğum yaparken bir hediye götürüyor kaldı ki yeğen. Ben eltimin bebeğine çeyrek + bebek sepeti hazırlamıştım 2 elbise 1 tulum 1 zıbın 1 uzn kollu üst 1 kalın battaniye bi ince müslin örtü 1 oyuncak. Kurdele ile süslemiştim. Ki eltimi sevmem ama kızı eşimin yeğeni. Ama değer verdim yaptım. Ki bunlar öz kardeş. Kimse verdiği 2 takım kıyafetten ölmez eksilmez. Ama anlattığına göre seninki cimrilikten daha çok umursamamazlık yaptılar.  Kim çocuğuma nasılsa bende o kadar olurdum. Üzücü ama sen onlarınkine halalık teyzelik yapıyorsun eee seninki de yeğen değil mi ? 

+2 oy
(1,266 puan) tarafından

O kadar haklısın ki hediye beklemekte .yenidoğan bebeğe hediyesiz gidilmez .hatta bizde aile görgüsüdür bir eve eli boş gidilmez eve gelen çocuk hediyesiz harcliksz gönderilmez .benim ailem de doğumda 8 saat mesafeden geldi hepsi altınları ayrı hediyeleri ayrı getirdi ki ben kardeşlerden sadece bir takım kıyafeti bile yadırgarim .hele ilk cocuksa bizde 4 5 takım alınır altına ek olarak.

sen yegenlerne yapmışsın mesela hepsine ayrı ayrı .ben evin en kucuguyum yegenlerim doğdugunda çalışmıyordum çoğunda hicbisey yapmadım sadece birkaçinda yaptım .sadece küçük kardeş olduğum icin bile yapılır .Sevgi para ile ölçülmez lafına asla katılmıyorum ben bak durumu imkanı yoktur o ayrı mesele.ama imkan varken parasını senin çocuğuna yada sana değer verip harcamiyorsa ben sevgiden söz edemem insan sevdikleri için değer verdikleri için parasını harcar .ya değer vermiyordur yada görgü eksikliği vardır .kardeşlerin gibi davranan insanlarin .

+1 oy
(21,283 puan) tarafından

İnsan evladı önemsenmeyince kırılıyor. Maddi hiç bir beklentim yok adım kadar da eminim onun durumu var diye düşündükleri için elinde olanları diğerlerine yapıyorlar ama bu konudan bende muzdaribim uzun yıllar torun hasreti çeken bir aile de bir biri ardına üç ayrı torun oldu üç ayrı kardeşten birinin ilk yaşını bizimkilerle kutladılar biri evin içinde her sene kutluyorlar biz gurbetteyiz ilk sene doğum günü geçtikten bir ay sonra gittim gitmeden burda kutlarız demişti ablam gidince kimse bir şey demedi inan deseler her şeyini kendim yapardım benim derdim kutlama da değildi oğlumla oğlumun doğum günü diye çekilmiş tek kare resimleri yok bende artık umursamıyorum. Senin postundan anladığım sen fazla fedakarsın öyle olduğun içinde beklentiye giriyorsun mesela ben ameliyatlı halimle koştur koştur gitmezdim. Bence senin de kendini geri çekme zamanın gelmiş çoktan 

(175 puan) tarafından

Çok düşkünüm yegenlerime

Üç ay önce diğeri doğdu.ona da gittim.kucucuk çocuğumla.evini temizledim sildim supurdum.cocuk.temiz.eve girsim diye.geri çekecem kendimi artık.kendi değersiz hissettim çünkü.maddiyatla alakası yok bu olayın asla

(21,283 puan) tarafından

Ben çektim en azından üzülmüyorum aramasam bir ay beni aramayacak insanları neden hep ben arayayım ki diyorum artık aradığımda da hep kendilerini anlatıyorlar doğru düzgün beni oğlumu sormazlar özledik görelim vs demezler ne gerek var insanları şımartmaya kafasındayım artık 

