+1 oy
1,067 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Hayırlı Ramazanlar.

Kayınvalidem uzaktan akrabam oluyor, teyze diyebiliriz yani. Altlı üstlü oturuyoruz. Benim sorunum şu ki nerdeyse her aşağıya indiğimde tersliyor. Sabah 6 gibi yatıp 11de aşağı iniyorum babanemizin ilaçlarını dökmek için biraz vakit geçirip evime cikiyorum. Saat 3te Tv'de mukabele var. O saate kadar evimi temizleyip işlerimi hallediyorum. Saat 4te mukabele bitiyor namazımı kılıp iniyorum. Saat 4te inip ne yemek yapıp diyorum erken diyor, yaptığıma kusur buluyor. 5te iniyorum bu sefer çok geç oldu bu saate yemek mi olur diyor. Öğlenden yapmak istesem ne yemeği diyor. Velhasıl kelam sürekli bir kusurum var yani. Artık tartismiyorum bende yine tersledi yemek için. Ne oldu geç indim diye mi diyorsun anca bitti dedim. Misafir(görümcem) gelecek temizlemiyorsun evi gelinsin sen dedi. Aklıma gelmedi keşke söyleseydin yapardım dedim elimi ise uzattım yine tersleyip durdu. Allah aşkına ne yapayım nasıl davranayim bir akıl verin , hamileyim zaten aşırı hassasım yine de anlatamıyorum kendimi 

26 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Mükemmel gelin modundasin. Böyle devam edersen çok ezilirsin. Birazcık çirkef bağlarsan o zaman kıymetli olursun :)
tarafından
İşin garip kısmı ilk evlendiğim zaman (6 ay önce) çok hazircevaptım :) şimdi hamileyim bende anne oluyorum diye sinirlendiğimde bile susmaya çalışıyorum ama ters tepki yaptı galiba
-Reklam-
0 oy
(3,807 puan) tarafından
Çok yuzlemissin bu saatten sonra ne yapsan boş. Gelinsin sen yapcaksin demek ne demek beleş işçi mi tutmuş kendine 
tarafından
Ya bide hamilelikte 2 kere çok kötü hastalandım öğle yemeği sabah yemegi hatta akşam yemeği bile yemedim. Sadece arayıp gel yemek ye dedi ne bir kere yukarı çıktı ne nasılsın dedi. Kendisi hastalandı bir kere bende hastaydım bilerek çıkmışım öyle diyor. Ilımlı davranıyorsun olmuyor kötü davranıyorsun olmuyor anlamadım ki bende zorla kavga mı etmeye çalışıyor ya
(3,807 puan) tarafından
Esin ne diyo bu duruma
tarafından
Çok üzüldüm diye kramp girdi kusmaya başladım aldı sakinleştirdi ben sana yap demiyorum yardımcı olmak istersen olursun diyor. Yani zorlamaz beni ben zaten onların temizligini yapmıyorum ama düzgünce söylese yaparım yine niye yapmiyim. Sadece böyle zorunlu tutulmak sinirlendiriyor beni
(3,807 puan) tarafından
Eşin arkandaysa hiç takma kafana yavru . Eğer eşin yap et zorundasın derse sıkıntı
tarafından
Yok demiyor sadece yardım et yapamıyor diyor ama zorlamaz asla. Hatta kendi evimiz için bile öyle yani sağolsun sadece arada kalıyor sorun oluyor onun için çünkü ona da tavır aliyorlar
0 oy
(5,268 puan) tarafından
Yapma kendi yapsın
tarafından
Kendi yaptı zaten bıraktım yapacağımı da yapmadım çıktım evime
(5,268 puan) tarafından
Evin ayri zaten birde asagi inip onun isini niye yapiyosun ki
tarafından
Yapmıyorum normalde sadecebulasiklari kaldırırım yıkarım beraber yıkıyoruz diye. Bide aklıma eserse yardimci olurum
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Canım yap kendi evinde yemegi. Tersle Di mi ben ypım yemegi pisti yukarıda diyiver. 
tarafından
Duyuyor süpürge çalışıyor, haricinde kuran aşağı gidiyor sesi ama aynı yani anlatsan da anlamıyor bende buzdolabını silcektim silmeden çıktım yukari napiyim. Kendisi pislik içinde oturup beni niye sorumlu tutuyor anlamiyorum
(12,026 puan) tarafından
Hizmeti aldı sanki.
tarafından
Bilmiyorum bende anlamadim
0 oy
tarafından
O ne b.k yiyor sana niye yaptırıyor hamile halinle sinir oluyorum yhaaa
tarafından
Yapmamı bekliyormus söylese yine yapayım ya lazım değil yani ama tersledikce yapmıyorum bende
tarafından
Ay hasbammm eşin ne diyo
tarafından
Üzüldüğümü görüyor oda yardımcı olmaya calis ama istersen yapma diyor zorlamaz yani o konuda. Tabi ama ben ne yapsam yaranamam o ayri
tarafından
Yeme icmeniz birmi
tarafından
Evet kayinpederim calismiyor emekli maaşı da yok. Yeni çalışmaya başladı bir haftadir
0 oy
(614 puan) tarafından
Valal biraz senden kaynaklı cnaim. Bizde altı ustluyuz ama ben istemedikten sonra bişi yapmam. Bir hafta cikmiyim ne o niye gelmiyon nede eşim cikmiyon der. 
tarafından
Ya zaten ben istediğim için yapıyorum. Hani elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum zaten. Hani dese kızım yardım et yardım etmesem de dese yine hak vereceğim ama hep bir tavırlı
(614 puan) tarafından
Boşver o zmn sende yapma bakalım o zmn napck
tarafından
Yapmiyorum
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Pardon da sen onların hizmetçisi değilsin neden bu kadar onlar için fedakarlık yapıyorsun. Allah'a şükür elleri var herkes kendi evinde yemeğini yapsın otursun yesin. Milletin kızı geliyor diye niye sen çaba harciyorsun.
tarafından
Zaten ayiracağım evi daha olmuyor yani gitmiyor
(1,965 puan) tarafından
Ayır canım. Ben kayinvalidemle aynı binadayim toplasan 5 kez bulaşigini yikamisimdir.
tarafından
En iyisi valla
0 oy
tarafından
iyide yapmak zorunda misin , yaranmak zorunda misin , gonlu olsun diye ugrasmak zorunda misin.
tarafından
Değilim. Ama köy kafası işte yapmak zorundayım sanki gibi konuşuyor. Önemli de değil yaparım , yeter ki düzgünce söylensin böyle zorunluymusum gibi konuşulması terslenmesi sinirime dokunmuyor
tarafından
iste sen yaptikcagirev olup ustune yapismis artik gorevin goruo.
tarafından
Normalde ben temizlemiyorum ki evini işte o temizlememi istiyor
0 oy
(5,370 puan) tarafından
O kaynananın saçını yolar eline veririm. Kimse onun işini yapmak zorunda değil. Misafirse onun misafiri istemezsen gitmezsin. Çok yüz vermeyin şunlara
tarafından
Kafalarında sorumluluk adı altında yazmışlar gelin konuşmaz gelin iş yapar gelin cevap vermez diye. Bende öyle yetismedim çok ters geliyor bana
tarafından
Uff yapmak zorunda değilsin kendi ısını yap, senden beklemesin. Ben ancak evimin ısını yapıyorum de bosver ya. Yapınca yaptımı diyecekler sanki.. Takma bu kadar herkes isini yapsin
tarafından
Desem de anlamıyor yani bende daha anlatmıyorum yeter bu zamana kadar anlattığım
0 oy
tarafından
Iste bu yuzden hic yüz  vermedim yemekse yapsın  temizlikse oda kendi yapsın  herkesin  evi kendine☺️
tarafından
Ayrılacağım zaten sürekli üzülüp duruyorum hamileligim zehir oldu
tarafından
