0 oy
229 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (510 puan) tarafından
Eşim çok seviyor 1 kere denedim fazla kavurmuştum ve yağı fazla gelmişti  bidaha denemedim . Bugun birisi un helvası yapmış dağıttı apartmana.  Okadar hoşuma gittiki daha önce yememiştim ben.  Çok canım çekti ☺️☺️ lütfen birisi nasıl yapıldığını anlatabilir mi bana ♥️

6 Cevaplar

0 oy
(12,271 puan) tarafından
Çok güzel bir tarif vwr bende bekle atayım hiç şaşmaz süper tutar 
-Reklam-
0 oy
(7,827 puan) tarafından

Çok güzel oluyor kuzum

(510 puan) tarafından
Tamam deniyecem♥️♥️♥️
0 oy
(12,271 puan) tarafından
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

• 2 buçuk su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker

Üzeri için;

• Tarçın
  • Hindistan cevizi vs

Hazırlanışı

1. İlk önce şerbetimizi yapmaya başlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alalım, orta ateşte ocakta şekeri erimeye bırakalım. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatalım.
  2. Bu arada unu, sıvı yağ ile kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Sık sık karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. İstediğimiz renk olana kadar kavuralım koyu renkte seven biraz daha kavurabilir. Burada yüksek ateşte kavurmamalısınız.
  3. 1 taşım kaynatıp söndürdüğümüz şerbeti kavrulan unumuza dökelim çok hızlı bir şekilde karıştırıp topaklanmasını önleyelim. Tahta kaşığın arka tarafı ile unu bastırarak şerbeti çekmesini sağlayalım.
  4. Şerbetini çeken helvamızı ocaktan alarak üzerine kağıt havlu kapatalım ve demlenmeye bırakalım.
  5. Ardından silikon kalıplara yada bir kaşık yardımı ile şeklini verip tarçın Hindistan cevizi vs ile süsleyerek ılık servis yapalım afiyetle inşallah.
(510 puan) tarafından
Çok güzel ayrıntılı anlattınız teşekkür ederim ♥️
(510 puan) tarafından
Bu puanlar ne işe yarıyor canım ♥️
(12,271 puan) tarafından
Kademeli yapmanız gerekenleri söylüyor
(510 puan) tarafından
Yaptım oldu eşim beğendi çok teşekkür ederim ♥️
0 oy
tarafından
Çok acayip güzel yaparım ama göz kararı yapıyorum hep kuzum 
(510 puan) tarafından
Maşallah size ♥️
0 oy
(6,541 puan) tarafından
1 su bardagi un 

125 gr margarin ya da tereyagi 

Yarim kase sut, sekeri damak tadina gore kendin ayarlarsin ben 3 kasik falan koyuyorum bu olcuye 

Unu yagda kisik ateste 25-30 dk surekli karistira karistira kavur, bi yandanda yarim kase sute sekeri ekle karistir erisin, sonra unun rengi donunce bi kac damla sutlu karisimdan ekle boyle cozurduyo fokurduyosa olmus demektir sutun tamamini ekle iki karistir altini kapa :)
(510 puan) tarafından
Teşekkür ederim ♥️
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Ben sütlü yapıyorum diğerini pek sevmem suyla yapilani
(510 puan) tarafından
Teşekkür ederim ♥️

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 239 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,047 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
6 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 439 göst.
13 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 281 göst.
12 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gencanne12 (1,353 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,894 soru

24,104,536 cevap

332,616 kullanıcı

...