Evet hanımlar var mı benim gibi minimalist yaşam tarzını benimseyen. Oldum olası fazla eşyadan, fazla kıyafetten yani fazla olan her şeyden nefret etmişimdir. Eşiminde benimde fazla kıyafetimiz yoktur. Az alırız ama iyisinden alırız. Evlenirken aldığım bazı eşyalardan kurtuldum. Mesela büyük bir TV unitem vardı siyah renkli. Bütün günüm onun tozunu almakla geçiyordu. Sattım yerine küçük bir TV sehpası aldım. Aynı şekilde salonumdaki yemek masasını da sattım. Mutfağımda zaten bir masam varken neden odanın büyük bir kısmını masayla işgal edeyim ki diye düşündüm. Orta sehpam vardı onuda sattım. Çocuklarım rahatça oynayabiliyorlar evde. Sattığım eşyaların parasıyla altın alıp bir köşeye koymuştum şuan çok değerlendi hem fazlalıklarımdan kurtulmuş oldum hemde yatırım yapmış oldum.Süs püs esyam yok denilebilecek kadar sadece TV sehpamda üçlü kaktüs biblom var. Bütün bu hamlelerimle ev işini yarıya indirdim. Gereksiz eşyalardan arınınca temizlik o kadar az zamanımı alıyor ki. Aynı şekilde tabak çanağımda bize ve misafirlerle yetecek kadar fazlası yok dolayısıyla mutfak dolaplarım tıka basa dolu değil. Temizliği o kadar kolay oluyor ki. Evimin sadeliği bana huzur veriyor. Minimalizm belgeselleri izleyip rahatlıyorum. YouTube da Sade ve basit yaşam kanalını takip ediyorum ondan çok ilham aldım.
Şu orta sehpayı bende istemiyorum böyle koltuk arkasında duruyo ama eşim asla satmaz takım oldukları için :))
Bende öyleyim
Minimalist yaşam mı oluyormuş adı Onu bilmiyordum ama benim hem evim küçük hem de gereksiz eşya sevmem.. Eşim de aynı.. O yüzden ayrı ayrı salon, oturma odası bile yapmadık.. Eşim salonu yapıp temizleyip kapısını kilitleyip koyuyorlar bişeye yaramıyor dedi.. Bence de dedim, yapmadık.. Bi tane oturma odamız var, onda da fazla eşya olmasın diye sehpalı TV ünitesi aldım.. Bir tane eşya iki işe yarıyor gibi duruyor.. Orta sehpa, makyaj masası ve yemek masası hiç almadım.. TV ünitesinin tacı dedikleri kısımda üç beş süs dışında biblo falan da yok.. Gayet sade.. Çeyiz serilirken herkes yadırgayıp laf söyledi ama Şunu niye almadın, bunu niye almadın diye
Aslinda bu minamslist düşünce değil evin dar ve kullanışlı olmadığından fazlalıklardan kurtulmaktır tanımı budur..
Altin alip kenara atmak bu düşünceyle dahil mi
Tv unitem, yemek takimi konsolum, orta sehpam yok. Hepsini yolladim. Cok esya cok is, esyaya hamallik yapiyoruz resmen. Bir cay kasigi dahil kullanmadigim hicbirsey durmaz evde. Fazlaliktan nefret ederim. Az esya öz esya
1,514,593 soru
24,698,614 cevap
368,789 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın