Eşim ile aramız bayramdan beri limoni. Eşim bayramda araba kiraladı bizim için. Dükkanı da 4 gün açmayacaktı her güne bir plan yaptık birlikte.
1 gün. Mardin'e gidecektik.
2. Gün Eğil'e gidecektik
3. On gözlü köprüde piknik yapacaktık
4. Gün Diyarbakır'da dolaşacaktık.
Bayramın 1. Günü ailesi ile bayramlaşmaya gittik oradan mardin Midyat'a gidecektik. Ailesi dedi Mazıdağına gidelim orada amcası var. Hep beraber oraya gittik. 5 aylık bebeğimiz var bizim. Orada duradı. Yabancılardan korkuyor. Beşiği de yoktu belirsiz de uyumaz kolay kolay. Kayınbabam bu gün burada kalalım dedi. Ben olmaz kızım burada durmuyor dedi akşam eve geldik.
Eşim ertesi günü onları almak için gitti sabah erkenden. Gidip gelecek Eğil'e gidecektik. Saat 15 falan oldu eşim hala yoktu daha yeni yola çıkmış beni de haberdar etmedi aradım kızdım ona Hem geç geliyorsun hem de haber vermiyorsun diye. Telefonu falan fırlattım. O gün annesine yarın Eğil'e gideceğiz sen de gelir misin demiş bana sormadan annesi gelirim demiş. Bana bunu bayramın 3. Günü sabah söyledi hadi çabuk hazırlan daha annemi alacağım dedi. Ben bir şok geçirdim. Ben gelmiyorum o zaman dedim. Hem bana söz verip hem de emrivaki yapmaya çalıştı. Arabayı bizim için mi ailen için mi kiraladın falan diye tartışma çıktı. Kaynanam da fesat biridir. Gelse orayı bana cehenneme çevirirdi.
Eşim ile gittik orada annemin gönlü kaldı diye ha bir başıma kakıp durdu. Gittiğime pişman oldum.
Akşam arkadaşları gelmiş onlarlaydı. O zaman bana mesaj atmış yarın annemi götüreceğim istersen sen de gelirsin dedi. Ben piknik yapacağım diye biliyorum. İstemediğimi söyledim. Beni dinlemez tabi sabah bayağı yağmur yağıyordu gidemediler.
Annesi onunla konuşmuyor muş küsmüş bu gün farkına varmış. Beni suçluyor.
Burada benim suçum ne anlamadım.
Aile terapisti ne gidelim dedim. Tek sorunumuz bu değil çünki. Hep ailesi kardeşi yüzünden tartışıp duruyoruz. Destek almamızın zamanı geldi diye düşünüyorum. Elimi nasıl ikna edeceğim bana akıl verin