Arkadaşlar merhaba. Size danışmak için yazıyorum. 27 yaşındayım. Eşimle üniversitede tanıştık 4 yıl önce evlendik. Doğuya gelin gittim. Eşim evlendikten sonra çok savurgan ve ileşitim kurmayan sorumsuz biri oldu. Etrafından gördükleriyle, gelenekleriyle hareket ediyor bu konularda. 1 sene önce işe girdi. Asgari ücret alıyor. Kendini zengin biri olarak tanıtıyor insanlara. Gösteriş yapmayı seviyor.
Oturduğum evin tapusu yok şuan kayinbabam aldı evin eşyalarından bazılarını aldı. Kayinbabam, evlendiğim ilk günden beri aldıklarını yüzüme vurdu. Sanki oğluna değil de yabancı birine yapmış, borç vermiş de alamamış gibi davrandı. Eşime , "Bunları yaptım ama sen bana hiçbir şey yapmadın. Şu kadarini geri ver " dedi. Hep bir karşılık bekliyor. Eşimle biz onlara ne yaparsak yapalım görünmüyor. Bu memnuniyetsizlik beni çok mutsuz ve ediyor. Benim ailem de altın taktı ve eşya aldı. Ailem benden ve eşimden hiçbir zaman karşılık beklemedi. Çevremdekiler ve eşimin akrabalari da öyle, çocuklarından bir karşılık beklemiyorlar.
Kaynanamla ilgili de yemek konusunda sorun yaşıyorum. Akrabalarının kendini övmesi için çok uğrasiyor. Yemeklerime, misafirime çok karışıyor. Kendi akrabalarini getiriyor. Ne yaparsam yapım memnun olmuyor. Hep az buluyor. "Burdaki gelinler bütün tencerelerini yemekle doldururur dolaba koyar. Ben her gün 5 bin liralık yemekler yapıyorum." diyor. Lokanta gibi yemek çıkarmak mümkün değil öyle bir şey yok halbuki. Bazen çok sık geliyorlar. Normal günlerde 2-3 çeşit yapıyorum. Misafir gelince 5 çeşit, ramazanda 7 çeşit yemek yaptığım oluyor benim. Yine de yetmeyecek bunlar diyor memnun olmuyor. Arkamdan, "bu dediğimi yapmadı, çok cimri" diyor. Eşime 'başkalarına para ver' diyor. Birinin düğününde en çok parayı eşimin takmasını istiyor. Onu hep savurganlığa teşvik ediyor.
Görümce sorunu var bir de. Ailesini, eşime karşı dolduruyor. Size hiçbir şey yapmadı, diyor. Devamlı büyük bir karşılık bekliyorlar.
Kültürel farklar, çevreden, komşudan gelen baskılar, sürekli bir atanamamam, her şeyin birden üst üste gelmesi, daha birçok olay ve konu beni çok mutsuz ediyor. Oturduğum evi hiç benimseyemedim. Kendimi hep yük gibi hissettim. Eşime tasinalim diyorum ama kabul etmiyor. Artık sağlık sorunlarım başladı
Ne yapmalıyım?
Eşimi taşınmaya nasıl ikna ederim?
Bu hayat beni çok mutsuz ediyor Her şey bitmiş düzenleyecek gibi geliyor, bu histen nasıl kurtulurum?
Başka bir şehre taşınmak ya da atanmak bir çözüm mü sizce?