+2 oy
179 göst.
Diğer kategorisinde (2,565 puan) tarafından

Okula gider gelir hemen aşağı iner hava kararana kadar gelmez eltimin oğluyla oynar cocuk 11 yaşında arkaya gider buda ister 5 yaşında bu arada gideriz oynar eve gelmek istemez zorla eve getiririz bu sefer oyun ister oynarız yine ister istediği olmayınca ağlamaya bağırmaya başlar evde sürekli bi kaos oyuncakları dağıtır evi dağıtır her yerde biseyi var topla dedim mi yine aynı ağlar küfür eder tek başına oyun oynamayı bile bilmez sürekli biri yada birileri olsun. İstiyor kuzenini çağırıyorum bu sefer de onunla evi dağıtır sorumsuz bir çocuk oldu bende şu iki gündür regliyim hormonlarım zaten berbat bugun artık o ağladıkça ben bağırdım esim varsa yoksa arabası arkadaşları evde bunalıma girdim bi dert anlatacak kimsem yok yalnızım İstiyor başı boş gezsin durdan anlamıyor eşime kalsa bütün erkek çocukları aynı bilmiyorum ne yapcam 

2 Cevaplar

+1 oy
(6,186 puan) tarafından

Çocuğunuz evin özeti aslında. 5 yaşında bir çocuk küfrü nerden duyar da eder? Sizden. 

Evde huzursuzluk, gerilim, kaos varsa, iletişim yoksa çocuklar tam olarak böyle oluyorlar maalesef... 

Çocuk size bir şey anlatıyor aslında; siz böyle olduğunuz için ben böyleyim diyor. Özellikle babadan ilgi görmeyen erkek çocukları ya içine kapanıyor ya da böyle hırçın ve sınır bilmez oluyor. 

Eşiniz oysa günde 1-2 saat bile dolu dolu oyun oynasa oğluyla çok şey fark eder.

-Reklam-
+1 oy
(1,965 puan) tarafından

yanlış anlama ama 'Sorunlu çocuk' yoktur, iletişimsel sıkıntı yaşayan ebeveyn vardır. Çocuklarımızda bir problem varsa (Bu davranış bozukluğu, yeme bozukluğu, uyku bozukluğu vs. olabilir) ve bu problemin altında yatan tıbbi bir sebep yoksa (hastalık gibi) sorun çocukta değil ebeveyndedir. Bu farkındalığı kazanmak bence başta önem taşıyor. 

Amacım kimseyi yargılamak değil bu benim için de geçerli. Benim çocuklarımda yeme bozukluğu vardı. doktor doktor gezdik ve sorunun bende ve kayınvalidemde olduğunu farkettik. farkettikten sonra biraz toparlamaya başladık ama çocuklara verdiğimiz hasar o kadar etkiliymiş ki farkedeli 1 yıl olmasına rağmen hala iştahları çok açık değil (belki de farketmemize rağmen kendimizi tam düzeltemedik)

sizin de öyledir muhtemelen. eğer çocuğunuzun tıbben bir hastalığı yoksa muhtemelen çocuk erkek olduğu için değil sizden kaynaklı bir sebeple şikayet ettiğiniz haldedir

tarafından

M.K kayinvalidenle senin sorunun neymis cocuga yansiyan merak ettim benim oglumda da yemek secme problemi var ben nerede hata yaptigimi bilmek istiyorum. 

(1,965 puan) tarafından

sizin hatayı bilemem tabi ama bizim hatamız reflüsü olan bebekleri sağlıklı bebek gibi fazla fazla beslemeye çalışmakmış. tabi buna bağlı olarak ısrar. biz ısrar ettikçe çocuklar direndi. nihayetinde sütten tiksindiler şuan sütlaç bile yemiyorlar. ek gıda da çok zorlandık ama süte ve mamaya daha çok zorladığımız için çocuklar ek gıdaya sığındı. zaten 1 yaş gibi hatamızı farkedince müdahale etmeye başladık biraz toparladık ama şuanda hala ana öğünleri püre olarak veriyorum. yani sabah püre, öğlen ve akşam çorba şeklinde. katı gıdaları ara öğünde istedikleri kadar yiyorlar.

tarafından

Anladim canim ben hicbir zaman israrci olmadim kardesi dogduktan sonra boyle takintilari cikti 3 yastan sonra belli yemekler disinda hicbir sey yemiyor tadina bile bekmiyordu yeni yeni az da olsa farkli seyler deniyor ama tam cozemedik acaba benzer bi sey mi diye merak ettm diger yazdiklarinizda haklisiniz bazen farkinda olmadan yanlis yapiyoruz post sahibi arkadasin da sorunu bence otorite eksikligi ve sınır cizilmemesi baba ilgisiz anne yorgun sınırlar ihlal ediliyor cocuk kafasina gore takiliyor anne sınır cizme konusunda biraz daha ciddi olmali bence.

(1,965 puan) tarafından

biz sosyal pediatriden destek almıştık. ya da alternatif olarak aile sosyal hizmetler il binası ve halk sağlığı binasında ücretsiz (çocuklarla da ilgilenen) psikologlar var. bir kaç görüşmede sorunu çözüyorlar.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 129 göst.
16 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (3,278 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 358 göst.
0 oy
8 cevap 307 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Syma (955 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 384 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,205 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,779 soru

24,174,020 cevap

336,021 kullanıcı