+4 oy
1,187 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (36 puan) tarafından
KAYMAKLI KAVURMALI BULGUR PİLAVI
yanınada
SİRKELİ MUHACİR SALATASI- Anadolu mutfağı
2 su bardağı Mardin bulguru
1 orta boy doğranmış Karacabey kuru soğanı
1 çay bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı Yozgat Manda kaymağı
200 gram Erzurum kavurması
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı Bursa tereyağı
Kaya tuzu
Karabiber
Salata için;
5 er tane közlenmiş kırmızı ve köy biberi
3 diş doğranmış sarımsak
1/2 demet maydanoz
4 yemek kaşığı Kilis hönüsü üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı Ayvalık erken hasat zeytinyağı
1 limon suyu
Kaya tuzu
Pul biber
Kuru nane
Hazırlanış;
Sıcak tencerede Tereyağını erittikten sonra kuru soğanı ekleyip renk değiştirince kadar kavurun. Bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.
Et suyunu ve sıcak suyu ilave edip pilavınızı pişmeye bırakın.
Pilav pişerken, salata malzemelerini bir kaba alıp güzelce harmanlayın.
Başka bir tavada bir kaşık tereyağı ile tel şehriyelerinizi rengi değişene kadar kavurun.
Pilavınız suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve kaymağı ilave edip demlenmeye bırakın.
Pilavınız demlendikten sonra kara biber ile harmanlayıp; servis tabağına önce pilavı, üzerine tel şehriyeyi, onun üzerine tavada yağını erittiğiniz kavurmayı koyun.
En üste 1 yemek kaşığı daha kaymak koyup salatayla beraber servis edebilirsiniz.

image

image


23 Cevaplar

0 oy
tarafından
Onu tanimayan ben 
-Reklam-
0 oy
(153 puan) tarafından
Adamın baya kitabı varmış. Özellikle eski dönemlere ait mutfakların tarifleri var.
0 oy
(7 puan) tarafından
Kavurmasını eklemedim ama kaymaklı denedim. Çok güzel bir tadı oldu.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 256 göst.
7 Mart 2023 Diğer kategorisinde Seker_.33 (3,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 421 göst.
0 oy
18 cevap 408 göst.
16 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde gelbebegim (1,706 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 74 göst.

Kategoriler


1,474,299 soru

24,137,453 cevap

334,373 kullanıcı

...