Fırını 80 dereceye ayarlayın 1 saat koyun icine tekrar ısinsin daha sonra fırinı kapatıp icerisinde 3 4 saat bekletip dolaba kalditin tekrar mayalamayı deneyin yani bu sekilde de olmazsa
Bi tencereye dökün üzerine biraz tuz ve bir kac damla limon sıkın kaynamaya birakın kesilsin kaynamaya baslayinca 10 dk daha kaynasın suzgecin uzerine tulbent serip süzün sarıp agirlik koyun soguyana kadar dısarda beklesin iyice de suyu süzülsün soguduktan sonra dolaba kaldirin peynir yapın benimde iki gun once 5 kg sütüm ziyan olacaktı peynire cevirdim guzel oldu ama peynir az cikiyor bilginiz olsun ben 5 kg tutmamis yogurttan yaklasik 1.5 kg peynir cikti
Ama kavanoz kücükse tekrardan yogurt mayalamayi denemenizi oneririm kavanoz icin peynir ugrastirici biraz ama yok denerim derseniz olabilir