0 oy
230 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (19 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşimle üniversitede tanıştık. Eşim doğulu doğuya gelin gittim. 3 yıllık evliyim. Eşim ordaki kültüre, insanlara çok uyuyor. Orayı hiç benimseyemedim. Kendimi yük gibi hissediyorum, uyum sağlayamiyorum artık. Çok mutsuzum. 

Kendi geleneklerini baskiliyorlar sürekli. Burda böyle, bizde böyle, diyorlar devamlı. Her şeye karisiyorlar. Akrabalar, komşular, eşimin ailesi herkes. Eşimin ailesi ev almışlardı baya uygun fiyata 28 bin liraya. Küçük bir ev. Tapuyu da eşim almadı henüz. Kayinbabam bu evi bize verdiği için görümcem kıskanıyor. Eşimden maddi manevi devamlı bir karşılık bekliyorlar. Araba aldık. Devamlı gezmek istiyorlar. Eşim onları düğünlere hastaneye, akrabalarına götürdü defalarca. Arabana hiç binmedik diyorlar. Görümcem bekar, eşime bizi kayak merkezine götür, tatile çıkar, diyor. 

Kayinbabam yaşlanınca ileride aynı evde yaşamak istiyor bizle. Ben ona bunları yaptım, oğlum bana bakacak diyor. Görümcem devamlı ailesini dolduruyor. O size bir şey yapmadı, diyor her gün. Kayinbabam yüklü bir para istedi kaç kez. 

Bu karşılığı hayat boyu istiyorlar.

Eğer bu ev, benim yaşamımı kisitlayacaksa, hayat boyu sırtıma yük olacaksa, ben bu evi istemiyorum. Çalışıp minnetsiz huzurlu bir hayat yaşamak istiyorum. Maddiyati da dert etmiyorum. Kirada da otururum. Eşimi maddi konularda hiç baskilamam. 

Eşim asgari ücretle ama devamlı bir işte çalışıyor orda. Eğer atanırsan gelirim dedi. Ama memurluk torpil işi. Uğraşıyorum mülakatlarda eleniyorum.

?Eşim o evin tapusunu almayıp ailesine vermeye ikna olur mu o evi bırakır mı?

? Taşınmak, bir çözüm olur mu? Uzak olsak da ailesi müdahale etmeye devam eder mi?

Eşimi nasıl ikna ederim? Bu tarz yöntemleriniz, konuşmalarınız falan var mı?

Her şey zamanla yerine oturur düzelir mi. Çok mutsuzum. 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,323 puan) tarafından

Eşin ailesine bağlı biriyse sözünden çıkmıyorsa ikna edemezsin canım malesef ki hele ev almak şu dönemde çok zor en iyisi unutmak

(19 puan) tarafından

Ailemin komşularından 6-7 bine oturan var. Eşim de oturduğu eve güvenip çok savurgan davranıyor. Maaşını birkaç günde bitiriyor. Belki kirada oturursak sorumluğu da artar. 

(1,323 puan) tarafından

Canım o ev en kötüsü valla burda en kotu evler 15 bin 6 bine kira olsa 3 4 çocuklu tanıdıklarım var ev aramadığı yer kalmadılar en uyguna 14 bine buldular valla iyiymiş nasıl bir ev orası bide şimdi konteyner tarzı bile 100bin aşağısı değil nasıl o fiyata bulmuşlar bence az söylemişler size

(19 puan) tarafından

Mahalle içinde 8 bine oturan var. 10 bin var. Bir arkadaşımın evi küçük çarşı merkezinde 12 bine oturuyor. 

