Çalışmak demek para getirmek demek değildir. Emek verdiğin herşey çalışmaktır. Sen evinde eşine evine konfor sağlıyorsun..Giysilerini yıkıyor ütüsünü yapıyor yaşadığınız ortak alanları bile kendin temizliyor hazır imkanlar sunuyorsun. O kazanıp getiriyorsa sen pişirip önüne koyuyorsun, çocuğun varsa sen ortak çocuğunuzun da bakımını eşin o işine ayırdığı zamanlarda sen eşininde yaşadığı ev işlerine herşeyi sen üstleniyorsun.. gündüz bebek bakarken temizlik işleri Gece mesailere kalıyor ve yine bebek bakıyorsun. Hasta raporu yok! Haftasonu tatili deyip dinlenmek yok!!! Belki duş alman bile lüx!! Mesai bitti paydos dediğinde saat kaç??😴💤? Yıllarca çalıştım mesaisi belli, ev kısmen otel,olduğu kadar ev işi ama ev hanımlığı ve anneysen.. annelik mesaisi bitmeyen bir döngü..Her gün hiç yılmadan çalışacaksın.. Sabah eşin işe gidiyor sen ev işine bebeğinizin sınırsız zorlamalarına uyanıyorsun . Ama mesai ikiniz için de erken başlıyor eğer çalışan anne olsaydın çocuk bakıcısı lazımdı düzenli ve temiz olacaksan da eve bir temizlikçi.. gece bakım için yatılı bakıcı belki..vs. !!Hatta tüm bunlar ev hanımı olduğunda kusursuz bekleniyor. Eğer eşin tüm bunları yapacak birisini para karşılığı tutsaydı, kendi kazancı yetmez üstüne kredi çeker borç öderdi. Ne yazık ki ev hanımlarının emekleri konfor düşkünü erkekler tarafından basitleştirilmiş ve
“hanımlık”olarak isim takılmıştır. Ama asıl beyliği krallığı onlar yaptı, bizler bu sayede sömürüldük.. Bu yüzden sen kendini değersiz göremezsin,tüketici değil üreticisin,”konfor ve yaşam üreticisi”.. emeğinin karşılığı parayla bile ödenmez!..
3 senelik post 🙄 eski postları hortlatmak yasak
🤭eski postları bir ara hortlatırdım ama bilmeyen önce
Bende aynen böyleyim evlenmeden önce hep çalıştım kendi paramı kazanıp harcamaya alıştım 4 yıllık evliyim eşimden bişey istemeye çekiniyorum çalışıp kendi paramı kazansam hiç düşünmeden harcama yapardım diye iç geçiriyorum en çok tüh dediğim şeydir zamanında okula asılıp dişimi sıkıp bir meslek sahibi olsaydım diye
Eski post 2022
Önce kendini sev, kendine değer ver. Babandan dolayı biraz böyle düşünüyorsun. Bizde dediğin gibi büyüdük. 28 yaşına geldim hala da öyle. Biz zorla da olsa okuduk. Üniversite mezunuyum. Eşimle de okulda tanıştık evlendik. 5 yıldır evliyim. Benim eşimde der yediğin önünde yemedigin arkanda ama bunu aşağılamak için söylemiyor. Bize yetebildigini, çalışmama gerek olmadığını, herseyimize yetisebildigini söylemek istiyor. Çalışmak istesem karışmaz ama çalışmamamdan yana. Bende oğlumu büyütmek istiyorum. Onun her anına şahit olmak, onu yetistirmek istiyorum. Kaynanama bıraksam bakar ama benim istediğim yetiştirme tarzında olmayacak biliyorum. O yüzden çalışma düşüncesini rafa kaldırdım. Hiçte gocunmuyorum.
Erkek ekmek getirir dişi yuvayı yuva yapar. Ezelden beli böyle geldi böyle gitti. Eşin yetebiliyorsa çocuğunun en güzel anlarında yanında ol derim.
Hamileymişsn zatn çalışman zor olur ama evlendigimzde eslerim bizlere bakmakta yükümlü bn çalışmak istesem bile eşim izin vermiyor bnde evde çanta örüyorum babet bot tarzı değer oyuncak örüyorum dolap uygulamasndan satıyorum her zaman satışım olmuyor tabiki ama bir iki siprs alınca çok mutlu oluyorum eğer öyle yetenegiz varsa evde hem hobi olur insanın kafası dağılıyor örerken
Canım eski post eski 2022
Biri hortlatmis 🤣bende yazdım
🤭🤭
Evlenmeden önce çalışıyordum evlenince de işler yolunda gitmedi çocukta olunca eve kapandik :) eşim kazansın ben harciyayim ama yerine durumuna göre tabi maaşı yattığı zmn bir miktar hemen bana gönderir mutfak ve çocuk masrafı için evin ekonomisi sende der ,, sen erken yaşta sorumlulugu aldığın için kendini hep öyle hissedersin bunu normallestirmen lazım yani eşin seni. Hayat arkadaşın siz bir ailesiniz para senin bnm değil ortak ben kazandım sen dyedin olayına dönmesi yanls
Canısı eski post 2022
Keşfete çıkmış tarihe bakmadım :))))
1,486,245 soru
24,298,461 cevap
343,916 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın