+1 oy
162 göst.
Diğer kategorisinde (5,067 puan) tarafından
2 gündür baş ağrım ense ağrım kulak ağrım ve bulanık görmem vardı bende koronadan şüphelendim annemle konuştuk sağlık ocağına git tansiyonunu ölçtür dedi 15.9 çıktı acile git dedi yaşa göre yüksekmiş 21 yaşındayım acilde 17.9 çıktı dil altı hapı vs verdiler 13.4 ile eve geldim doktor ağrı kesici yazdı baş ve ense ağrısı olunca onu iç dedi 10 gün ölçüm yap duruma göre kardiyolojiye ya da dahiliyeye gidersin dedi ufak çaplı tansiyon ilacı başlayabilirler dedi şimdi ölçtüm 13.9 çıktı şimdi hangi tansiyon normal hangisi düşük hangisi yüksek hangisi acillik eder ? Bilgisi olan bana anlatabilir mi teşekkür ederim

8 Cevaplar

+1 oy
(5,452 puan) tarafından
Tibba gore normal tansiyon 120/80 dir. 

Hipertansiyon dememiz icin 140/90 un ustunde cikmasi gerekir tansiyonun surekli.

Senin tansiyonun yuksek 170/90.

Doktorun dedigi gibi bir hafta sabah ogle aksam olcum yap basin agridigi zamanlar ilac almadan ölc ve yaz ilaci aldiktan yarim saat sonra tekrar olcum yap hepsini not et o kagitla kardiyolojiye yada dahiliyeye git ikiside tansiyon takibi yapar. Muhtemelende ilac başlanır varmi aklina takilan baska birsey gebemisin 

Bu esnada tuzu mumkun mertebe azalt ve tursu dan uzak dur
-Reklam-
0 oy
(4,668 puan) tarafından
Büyük şuan normal küçük yüksek yani 9 yüksek canım geçmiş olsun ihmal etme
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Yinede biraz yuksek gibi canim 12 .7 6 felan normal biliyorum
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Her insan da değişir canım benim tansiyonum 9-5 di her zaman gayet iyidim ama başkasının bu tansiyona düşse belki bayılır. Kimisi 19-12 olur beyin kanaması geçirir kimi hiç hissetmez. Ama tabi ki tedbir önemli standartlar da 12-8 olması beklenir. Sen sürekli ölç ihmal etme doktora da git mutlaka bi anda yükselir hiç bişey anlamazsın
0 oy
(11,575 puan) tarafından
Normal olarak kabul edilen 12-8dir bir altı bir üstü çok düşük çok yüksek sayılmaz. Ama bu kişiye göre de değişir benim mesela gebekde tansiyonum hep düşüktür benim normalin bu şekilde. Sen ölçüm yapıp yaz bir yere dahiliye ye görün sonra
0 oy
(97 puan) tarafından
Benim  tansiyon defalarca 23/12 lere fırladı 19 larda hissetmiyorum bile fakat seni tedirgin etmek istemem ama benimde hipertansiyon hastalıgım 13/9 larda başlamıştı stres yorgunluk uykusuzluk üzüntü ile yükseliyor halen 7 senedir çekiyorum 36 yaşındayım geçen sene eylülde dogum yaptım masada kalıyodum tansiyondan 20/12  olmuştu 
0 oy
tarafından
büyük şimdilik daha normal ama küçük tansiyonun yükselmesi daha ciddi bir durum. zaten o etkileri yapan aslında küçük tansiyon. Stresten uzak dur, dinlen biraz, çok yükseldiğinde baş boyun ağrısı falan olduğunda kafanı soğuk suya tut mutlaka. kan basıncı yükseliyor çünkü. Annem de ciddi tansiyon hastasıdır ilaç kullanıyor yıllardır  Şimdiden önlemini alırsan ilerde daha rahat edersin.
0 oy
(3,952 puan) tarafından
Hamile misin canim sen eger hamileysen 14/9 yuksek  yani normalde de yüksek  ama hamilelikte cok tehlikeli. Normal tansiyonda 12/6  bazı  kiselilerde 10/5 11/6 da cikar bunlar normal hali

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 403 göst.
17 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Zeynomm (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 321 göst.
27 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.
20 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 297 göst.