Öncelikle tebrikler
Bende 3 yaşına girmesine 1ay kala bıraktırdım Ocak ayında bıraktırdım hatta herkes hadi daha ne bezliyorsun bıraktır öyle alışırsa gece altına kaçırır falan dediler dinlemedim benim oğlum 21 aylıkken bezinden rahatsız oluyordu çıkarmak istiyordu birgün açtım anlattım ama tam anlayamadı dediklerimi ardından kakasını yapınca korktu ağladı bir de yenidoğan bebeğim olduğu için erteledim zaten iyice anlayana kadar bıraktırma niyetim yoktu da oğlum rahatsız olunca denemek istedim tekrar bağladım bezi 2 buçuk yaşında daara ara altını açık bırakıyordum pişik olduğu için havalanması için baktım çişim kakam geldi diyor anladım yavaş yavaş hazır olduğunu ama bir de küçük bebek olunca cesaret edemedim ben 3 yaşına bir ay kala çözdüm bu sefer oğlum istemedi konuşma yaptım artık bezi bırakmalıyız bu bebekler için sen büyüdün dedim hayırrrr istemiyorum dedi bende hemen ödül taktiği uyguladım eğer bezini çözersek seni markete götürür istediğini alırım çişini kakanı altına kaçırmayı tamamen bırakınca da sana kumandalı araba ( çok istediği bir araba vardı ) alırım dedim ikna oldu ilk iki gün altına kaçırması oldu hem gece hem gündüz 3. Günden sonra 1 hafta olana kadar gündüz kaçırması 1 veya 2 kere oldu gece de aynı şekilde 1 ve ya 2 kere kaçırıyordu biz gündüz eğitimini tamamen kaçırmayı sonlandırmayı 1 haftada geceyi ise 2 haftada bitirdik yani gündüz 1 haftadan sonra gece de 2 haftadan sonra tek bir kaçırması bile olmadı
Zor olacak sanıyordum ama çok kolaymış şu yönden zor olduğunu düşündüm bez kolaylık gibime geliyordu mesela bağlıyorum yapınca alıyorum ya da dışarı çıkıyoruz tuvalete gitme derdi falan diye gözüm korkmuştu ilk iki gün sürekli kaçırma olunca daha çok korktum bir de yerim saate bir tuvalete gidiyorduk hep öyle olacak sandım meğer zamanla tutmayı öğreniyormuş
Mesela bezi bıraktıktan tam 3 hafta sonra çarşıya çıktık arabaya bindik eve gelmek için oğlum çişim geldi dedi eve gidene kadar tutabilir misin dedim evet dedi çarşıdan ev mesefemiz 30.40 dk