0 oy
408 göst.
Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından
Kızlar merhaba biz evi alalı 7 sene oldu 4 katlı aşağısı dükkan olan bir bina evimi çok severek aldım eşim nişanlıyken sırf ben istedim diye aldı ama deprem olayından sonra psikolojim bozuldu Kocaeli Gebze tarafında oturuyoruz eşim aile Apartmanı’nın da oturmak istemedi burayı aldı hala kredimiz devam ediyor 3 sene falan kaldı şimdi bizim aşağımız tekstil atölyesi olarak tutuldu kesim ve depo olarak kullanılıyor yan tarafımızdaki bina ise dikiş yaşıyor ben depremden sonra sürekli korkuyorum acaba kolon mu kestiler diye yemek yiyemiyoruz dükkan açılalı bir sene oldu kiralayan dükkan sahibi korkmayın lütfen ben İzmir depremi yaşadım kolono çivi bile takma taraftarı değilim dedi ama ne kadar inanırsan tabi …neyse için rahat etmedi geçen haftalarda belediye çevre ve şehircilik başvurdum gelip mühendisler bakmışlar evinizde rahatça oturun herhangi bir kolon kesme durumu yok dedi ama bir belge vermedi fotoğraflarını çektik sorun yok dediler sadece o kadar Kızlar şimdi sürekli dükkana girip kontrol de edemem adım deliye çıkacak yakında çünkü iki üç defa girdim müsade ettiler öğretmenim çocuğum ilgilenemez hale geldim yediğimden içtiğimden tat almıyorum rüyalarıma kolon kesmişler gibi giriyor eşim gececi şuan yarın sabah bende gidicem işe öğrencilerime odaklanamıyorum çok sevdiğim evimden bir anda soğudum iş bile yapmak istemiyorum bana bişey söyleyim lütfen kafayı sıyırıcam yoksa

10 Cevaplar

+1 oy
(163,381 puan) tarafından
bi psikolog destegi alin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kayınpederin dukyaninvar aşağıda oda tekstele kiralamış 
0 oy
(819 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun hepimizin psikolojisi bozuldu ama elinden geleni yapmış tedbir almışsın başka yapacak bisey yok yada evi satıp müstakil falan alabilirsin ancak ama ömür bu Birgün bitecek tedbir den sonra da tevekkül gerekiyor biraz 
(9 puan) tarafından
Müstakil çok pahalı cnm
(9 puan) tarafından
Amin hepimizin
0 oy
(53,932 puan) tarafından

kolon kesilmemiş olsa bile olacagi varsa olur kesilmiştir ama bina yikilmaz bu korkuyla sürekli yasanmaz ki ne biliyorsun sağlamlığına emin oldugun evinde depreme yakalanacagini 

Rabbim bir daha yasatmasin bu felaketi 
(9 puan) tarafından
Amin kimseye yaşatmasın zoruma gidiyor insanların canını hiç sayıp yaptılar sa diye
0 oy
(4,586 puan) tarafından
Bende cayirovada oturuyorum altımızda Trendyol var onun altıda sığınak.dukkanlarin tek sıkıntısı kolon aralığı daha geniş oluyor sen elinden geleni yapmışsın taktiri Allah'a birakman gerek.gidip açılın kolonları kontrol edicem diyemeyecegine göre zaten sorun yok demişler daha ne olsun
(9 puan) tarafından
Kendileride içinde sürekli inşallah böyle bişey yapmamışlardır
0 oy
(9,082 puan) tarafından

Bir kuru temizleme. Bir sok market bir ciciekci. İki dukkan bitisik diş klinigi bir berber bir evzane bir kasap var. Uc dukkanlik kisim da binanin lobi kismı. Acikcasi bende her birine grince kolonlari bulmaya calistim dukkanlarin icinde cicekciye.  Ve kurutemizlemeye sirf kolona bakmak icin bahane ile girdim :(:)

(9 puan) tarafından
Giriş katına katında bodrumada bakin girş katta var kolonlar ama bodrum önemli
(9,082 puan) tarafından
Bodrumda bol bil kolon var 3 kat otoparrk -1. -2 -3. Katlar otopark sanirim kolon onlar avm otoparklari gibi yani
(9 puan) tarafından
Baya derin sizin demekki bizim alt bodrum giriş be küçük bir asması var ofis halinde
0 oy
(534 puan) tarafından
Bizim evin altında market var bende öyle düşündüm bı ara 
(9 puan) tarafından
Bizim caddede ful dükkanlı apartman ve market işyeri var hep araba tamircisi
(534 puan) tarafından
Bizim caddede öyle . Korkma canım . Ben deprem bolgesindeyim .  Eskisi gibi korkmuyorum .
(9 puan) tarafından
Rabbim herkesin yardımcısı olsun canım
(534 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
tarafından
Bizde yok altta dukkan fakat bu guvenilir olup olmadigi anlamina gelmiyor hasar tespit sonucu e devlette yazmiyor mu acaba oradan baksaniz kolon kesilmiş olsa gorevliler soylerdi bence iciniz rahat degilse kiraya verip ciksaniz daha uygun olur 
(9 puan) tarafından
Evimi çok severek aldım eşimde istemiyor
0 oy
tarafından
Bence çok abartıyorsun herşey yapılmıs kendınde gidip bakıyorsun depremı çok kötü yasadım evıme geldım 12.kattayım dükkan da var evet ve iki defa da gelıp bakılmış kolon dükkanın ortasında zaten kesilmemiş hıc eee buna rağmen halen böyle düşünemem ve çoğu yıkılan bına kolondan dolayı tek değildi ki sadece o aklıdnda kalmasın yanı psikolojik olarak kendını zorlama bence 
(9 puan) tarafından
Psikolojim yerle bir durumda her an korku içindeyim
tarafından
Ama böyle yapmaman gerekiyo bak hepimiz etkılendık bende günlerce kendime gelemedım çanta hazırladım halen çocuğum esım ben yerde koltuk kenarında uyuruz halen evimın kapısını kilitlemıyorum depremde kıtlı kalırsa dıye bunlar önlem ve normal ama senınkı çok ılerı sevıyede öğretmensin ve sen bır annesın o çocuk hıssedıylr bak ben ilk evıme geldım korkuyordum tabı kızım ıkı buçuk yasında diyor anne bızım evımız yıkılmamıs hatta evde sallandık malatya da oldu ya en son şiddetli kızımla tektım kalktım aldım kucagıma koltuğun kenarına oturdum çantam da hazırdı neler neler düşündüm ama o an baktım kızım hergün ışığa bakıyo kendını sallıyor deprem oluyo diyor bız zaten çok kötü sallandık adıyamanda o yüzden aklında kaldı çocuğun halen de öyle yapıyo anne evımız yıkılıt bızde camıde kalırız diyor bak küçücük çocuk neler neler dıyor senınkı de hıssedıyor öğrencilerinde hisediyor günah yapma kendınıze de çocuklara da
(9 puan) tarafından
Çok haklısnız olacak olduğu her yerde olur Rabbim kolon kesmeye kalkanlara fırsat vermesin inşaAllah vatanımızı milletimizi korusun Allahım amin
0 oy
(1,328 puan) tarafından
Bu psikolojide çıkmak zor Allah yardımcın olsun. Ben depremden beri yalnız duramaz oldum. Şehirden köye taşınma kararı aldık sırf psikolojim için. İlaç yazdırdım ama emzirdigimden kullanamadım sende bı destek al istersen. Belediye bile yok dediyse için rahat olsun bence
(9 puan) tarafından
Yok dedi ama güvenemiyorum
(1,328 puan) tarafından
O zaman satıp dükkan olmayan bı bina bakın psikolojiniz daha önemli. Bakın ben şehir hayatını doğalgazlı evi bırakıp şehirden uzak köye gidiyorum sırf terapi olsun diye
(9 puan) tarafından
En güzeli valla
(9 puan) tarafından
İş güç bu tarafta o yüzden çok zor

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 163 göst.
25 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Sebebine (494 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 263 göst.
22 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Papatya3535 (496 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 191 göst.
20 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Berensuay (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 122 göst.

Kategoriler

1,470,276 soru

24,083,889 cevap

331,352 kullanıcı

...