0 oy
356 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Çocuğum için hesap açıp geleceği için para biriktirsem diyorum dünden beri aklıma yattı bu iş mantiklimi sizce ne hesabı oluyor hangi bankanın güvenilir olur bide devlette katkı yapıyormuş bu hesapların adı ne kızlar acaba aylık eşimin aylığından kesilse bin TL gibi yillk 12bin yapar böyle biseye girmesem hiç atamıyorum sonuçta diyip heveslebdim ama 

6 Cevaplar

0 oy
(502 puan) tarafından
Kızımın BES hesabı var her ay 400 gibi birşey kesiliyor miktarı siz ayarlayabiliyorsunuz biz en düşükten veriyoruz borcumuz çok olduğu için. %60 da devlet katkı veriyor. TL olarak kalmıyor ama 2ye böldük yarısı altın olarak yarısı borsa olarak her ay otomatik dağılıyor
(762 puan) tarafından
Devlet %60 değil %30 veriyor. Şuan alt limit 600 tl falan sanırım
(502 puan) tarafından
Ay evet yanlış yazmışım %30. Aylık da 325 ödüyormuş eşim şimdi sordum da :) yüklü miktarda kredilerimiz var bitince bizde en az 1000 yatırmayı düşünüyoruz
tarafından
Hangi banka ve çocuk adına mi hesap biraz tarif ederkisin Canim
(762 puan) tarafından
Ben iş bankasında kendi adıma yaptırdım. Bankaya gidip Ben bireysel emeklilik sigortası yaptırmak istiyorum diyorsun, senin adına sigorta hesabı açıyorlar. Her ay düzenli ödüyorsun devlet de senin yatırdığının %30'u kadar ekliyor üstüne, öyle birikiyor. Yani s3n aylık 1000 tl yatırıyorsan 300 de devlet yatırıyor her ay 1300 tl birikmiş oluyor
(502 puan) tarafından
Bizimki kızımızın adına. Çok tesadüfi oldu aslında evlenince altınlarımızı kuveyttürke verip ham altın olarak yatırmıştık makas aralığı yok diye ve hepsi 24 ayar olsun diye. Araba alacağımız zaman çekmeye gittik orda %30 devlet katkılı falan diyince nasıl oluyor diye sorup hesabı açtırmıştık. Ama araba borcundan kaynaklı biz en düşükten başlattık siz istediğiniz tutarı belirleyebiliyorsunuz. Her ay biriken parayı biz altın ve borsa olarak otomatik dağıttık siz isterseniz sadece altın yada sadece borsa olarak da yaptırabilirsiniz
-Reklam-
0 oy
tarafından
Valla biz ne kadar ayirabilirswk ayiriyoruz krbdi hesabimiza altin olarak koyuyoruz zaten varimiz yogumuz cocugumuzun cocuk hesabi diye biseyi ilk defa duydum 
tarafından
Bes varya çocuklar içinde canım
tarafından
Gerek gormuyorum ben ya
tarafından
Bes işte
0 oy
(762 puan) tarafından
18 yaşından küçük çocuğun adına hesap açılmıyor, bazı bankalarda kumbara hesabı adında hesap oluyor, onlarda çocuğun adı geçiyor ama yine işlem yetkisi hesabı açanda oluyor 18 yaşa kadar. Bu şekilde normal hesap açarsan devlet katkısı yok. Devlet katkısı olan bireysel emeklilik sigortası ( yani BES). O normal hesap değil, sigorta oluyor ve sen ne kadar yatıyorsan senin yatırdığın miktarını %30'u kadar da devlet veriyor. Yani sen her ay 1000 tl koyarsan devlet de 300 tl koyuyor. Ama bes'i çocuğun adına yaptırnak çok mantıklı değil. Devlet katkısı alabilmek için en az 10 yıl veya 58 yaşına kadar para yatırmak gerekiyor. Çocuğun adına yaptıysan çocuk 58 yaşına gelene kadar yatoracaksın yani. Ben kendi adıma yaptırdım, ben 58 yaşına geldiğimde 16 yıldır para yatırıyor olacağım ve o zaman kızım da 18 yaşında olacak. Yani üniversiteye giderken çekebileceğini bir para olacak. Bu arada banka senin ve devletin yatırdığı paraları da farklı fonlarda değerlendiriyor o fonlardan da getirisi oluyor. Mesela ben 1 tıl önce yaptırdım. 22,500 ben yatırmışım, 7000 civarı da devlet vermiş, fonlardan da 2.500 tl civarı kazandırmış, yatırdığım 22,500 şuan 31.000 küsür olmuş
tarafından
Arkadaşım bes dedi 18 yaşına kadar kullanamaz dedi kebdi adına mi yaptı bilmiyorum senin hangi bankadan Canım kendi adıma yaparsam katkı payı oomucak mi yani
(762 puan) tarafından
Ben iş bankasından yaptırdım, benim adıma. Kimin adına olursa olsun senin yatırdığının %30'u kadar da devlet veriyor. Yalnız bes yaptırdığında en az 10 yıl veya 58 yaşına kadar beklemen gerekiyor. Mesela sen 30 yaşındasın bes yaptırdın 58 yaşına kadar beklersen yatırdığın para ve devlet katkısının hepsini tam alıyorsun. 50 yaşında birisi bes yaptırdı 8 yıl sonra 58 yaşında oluyor ama o da en az 10 yıl kalması gerektiği için 60 yaşını bekliyor, yoksa d3vlet katkısını alamıyor. Çocuğun adına yaparsan çocuk 58 yaşına gelene kadar beklemez de parayı çekerseniz sadece kendi yaptırdığınız alıyorsunuz devlet katkısını alamıyorsunuz. S3n 58 yaşına daha erken geleceğin için senin adına yaptırmak daha doğru o yüzden.
0 oy
tarafından
iş bankası, devlet bankaları, yapı kredi gibş köklü bankalar da hesap aç. biz dolar üstünden yatırıyoruz 
tarafından
Bes diolar tam anlamadım hesap adını çocuk adına mi acicam kendi adimami
tarafından
çocuk adına. bix bankaya gidip açtırdık yanlış yapmayalım diye
0 oy
(1,163 puan) tarafından
Bireysel emeklilik cnm. Halk ziraat yada vakifbanka git bireysel emeklilik açtır. Aydan aya yitirirsin. Altin endeksli olsun. 
tarafından
Ark dio bes iki cicugum icin açtırdım aylıktan kesiliyor diyor senin dediğin nasıl canım 18 yaşına gelmeden kullanamaz dio
(1,163 puan) tarafından
Cnm senin adına olmuş yada çocuğun adına olmuş ne farkderki. Parayı kullanmadiktan sonra. Bankaya gidip bireysel emeklilik artıracak de açarlar. Orda çocuğum için dersen yine senin adına açarlar çocuğun ismini de yazarlar. Burda önemli olan bi 10 yıl paranın birikmesi. Altin endeksli olsun.
0 oy
(2,628 puan) tarafından
Buradan yazarak anlatmak çok zor. YouTube a çocuk için bes yazın gayet güzel anlatıyor. Ben de oğlumun adına yasal temsilcisi ben olarak hesap actim. Allah korusun bana veya babasına bir şey olursa 18 yaşına kadar onlar para yatırmaya devam ediyor ve 18 yaşında çocuga hesabı teslim ediliyor. bu yüzden ben kendi adıma açmadım 
tarafından
Hiiiim hangi banka canım senin devlette veriyor mu altin mi seninde
(2,628 puan) tarafından
Benim Anadolu hayat emeklilik. Robomatik var orda otomatik olarak bir kısmı hisse senedi bir kısmı altın. Ben bu yönetim islerinden anlamadığım için robomatik benim adıma yönetiyor. Devlet katkısı da oluyor. Orası olmasa hayatta insan kenara para atamıyor. Altın alıyosun bir şekilde bozuyosun. Ama burası öyle değil. En azından üniversiteye giderken elimize toplu para geçer. Bir de işbank kültür yayınlarında falan indiririm hakkın oluyor kitap falan alacaksan

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 227 göst.
21 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Birprensannesiiii (1,155 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 204 göst.
17 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,497 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
0 oy
1 cevap 64 göst.

Kategoriler

1,467,728 soru

24,048,662 cevap

329,539 kullanıcı

...