0 oy
839 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizalr bn doğum yaptıgim gün annem ve kaynanam ve eşim yanımdaydı  2. Günü anannem rahatsız diye annem ona bakmaya gitti(kaynanm bn bakarım dedi)eve geldik kaynanam hiç bı yardım etmedi sezeryan olduğum için zorlanıyor dum bı tek 1 tabak yemek getirirdi onu da söylene söylene yapardı kalkmakta zorlanırdim eşim kaldırirdi (eşim evimin işini yapardı ama  çocuğu kucağını alamazdi ya da altını değiştiremez di )beni kaldırır bn çocuğa bakar yatardim anneme yalvarırdim gel diye  gelemem anannene bakıyorum bakıyorum gelemem dedi kaynanm bakmadı yemedi de eşim kızdığı için getirirdi eşimde sonralari ailesi bişe desenbmm hakkımda gelip bana kızardı çocuk ilk ay kilo verdi diye yardım etmeyn kaynanm ve annemgil çocuk niye kilo verdu diye bı ton laf etti hepsiyle kavga ettim bağırdım çağırdım küstüm evdeki eşyaları fırlatıyor dim çok kötü bi lohusalık dönemi geçirdi çocuk ağlasa alt kattan yukarı çıkmayan kaynanam çocuğu ağlatma diye bağırirdj bnde ağzımj açıp gözümü yumardim hayatımın en kötü zamanı lohusalık zamanımdi kimse yanımda yoktu (eşim vardı o yardım ederdi o da sonraları ailesini savunur onlar taraf oldu) çocuğa bişe olsa herkez bana kızardı ki bn hiç çocuk tutmayı bile bilmiyordum başkalarından gördüklerimle tecrübe ettim zamanla sizin lohusalıguniz nasıl geçti

34 Cevaplar

0 oy
(12,990 puan) tarafından
İlk çocuğum da birlik oturuyorduk lohusalıkta diye bişi yaşamadım 2. De 15 gün kaynanam 15 gün annem kaldı valla ben hiç depresyona falan girmedim 
tarafından
Ne güzel bn kafayı yiyordum ne annemler ne kaynanamlar vardi
-Reklam-
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Annemle kardeşim bir hafta kaldılar kaynanam üstümde oturyodu ama hiç bir şeyini görmedim eşim yardımcı oldu sağolsun kendi başıma bir hafta sonra her şeyi hallettim zaten 
tarafından
Ne güzel geçmiş keşke bana da yardım eden olsaydı
(2,336 puan) tarafından
Ben de bı hafta sonra kendi başıma yaptım insan alışıyor mecbur
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Oglum 39 günlük. 4 aydir annemlerdeym. Tek basima olsam benim yapabilcgm bir sey degilmis bu:)))
tarafından
Ne güzel senin yerinde olmayı çok isterdim
(1,279 puan) tarafından
Emzirmek dışında pek bsy yapmama gerek kalmıyor. Elimden geldgnce altini aliyorm pispisliuorm falan ama cogu isi halletmeye çalışıyor. Arti yemek bulasik camasir temizlik hic bi is yapmiyorm. Tek olsam onlara nasıl yetisirdm bilmem. Tek sorun geleneksel yontemlerle büyütulmesi. Soyle yapalm diyorm oyle sey mi olur diyor. Doktor böyle dedi ama diyorm o me bilcek diyor:)))
tarafından
Bı yandan da öyle bişe var demi
(1,279 puan) tarafından
Aynen cnm malesef
0 oy
(146 puan) tarafından
Allah beni bir daha inş o kaynanaya muhtaç ettirmesin inş.  Lohusaligimda mecbur kalıp yanına gittim. 9 ay oldu hâlâ o kabus günlerini aklımdan çıkaramıyorum. Lohusaligimda bu kaynana yüzünden  boşanma için avukat arıyordum. O derece. Çok kötü günlerdi çok. Bir tarafta laftan anlamayan cahil bir kadın diğer tarafta asla ve asla afedersiniz sadece tuvalet ihtiyacı için ayağa kalkan bir kayinbaba diğer taraftan 2 tane işsiz güçsüz oğlu diğer yanda görümce. Allahım bir yaşatma inş. 
tarafından
İnşallah cnm seninki de bnmki gibi zor geçmiş
(146 puan) tarafından
Bebeğim beni emiyor diye kaynana bu çocuk hasta dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Aklıma geldikçe kafayı yiyorum.
tarafından
Benimki de mama ver diye diye biberona alıştır diye diye sinir etti
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Annen seni neden yanında götürmedi ki 

2 gün annem 2 gün kayınvaldem kaldı sonra eşimle ikimiz baktık oğlumuzun her bakımı ile eşim ilgilendi banyo bile yaptırdı 
tarafından
Kaynanam başta bakarım sana dedi anneme de gelmene gerek yok gözün arkada kalmasın dedi anannem de rahatsız dj annem ona bakacaktı tmm dedi gitti eve bı geldik kaynanma hiç ilgilenmedi sokağa çıkma yasağıda vardı bitti anneme gel deidm sen gel dedi başta anannen var ona bakıyorum demişti (anennnem çok hastaydı )
tarafından
Sokağa çıkma yasağı bitti yanına goturdu Bnde o zaman a kadar iyileşmistum zaten
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Hastanede annem ve eşim kaldı başımda iki gece kızım kucezde idi bir gece çıktı andan itibaren ben baktım eve geldim annem bir gün kaldı babam vuruldu için evine yolladım o gün bugündür kendim her işimi gördüm sezeryan li idim plansız oldu için erken oldu bide temizlik yaptım eve gelip o yetmedi rutubet oldu ev kızım 15 gunlukti ev taşıdım kızımıza kimseye bırakmadım yemeğimi temizliğimi herseyimi yaptım çok şükür hiç ağrım olmadı bin şükür eşimde yardım etti kızım gecede uyurdu ama ilk ay oldu için 2 saatte bir kalktım hep ben sersem oluyorum diye eşim işten gelip beni uyuttu baktı hep Allah razı olsun yemek istemedi çoğu zaman o yaptı hakkını yemem kızımda sessizdi çocuk Bi ara çok arsız oldu bebek arabasını aldım eve onda yatırdım sakinleştirirdim kimseye muhtaç kalmadan bu zamana kadar geldim geçen rahim azı kanseri oldumu öğrendim ameliyata girdim çıktım kziim kimsede durmadı hastane odasında çocuk baktım ameliyattan çıkıp 5 kişi çocuğun hakkından gelemedi anestezi oldum halde kalktım çocuk baktım oyuzden güçlü olacaksın kimseye muhtaç değilsin bizde anamizdan bilerek doğmadık bacım takma tafana her bilgi heryerde var öğrenirsin birinciye olmaz ikincide olur takma kafana kimseyi de umursama boşver 
tarafından
Bnm gibi zor zamanlar geçirmiş sin cnm çok iyi anlıyorum seni
(4,061 puan) tarafından
Oyuzden güçlü oluyor insan kimsede senin birseyinde emeğim var diyemez herseyi kendim yaptım düğün günümde gelinligimi çıkarıp salata yaptım ben misafirlere oyuzden kimsenin hakkı yok hiç birseyimde oyuzden gelipte kimse laf edemez hasta da oluyorsa ben bakıyorum düşüyor sada ben iyilestiriyorum kimsenin bağırmaya hakkı yok çenesini kapatıp otursun herkez
tarafından
Aunn cnm öyle en iyisi
(4,061 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
(374 puan) tarafından
Benimde bir yasadigim için kotu gecti kayinbabam evde oldugu jcin o hep diyordu sustur su cocugu neye agliyir o da hep evdeydi cocukda cok gazli old icin hic susmuyordu delirmek uzereydim artik hatirlamak istemiyorum asla Rabbim kimseye gostermesin 
tarafından
Desene sende kötü geçenler kervanındansin bn kafayı yicektim
(374 puan) tarafından
Aynem canim ya
0 oy
(13,440 puan) tarafından

Ah canım kıyamam ya boyle seyleri okuyunca duyunca çok uzuluyorum gercekten keske herkesinki çok guzel geçse. En guzel gecmesi gereken dönemken aslında. Benimki şükür çok guzel gecti. Tek sorun eşim yurtdisi calisiyor pandemiye takildik 7.5 ay yoktu. Hamileligimide hic goremedi dogumuda. Oğlum dogdu 20 gunluktu gelebildi. Hamilelikte ben annemde kaldim. Bebek olunca annem bana geldi. Kayinvalidem calisiyor ama hep geldi oda yardimci oldu saolsun. Evimi sildi supurdu yardim etti. 20 gun saltanat surdum sonra eşim geldi herkes gitti :D

tarafından
Ne güzel bn az kalsın kafayı sıyırıp akıl hastanesi ne yatırılacak duruma geliyor dum
0 oy
(125 puan) tarafından
O sendromu yasadım. Etrafımdakiler hiç anlamadı beni. Güzel günler değildi unutamıyorum unutamadıkça öfkeleniyorum. Şimdi mesafemi koydum ama ilk torun olunca cok sık evime geliyor kalıyorlar. İlk 10 gün kaynanam baktı. İlk banyo mu o yaptırdı ilk 5 gün sıkıntı yoktu gece filan kalkmazdı tabi sonra hep oruc tuttu masadaki tabagını bile ben kaldırdım. Eşimde yardımcı oldu saolsun ama annesine kızsa ona soyleyemiyor bana kızıyordu. Benle berabrr baskalrı da lohusaydı. Oyle geçti günlerde bazı seyler var nasıl unutulur bilmyorum
tarafından
Aynn bnde düşündük ce Daha da moralim bozuluyor du
0 oy
(92 puan) tarafından
Kimse yoktu yanımda annem 5 dk mesafede kaynanam alt katta yinede bir gelip bakmadilar hic hakkim helal degil simdi sorsan ölüp bitiyolar cocuguma ama allah varya su kadar sevmelerini istemiyorum bi sorunda yoktu ustelik rahatina düşkünler
tarafından
Bnm annemin evi arabayla yarim saatti kaynanam alt kattaydi ikisi de ilgilenmedi ama sorsan dediğin gibi çok seviyorlar aynı yüz senle 2 aileme de sevdiresjm gelmiyor keşke 2 sine de uzak yaşasaydım diyor um bn
0 oy
tarafından
Kayınvalidemde kaldım 3 hafta. Sonra anneme geldim 1 aydır burdayım. Çok şükür başı kötüydü ama şimdi iyiyim. 
tarafından
Ne güzel yine yanında yardım edenin varmış bn sezeryanla tektim bı eşim ev işi konusunda yardım ederdi ki bn zaten doğuma gitmedne önce evi baştan aşağı temizlemiş tim bu yediğim bulaşıkları makinaya dizdi oğlum da çok küçük diye kucaginabile alamıyordu tek baktım üstüne ilk zamanlar çocuk kilo verdi diye eşimin ailesi ve kendi ailem herkez üstüme geldi hepsiyle kavga etmiştim aşırı kötü hergun ağlamalı bı logusalikti kafayı yemedigime şükrediyorum bı arada bn ay başı olmuyorum doğumdan itibaren ne zman olurum bilmiyorum 7 aylık oldu oğlum
0 oy
(193 puan) tarafından
Hic kimse kalmadi eşim.bile cok calisiyodu geceleri bile tektim
tarafından
Bnm durumdaymissin cnm benimkiler kalmadı ama çocuk kilo veriyor diye bnle kavga ettiler üstelik
0 oy
(163,447 puan) tarafından
kocam haric kimsem yoktu☹ garibanim ben
tarafından
Bnde garibim bnde de bı tek kocaam vardı o da 6 gün sonra ise gitti zaten
0 oy
(9,679 puan) tarafından
Biraz annem vardı sonra yalnızdım zor geçti bana 
tarafından
Kız sende bari annen varmış bnde o da yoktu hep yalnızdım kafayı yiyordim

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler