0 oy
578 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (510 puan) tarafından
Evimiz var evin değerini 500 bin flan.  Ama borcumuz var aylık toplam 25 bin flan kendi işimiz var işler şuan kötü ama gene iyi kazanıyıruz haftada 4 bin civarı kazancımız oluyor ama bu borçlara yetmiyor kredi kartını ödeyip ödediğimizi karttan krediye  aktarıyoruz böyle döndürüyoruz şuan . Ama olmuyor sıkıntı çekiyoruz.  Düşğnüyoruz ki evi satıp bütün borçları kapatıp kiraya çıkıp rshatlayalım ama içim acıyor böyle de emek edip ev almışsın ama satıyorsun baktın mı evet borçsuz hayat faha güzel. Mesela bişey oldu evin e zarar geldi doğal afet olur savaş vs hiç bir anlamı kalmıyor.  Bide düşünüyorum allah kaza bela vermesin inşallah ama tut ki oldu eşime bişey olursa gidecek yerim yok kira da sıkıntı çekeceğime kendi evimde otururum rahat ederim gidecek yerim yok zaten  karın bi şekilde doyar vs bidr diyorum bebeğime miras kalır bize bişey olsada gözüm arkada kalmaz kafamız çok karışık ne yaparsak iyi olur.  Ama eşime dedim nissan kaşkai vardı bizim sat onu kartlarun hepsini kapat sadece kredi kalsın 150 bin ile borç kapa kalan 50 binlede gene araba alırsın tekeri dönsün yeter illa lüks olmak zorunda değil. Sattık ama gitri tam tersini yaptı 150 binlik araba aldı 50 bin ile kart ödedi snra gene sıkıştık gene karttan harcadık yani olan arabaya oldu bu durumda. 150 binlik aldığı arabayı da sattı sıkışınca şimdi 70 bin bunu da artık satmanın manası kalmadı arabasız olmuyor çünkü işimiz pamuk şeker sosyete şekeri dağıtımı  vs ne yapabiliriz ne yapsak iyi olur kafamız çok karışık

17 Cevaplar

+1 oy
(5,328 puan) tarafından
Evi satmayın her zaman ev önemli  borçalrıda arabayı sayıp daha bir alt model alarak devam edebilirainiz 
(510 puan) tarafından
Canım araba fiyatları uçmuş külüstür dediğin araba 40-50 den başlıyor şuan 70 binlik araç var satmak fayda etmiyor
(5,328 puan) tarafından
Yani kiralar almış başını gidiyor cnm o zaman evi satıp daha uygun bir ev alıp kalan parayla borç kapatın derim cnm
-Reklam-
0 oy
(417 puan) tarafından
Ayağınızi yorganiniza göre uzatın, sorun hallolur. 
(510 puan) tarafından
Canım kazandığımız borca yetmiyor ki nasıl uzaktayım
0 oy
(42 puan) tarafından
Evi satıp borçları kapatıp daha ufak maliyetli bı eve de geçebilirsiniz canım yani en az kayıp öyle olur diye düşünüyorum kimse malından mulkunden olmk istemez çünkü hele ki bu devirde kiralar d aolan biri olarak çok zor gerçekten Allah yardımcınız olsun insallah
(510 puan) tarafından
Evet istemiyorum malımdan olmak ama ilerisinde düşünüyorum oyuzden satmakta istemiyom bilmiyorum ne yapacağmı
0 oy
(163,375 puan) tarafından
bazen arac ev bile lux oluyo
(510 puan) tarafından
Araç bize hep lazım işimiz den dolayı.
(163,375 puan) tarafından
o ev gidersede o fiyata alamazsiniz
(510 puan) tarafından
Evet maalesef
0 oy
tarafından
Bidaha bu sartlarda ev alamassiniz cok zor 
(510 puan) tarafından
Evet alamayız 300 bin biz koyduk bide kredi çektik üstüne evi alabilmek için . Dahada böle bi para biriktirio tekrar alamayız
tarafından
Borçlar oyle yada boyle biter sabir lazim birazda idareli olmak gerek
0 oy
tarafından
Kesinlikle evi satmayin. Evi satsaniz bile baska bi ev alamazsiniz mi? Uygun paraya
(510 puan) tarafından
Canım 2+1 ilerimde bi ev vardı zemin kat 200 bin istiyordu adam o eve okadar para içi acır insanın
0 oy
(1,576 puan) tarafından

Dayanabildiğiniz kadar dayanın bu borç elbet bitecek. Bence evi satarsanız kısa vade rahat edebilir ama ilerde pişman olursunuz.

Kazançtan fazla borcu nasıl yaptınız ? İnsan bir borca girerken kazancından düşük olursa o borca girer. Anlamadığım için soruyorum yanlış anlamayın.
(510 puan) tarafından
İşlet düzeylseydi iyiydi pandemiden sonra kötü oldu işler eskiden pamul şekeri dağıtarak günde 1000 kazandırdık bide dükkan satışı ile günlük 3-4 binde o yaklaşık günlük 5 bin kazanıyorduk.  Şimdi günlüğümüz haftalık kazancımız oldu . Borç olunca buda yetmiyor. Avm nin durumu kötü pandemide büyük mağazalar hep kapattı çok fazla dükkan kalmadı gelen insan sayısı azaldı . İşimiz de tehlikede
(1,576 puan) tarafından
Hmm anladım pandemi birçok esnafı etkiledi geçmiş olsun öncelikle. Bilemedim ihtiyaç kredisi çekilebilir belki eğer işler birkaç aya düzelecekse ? Yaz geliyor artar diye düşünüyorum işler.
0 oy
(3,485 puan) tarafından
Daha uygun bi ev bulabilir misiniz bunu satıp ona geçseniz. 
(510 puan) tarafından
Canım 2+1 ilerimde bi ev vardı zemin kat 200 bin istiyordu adam o eve okadar para içi acır insanın eskide bir evdi
(3,485 puan) tarafından
O zaman ev kalsın, kira bela bişey, ucuz da değil artık.
0 oy
(25,180 puan) tarafından
Kirayı kolay sanma asıl zor olan kiracılık. Yıllardır kiradayız şükür borcumuz yok geçiniyoruz ama evimiz olsa daha iyi şartlarımız olurdu. Asla evini satma sonra çok kafanı vurursun duvara. Bu zamana kadar zorda olsa borç içinde geçim sağlıyordun bundan sonra da açta açıkta değilsin elbet o borç bitecek ama kira asla bitmiyor 
(510 puan) tarafından
Eşim zamanında dinleseydi beni arabayı satıp borcu kapatıp kalanıyla işimizi görcek bimaraba alsaydı böyle olmazdı şimdi . Ama o tersini yaptı işte
(3,485 puan) tarafından
Bu erkeklerin araba sevdası ya çocuk gibi
(510 puan) tarafından
Dimi valla öyle
0 oy
tarafından
Kesinlikle evini satma. 
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Evi satmak hiç iyi değil kuzum ya kredi falan çekseniz borcu kapatıp az az krediyi ödeseniz rabbim işlerinize bereket versin inşallah 
(510 puan) tarafından
Dün onu da düşündük esnaf kefaret aracılığı ile halk bankasından esnaflar kredi çekebiliyormuş ana kefil istiyormuş 1 memur veya 3 tane dükkan sahibi . Oda bizim çevremizde bunu yapacak birisi yok
0 oy
tarafından
Bacım bişey satma sakın bzm ew borcu vardı bitti eşm çalşmıyo du bni deli ediyordu akşma kadar canmı sıkıyodu şimdi allahtan araba aldıda borç var diye çalışıyo
0 oy
(3,418 puan) tarafından
Tatlım inan 4 çocuk var ev araba var ikiside kredili ama asla rahatlamak için alınanı satma aklından bile geçirme 3 sene önce aldığım evin fiyatı 165 ti simdi 650 borç bi şekilde ödenir gider ama kiraya çıkmak zor başkasının evinde diken üstünde oturmak kolay değil sabret 
(510 puan) tarafından
Bizde aldığımızda 300 bine aldık evin içini komple yaptırdık luan değeri en az 500 bin çocuklarıma da kalsın istiyorum yarın öbürgün nr olacağı belli değil işimizide kaybedebiliriz hiç bişeyr güvenip kiraya çıkmak istemiyorum askında ama insan grne bi düşünüyor satsamda rahatlasam
0 oy
tarafından
Bence evinizi satmayın ilerde bu fiyata ev bulamazsiniz yaza kadar sıka bildiğiniz kadar sıkın kendinizi yazın belki işleriniz açılır 
(510 puan) tarafından
Yazın işler dahada kötü oluyor herkes köye çıkıyor fındık zmanı okullar tatil diye kimse aşağıda da durmuyor herkes köyüne kaçıyor bide sıcakta şeker dayanamadığı için belli başlı yerlere şeker dağıtabiliyoruz sahil kesimine sadece yaninaksine işler düşüyor.  Bizim kışın işimiz oluyor
0 oy
tarafından
Ben bu durumda evi satar bütün borçları kapatır sonra yeni bir ev alırdım. Sadece ev kredisi öder rahatima bakardım. Zaten ha ev kredisi odemissin ha kira vermişsin ikisi de aynı 
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Evi satarsan bidaha cok zor bide onun kirasiyla ugrasican ailelerden borc kapatmak icin destek alip geri yavas yavas odeyebilirsiniz ve kredi asla akil isi degil
(510 puan) tarafından
Ailem kirada oturuyor yardımcı olamaz tek maaş ile geçiniyorlar. Eşimin de babası köyde yaşıyor ne emeklisi nede başka bişey köy de yaptıkları ürettiği şeylerle geçim sağlıyor
(7,470 puan) tarafından
Zor kuzum ek iş filan bakamazmisın toparlayana kadar allah yar ve yardımcınız olsun
0 oy
(235 puan) tarafından
Bence evi satmayın gerekirse boğazından kıs yeme içme gezme 3 5 sene yinede evini satma. Bak ilerde ne olacağı belli değil herşey katkat fiyatlanıyor kiralar olmus 2bin fln ilerde 3binde olur. Evin suan değeri 500 2 sene sonra olur 800 900. Herkes bir avuc toprağa muhtaç olscak sen toprağını satıyorsun.  Sen savaş cıksr bilme  ne diyorsunda savaş sadece sana cıkmayacak herkeze cıkar cıkarsa öyle şeyler aklına getirme sen cocuklarına geçimine bak. Arabayı satman mantıklı ama evini asla satma aslaa. Merak etme ömür bitiyor borçmu bitmiyecek ? 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 128 göst.
+2 oy
14 cevap 470 göst.
14 Mart 2025 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (720 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 284 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde curious (1,160 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 300 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Beyzanurw (414 puan) tarafından soruldu