Simdiden ayril arayi sogut yoksa bebekle daha beter hale gelecek kaynanam  hergun al bebegi in asagiya al bebegi in asagiya deyip dururdu  çorba  bile yapmaz aksama kadar tv basinda oturur benden is temizlik bide cocuk  bakmak isterdi bana kizimi kucagina alma alışmasın  derken kendisi kucaginda uyiturdu senmisin boyle yapan kendimi bi cektim canim isterse iniyorum istemezse inmiyorum bazen soylenerek kendi geliyo ama umrumda degil yani didisme hic bitmiyo kizimin suan  bayramligina bile karıştı  dedim ben kararliyim  kimse karisamaz
tarafından
Eşim başta demişti anlasamazsiniz gel kiraya gidelim diye ***** gibi istemedim. Geçen gün yine dedi bu sefer diyeceğim gidelim diye
tarafından
Git valla git hic bekleme  bizim aile apartmani esim asla  ayrilmaz
tarafından
Kötü malesef
0 oy
(5,157 puan) tarafından
Bir de hamileymissiniz ne aynı apartmanda oturuyorsunuz ne kadar uzak kalabilirsiniz bilemiyorum ama bence elinizden geldiğince uzak durun evinizde dinlenin, rahatsız olduğunuzu söyleyin. Aksine onun size gelip yardım etmesi gerekiyor ya da en azından sözlü olarak söylemesi gerekiyor
tarafından
Canımı sıkmasın da işini de istemiyorum biseyini de. 6 aydır sürekli dayanıyorum her yolu denedim yok olmuyor yani. Hastalandim gün boyunca bişey demedim bile gelip bir kere bakmadı aradi telefonda gel yemek ye dedi o kadar
0 oy
(582 puan) tarafından
O görumceyle de ki ben temizlikçi değil gelinim o seninde ananın evi gel sen temizle. Lafa bak ayrıca kaynanan madem bu kadar beğenmiyor kendi kalkıp yapsın hamilesin bide bu kadar yüz verme hiç kendi anne babamız gibi olmuyor gerçekten 
tarafından
Aynen öyle. Bir de babam evlenmeden demişti bizim kızı biz el bebek gül bebek büyüttük daha bir bardak su istemedim diye. Okuldan geldi gezdi dinlendi . Yemek yapmadı temizlik yapmadı diye. Biz sadece saygı istiyoruz iş istemiyoruz dediler şimdide burnumdan geliyor bir gün çok kötü patlayacagim eskisi gibi ama yapmak istemiyorum iste
(582 puan) tarafından
Benim ailemde öyle dedi ama ben yapıyordum eşimin kaysi bahçesi var onu bilmem anası da inek bakıyor korkuyorum bizde başta dedik şimdi gorumcem diyor doğur inek al bak ben yogurtsuz yapamam dedim sen sadece kendini düşünüyon büyük eltimle beni kiyasliyor dedim o korkmuyor küçük böceklerden bile korkarım gorumcem engelli gözleri görmüyor ayak tutmuyor ama herşeyi anlar bilir laf söyler bazen diyorum rabbim beni siniyor
tarafından
Anlayışsız insan zor gercekten
0 oy
(1,780 puan) tarafından
Ya şu hamile olduğu halde gelinlerine iş yaptıran iş bekleyenlere öyle sinir oluyorumki. Bu ne vicdansızlık merhametsizlik Allah merhamet versin. Yok yani siz olmasaydınız kim yapacaktı. Ama baştan vermemek gerek bu tavizi bir kere yapınca devamını bekliyorlar
tarafından
Yapmıyorum ben temizlik, bekliyor sorun o işte. Bide beklemesini geçtim tersleyerek konuşuyor sanki mecburmusum gibi
0 oy
tarafından
Yemekleri birlikte yiyorsanız, ayırın artık. Eskiden cevabını veriyormussunuz, böyle şeyler yaşamıyordunuz. Eskisi gibi olun, ezdirmeyin kendinizi. Eşiniz de size destek diye anladim.
tarafından
Evet eşim destek iş konusunda ama ayrılmak istemiyor. Pizza alalım yiyelim diyorum mesela yok çok alayım hep beraber yiyelim der
tarafından
Pizza, pide tarzı bazı şeyler beraber yenebilir ama onun dışındakileri ayırın. Ben de kayinvalidemle altlı ustluyum, 2.5 yılda birlikte yediğimiz sayılıdır.
Sonra yemekleri sizin pişirdiğiniz unutulur, "benim evimde yiyip içti yıllarca." denilir.
tarafından
Olabilir der mi der gerçekten.
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Benimkide akraba teyze birkere bana da bu yemek yağlı olmuş demişlerdi şimdi bana yemek yaptiramazlar bence sende yüz verme yoksa çok ezilirsin 
tarafından
Kaç defa aynı şeyler oldu zaten güzel yapamiyorum kabul ediyorum yeni biseyler deniyorum ne telefona bakıp da yapıyorsun yok niye salçalı değil bilmem ne en iyi ihtimal yemezler yani gerçekten uğraşamıyorum artık
(3,417 puan) tarafından
Yapma canm sende ne uğraşıyorsun valla bana öle dediklerinde siz yapın ben yiyem dedim :)) şimdi evlerine gitmiyorum da o zmanlar onlar yapardı ben yerdin
tarafından
Öyle olunca da şikayet ediyorlar işte benim koca tutturmasa yukarıda yicez aslinda
0 oy
(237 puan) tarafından
Hergün iniyormusun inmesen olmazmı
tarafından
Her gün iniyorum yemek felan hazirliyorum
0 oy
tarafından
Neden susuyorsun ki? Gelinsem hizmetçi değilim yapmak zorunda değilim dicek sin kendin pişirip kendin ye yıkarda ne diye iniyprsun ki
tarafından
Ben yesem de eşim yemez yukarda ayrı olmayı sevmiyor ama ben ayrı yemeyi düşünüyorum artik
tarafından
Eşine annesinin tavırlarını anlar hatta ağla sızla biraz. Ya da kaynanaya dişini göster
tarafından
Kaç defa sinirden ağladım yok anlamiyor valla ne olursa olsun artık onlar yüzünden daha 6.ayimizdayiz boşanma konuşuyoruz ya.
0 oy
(328 puan) tarafından
Kuzu kusura bakma ama sen bayağı yüz vermişsin kayınvalidene . 

Gelinsin diye eğer kaynanan sagsaglimse hasta değilse herseyini yapma gibi zorunlulgumuz yok.

Sonuçta hasta değil birşey değil eli ayağı var yapsın

Gelin diye köle mi olmak zorundasın çok da yüz verme 
tarafından
Normalde yapmıyorum ben temizlik filan, sadece beraber yediğimiz için bulaşıkları yıkıyorum hani yapsam alissa anlayacağım ama
0 oy
(41 puan) tarafından
Çok üzüldüm hamilesin üstelik. Gelin olmayı köle olmakla karıştırıyorlar. Sen o evin hizmetcimisin de yemek yapmak senin görevin olsun. Allah razı olsun diyeceğine sanki maaşlı calisanmissin gibi davranması çok kötü. Kızı gelecekse evi kizi temizler. Hamile el kızına ev temizleyip öz kızını misafir gibi agirlatacak mi? Ben hayatımda böyle sacma ve vicdansız şey görmedim. Kusura bakma sinir oldum yaptıklarına. Hamilesin artık kendini dusunmuyorsan bebeğini düşün. Eşinle konuş bu devran böyle gitmemeli:(
tarafından
Görümcem de hamile. Ya sorun aslında yapmak da değil ama terslenmesi ağrıma gidiyor. Biz böyle görmedik ailemizden bı fiske vurmadilar bu zamana kadar
0 oy
(23,134 puan) tarafından
Canım gitme yapma biz sanıyoruz ki yapsak kıymeti bilinecek her gün yapanın vazifesi bu diye görüyorlar ayda yılda bir yap ki kıymetli olsun öbür türlü görevin bellerler yapmadığında laf eder yaptığında beğenmez 
tarafından
Temizlik yapmıyorum sadece bulaşıkları yıkıyorum ama yetmiyor demek ki :/

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 149 göst.
30 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 366 göst.
29 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Fatmaa (1,823 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 74 göst.
0 oy