Üstüne bez koyup suyunu aldırabilirsiniz, bir sonraki yoğurdunuzu bununla mayalarsanız güzel tutar
Hepsi sulu gbi resmen cnm suyu nqpacam peki
Ben de aynı yapıyorum hem elinde maya kalmış olur. Üzerine temiz bir bez koy mesela ben kızartma patatesini kurutmak için kullandığım bezim var öyle bir şey yoksa havlu kağıtta koyabilirsin. Üzerine bi kaç kat koy tamamen ıslanınca değiştir dolapta bekledikçe de kendine gelir zaten
Temiz bi bezde süzdürüp ćorbada mezede kullanabilirsin
Aaah valaha hiç oyle.seyler yapmıyoruz yoğurt olmazmı artik
Her zaman yaparım eğer çok sıcak mayalarsan ekşi ve sümük olur socaklığı küçük parmağını yapmayacak şekilde olsun yoğurdun içine azıcık o sütten koy karıştır ve site karıştır fırına felan koyma battaniyenin içine sar en fazla altı saat bekşet ve bir gün dokunma buzdolabında beklet afiyet olsun
Cnm ılık yaptım zaten çok sarincada ekşi oluyor geçen sefer öyle oldu çok sardım dye.zehir gbi oldu vala
PYaşadığın şehir çok sıcaksa ince bişeyle sar
Sütü kaynatırken karıştıra karıştıra içerisindeki suyu buharla göndermeniz lazım. Aksi türlü ne yaparsanız yapın sulu olur.
Belki şimdi süzme yoğurt yapılabilir, temiz bir tülbent varsa onunla saatlerce süzüp elde edebilirsiniz.
Zaten hep karstrdim cnm süzme yoğurt nasıl oluyor
İnternetten bak bakalım, ben daha önce hiç yapmadığım için püf nokta vs veremem. Ama annem hep öyle yapardı sulu olunca.
Beyaz bir tülbent ser bir süzgece sonra bu yoğurdu dök beklesin bir süre yoğurt üstte kalır alta da suyu akar
Azalır öyle de dimi beklettim firindda çok az tutu üstü hep su çok üzüldüm yemin ederim yaa bu ikidir ypyorim hiç olmaadi hazır yoğurt la mayaladim Maya yok du
Azalır evet
1,471,397 soru
24,098,380 cevap
332,229 kullanıcı