+1 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (1,874 puan) tarafından
Yoğurt mayaladim dün akşam 4 kavanoz 3 u tutmuş 1 i tutmamış su gibi aynı ne yapabilirim.

1 cevap

0 oy
tarafından

Fırını 80 dereceye ayarlayın 1 saat koyun icine tekrar ısinsin daha sonra fırinı kapatıp icerisinde 3 4 saat bekletip dolaba kalditin tekrar mayalamayı deneyin yani bu sekilde de olmazsa 

Bi tencereye dökün üzerine biraz tuz ve bir kac damla limon sıkın kaynamaya birakın kesilsin kaynamaya baslayinca 10 dk daha kaynasın suzgecin uzerine tulbent serip süzün sarıp agirlik koyun soguyana kadar dısarda beklesin iyice de suyu süzülsün soguduktan sonra dolaba kaldirin peynir yapın benimde iki gun once 5 kg sütüm ziyan olacaktı peynire cevirdim guzel oldu ama peynir az cikiyor bilginiz olsun ben 5 kg tutmamis yogurttan yaklasik 1.5 kg peynir cikti 
Ama kavanoz kücükse tekrardan yogurt mayalamayi denemenizi oneririm kavanoz icin peynir ugrastirici biraz ama yok denerim derseniz olabilir 
tarafından
Bende aynı şekilde yapıyorum. Buzdolabına girmeden maya tutmadığını görünce hemen fırına atıyorum düşük derecede taş gibi tutuyor. Aynı benimde sutum kesilmişti sirke tuz attım kaynattim kestirdim iyice. Suzdum mis gibi peynir oldu hemde babaanne peyniri oldu :) kızıma da ek gidada yapıcam tuzsuzunu
(1,874 puan) tarafından
Hiç başıma gelmedi böyle tulbentim de yok bunlar için maalesef yaa.
tarafından
Tekrar mayalamayı deneyin o zaman firına atın 1 saat dursun daha sonra fırıni kapatıp 3 4 saat bekletin firınin icinde
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 425 göst.
15 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikanne (2,095 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 149 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,367 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 180 göst.
22 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Ysf. (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 144 göst.
4 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,052 soru

24,119,669 cevap