0 oy
1,023 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (17 puan) tarafından
Eşim evimizin  altında dukannimiz var ve kendisiyle 6 kişi çalışıyorlar ve aramız çok kötü ailesinin aklına gidip ailesine karşı zorla iş yaptirmiya çalışıyor neyse onu hallettim kaynanamlarla arayı açtık bu arada kaynanamda benim bir alt katimda oturuyo ve 2 eltimd var aynı binada neyse bu konuları haleltim ama benim evim çok büyük temizliği çok zor 2 küçük çocuğum var akşam kadar çok yoruluyorum bide üstüne unive hazırlanmaya çalışıyorum ve eşim bana geçen gün bize yemek yap dışarıda çok pahalı dedi ayrıca şunu belirteyim bana karşı çok cimri hiç Bi istediğimi kolay kolay almaz ya ailem destek çıkar yada ben amirgumi ve çanta yaparak kazanmaya çalışırım eksiklerimi alırım neyse dışarıya karşı çok eli açık biri Bn de yemek yapmamam isim var hazır yiyin dedim ve bana bu senin görevin yapmak zorundasin dedi sizce yapmak zorundamiyim dinen hükmü var mi

42 Cevaplar

0 oy
(8,215 puan) tarafından
Dinen kendi evini temizlemek , çocuğuna süt vermek zorunda bile değilsin ama kocan bakmak zorunda. Eğer anne sütü veremezse o hak babanın üzerinedir süt anne bulmasi gerekir anneyi bağlamaz bu derecede kadının yükü hafiftir evlilikte ama gel gör ki gönlümüzden gelerek yaptığımız her şey günümüz kadinlarinin üzerine farz olmuş 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sadece eşime hazırlasan tamam derim ama yanında çalışanlar var onlara da yemek çıkaracaksın zorunda değilsin sigorta artı maaşı kabul etmiyorsa sende yemek yapmayı kabul etme iki tane çocuk var hangi birine yetişeceksin 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Yap canım dışarda 3000 lira ise 1500 lira iste kocan çok öküzmüş senin görevin bu ne demek? Kendi görevlerini yapıyor mu acaba? Kocamın işçilerine yemek hazırlamak senin görevin değil kusura bakmasın
0 oy
(1,015 puan) tarafından
Oda kendı gorevını yapsın ozaman. Ese karsı cımrılık yapmak nedemek. Bedava işçi olarak gormus senı. Senın bı dedıgını ıkı etmez de sende onun gonlunu hos tutar yemek yaparsın. Hep bana hep bana alısmıs sankı. 
(17 puan) tarafından
Ewt benim başından beri safligimfan kaynaklandı şimdi gözum açıldı ama neye yarar bireyleri yapıp yapmadada zorluyorum  herseyee mecbur birakiliyorum
0 oy
(960 puan) tarafından
Böyle davranışa karşı mecbur değilsin tabi düzgün davranıyor olsa seve seve yapardın belki. Bir de kaç kişiye yapıcaksın 
0 oy
(10,885 puan) tarafından
Bence sen bunu Bi gelir kaynağı yapabilirsin eşin malzemeleri alsın günde 100 TL versin sende yap böyle düşününce iyi Bi gelirin olur
(17 puan) tarafından
Ah ahh kaç defa söyledim vermiyor bana saçmaladığımi söylüyor kestirip atiyo beni
(10,885 puan) tarafından
Öyleyse sende kestirip at öyle Bi mecburiyetinde yok
Benim ablamda senin gibi alt katlarında avize mağazaları var ırakta günde 2 çeşit yemek yapiyo edi parasını veriyo geçen sene 70 bin param var 3 tanede bilezik almıştı dışarıya para vereceğine yarısını sana verse kafi üstelik artık sende ondan olarak istememiş olursun
0 oy
tarafından

Sen onuda halledersin:D

(17 puan) tarafından
Hahaha bu yoruma çok güldüm :)) ama halledemiyorum maalesef bu konuyu
tarafından
Senin kafa çalışıyor çözüm yolu bulursun :))
(17 puan) tarafından
Dur bakalım halledersem yazacam sana :))
0 oy
tarafından
Hayir yaomak zorunda devilsin
0 oy
tarafından
Esin calisan mi patron mu gelsin evde yesin asagi insin herkes basinin çaresine bakamiyo mu
0 oy
(454 puan) tarafından
Ev işi, yemek yapmak kadınların görevi değil erkeklere ikramıdır demiş Peygamber efendimiz 
0 oy
(9,678 puan) tarafından
Ben eşime yapıyorum oda bana aylık parasını verir kendi düşünmüş benimde hoşuma gitti
0 oy
(548 puan) tarafından
Hiçte bile zorunda deilsin canim bide küçük çocukların varmış onların bakımı evin işi derken sen üstüne düşeni yapmış oluosun zaten canım ben olsam yapmazdım 
0 oy
(4,892 puan) tarafından
Dinen kadının eşine yemek yapma çamaşırını yıkama zorunluluğu yok bu tamamen kadının ona bi ikramı gibi. Eşin biraz okusun önce kendine düşen hakları okusun sonra konuşsun  konuşabiliyorsa..
0 oy
(220 puan) tarafından
Ben arada yapıyorum akşamdan çok yapar sabah koyarım günah dışarda pahalı  ama bazen yapamıyorum yemege bağlı  ama eşim bana karşı cimri değil her istediğimi yapar eksigimizi birakmaz Allah'a şükür 
0 oy
(974 puan) tarafından
Zorunda degilsin cnm.. Ki cocukla aksam yemeği bile zar zor yetişiyor. Kaldiki işçilere de yapcaksin 

Madem çok istiyor. Liste yapsın malzeme alsin sanada maas versin. 
0 oy
(688 puan) tarafından

Zıkkımın kökünü yesinler valla hem bana cimri bn onca işin içinde el işi yapım koca durumu var demez hanım sen anca çocuklara eve bakarsın ne eksiğin var bn alım bide kalkmış emir veriyor asla yapma ya tatlı dille ikna edecek sana haftalık harçlık verecek sana yada yesin ler dışardan yapmam

Bu yapardım diyenler de nah yapardılar uzaktan davulun sesi hoş gelir:)) ama herseyde kendini ezdiren biriyse onu bilemem 
0 oy
tarafından
Bunun icin seni maasa baglasin yap. Senin sorumlulugun sadece kocana yapmak olur elin diger adamlarina yapmak degil. Ayrica esin kocasina yemek ve temizik yapmasida gorevi degil lutfu ve hediyesi dinen.
0 oy
tarafından
İstemediğin sürece asla yapmak zorunda değilsin hakkini verirse eyvallah ama yok sana böyle davranıyor üstelik senden hürmet bekliyor yok öyle bir dünya hangi devirde yaşıyoruz parasını yedirdigi kişiler her gün yemek yapıp getirsin ona 
0 oy
(5,106 puan) tarafından
Bu erkekler de işine gelen şeyleri dine bağlıyorlar. Yok yapmak zorundasın yok o günah yasak vs. Kafalarına göre takılıyorlar oh. 
0 oy
tarafından
Mecbur değilsin ama  bizimde bir ara öyleydi 3 4 5 bazen 6 kişi yapıyordun dışarda pahalı geliyor diye

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 342 göst.
22 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysenur5561 (319 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 799 göst.
30 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde Sni ck iyi anliyorum (909 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 480 göst.
0 oy
42 cevap 2,132 göst.
19 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,383 soru

24,057,408 cevap

329,968 kullanıcı

...