(19 puan) tarafından

Ne gibi bir yol mesela 

(720 puan) tarafından

Aileyle mesafe koymak, eşine sınırlarını öğretmek, söylenenleri duymamak, atanmak gibi

-Reklam-
0 oy
(172 puan) tarafından

Eşin atanırsan felirim demiş o da biliyor memurluğun toroil işi olduğunu atanamayacagin için böyle bişey demiş bence bu da gösteriyor ki ailesine ve yaşadığı yere düşkün biraz zor gibi açıkçası

0 oy
(751 puan) tarafından

Eşin bunların fakindami anlattigin gibi aileyse zor. Evlenmiş barklanmis koca oğlan olmuş ama anne baba evine bı sınır çizmesi lazım. Evlatmi babaya bakacak baba evladımı. Babası oğlan bana baksın diyemi yapmış. Ben kayinbabayla yaşasam hiç rahat edemem gerek oturması kalkması. Yaşlıların günahını almak istemem düşüncesi pislesiyor. Öyle haklısın ki sakinkikle eşine ailesinin gerçek yüzünü göstererek yapman lazım. Erkekler görmeden inanmiyor genelde. Gorumcenle seninlemi yarışıyor ney. Oda ayrı bı dertmis. Yaşı gelmiş evlensin ayıp abisini hanımdan kıskanması gel gezdir götür eee başka. Zor yaşamın o kadar haklısın ki. Sabırlı ol dua et bekle. Allah inşallah huzura kavuşturur senide. 

(19 puan) tarafından

Eşim de takma kafana diyor. Ama aşırı mudahaleciler. Kendimi hep yurtta falan kalıyormuş gibi hissettim. Hiç kendi evim gibi gelmedi. Her gün birçok müdahale yemek, misafir ağırlama, mutfak konusunda da kaynanam aşırı müdahaleci. Çok fazla yemek yap diyor. 

Her gün aşırı kontrolcülük mutsuz ediyor artık.

Her gün kurdukları cümle şu "Eşin bir şey yapmadı. " Evlenmeden önce birçok şey yapmış. Ben hediyeler alıyorum. Pikniğe götürdük kaç kez. Yemek yapıyorum agirliyorum. Asla görünmüyor. 

Eşim benimle vakit geçirmedi. Bir kahvalti yapıp, bir çay içip sohbet etmedik 3 yıl boyunca. Eşim gece yarısı geliyordu. Yüzüme bile bakmamaya başladı. Son zamanlarda farketti. Özür diledi.Ben bunu eşimin ailesine söyledim. Eşim çok sorumsuz dedim. Kaynanam da, normal bir şey burda herkes böyle, dedi. Kayinbabam da, üzülme kızım ben her gün gelirim artık seninle otururum, kalırım dedi. Arada sık sık geldiği oluyor. İnsan rahat edemiyor. Kapaliyim bir de. Kuş başı et yap diyor. Çayı hizmeti yatağı kur topla. 

Kendi kardeslerinin evine de gidiyor oturmaya. Gece 1 e kadar oturuyor. Kardeşlerinin eşlerine rahatsız oluyodur sıklaşınca.

Ya bir de ordaki kadınlar, erkeklerin yanında yüzlerini kapatıyor haram diye. E madem kadın ve  erkeğin aynı yerde oturması haram, neden evlerine gidip de saatlerce oturup karşı tarafı iki büklüm ediyorlar. Yüzlerini evlerinde açabiliyor bu kadınlar. Bari orda rahat olsunlar. Bu tür çelişkiler hep var. 

(751 puan) tarafından

Bacım sen nereye düştün.  Eşini ailesine kötüleme. Sorun eşinde değil ailede. Eşine çok sorumluluk yuklemisler getir götür alışmış.o.farkinda değil. Eee oğlum gelmiyor ben geleyim sıkılma. Ben sevmem öyle şeyleri. Bide berabermi yaşıyorsunuz. Sen eşini ikna et en kısa zamanda alışmayana.gercekten zor yaşam şekli hep kadından bı beklenti icindeler, karı koca ilişkisi yok. Çekirdek aileye vakit ayirmiyorlar. Kötüymüş zormus yaşamın.

(19 puan) tarafından

Ben hep eşime, ailene saygılı ol ama mesafe de koy derim. Eşim de hep, onlar senin iyiliğini düşünüyor ondan böyle diyorlar, der. Eşimin çoğu akrabası komşum bir de. Onlar da aşırı kontrolcülük, dedikodu, kıskançlık var başkalarına karşı. Bana karşı da öyleler ama onlarla mesafeliyim. Gidip gelmiyorum.

Ama aynı durumu eşimin ailesine karşı yapamiyorum. Görümcem çok kalbimi kırdı onunla da mesafeli olmaya başladım. Ama eşimin anne babası. İleride çocuğum olursa gelecekler ömür boyu hayatımda olacaklar.

Sadece orda ömür boyu yaşama ihtimali beni çok karamsar yapıyor. 

0 oy
tarafından

Canım yanlış anlama ama en başından kabul ettiğin için bu şartları bu saatten sonra ikna etmen çok zor olabilir eğer çocugun yoksa sağlam korun atandıgın taktirde eşinle konusur ona göre yolunu çizersin

(19 puan) tarafından

Bu düşüncem doğru olmayabilir ama hayata daha maneviyat odaklı bakıyorum. Kendi emeğimle çabamla yaşamak, minnetle yaşamaktan daha ağır basıyor.

Bir karşılık bekliyorlar ya o evi onlara bıraksam da istekleri yine devam eder mi? Yine  karışırlar mı, yoksa bu kontrolcülüğün evle alakası yok mu? Çok sık bende kaliyorlar bu şehir dışında olsam da devam eder mi?

Eşim orayı bıraksın yeter ki. Huzurlu olmak istiyorum 

tarafından

Orda yaşayan sensin bunu en iyi sen bilirsin bu zamana kadar Gördüklerinle artık bişeyleri oturtman lazım ev olayı olmasada oğlum bana bakacak elden ayaktan düşünce beraber yaşayacgız gelin bize hizmet edecek ve yine kültürleri gereği gelinlerine karışacaklar onu yapma bunu yap bunu giyme oturma kalkma diye bu zihniyette oldukları için değişmeleri mümkün değil ev olayı olmasa bile

0 oy
(272 puan) tarafından

Doğulular hepsi böyle asla kurtulamazsın sürekli devamlı böyle herşeyin icindeler evi vermeyin kesinlikle kocan tabuyu alsın üstüne ilerde çok pişman olucaksin 

(1,052 puan) tarafından

Sen hayatinda kaç doğulu tanıdın ki o zaman ne psilik varsa hepsi batıda mi diyelim bizde Allah aşkına şu cahil kafadan bir çıkın artık iyi insan da kötü insanda her yerde var 

(272 puan) tarafından

Ben doğuluyum gerçekler bunlar tüm doğulu kadınlarının yaşadığı sorun bu 

(6,412 puan) tarafından

Tatlım bende doğuluyum en baba yeri diyarbakirdayim bizim iki gelin var  evde durmaz hep gezerler yer içer giyinirler . Ben de  giyerim harcarim ki bnm çevremde bayağı rahat   genelleme yapma bnce belki senin çevren yada olduğun aile böyle olmuş olabilir mi

(272 puan) tarafından

Bide bunları gelinlerden duysak keşke 

(6,412 puan) tarafından

Biz gelinlerke gayet samimiyiz cnm insanın fikri neyse zikri de o olur elinden yemeğini almadık parasını almadık onu yönlendirmedik    şimdi böyle bir insan birine niye eziyet etsin. Ayrıca bnde gelinim 😄

0 oy
(405 puan) tarafından

28 bine ev nerdeymis bizde alalım 

(19 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bir akrabalarindan aldılar. Şuan arttı yakın yere birkaç kafe açtılar. Bir de deprem konutu. Şuan 700 bin olmuştur 2+1. Uygun yine de şuan bile tabi. Oturduğum yer küçük bir ilçe. Genç nüfus yok denecek kadar az merkeze 3 saat uzakta. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 228 göst.
20 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysrtnc (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 292 göst.
23 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 3mhnads (2,090 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 425 göst.
6 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Dilek kara (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 369 göst.
14 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,078 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,347 soru

23,896,091 cevap

322,044 kullanıcı

...