+1 oy
281 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (108 puan) tarafından

Arkadaşlar oğlum 5 yaşında yani farkındayım bugünlerde çok aşırı derecede telefonu alış ne yapmam lazim

12 Cevaplar

+1 oy
(2,079 puan) tarafından

Dışarıda vakit geçirerek,  evde birlikte etkinlik yaparak.

-Reklam-
0 oy
(2,781 puan) tarafından

Sınır koyarak. Günlük belli bir süresi olacak. Evet belki bırakmak istemeyecek ağlayacak, kendini yerlere atacak ama sen kararlı olursan sonrasında süre bitti dediğinde getirip kendi verecek telefonu. Ben süre bitmeden önce uyariyorum beş dakika kaldı süren bitecek gibi.

0 oy
tarafından

Benim kızımda öyle mesela telefonu saklarim dalginligima gelir hemen getirir ağlar aç diye evdeki oyuncaklarını herşeyi telefon sanıp alo diyor birde benim kızım iki yaşına girecek daha küçük eşimin telefonu yada misafir gelse kkimin telefonunu görse istiyor nasıl olacak şimdi bizim bu durum ne yapmamız lazım 

0 oy
(12,039 puan) tarafından

Benim de 5 yaşında sürekli telimi kaçırıp şifreyi çözüyor sürekli şifre değiştiriyorum ortalığa koymuyorum 

0 oy
(6,868 puan) tarafından

Youtube kids sure kisitlamasi var ordan kisitla istersen yada ebevyn kontrolu icin programlar var ordan sinirlandir telefondan tableti kapatiyorlardi belki telefondada aynidir

0 oy
(11,406 puan) tarafından

Benimde 5 buçuk yaşında sürekli tlfun istiyo bende tlfunumu saklıyorum birkaç gündur istiyo ağlıyor. Ama aşırı benimkide baktı son 1 aydır sersemlesmis bir sürü eğitici oyuncak aldı babası tlfunuda sakliyoruz artık 

0 oy
(5,370 puan) tarafından

Benim kızım hiç telefonumu eline almaz ben vermediğim sürece. 5 yaşına giriyor diye ona tablet aldık. En başta her şey normaldi ama sonra kontrolden çıktı benden gizli alıp odasında oynuyordu oyunlarını. Bu arada oyunları da bildiğim ve kendim indirdiğim oyunlardı yani kafasına göre her gördüğünü indiremiyordu. 1-2 kere gizli oynadığını görünce uyardım. Bir daha habersiz alırsan süren bitmesine rağmen oynamaya devam edersen alırım tableti dedim. 3. kere de aynısını yapınca sakince yanına gittim hadi ver tableti ben seni uyarmıştım dedim o da gayet sakin bir şekilde verdi. 3-4 ay oldu tableti ortadan kaldıralı. Sadece ilk gün istedi vermedim. Şimdi günde en fazla 2 saat tv de çizgi film izleyebiliyor. Okula da gittiği için genelde o kadar bile izlemiyor. Yani bunu birkaç kere uyardıktan sonra devam ederse bir kere de kesmek en mantıklısı bence. Tabi kararlı olmak lazım. Ağladı diye geri vereceksen hiç alma elinden... 

(1,651 puan) tarafından

Bende aynı tablet mi alsam diyordukda almamak daha mantkli galiba benim kafasına giriyolar

0 oy
(1,651 puan) tarafından

5 yasında hiç vermem sadece fotolara ve hava durumuna bakarsa ve hesap makinası bölümüne girer vermedim ogrenmedi TV'den acarsam çizgi film açardım o şekilde çok dalıp gtmez hem ne izledignide görmüş olurum kesinlikle vermemek gerekiyor bana kalırsa 

0 oy
tarafından

Bi ara oğlumda da vardı 1yasinda merak heves diye düşündüm.  Baktım bağımlı hale gelr gibi evde kimi bulursa telefon açması amacli peşinde dolaşıyordu.  Dedesi babaannesi babas8 bi bana diş  gecirenedi bende göz ve beyin sağlığı için çok hassasım oyuzden direkt kestim heveslendi belliydi belki 3 yada 4 bilemedin 5 olsun tlf. Dan izlediği hastanedeydik ağlamasın kusmasin aklı dağılsın diye açtım ordan başladı baktı bende yok olmayacak babasına dedesine babaannesi ne koştu bende hepsini uyardım hayr acilmicak dedim izlemicek dedim sertçe benimki baktı böyle bizimkiler babasi hariç gizli saklı açtı onlar açtığı gibi ben kapattım iki tarafa da kızdım hem oğluma hem izletene  sonra sonra ağladı etti sustu unuttu .

Sadece 1 hafta sabret hiç verme ekmek değil su değil yani olmazsa olmaz değil.  Bırak ağlasın yerlere atsın kendini buyursun saatlerce ağlasın hicbisey olmaz . Kararlı ol sabırlı ol geçer biter. 

Şimdi evde elimize telefon alsak gelip yandan kapatma tuşuna basıyor bırak telefonu diye kızıyor ilgi bekliyor telefon istemek yerine . 2 buçuk yaşında şuan telefon karşıtı olmuş durumda çok şükür.  Televizyon da bakardı ondan da geri çekildi  çok şükür açsan da bakmıyor bi 10 dk sonra ya mutfağa yanıma gelir yere yatar arabalarla oynar o orda çalsın umrunda değil. Yada peşimde gezer hep görev veririm ev supururken  mesela süpürgeyi ittir oğlum derim eline islak mendil veririm gir orta sehpayı sil ywrdekileri topla derim hiç olmadı otururuz tamircilik oynarız dr culuk oynarız  bisikletine biner otobusculuk oynsr8z bulunur biseyler .

.gerçek yemek hazırlarım garsonluk oynarız o yemek yer ben istediğini yediririm gibi gibi çok seçenek var aslında.  

0 oy
(1,570 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında kullanmayı bilmiyor video kaydırmak hariç dün 1 saat ağladı ver anne canım sıkılıyor diye oyun hamuru oyanyarak unutturdum gunde yarım saatten fazla vermiyorum kararlı dur pes edicektir

0 oy
(2,971 puan) tarafından

Yemek yerken eline telefonu nasıl veriyorsanız şimdide çekmesini bileceksiniz..

Çocuklara alıştıran ailedir

0 oy
(1,514 puan) tarafından

Ben midemi kapatiyorum. Telefonunuzda ortalikta bırakmıyorum. İzlerse TRT çocuk izliyor günde 1 saat felan. Akşamda yemek yerken tlfdan izletiyorum. Öteki türlü çok izliyordu. Modemle çözdüm bu işi :D yaş 4.5

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 58 göst.
+1 oy
5 cevap 180 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Papatya4161 (4,732 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 271 göst.
0 oy
1 cevap 51 göst.

Kategoriler

1,466,861 soru