0 oy
414 göst.
Diğer kategorisinde (1,135 puan) tarafından
20 aylık oğlum var cildiricam artık hiç kelime söylemiyor konusmiyor öğretmeye çalışıyorum ilgilenmiyor kafayı yicem artık hep yaramazlık peşinde işine gelmiyor resmen beni rahat bırak der gibi kaçıp gidiyor . Bı baba dede mama var başka birşey yok ogrenmiyor da piskolojim bozuldu iyice niye kelime söyleyemiyor bu benim oğlan ya niye yaaaaaaaa

12 Cevaplar

+3 oy
(25,181 puan) tarafından
Abartma istersen sanki 4 yaşında çocuk. Benimkide 20 aylık baba cici anne den başka kelime demiyo gayette normal bir durum her çocuk konuscak hemen diye bşy yok. Sen bu psikolojiyle hiçbir fayda da saglayamazsın bu gidişle 
(1,379 puan) tarafından
Minnoşbiranne takma canım bu hanımefendi böyle . Atarlı konuşuyor
(1,135 puan) tarafından
Neyse boşver simaycim konu uzamasin anlık bişe oldu gecti gitti ugrasamicam çünkü
(1,379 puan) tarafından
Aynen canım inşallah bebisin Zamanla konuşur bazı çocuklar 3rken konuşur bazıları geç . Allah yardımcın olsun inşallah canım
(25,181 puan) tarafından
Te allahım ya :D
(1,135 puan) tarafından
Simaycim saol canım benim inşallah :)
-Reklam-
+1 oy
(30,260 puan) tarafından

Ya sabır.. Rabbim herşeye bir zaman tanımış lütfen acaleci olmayın

0 oy
(28,447 puan) tarafından
Konuşur ya darlama çocuğu yazık
0 oy
tarafından
Herseyin bi zamani var kendini hazr hissedince konuşacaktır merak etmeyin
(1,135 puan) tarafından
Ay inşallah ya bı sorunu mu vsr diye düşünmekten kafayı yicem
0 oy
(4,097 puan) tarafından
Sen üzerine gittikçe o konuşmak istemez ki biraz da genetik bu konuşma sen ya da eşin de geç konuşmuş olabilşr 
(1,135 puan) tarafından
Eşimin kardeslerinde işitme engelli olanlar var kuzenleri falan da var zaten birazda ondan dolayı evham yapıyorum sanırım
(2,743 puan) tarafından
Ailede işitme engelli varsa işitme testinde belli olurdu zaten. Çocupun üstüne gitme. Travma olur. Hiç konuşmaz. Her birey kendine özgüdür. Hepsi aynı anda yürüyecek konuşacak diye bir şey yok... Eğer TV telefon vs ile çok haşır neşirsr bunlardan uzak tut. O tarz cihazlar tek taraflı iletiişim oluşturuyor. Yani çocuk TV yle konuşamacağına göre iletişim becerisi gelişmiyor. O cihazlardan uzak tut kitap oku
(1,135 puan) tarafından
Çok uzak tutamıyorum malesef 5 aylikta kızım var çok huysuz onu ilgilenicem diye oğlumla pek ilgilenemiyorum daha doğrusu hangisine yetisecegimi şaşırıyorum bı yandan ev bı yandan yemesi içmesi yapması bı yandan kocası iş görebilmek için kızı sırtıma alıyorum oglana da çizgi film.aciyorum başka türlü mümkün olmuyor fırsat buldukça kelimeler öğretmeye çalışıyorum nesnelerin ne olduğunu öğretmeye çalışıyorum ama işte benim oğlan beni pek takmıyor
(2,743 puan) tarafından
Suçu çocuğa atmayın lütfen takmıyor filan demeyin
(1,135 puan) tarafından
Takmıyor ne diyim başka işine gelmiyor takmıyor beni kaçıp gidiyor yaramazlık peşine yani başka bir kelimesi varsa söyleyin bana bileyim onu soyliyim bende
0 oy
tarafından
Kız daha 20 aylık ne bekliyorsun elbet konuşacak zamanı gelince 
(1,135 puan) tarafından
Ya konuşmaktan ziyade başka kelimesi yok söylemiyor o uzuyor beni
tarafından
Benim kızımda 20 aylık canm oda konuşmuyor bir kaç kelime dışında sabır lazım
(1,135 puan) tarafından
Sanırım haklısın ne bilim birazda benim oğlan işine gelmeyen tavirlarda yaramazlık yapma derdin de hiç dinliyim oturayım yok fazla hareketli :))
0 oy
tarafından
Zamanı gelince konuşur canm 
(1,135 puan) tarafından
Bı sorunu olmasın da geç olsun güç olmasın korkum o
tarafından
Bişeyi yoktur allahın izniyle canm sıkma canını
0 oy
(16,017 puan) tarafından
Benim kızım.da 15 aya kadar anne baba diyordu eşim.asker her uzaymaydjk yazın eşimin ailesin de kendi.ailem.de kaldık tavas yavaş konuşmaya başladı.kelimeei çoğaldı mesela.hemen hala.dedi ben ogretiyordum hala diye demiyordu 
0 oy
tarafından
Doktorunuz ne diyor bu duruma? Eşinizin kuzenlerinin falan durumu test yapılır anlaşılır. İnsallah düşündüğün gibi değildir. Birak istediği zaman şakır :) 
0 oy
tarafından
Aşkım benim sakin ol bak ben de 30 aylık cümle kurmuyor diye deli oluyorum tekli kelimeleri full söylüyor ama cümle kurmuyor. 

Zamanı var demek ki canı istemiyor dur biz üstlerine gittikçe yapası varsa da yapmıyor bu minnaklar 

Millete eşe dosta kalsa istiklal marşını bile ezberlemesini beklerler minnacık çocukların sen çevreye kulak asma
(1,135 puan) tarafından
Benim taraftan bse yok zaten eşimin tarafı sidik yaristirdiklari için haliyle ister istemez kafaya takıyorum biraz bende de var hata onları dinleyip çocuğumun ustune gittigimin farkındayım aslında ama elimde değil iste
0 oy
(427 puan) tarafından
Ayni benim oğlan doktor normal dedi kendi halinde davransın zamanla seni dinler dedi büyüdükçe heryeri keşif ediyor dedi oynasın dağıtsın birsey olmaz 
(1,135 puan) tarafından
Evet öyle olacak artık.napalim. zorlamicam.artik
0 oy
(448 puan) tarafından
Sen bence biraz sacmalamissin 20 aylik çocuk ne bekliyorsun sana cümle falanmi kuracak diye
(1,135 puan) tarafından
Evet cümle kurmasını bekliyorum bı siz akillisiniz ya napican yorum yapmak için yazma ya ala ala ne sinir bozucu insanlarsiniz benim çocuğum cunle kuracak var mı
(448 puan) tarafından
Sen soru sormak için sordun sanirim??
Agresifligin bana işlemez
(1,135 puan) tarafından
Ya ne agresifligi ay lafa bak ahhahaha bana işlemez diyor bide hahahaha :Dddd

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 315 göst.
13 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 399 göst.
28 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 598 göst.
0 oy
2 cevap 273 göst.
20 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,031 soru

24,177,466 cevap

336,177 kullanıcı

...