0 oy
382 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Önceki postumu okuyan bilir oğlum 4. Sınıfa geçti yazlığa götürmüştü annemler ben sonradan geldim yazlığa ama oğlum izin vermesem, hayır dediğime, yapma, gitme dediğime karşı geliyor aksini yapıyor neyse biraz alttan aldım 1 saat önce çay bahçesinin orada söz olarak saygısızlık etti bana bende tuttum elinden eve getirdim yaptığın terbiyesizlikten dolayı daha çıkmıyorsun yarın oynarsın otur evde dedim ama gene sözümün bir anlamı yok dayısı hemen sen ağlama git oğlum ben gelicem yanına dedi ve oğluma gitme dememe rağmen beni dinlemedi hiç saymadan gitti. Beni insan yerine koymuyor anne yerine koymuyor bende bağırdım kardeşime anneme siz böyle yaparsanız beni sayar mı neden arkamda durup dayıcım gitme annen izin vermiyor demedin dedim kardeşime ama her zaman ki gibi suçlu oldum annemle, kardeşim haklı ben haksız oldum. Oğlumun üstüne gitsem dahada uzaklaşıyor benden nefret duyuyor gibi. Ama sırf bana saygı duysun diye soğumasın diye her dediğine evet nasıl diyicem disiplin, söz dinlemesini böyle sağlayamam ki her dediğine onay verilmez ki. Ama anneme kardeşime söz geçiremiyorum hep kendilerini haklı çıkarıyorlar onları sözlerimle kırmakta istemiyorum şimdi ben oğlumun hatasını anlaması için yada beni sayması için ne yapmalıyım çok ağladım çok üzgünüm 

11 Cevaplar

0 oy
(1,027 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Her ne olursa olsun disiplinini bozma neticede çocuk şımardığı zaman onlar değil gene sen ilgileniyorsun sadece belki sesini yükseltmek yerine(çocuğun gıcığına gitmeden diyim) karşına al çocuğunu 4.sınıfmış az çok muhabbet edebilir senle ben senin iyiliğini istiyorum sen böyle yapınca ben üzülüyorum senin için hep güzel olsun istiyorum felan diye konuşabilirsin :) Bazen çocuklara bağırmak onları uzaklaştırır hiç mi bağırılmıycak elbet bağırılır ama şuan anneniz ve kardeşinizden destek alıyor onlar ılımlı olunca siz bağırınca ona ters geliyor :) ve annenizle kardeşinize de sizin metotlarınızı yıkma akarı gerektiğini söyleyin

tarafından
Teşekkürler tavsiyenizi uyguluycam
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Abinle anneni sözlerinle kırmak istemiyorsun ama oğlunun göz göre göre mahvolmasina aranızdaki bağın zedelenmesine hicbisey demiyorsun... hickimse Bi anne babanın koyduğu kuralları yıkamaz anne baba izin vermediği sürece sen izin vermesen bunlar olmaz kizsinlar kussunler evladından daha mi onemli
0 oy
(7,986 puan) tarafından
Sen cevrendekilerin sesini kısmazsan çocuğun daha böyle devam eder 
tarafından
Ben birşey diyince küsüyorlar annemler
Oğlumla nasıl bir konuşma yapmalıyım ?
(7,986 puan) tarafından
Güzelce konuş canım böyle giderse ileride afedersin ama arsız bir cocuk olacak vs vs diye baktın hala anlamadılar sert dille soyle
0 oy
tarafından
Yapacağın tek şey al çocuğunu git. İyice simartmislar. 
tarafından
Eşimi bekliyorum
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Oglunla degil ona arka cikanlarla çözmen lazim.karismasin kimse.annen senin iyiligini dusunur desinler hayir diyorsa hayir yapma desinler
0 oy
tarafından
Hepsine bağır çocuğun yokken. Arani kötü yap bune be şımartıyorlar. Asi çocuk çekemiyorum ama benimki de asi daha küçük diyorum ama böyle devam ederse işimiz zor
0 oy
(1,266 puan) tarafından
Bn hyr diyorm.kaynanam.yapiyor.esim.yapiyr.kayinpederom.yapiyor dinlemiyr.cocuk.ben bagrdgmda.kizdgmda. suclu olan ben oliyrum kizim hemne ninesine igtmek isitoyr ben bagrip kizdgmda agliyor heme ona gtcem.diye yollamiyorjm  yanima indirmiyom yani ayni evdeyis birlik yasiyoruz agliyor taki ne zamn sakinlesrse oyle indiriyom obur turlu asla kapiyida kitlerim olurda gelmezin diye
tarafından
Ya bırakmıyorlar ki anneleri olarak söz geçirelim
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Ergenlik yokluyor bence ufaktan. Yazlıkta zaten her çocuk özgürdür. Fazla takılma bence. 
tarafından
Nasıl davranmalıyım ?
(13,307 puan) tarafından
Oturup konuşmak lazım. Kurallarımız var evet burada biraz özgür davranıyorsun farkındayım ama eve gidince kurallarımız aynı şekilde devam edecek falan. Büyüklere deveye hendek atlatsan özellikle yazlıkta laf anlatamazsın. Bırak çocuk da azıcık özgür olsun çünkü bu yaşlardan sonra elinden tutup bir yere götüremeyeceksin. Büyüdüğünü kabul etmek lazım en baştan
0 oy
(205 puan) tarafından
Çocuğu o kişilere emanet etme ne olursa olsun 
0 oy
(1,439 puan) tarafından
Oğlunuzun yaptıgı yanlışı konuşarak anlatabilirsiniz kardeşiniz ve anneniz biraz daha da sizi onaylar olsaydı işiniz belki de daha kolay olacak 
0 oy
(5,983 puan) tarafından
Kimsenin arkanda durmasina ihtiyaci yok. Net sekilde siz karismayin diyeceksin. Hata basta sende. Cocugun icinde catisarak degil uzlasarak iletisim kurmani oneririm.

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 446 göst.
4 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde -HEMDEM- (4,835 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 311 göst.
31 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Evrim.34 (604 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 176 göst.
+2 oy
7 cevap 247 göst.
2 Nisan 2025 Diğer kategorisinde yigitmira (136 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,908 soru

24,161,412 cevap

335,403 kullanıcı