+2 oy
1,582 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (714 puan) tarafından
Ben 22 yaşında evli bir bayanım. Çalışmıyorum ve kendimi çok değersiz hissediyorum. İyi bir eğitim alamadım babam çalıştırdı beni okuldan ayrıldım. Eşimle çalışırken tanıştım ve beraber çalışıp evlendik. Evlenince 1 yıl sonra hamile kaldım hep çocuk tedavisi ile geçti 1 yıl. şuan hamileyim. para kazanamadıkça da kendimi "sadece tüketici " olarak görüyorum. Aldığım herşey, yediğim içtiğim herşey gözüme batıyor. Suçlu hissediyorum. Ben küçükken babam 1 kişi kazanıyor 5 kişi ( ben, annem ve kardeşlerim)harcıyor iyi valla. Bu nasıl iş derdi. bende hep çalışmam gerektiğini düşünüyordum o zamanlar şimdi annem 47 yaşında oda çalışıyor acaba yanlış mı düşünüyorum lütfen yargılamayin çalışmak istiyorum ama şuan hamileyim öncesinde de çok iş baktım ama eğitim olmadığı için düzgün iş bulamadım benim gibi düşünen var mı acaba. Mesela kendime bişey alırken bile en ucuzunu almaya çalışıyorum yük olmak istemiyorum eşime yük mü oluyorum bı defasında da eşim yediğin önünde yemedigin arkanda demişti bana o lafda beni çok etkiledi acaba yanlış mı düşünüyorum 

31 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ay kız içim daraldi o ne öyle yük bilmem ne .esin evine sana bakmak zorunda
(714 puan) tarafından
Yaa teşekkür ederim postu iyi ki açmışım kendimi çok suçlu hissediyordum:))))
tarafından
Eşin sana bunu hissettirmiyorsa aklına bile getirme,ona cocuk dünyaya getireceksin yemek is yetmez mi ya:-D
(714 puan) tarafından
Çalış demedi hatta çalışma dedi eşim zamanında çok çalıştım oda biliyor bebeğimiz olacak ona bak diyor ama bazen sanırım kavga sırasında insan ağzından cikanlari bilmiyor bütün gün evdesin deyince de o gün zoruma gitti veya fazla alınganlık yapıyorum
-Reklam-
+1 oy
(1,364 puan) tarafından
Kucuklugunden beri sana calişmayana ekmek yok lanse edildigi icin ondan dolayi sucluluk duyuyo olabilirsin. Bekarken calistim3-4 yil kadar. Ailem 1 kuruşuma karismadi istemedi. Evlendim, sehir degisikliginden isi biraktim. Iş aramaya basladim ve hamile kaldim. Eşim sigortami odüyor. 8 yildir calismiyorum. Ama kendimi hic tuketici olarak gormuyorum. Cunku eşimle bunun lafi hic olmuyo. Aksine o der ben kimin icin calisiyorum cocuklarin sana ihtiyaci var diye. Calismayada ihtiyacimiz yok belki ondandir. Cocuk bakmak bence baslibaşina bir is zaten. Evin işı gucu derken disarida calissam bukadar yipranmam, yorulmam. Koca parasi yemem diyenide anlamiyorum. Her b.ku yemisiz beraber de  is paraya mi gelince sorun olmus :) Kendi kocamin parasini yedigim surece sikinti yok. Sonucta o da o parayi benim fedakarligimla kazaniyor ;) ;) 
(714 puan) tarafından
Ya iyi ki buraya böyle bir post açmışım dedim kendi kendime çünkü kendimi suçlu ve yük olarak görüyordum. Çalış demedi hatta çalışma dedi eşim zamanında çok çalıştım oda biliyor bebeğimiz olacak ona bak diyor ama bazen sanırım kavga sırasında insan ağzından cikanlari bilmiyor bütün gün evdesin deyince de o gün zoruma gitti veya fazla alınganlık yapıyorum
+1 oy
(4,868 puan) tarafından
Çalışıyorum memurum. Bende evde olmak istiyorum şuan doğum iznindeyim ama az kaldı başlayacam iş ev bebek çok yorucu gece uykusuz gündüz uykusuz bi maddi açıdan iyi istediğimi yapıyorum az harca idareli kullan diyen yok 
(714 puan) tarafından
Evet maddi olarak rahatsın belki ama çok yoruluyorsun ❤️ Allah kolaylık versin
+1 oy
(163 puan) tarafından
Çalışmıyorum ev hanımıyım yani. zaten eşimde çalışmamı istemiyor. Kendimi yük gibi hissetmiyorum asla. Sende kedini yük gibi hissetme canım 
(714 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ❤️
+1 oy
(308 puan) tarafından
Devlette hemsire olarak çalışıyorum şu an ücretsiz izindeyim haftaya dönüyorum ise ama icim sızlıyor resmen dönmek zorundayım çünkü evimizin borcu var esimin maaşı yetmiyor ama küçücük bir imkanim olsaydi en azindan 3 4 yaşına kadar cocuklaarimi kendim büyütmek isterdim bence sende öyle düşünme esin gerek yok dediyse istediğini alabiliyorsan buzdolabin boşalmiyorsa sosyal hayatınız da az çok varsa bebeğini büyüt derim
(714 puan) tarafından
Çok şükür evimiz var eşim kendi işini yapıyor çalış demedi hiç oda çocuğu buyutmemi istiyor zaten ama bazen eşim bütün gün evdesin deyince aliniyir veya gereksiz bi alınganlik benimki Allah sizede kolaylık versin
+1 oy
tarafından
Calisan biriyim. Suanda dogumdan dolayi izindeyim tam 8 aydir evdeyim ve bu surecte anladim ki ev hanimligida hic kolay bi is değil yani kendini sakin degersiz fazlalik yuk gibi gorme. Esinde böyle bi imada bulunmamistir ama malum hamilelik hormonlari alingan oluyoruz. Ama sorarsan ki calismak mi diye tabiki calismak cok guzel. Ayaklarin yere saglam basiyor gelecek kaygin olmuyor. Kendi parani kazanmak evet güzel ama bu calismayan kadini ise yaramaz degersiz yapmaz. Ne karar verirsen ver kadin hep ureten cabalayan bi varlikm çocuk buyutuyoruz bikere bi birey yetiştiriyoruz daha ne olsun. 
(714 puan) tarafından
Çok haklısıniz bazen eşim bütün gün evde oturuyorsun diyor belki ben gereksiz bir alınganlık yapıyorum ev işleri çok zor
+1 oy
(2 puan) tarafından

Çalışmak demek para getirmek demek değildir. Emek verdiğin herşey çalışmaktır. Sen evinde eşine evine konfor sağlıyorsun..Giysilerini yıkıyor ütüsünü yapıyor yaşadığınız ortak alanları bile kendin temizliyor hazır imkanlar sunuyorsun. O kazanıp getiriyorsa sen pişirip önüne koyuyorsun, çocuğun varsa sen ortak çocuğunuzun da bakımını eşin o işine ayırdığı zamanlarda sen eşininde yaşadığı ev işlerine herşeyi sen üstleniyorsun.. gündüz bebek bakarken temizlik işleri Gece mesailere kalıyor ve yine bebek bakıyorsun. Hasta raporu yok!  Haftasonu tatili deyip dinlenmek yok!!! Belki duş alman bile lüx!! Mesai bitti paydos dediğinde saat kaç??😴💤? Yıllarca çalıştım mesaisi belli, ev kısmen otel,olduğu kadar ev işi ama ev hanımlığı ve anneysen.. annelik mesaisi bitmeyen bir döngü..Her gün hiç yılmadan çalışacaksın.. Sabah eşin işe gidiyor sen ev işine bebeğinizin sınırsız zorlamalarına uyanıyorsun . Ama mesai ikiniz için de erken başlıyor eğer çalışan anne olsaydın çocuk bakıcısı lazımdı düzenli ve temiz olacaksan da eve bir temizlikçi.. gece bakım için yatılı bakıcı belki..vs. !!Hatta tüm bunlar ev hanımı olduğunda kusursuz bekleniyor. Eğer eşin tüm bunları yapacak birisini para karşılığı tutsaydı, kendi kazancı yetmez üstüne kredi çeker borç öderdi. Ne yazık ki ev hanımlarının emekleri konfor düşkünü erkekler tarafından basitleştirilmiş ve 

“hanımlık”olarak isim takılmıştır. Ama asıl beyliği krallığı onlar yaptı, bizler bu sayede sömürüldük.. Bu yüzden sen kendini değersiz göremezsin,tüketici değil üreticisin,”konfor ve yaşam üreticisi”.. emeğinin karşılığı parayla bile ödenmez!..

(616 puan) tarafından

3 senelik post 🙄 eski postları hortlatmak yasak

(1,204 puan) tarafından

🤭eski postları bir ara hortlatırdım ama bilmeyen önce 

+1 oy
(753 puan) tarafından

Bende aynen böyleyim evlenmeden önce hep çalıştım kendi paramı kazanıp harcamaya alıştım 4 yıllık evliyim eşimden bişey istemeye çekiniyorum çalışıp kendi paramı kazansam hiç düşünmeden harcama yapardım diye iç geçiriyorum en çok tüh dediğim şeydir zamanında okula asılıp dişimi sıkıp bir meslek sahibi olsaydım diye

(1,204 puan) tarafından

Eski post 2022

0 oy
(446 puan) tarafından

Önce kendini sev, kendine değer ver. Babandan dolayı biraz böyle düşünüyorsun. Bizde dediğin gibi büyüdük. 28 yaşına geldim hala da öyle. Biz zorla da olsa okuduk. Üniversite mezunuyum. Eşimle de okulda tanıştık evlendik. 5 yıldır evliyim. Benim eşimde der yediğin önünde yemedigin arkanda ama bunu aşağılamak için söylemiyor. Bize yetebildigini, çalışmama gerek olmadığını, herseyimize yetisebildigini söylemek istiyor. Çalışmak istesem karışmaz ama çalışmamamdan yana. Bende oğlumu büyütmek istiyorum. Onun her anına şahit olmak, onu yetistirmek istiyorum. Kaynanama bıraksam bakar ama benim istediğim yetiştirme tarzında olmayacak biliyorum. O yüzden çalışma düşüncesini rafa kaldırdım. Hiçte gocunmuyorum. 

Erkek ekmek getirir dişi yuvayı yuva yapar. Ezelden beli böyle geldi böyle gitti. Eşin yetebiliyorsa çocuğunun en güzel anlarında yanında ol derim.

(1,204 puan) tarafından

Eski post 2022

0 oy
(63 puan) tarafından

Hamileymişsn zatn çalışman zor olur ama evlendigimzde eslerim bizlere bakmakta yükümlü bn çalışmak istesem bile eşim izin vermiyor bnde evde çanta  örüyorum babet bot tarzı değer oyuncak örüyorum dolap uygulamasndan satıyorum her zaman satışım olmuyor tabiki ama bir iki siprs alınca çok mutlu oluyorum eğer öyle yetenegiz varsa evde hem hobi olur insanın kafası dağılıyor örerken

(1,204 puan) tarafından

Canım eski post eski 2022

(63 puan) tarafından

Biri hortlatmis 🤣bende yazdım 

(1,204 puan) tarafından

🤭🤭

0 oy
(3,509 puan) tarafından

Evlenmeden önce çalışıyordum evlenince de işler yolunda gitmedi çocukta olunca eve kapandik :) eşim kazansın ben harciyayim ama yerine durumuna göre tabi maaşı yattığı zmn bir miktar hemen bana gönderir mutfak ve çocuk masrafı için evin ekonomisi sende der ,, sen erken yaşta sorumlulugu aldığın için kendini hep öyle hissedersin bunu normallestirmen lazım yani eşin seni. Hayat arkadaşın siz bir ailesiniz para senin bnm değil ortak ben kazandım sen dyedin olayına dönmesi yanls

(1,204 puan) tarafından

Canısı eski post 2022 

(3,509 puan) tarafından

Keşfete çıkmış tarihe bakmadım :))))

İlgili sorular

0 oy
49 cevap 1,196 göst.
9 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,563 göst.
18 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
0 oy