0 oy
284 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,602 puan) tarafından

Eşim ile aramız bayramdan beri limoni. Eşim bayramda araba kiraladı bizim için. Dükkanı da 4 gün açmayacaktı her güne bir plan yaptık birlikte. 

1 gün. Mardin'e gidecektik. 

2. Gün Eğil'e gidecektik

3. On gözlü köprüde piknik yapacaktık

4. Gün Diyarbakır'da dolaşacaktık. 

Bayramın 1. Günü ailesi ile bayramlaşmaya gittik oradan mardin Midyat'a gidecektik. Ailesi dedi Mazıdağına gidelim orada amcası var. Hep beraber oraya gittik. 5 aylık bebeğimiz var bizim. Orada duradı. Yabancılardan korkuyor. Beşiği de yoktu belirsiz de uyumaz kolay kolay. Kayınbabam bu gün burada kalalım dedi. Ben olmaz kızım burada durmuyor dedi akşam eve geldik. 

Eşim ertesi günü onları almak için gitti sabah erkenden. Gidip gelecek Eğil'e gidecektik. Saat 15 falan oldu eşim hala yoktu daha yeni yola çıkmış beni de haberdar etmedi aradım kızdım ona Hem geç geliyorsun hem de haber vermiyorsun diye. Telefonu falan fırlattım. O gün annesine yarın Eğil'e gideceğiz sen de gelir misin demiş bana sormadan annesi gelirim demiş. Bana bunu bayramın 3. Günü sabah söyledi hadi çabuk hazırlan daha annemi alacağım dedi. Ben bir şok geçirdim. Ben gelmiyorum o zaman dedim. Hem bana söz verip hem de emrivaki yapmaya çalıştı. Arabayı bizim için mi ailen için mi kiraladın falan diye tartışma çıktı. Kaynanam da fesat biridir. Gelse orayı bana cehenneme çevirirdi. 

Eşim ile gittik orada annemin gönlü kaldı diye ha bir başıma kakıp durdu. Gittiğime pişman oldum. 

Akşam arkadaşları gelmiş onlarlaydı. O zaman bana mesaj atmış yarın annemi götüreceğim istersen sen de gelirsin dedi. Ben piknik yapacağım diye biliyorum. İstemediğimi söyledim. Beni dinlemez tabi sabah bayağı yağmur yağıyordu gidemediler. 

Annesi onunla konuşmuyor muş küsmüş bu gün farkına varmış. Beni suçluyor. 

Burada benim suçum ne anlamadım. 

Aile terapisti ne gidelim dedim. Tek sorunumuz bu değil çünki. Hep ailesi kardeşi yüzünden tartışıp duruyoruz. Destek almamızın zamanı geldi diye düşünüyorum. Elimi nasıl ikna edeceğim bana akıl verin

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Büyüdüğü aileden kopamayan erkek evlenmesin ya . Kopamayandan kastım hala onlarla yaşıyor gibi hareket etmesi... 

Benim eşim de bir kez yaptı o zaman hamileydim oturdum saatlerce ağladım biz evliyiz ama ailen ne derse onu yapıyorsun onlar için bizim planlarımızı bozuyorsun diye baya ağlamıştım o günden beri bir plan yapmışsak ailesini dahil etmez veya onlar için bozmaz bozacaksa önceden arar. Bunu maalesef aile terapisti çözemez. Eşin tamam der anladım der devam eder gibime geliyor 

(1,602 puan) tarafından

Kardeşlerine bile o bakıyor. Harçlk olsun kıyafet olsun o alıyor. Bize bir şey alınca oraya da alıyor bazen. 2 evi var sanıyor. 

