Merhaba hanımlar önceki gün bebeğim için 1 lt sütten yoğurt ve birkaç damla limon kullanarak lor kestirdim. Eşim korkuttu daha önce hiç yapmadın zehirlenir peynir riskli filan dedi. Ben dün yedim denedim bana birşey olmadı 😄 ama bebeğime yedirsem birşey olur mu bilemedim. Dışarıdan da peynir alsam ne alacağım. Oğlumda da böyle yaptı eşim evde yaptırmadı dışarının peynirini de yedirmedim şimdi 6 yaşında tost dışında peynir yemez asla. Bunda yedireyim diyorum kararsız kaldım. Bebeğim 7 aylık bu arada
o yaptığın lor değil, süt kesiği. o da bebeğe verilmez. peynir altı suyu kullanarak lor yapılır
cickus, kaynanan daha iyi olanı yapıyor
Lor diye bir iddiam yok zaten. Ama dışarıdaki peynirleri vereceğime ben olsam bebeğime bunu veririm daha iyi ki veriyorum zaten
Evet zaten doğal şırdan mayasıyla yapıyor peyniri de her şeyi doğal ama ben biraz değişiklik arıyorum. Çevremdekilere çökelek veriyorum sürekli dolap doluyor bulmuş bunuyor gibi oldum😬
Pakize, bebeğin 1 yaşından büyükse sorun yok. kazeini sindiremez bebeğin. nasıl süt vermiyorsak 1 yaş altı bebeğe, süt kesiği de verilmez.
cikuş, bana da yolla 😂
Göndereyim hemenn
O dediĝiniz süt kesiĝi ve bebeklere süt verilmediĝi için süt kesiği de verilmez. Lor yapmak uzun iş önce sütü peynir mayasıyla mayalayıp peynir elde edip kalan peynirlatı suyunu kaynatıp lorun üstte birikmesini beklemelisiniz o da çok az birşey çıkıyor zaten
Vermedim zaten de hep aynı şey çıktı karşıma bebekler için lor tarifi yazınca bende güvendim açıkçası. Başka ne verebilirim peynir için bebeğime
Ben burda süt ürünleri üreten bir firmadan tuzsuz lor ayırttım kızıma da ondan vermiştim 6.5 aylık oğluma da aldım dün. Bulunduğunuz ilde varsa öyle firmalar arayıp sorun tuzlamadan ayırsînlar size. Kızım biraz daha büyüyünce ona tam olgunlaştırılmış peynirlerden alıp 1 gece suda bekletip veriyordum tuzu gitmiş oluyordu. Tam olgunlaştırılmış peynirler katkı maddesiz oluyor. Peynir alırken maya süt tuz yazmasına dikkat edin tuzlu olsa bile suda bekletebilirsiniz. Birde üretenanneler paşalıgıda var orda bebek peynirleri labne vs var onları da kullanmıştım kızıma.
Teşekkür ederim
Vallahi kimseyi bilemem aynı senin yaptığın gibi yaptım verdim oğluma halen tuketiriz
Valla bugün çocuk doktoruna sordum doktorun tavrı hoşuma gitti güvendim pınar verdim ben hep dedi bugün aldım pınar labne vereceğim
1,448,826 soru
23,796,481 cevap
317,118 kullanıcı