+1 oy
339 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (738 puan) tarafından

Hanımlar benim oğlum tam 3 yaşına bastı 2 yaşında iken 2 kez denememe rağmen asla bez bırakmak istemedi kendini hazır hissetmedi bende zorlamak istemedim ama tam 3 yaşına bastığında yavaş yavaş fark ettim ki 2 3 saate bir çiş yapmaya başladı ve bezini kendisi çıkarıp atıyor du çıplak gezmek istiyordu artık hazır olduğunu hissettim ve bir kez daha denemek istedim ilk gün çok fazla altına kaçırdı çünkü lavaboda ne yapıldığını bilmiyor çocuk haklı  olarak onunla birlikte lavaboya girdim köşede oturdum bekledim 1 saat beklemişim dir o lavaboda rahat 1 kez çiş yaptı ve çok şaşırdı garip geldi ona aferin sana oğlum hadi alkışlayalım kendimizi dedim çiş yaptığı yere kendisinin şu döküp temizlemesine müsade ettim çıkarken ellerini yıkadık ertesi gün yine ben götürdüm bekledim çiş yapmasını bir kaç kez yine altına kaçırdı sonra pijamasını hemen değiştirmedim rahatsıs oldu o ıslaklıktan daha çok rahatsız oldu ve 3 günde pipisini tutup bacaklarını çapraz yaparak yanıma koştu elimden tutup lavaboya götürdü beni o kadar çok çişini tutmuş ki zor yetişti lavaboya etraftan o kadar çok eleştiriliyor duk ki ister istemez üzülüyor dum nasıl olacak nasıl öğreteceğim ben bu çocuğa diye demekki bir vakti varmış darısı diğer mücadeleci annelerimize:D 

13 Cevaplar

+2 oy
(593 puan) tarafından

Tebrik ederim canım yine ara ara kaçırabilir çocuk bu siz yine aynı şekilde devam edin :) azmin sonu başarıdr 

(738 puan) tarafından

Bu gün hiç kaçırmadı ama tabiki daha çok yeni öğrendi birde benim oğlum halen akıcı konuşmuyor konuşma geriliği var dil terapisti ne götürdüm herk kelimeyi tekrar ediyor herşeyi biliyor üşendiği için konuşmuyor zamana bırakın dedi bekliyoruz bakalım

(593 puan) tarafından

Aynısı birebir benim oğlumda da var canım bende doktora götürdüm komut verdi yaptı konuşur annesi biraz inatçı dedi gerçekten de öyle canı isteyince çok güzel konuşuyor bazende hiç konuşmuyor geçen kayınvalideme bıraktım birkaç saat dışarıda işlerim vardı kayınvalideme annem nerde diye kelime kelimesine sormuş videoya almışlar bakıp bakıp ağladım sizinki de konuşur bir vakti zamanı var demekki... geçen sene tuvalet eğitimi verdim ben inan hala bazen kaçırıyor küçük yada büyük olabildiğince sakin bir dille tekrar tekrar konuşuyorum

-Reklam-
+2 oy
(6 puan) tarafından

Yaaa ne güzel benim oğlum da 3 yaş ama kaç defa denediysem olmadı gitmek istiyor korkmasın diye zorlamak istemiyorum dakika başı soruyorum gidelim mi annem çiş gelince söyle diyorum işim var dio  🤭  ne yapacağım inanın bilmiyorum onu üzmek de istemiyorum bir fikir verirseniz ilk çocuğum 🥺

(738 puan) tarafından

Ben çok zorlanırım diye düşündüm çünkü halen benim oğlum akıcı konuşmuyor kendini ifade etmiyor konuşmayan çocuk öğrenmez lavabo dediler ama demekki öğreniyor muş

+2 oy
(1,523 puan) tarafından

Ay masallah vallahi yaaa 

Darisi bizlere insallah

+1 oy
tarafından

Gündüz çişini halledince geceye hemen geçin canım  hayırlı olsun 😁

(9,762 puan) tarafından

Gece bağlıyorum ben canım gündüz öğrenince gece napmam lazım

tarafından

Canım akşam yatmaya yakın fazla sıvı tüketimi yapmayın , yatarken çişini yapıp yatır , alarmını kur 4-5  saatte 1 kaldır çişini yaptırmaya . 1 haftaya kalmaz gece çişi geldiği zaman kendisi kalkacak. Ben oğluma 2 yaşında geceyi de gündüzüde alistirdim

(738 puan) tarafından

Gecede bağlamıyorum dün gece uyandırdı çişe gitti çişini yaptı uyudu sabah kuru uyandık sabahta erkenden birdaha götürdüm 

+1 oy
(9,762 puan) tarafından

Bende şuan o eğitim içindeyim 

tam 3 yaşını beklicektim eşim ve kaynanam yok çok geç kaldı yok şöyle yok böyle baskı yaptılar havalar ısındı sandım başladım havalar çok kötü  şimdide üşür bezle diyorlar 5.gündeyim vazgeçemem daha diyorum

ama bakalım inşallah çabuk öğrenir yaa söylüyor büyük tuvaletini  çişini hiç söylemiyor günde 10 defa boşuna götürüyor beni tuvalete zorlandım ilk 3 gün çok zordu bugün biraz rahattı gene kaçırdı  bakalım tam anlamıyla kaç gün sürcek serüvenimiz 😕

(738 puan) tarafından

Ben keşke sadece lavabo için zorbalansaydım yine neyseydi birde benim oğlum halen akıcı konuşmuyor kendini ifade etmiyor birde öyle zorbalandım konuşmayan çocuk çiş öğrenmez dediler demekki öğreniyor muş

+1 oy
tarafından

Maşallah çok sevindim bunu okumak çok iyi geldi ya. Çok motive edici bir yazı olmuş🫶🏻 bende bayramı bekliyorum ya tam öğrenmesi zaman alır diye başka evlerde zorlanmayalım. Koltukları nasıl koruyacağız onu merak ediyorum 

(738 puan) tarafından

Çok üzücü bir durum ama benim oğluma üstelik halen konuşmuyor konuşmayan çocuk öğrenmez dediler daha çok zorbalandım

tarafından

Ah şu insanlar inşaallah en kısa zamanda konuşması da düzelir❤️

+1 oy
(7,052 puan) tarafından

Darisi basimiza havalari bekliyorum bende 27 sinde bizde 3 yas olcaz

(738 puan) tarafından

Kendi evladımız tabiki seve seve temizleriz altlarını ama inanın bunu yaşlardan sonra çocuklarin dışkısı o kadar iğrenç kokuyor ki artık burnunu tutarak temizliyor dum altını beni en çok o yoruyor du midem kaldırmıyordu artık

+1 oy
(12,070 puan) tarafından

Bizde 2 yaşımıza bastık yeni nisan sonu başlayacağım inşallah kızım  hazır görünüyor ama ben hazır değilim 

+1 oy
(882 puan) tarafından

Benim oglumda aralıkta 3 yaşına girdi çocuk söylüyor ama suya bayılıyor her 5 dk bi tuvalet kalk çiş çabuk diyo sıkıldım bide annemler küçük klozet almış bende bizim kullandıgımızda ögrensin istıyordum ona heveslendi bizimkinden içine bakıp korkuyor sen lazımlık mı kullandın ayın 25 oglanın yemin töreni var atlatıyım denicem inşallah

(738 puan) tarafından

Ben Alaturka lavaboda öğrettim evde konuşan lazımlık denedik onu oyuncak algıladı lazımlık olarak görmedi onu kullanmadık klozete aldım lazımlık klozetin sifon kısmından korktu çıkardığı sesten Alaturka lavaboda var evde birde orayı deneyeyim dedim ayakta durduğu yerde yaptı birde hoşuna gidiyor çişi fışkırdıkça oda teşvik etti

(882 puan) tarafından

Anladım canım ora bize zor üstü başı kalmaz erkelerin ayakta idrar yapması aslında günah ama oturanda yok şimdi bizde bklm lazımlık hoşuna gitti orda ögrensin geçeriz klozete inşallah

(738 puan) tarafından

Bende iyice öğrendiğinde klozete geçmeyi planlıyorum ister istemez Alaturka zor oluyor sırt baş değiş orasına sidik geldi burasına sidik geldi derken 

(882 puan) tarafından

Aynen canım en güzeli kolay gelsin darısı başımıza🤗

+1 oy
(3,850 puan) tarafından

Bende pazartesi başlamıştım ilk 2 gün cok altına işefe 3. Gün azaldı perşembe cuma günüde cok şükür hiç altına yapmadı kacıemadı aa kendisi çişim geldi demiyor ben götürüyom yarım saatte 40 dk da bir ne zaman söyler acaba 

+1 oy
tarafından

Elalem ne derse desin umursamayın zaten . Hem cocuk bu belli olmaz sonuçta benim oğlum da 1 buçuk yaşina doğru yapar gibi oldu somra da hava soğuk diye kestim eğitimi sonra yazı bekledim bu sefer olmadı hep kaçırdı baktım hazır değil lazimlik aldım ona alıştı sonra oturmaya çalıştı sonra 25 aylıkken bezini indirdim oturup yaptırdım 3 gün güzel geçti gibi ara ara fire verdi ama uyum yoktu pek tekrar bıraktık 26 ayda tam bir ay sonra anne çiş kaka diye bağırdı hepimiz şok:)) inanmadım ama oturttum yaptı  😀 sonra işi ödül olarak aklına yer ettim haber verdikçe ödül verdim yaptıkça da.  Şuan gayet bağımsız 30 aylik güzel gidiyor çok şükür demem oki kim nederse desin cocuk hazır hissetmediği sürece nekadar denesek de olmuyorsa olmuyor olan bize sinirlere oluyor sıkıyoruz kendimizi karşımızdaki de anlamıyor doğal süreç cocuk yani kızamıyoruz da. Onun için bu sürece girmek isteyen annelere sözüm olmuyorsa bir ay erteleyin ve bu süreçte konuşun her alt açmadan her fırsatta onun tercihi olduğunu sen hazır hissettiğinde bezi bırakacaz gibi adapte edici bunu onu zorda kaldığı için değilde aslında cocuk kendi istediği için bırakacağını farketmeli hissetmeli ki stres olmasın iki tarafta güven verilmeli.  Ben mesela oğlum okula gitmeye hevesli arkadaş olsun istiyor ben bezi bırakırsa bunlara ulaşabileceğini hep anlattım. Onun cesaretli olduğunu falan filan. Tabi bu süreçten geçmiş başka yollarla pozitif sonuç almış annelerde vardır illaki ben böyle yaptım mesela ve 1 haftada alıştı çok şükür. 

Sizin de gözünüz aydın ozaman ♡ ❤️  nazar değmesin böyle devam etsin dilerim. 

Darısı diğer annelere ❤️

+1 oy
(719 puan) tarafından

Ben tam 2 yaşında kızıma tuvalet eğitimi verdim ve planlamadan pat diye karar alıp 3 günde bitirdim bunu 1.5 yaşında yapanda var 4 yaşında yapanda var bende bu yaşa bakmaz anne ve bebeğin kendini hazır hissetmesine bakar demeli daha önceki denemenizde hazır degilmissiniz

+1 oy
(1,650 puan) tarafından

Öncelikle tebrikler 

Bende 3 yaşına girmesine 1ay kala bıraktırdım Ocak ayında bıraktırdım hatta herkes hadi daha ne bezliyorsun bıraktır öyle alışırsa gece altına kaçırır falan dediler dinlemedim benim oğlum 21 aylıkken bezinden rahatsız oluyordu çıkarmak istiyordu birgün açtım anlattım ama tam anlayamadı dediklerimi ardından kakasını yapınca korktu ağladı bir de yenidoğan bebeğim olduğu için erteledim zaten iyice anlayana kadar bıraktırma niyetim yoktu da oğlum rahatsız olunca denemek istedim tekrar bağladım bezi 2 buçuk yaşında daara ara altını açık bırakıyordum pişik olduğu için havalanması için baktım çişim kakam geldi diyor anladım yavaş yavaş hazır olduğunu ama bir de küçük bebek olunca cesaret edemedim ben 3 yaşına bir ay kala çözdüm bu sefer oğlum istemedi konuşma yaptım artık bezi bırakmalıyız bu bebekler için sen büyüdün dedim hayırrrr istemiyorum dedi bende hemen ödül taktiği uyguladım eğer bezini çözersek seni markete götürür istediğini alırım çişini kakanı altına kaçırmayı tamamen bırakınca da sana kumandalı araba ( çok istediği bir araba vardı ) alırım dedim ikna oldu ilk iki gün altına kaçırması oldu hem gece hem gündüz 3. Günden sonra 1 hafta olana kadar  gündüz kaçırması 1 veya 2 kere oldu gece de aynı şekilde 1 ve ya 2 kere kaçırıyordu biz gündüz eğitimini tamamen kaçırmayı sonlandırmayı 1 haftada geceyi ise 2 haftada bitirdik yani gündüz 1 haftadan sonra gece de 2 haftadan sonra tek bir kaçırması bile olmadı 

Zor olacak sanıyordum ama çok kolaymış şu yönden zor olduğunu düşündüm bez kolaylık gibime geliyordu mesela bağlıyorum yapınca alıyorum ya da dışarı çıkıyoruz tuvalete gitme derdi falan diye gözüm korkmuştu ilk iki gün sürekli kaçırma olunca daha çok korktum bir de yerim saate bir tuvalete gidiyorduk hep öyle olacak sandım meğer zamanla tutmayı öğreniyormuş 

Mesela bezi bıraktıktan tam 3 hafta sonra çarşıya çıktık arabaya bindik eve gelmek için oğlum çişim geldi dedi eve gidene kadar tutabilir misin dedim evet dedi çarşıdan ev mesefemiz 30.40 dk 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 485 göst.
2 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 282 göst.
9 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Mai (496 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 417 göst.
29 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,050 soru