+1 oy
(4,580 puan) tarafından

Bence dert edecek çok daha başka şeyler var. Kanım canım dediğin kardeşlik ilişkilerinde böyle şeyleri aşmış olmanız lazım. Siz de beni yanlış anlamayın ama eşinin ailesine çeyiz gösterir gibi şunu şu aldı bunu bu aldı demek de çok alt seviye bir muhabbet geliyor bana. Kime ne kim aldıysa. Ya da almadıysa. Biz 5 kardeşiz. Doğum yaptım herkesin hali vakti yerinde olduğu hâlde kimse bir şey almadı ben istemedim. Onun yerine zor düştüğümde hemen koşup gelirler. İşten izin alırlar gelir çocuğuma da bana da bakarlar. Geceleri çok destek olmuşlardır ilk aylarda. Bir dönem arabamız yoktu sağa sola taşıdılar bizi sağ olsunlar.

Böyle hediye beklentileri bana maalesef maddiyat üzerine kaygılarınız olduğunu gösteriyor. 

(175 puan) tarafından

Coksukur maddi yönden sıkıntılarımız yok.benim nalatmaya çalıştığım şeyde bambaşka birşey.aldiklarini da çeyiz serer gibi çıkartıp gösterecek değilim.ama biri sorduğunda soyleyecek cevabım olsun.bulundugum yerde herkes çocuklara altın takıyor busrurur şey yapıyorlar.ben kendimi çok garip hisssettim.yoksa alınan edinen şeyde değilim.ama çocuğumun doğumu bayramlar doğum günü..bence boş gecmemeliydi

Diğer yegenlerim.yakimda olduğu için herşeye kutlamalar yapılıyor .ben gurbette olduğum için veyahut alım gücum olduğu için .zaten o alır dusuncesine girip önemsemiyor olabilirler.fakat bende onların aktığı tek bir çoraba sevinirim

Beni önemseyen kızımı da önemser diye düşünüyorum.cunku bu da ilk çocuk.ustelik gurbette .torun aynı torun yeğen aynı yeğen anlatmak istediğim.ben alma verme işini nezaketen sayıyorum canım.seninlenby konuda fikirlerimiz uyuşmuyor büyük ihtimalle 

(4,580 puan) tarafından

Bence değeri yanlış şeylerde arıyorsun. Bana soran olursa bacıların ne aldı diye ben öyle çorapla zıbınla ölçmüyorum kardeşliği derim geçerim. Niye mahcup olayım. Eşyalara çok takılmış durumdasın. Bu da sana mutsuzluk getirir. Çünkü bugün bebeğin için hediye beklersin yarın başka bir şey için. Bitmez yani bu sana da yük. 

Can ciğeriz dediğin kardeşlerini insanların "ne aldı" sorusuna ezdirmemen gerekirdi. Gerçekten can ciğer değilsiniz ya da.

Beklentilerimizi azalttığımız ya da düzenlediğimiz zaman mutluluğu buluruz. 

+1 oy
(2,944 puan) tarafından

Hata yapiyorsunuz yol yakinken donun lutfen

Benim cocuguma kim olursa olsun deger vermeyene bir çop dahi almam madem onlar oyle yapiyor sizde ayni sekil davranmalisiniz bence artik hazir içinizdekileri dile getirmisken bu huyunuzdan vaz gecin yoksa çok uzulursunuz abi abla anne baba kim olursa olsun size nasil davraniliyorsa ayni sekil davranin

(175 puan) tarafından

Bence de çok haklısın.birde memlekete gittiğimde orda abimin karısı benimle tartıştı.kustuk geldik.ne abim.ne yengem cikipta çocuğun doğum günü için bile aramadilar.cok kırıldım hepsine zaten.art niyet aramiorum kötü dusunmek istemiyorum ama içime çok dert oldu iste

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 248 göst.
0 oy
5 cevap 172 göst.
+1 oy
5 cevap 188 göst.

Kategoriler

1,450,691 soru

23,821,031 cevap

318,294 kullanıcı

...