+3 oy
395 göst.
Diğer kategorisinde (720 puan) tarafından

Kaynanayı sevmiyorum yüzünü hiç görmek istemiyorum bana düğünümde istenmeyen gelin muamelesi yaptılar aleme rezil ettiler daha neler neler var o kadar kuyruk acim var ki herneyse 8 yıldır doğru düzgün konusmuslugum bile yok yarın bi meseleden dolayı evime geliyor hiç istemiyorum  ama olaylar böyle gelişti sizce nasıl davranmalıym ?? Bide aşırı stresliym bu stresi nasıl atacam kendime zarar veriyorum farkındayım ama elimde değil..

11 Cevaplar

+2 oy
(3,341 puan) tarafından

Bende asla sevmiyorum. O yüzden geldikleri zaman toplu hoşgeldiniz diyorum geçiştirmek için. Devamlı mutfağa kalkarım, asla nasılsın diye sormam, sohbet etmem

(720 puan) tarafından

Ya ona yemek yapasım bile yok zıkkım yesin

-Reklam-
+2 oy
(4,647 puan) tarafından

Biran ben mi yazdım dedim 😃 8 yıldır ittire kaptıran giden bir ilişkimiz vardı kendisiyle 3 hafta önce yaktı yıktı saydı sövdü.ben de en nihayetinde artık konuşmuyom.  Allah hidayet etsin. Kendisi birkaç defa püften sebeplerden mesaj attı kosa cevaplarla geçiştirdim.  Dün eltim  çağırdı onlara da demiş. Bizim arabayla geldiler hiç konuşmadım. En minimum. O bir şey derse kısa cevap veriyor o kadar. Ve stres sinir oluyom  geriliyom  kendimi kasıyom  bu histen nefret ediyorum ama o getirdi bu hale. Ben çok direndim. O yüzden vicdanım rahat. Sen de dua et içinden sürekli oku iyi geliyor. Yok say sorarsa söyle kosa ve net.

+2 oy
(23,753 puan) tarafından

Hoşgeldin de geç otur 

(720 puan) tarafından

Kim hizmet etcek ya ?

(23,753 puan) tarafından

Hizmet etmekten kaçarın yok ama idare edilmeyecek bir durumda değil sonuçta sürekli maruz kalmıyorsun en azından bu duruma 

+2 oy
(1,399 puan) tarafından

Aynı durumdayız dikkat et linçlenme geçen post açtım dertleşmek amaçlı bin pişman ettiler herkes sanki pamuklara sarıp sarmalıyor kaynanasını kaldırdım postu bende 

(2,019 puan) tarafından

Hasbalarım kim kimin ne yaşadığını bilmeden boş boş konuşur işte valla arkadaşı linçleyen herkesle kavga edecek gücüm var keşke senin postu da görseydim 

(1,399 puan) tarafından

Valla intihar bile düşündürdü kaynanam bana zamanında sade bana değil küçücük yavrularıma bile imtihandı eskiden şimdi onlara ağzını açamıyor büyüdüler altta kalmıyorlar 

+1 oy
(1,625 puan) tarafından

Mesafe en güzeli mesafeli olduğunuz da gelmeyi biracaktir zaten

(720 puan) tarafından

Geldiğinde nasıl mesafe koyacam 

(1,625 puan) tarafından

Soğuk davranın kapıyı çaldığında kapıdan konusun aynı binada değilsiniz sanırım ayıp olur kapıdan konuşma o zaman soğuk yapın mesafeli davranın anlayacaktir

+1 oy
(2,552 puan) tarafından

Evine gelene mecbur hizmet edeceksin yapacak birşey yok ona ya baştan hayır gelmeyin diyecektin geliyorlarsa da yemeğini çayını vermen lazım. Kendine saygından yaparsın bunu orası senin evin ve evine gelene ters davranmak kimseye yakışmaz.

+1 oy
(2,247 puan) tarafından

Öncelikle, kendine zarar verecek kadar stres yapmamalısın. Kayınvalidenle geçmişte yaşananlar seni kırmış olabilir ama şu anki sağlığın ve huzurun daha önemli. Onunla yüzleşmek zorunda olduğunda mesafeli, saygılı ama duygusal olarak mesafeni koruyarak davranabilirsin. Gereksiz tartışmalardan kaçın, mecbur olmadıkça uzun sohbetlere girme. Kendi sınırlarını belirle ve olayları kişisel almamaya çalış. Stresini atmak için derin nefes al, kısa bir yürüyüş yap veya sevdiğin bir şeyle oyalan. Eğer çok gerginsen öfkeni dışa vurmadan kısa süreli ortamdan uzaklaşabilirsin. Unutma, sen ne kadar sakin kalırsan o kadar güçlü olursun.

+1 oy
(2,019 puan) tarafından

Ben ilk önce hangi meseleden olurda olsun evime dahi sokmazdım asla asla asla dediğim tek şey olabilir bu dünyada . Allah a sığınarak .

(720 puan) tarafından

Ésim olacak öküz bana sormadı ki çağırırken 

+1 oy
(3,516 puan) tarafından

Sürekli yaşıyorum aynı durumu canım.. hayatımda gördüğüm en yüzsüz insan. Kapıdan kovsam bacadan giriyor. İllallah ettim. O geldiği zaman hoşgeldin bile demiyorum artık. Hemen mutfağa kaçıyorum. Başka işlerle ilgileniyorum. Torunlarını sevsin gitsin diye bekliyorum. Çenesini tutmaz her görüşmede canımı sıkacak bir laf sokar ya da işlerime karışır. Ben günlerce bunu kafaya takarım. Tüm bunları yaşamamak için artık onu görmezden gelmeye karar verdim 8 yıl oldu bizim de. Bana hiç yakışmayacak hareketleri yaptırıyorlar.. çok sevdiğim bir söz var "saygı, hak edene verilir" diye. 

(720 puan) tarafından

Aynı şehirde mı yaşıyorsunuz 

(3,516 puan) tarafından

Evet canım

+1 oy
(2,190 puan) tarafından

Hoşgeldin anne teyze ne diyorsaniz artık nasılsın iyi misin hoş beş orucluysa Allah kabul eder mi sanmam ama neyse açsa çay ikramı ne için geliyorsa o konuda gelişme sonra kapanış 

+1 oy
(1,047 puan) tarafından

Son derece mesafeli olmali

(720 puan) tarafından

Mesafe derken hiç konuşmamak mı

(1,047 puan) tarafından

Hoşgeldin dedikten snra isime bakarım o yokmuş gibi duymam görmem yani

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 39 göst.
+1 oy
1 cevap 154 göst.