0 oy
572 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ya bu platformda yardım istiyosunuz ona bişey diyemem belki durumunuz yok ama nasıl inanıp güveniyorsunuz ya insanlar yardım toplar yardıma kullanılmış pis bulaşıklar kırık kap kaşık gönderenler yırtık elbiseler gönderirler haberlerde belki denk gelmişsiniz burda mama fln istiyosunuz ne  bilelim içine ne koymuslar valla kimseyi yargılamak için demiyorum ama hani ne bilim insan en yakınındaki ne guvenmezken hiç tanımadığı birine nasıl güvenir ben anlamıyorum yardıma ihtiyacı olan herkese raabim yardım etsin inşallah ama biraz duyarlı olup dusunelim

13 Cevaplar

+6 oy
(1,929 puan) tarafından
Caresizlik insana herseyi yaptirir....
tarafından
Çok doğru. Kimseyi Allah o duruma düşürmesin.
(12,271 puan) tarafından
Kolumu keser kasaba tama etmen bilmem anlatabildim mi
(1,929 puan) tarafından
Amin canim insallah
(1,929 puan) tarafından
Tok acin halinde ne anlasin
-Reklam-
+1 oy
(6,157 puan) tarafından
Mama kapali açılmamış gidiyo bez keza öyle  ayrica yırtık pirtik goderen ihtiyaç sahibi olan birinini tiye alcak kadar basit yırtık kıyafet yollarsa o onun ayıbıdır  ben Yardım ederim karsimdaki benim iyiligimi su istimal etsede allah la onun arasında benim niyetim belli   rabbim ihtiyacı olan herkesin yardımcısı olsun inşallah
(2,319 puan) tarafından
++ söylemek istediklerimi yazmışsın. Gerçekten iyilik Allah için yapılır bunu kullananında sevabını alır Allah sana verir. Yani iyilikten asla kaybetmezsin. Ki dediğin gibi mama kapalı gidiyor kimse açılmış mamayı alıp çocuğuna vermez ki.
(6,157 puan) tarafından
Zatenn mama yolluyorsam allah dan korkarım evladıma son tarihine bakarak aldigim gibi alir yollarim kapali sekilde bez keza öyle kiyafet yirtik lekeli ise asla yollamam rabbim herkesin isini rast getirsin vallahi insanlarla karsilastirsin
(2,319 puan) tarafından
Tabiki öyle ya bir insan nasıl mamaya birşey katarak başkasının çocuğuna zarar vermek isteyebilir yani insan olan bunu asla yapmaz ki. Yardım edenin de alanında kafasını karıştırıyorlar ne yazıkki..
+1 oy
(2,672 puan) tarafından
Asla deme yarın ne olacağımz belli deil oyuzfen asla deme onlarda çaresiz kalıyorlar demeki Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın
tarafından
Orası doğru canım ama şimdi  tanıdığın biri olur ammena ama hiç tanimadigin biri
(2,672 puan) tarafından
Aynen hakliisn ben sana da hak veriyrm ama demeki çaresizler  gerçekten canım
tarafından
Evet ama hani n bilim ben ya yanlış bişey de koymuslarsa ya çocuklarına bişey olsa o yüzden dedim bilinçli dusunsunlsr
+1 oy
(3,851 puan) tarafından
Tabi herşeye güvenilmez ama insanın kendi vicdanına kalmış birşey bence Allah niyetimizi biliyor 
+1 oy
tarafından

Linç tayfasii:D arkadaşlar zatn kimseye bişey demedim evet ama tanıdığın birimden istersin ama hiç tanimadigin birinden ne bilim ya yanlış bişeyse ya bişey olsa o manada diyorum 

(12,271 puan) tarafından
Ben seninle aynı düşüncedeyim canım
tarafından
Ben çocuklar için dedim yoksa başka bı amaçla demedim yani bu devirde insan babasına güvenmez ya bişey koymuslarsa ya bişey olsa o yüzden kimse alınmasın rabbim kimeeyi zorda koymasın insallh  ama işte
(12,271 puan) tarafından
Valla canım benim de aklıma o geldi kötülük dediğin şey inanılmaz iyilik zannedersin ama altından başka bir şey çıkar
tarafından
İşte tamda bu demek istedigim
0 oy
tarafından
Çaresizlikten belkide guveniyorlardir. 

Başka çıkar yolu olmadıkları için.. çaresizlik kötü 
0 oy
tarafından
Katılıyorum ama çaresiz kalıyorlar demek ki Allah yardımcıları olsun 
0 oy
(206 puan) tarafından
Allah kimseyi o duruma düşürmesin ama insan darda kalınca herşeyi yapıyor canım .. banada burdan birkaç kişi göndermişti 
0 oy
(163,449 puan) tarafından
allah o duruma dusurmesi 9
0 oy
(1,112 puan) tarafından
Oğlumun deneyip de içmediği 4 kutu mama vardı elimde haliyle hepsi açıktı. Böyle düşünüşür diye kimseye teklif edemedim düzgün temiz bir poşete koyup çöpün kenarına koymuştum mamaları. Ordan bile alan oldu o mamayı 2 saat sonra yerinde yoktu çünkü. Yani çaresizlik insana her şeyi yaptırır büyük konuşmayın o yüzden
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Allah kimseyi darda koymasın ama çıkçası benim durumum olsa yardım kuruluşlarına veririm onları gerekli kişiyi görür evlerini takip eder öyle doğru yola gideceğine inanırım

Benim burada başıma bir şey geldi onu da anlatayım birinde küçük miktarda bir borcum vardı alamadım ve o zaman gerçekten o paraya ihtiyacım vardı Allah razı olsun buradan biri biraz sohbetten sonra ben sana yollayayım ne olur dedi o kadar ısrar etti ki kabul etmedim ama anladım ki gerçekten vermek istiyor ve o miktarın 3 katını yolladı o kendini biliyor Allah şahit parasını bereketli idi gönülden mi verdi orasını Allah bilir ama o paraya bereket geldi hiç bitmedi sanki ve hiç unutmuyorum o kadar dar daydım ki çok iyi gelmişti o yardımı direkt yardım almayı söylemeyi sevmem dediğim gibi bu Türkiye'nin kızılayı var belediyesi var bakışları var kaymakamlıkları var illaki durumun kötüyse gelip eve bakarlar ve durumunun ona göre yardım yaparlar
(12,271 puan) tarafından
Amin ecmain ♥️ pandemi de öyle dara düştüm ki
Ahbap tan gelen erzagin içinden çıkan salça beni çok mutlu etti para yoktu alacak yemek yapamadım
(2,319 puan) tarafından
Gerçekten pandemi dönemi bizim esnafımızın aç gözlülüğü derken insanlar hep perişan oldu. Rabbim kimseyi zora sokmasın inşaAllah.
(12,271 puan) tarafından
O zaman dükkanı kapattı adam üstüne borçlu çıktı
Zarar etti
Abiye işi ywpiyurdu direk ilk bizi vurdu pandemi
(2,319 puan) tarafından
Giyim baya geriledi ama marketçiler iyi buldu parayı. Kendi akrabalarım marketçi adamlar 2.  3cü evi aldılar
(12,271 puan) tarafından
Offf birde ağlıyor ağırlıyorlar ki sorma .
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Rabbim kimseye el açtırmasın kurban olğum
0 oy
(2,594 puan) tarafından
Çaresizlik evladına yetememe aç kalmasını görmek insana neler yaptırır canım neye istinaden dediğini biliyorum ama kapalı olan mamaya kimse müdahale edemez zaten belli olur Rabbim yaşatmasın ama bazen insan yaşamadığı şey için farklı düşüncelere sahip olabiliyor senin için söylemiyorum genel olarak konuşuyorum mesela oğlum doğmadan önce biri bana bu kadar bakımsız kalacağımı söylese yok ben bakımımdan vazgeçmem derdim ama şuan sabah saçımı toplayıp direk işe geliyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 772 göst.
16 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
41 cevap 2,583 göst.
10 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde At Work (7,039 puan) tarafından soruldu
+1 oy
30 cevap 1,056 göst.
31 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 287 göst.
20 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,087 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,972 soru

24,132,473 cevap

334,125 kullanıcı

...