-Reklam-
+1 oy
(7,039 puan) tarafından

Senin eşin daha büyüyemiş annesinden kopamamış  eş ve anne arasında nasıl bağ kurulur haberi yok kaynanan fesat belli öyle biri olmasa oğlunu düşünür ara bozuculuk yapmaz senin eşin terapi almaz bence onuda önce anasına sorar ne gerek var der oda 

(1,602 puan) tarafından

Kaynanam da inadına yapıyor zaten. Aramızı bozmayı hep çok seviyor. Sonra tartşma büyüyor. Babamın evine dönmeyeyim diye de  arayı düzeltmeye çalışıyor. Ortalığı ateşleyip kayboluyor. Kayınbabama bazen üzülüyorum. Onunla da çok tartışıyor o zaman bayılır, tansiyonu çıkıverir hemen 

(7,039 puan) tarafından

Baba evine döneceksin diye korkuyorsa eğer ona göre davranacaklar baktın olmadı göz dağı ver git iki üç gün kal baba evinde akılları başlarına gelir

(1,602 puan) tarafından

Bir daha onun yüzünden tartışırsak gidicem katarlıyım.. 

+1 oy
(3,524 puan) tarafından

image

terapiste gitsin veya gitmesin, eşinin önce ailesi ile göbek bağını kesmesi gerekiyor. Anası küstüğüne göre alışmış manipüle ederek elde tutmaya. Bir küser, iki küser, sonra oğlunun asıl ailesinin artık siz olduğunu anlar. Yazık günah güzelim yuvalar hep böyle karakteri oturmamış 'hayın'valideler yüzünden yıkılıyor. Sonra kafalarını taşlara vuruyorlar ama geç oluyor. 
(1,602 puan) tarafından
+1

Evet maalesef. Çok etkisi var evliliğimizde. Onlara çok nadir gidiyorum. Gitsem illa bir tartışma yaşıyoruz çünki. İstediği kadar küssün ama ona yenilmem ben asla. 

0 oy
(24,520 puan) tarafından

Bunun çözümü benim için kendini geri çekmek oldu benim eşimde sürekli hep beraber zaman geçirelim diye çabalıyordu sürekli her yere beraber gidelim istiyordu ben illa biz gidelimden vazgeçtim bazen benle kal bazsn onlarla git dedim öyle öyle dengeyi kurduk 

(1,602 puan) tarafından

Şöyle bir şey de var bizde ailesi çok kalabalık 6 kardeşler ve annesi gelince hepsi geliyor. 1 tanesi evlendi ama diğer kardeşinin eşi geliyor. Tüm hesapları benim eşime ödetiyorlar. Eşim de öder ağzını açıp bir şey de demiyor. Bir yere gitsek en az 2-3 bin TL ödüyor. Para kolay kazanılmıyor. Kardeşlerine ayrı para verir. Kıyafet alır bana da aylık 2-3 bin verir en fazla. Ben utanıyorum hala ondan para istemeye çok nadir isterim. Birikim yapıyoruz çünki. Araba alma gibi bir hayalimiz var. Böyle yapınca zoruma gidiyor. Ben istediği alıp giymiyorum sırf daha çabuk araba alalım diye. Ama o bize bunu yapıyor

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Ne yani anlamadım anneisnden kopamamak mı oluyor boş bulunup davet etmesi. Anne ile olan en ufak ilgiyi hep anneden kopamama olarak yorumlanıyor bu sitede valla derdını sıkıntını paylaşmayacan burda herkes uzaktan ötüyor. Sana gelecek olursak canım yanı başka sorunlarınız sebebiyle trapiste gidebilirsiniz. Ama bu anlattıgın olayda terapstlik bi durum yok. Annesine gezecegınızden bahsedip o anki durumda refleksle sen de gel demiş olabilir hangımiz yaşamıyoruz ki bunu? Biraz empati yapın ve sorunları bu denli buyutmeyın. İdare edin canım. 

(1,602 puan) tarafından

Sorun annesi zaten. Aramızda hep bir problem. Onunla ne zaman görüşmek hep kavga oluyor. Oğlunu dolduruyor. Eşim de dolduruşa geliyor. Olan bana oluyor. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 172 göst.
11 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bencee (529 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 236 göst.
3 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (354 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 58 göst.
14 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zehrabnm (124 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,472 soru

24,184,119 cevap

336,506 kullanıcı

...