+1 oy
308 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (111 puan) tarafından

Meraba kızlar evlendiğiz üç yıl oldu üç yıldır kayınvalidemlerin evinde oturuyoruz onlar da köyde oturuyorlar ancak istediklerinde gelşyorlar evde çok fazla eşya kalabalığı var hem onların hem bizim derken birde ben daha minimalist seviyorm az eşya yüksek ayaklı eşyalar temizlemesi de kolay oluyor artık kiraya çıkmak istiyorum ama eşim beni darlama diyor morali bozuluyor ama artık bu evde temizlik yapmaktan bile bıktım iki yatak odası gereksiz altlarını çekiyorum dolaplar filan derken cidden yoruldum artık ne yapacağım ben üstüne mi gidiyorum eşimin şuan 650-700 civarı birikimimiz var biraz daha sabret belki ev alırız diyor abimde yardım eder. Ya sanırım abisi şey demiş durumları çok iyi bu arada işte işten çıktı gösteririm tazminat veririm öyle alırsınız biraz daha biriktirin demiş bide anneme söz verdim ben yardım edeceğim demiş ama bana göre yapmak isteyen insan çoktan yapardı bu konuda haksız miyim? Ve aslında istemiyorum kendi yağımızda kavrulmak istiyorum diyorum ki kiraya çıkalım paranın bir kısmıyla eşya alırız bir kısmıyla da bir iki yıllık kirayı peşin öderiz kafamız rahat olur birikim yaparz kim haklı sizce? Siz olsanız ne yapardınız

8 Cevaplar

+2 oy
önce (504 puan) tarafından

birlik yasamktansa bir goz odaya kiraya cikarim daha iyi . herkes ev alacak diye bir kaide yik . evlenmek demek ev len mek demek. ev bark kurmak demek

önce (111 puan) tarafından

Çok haklısın 🌸

Bir gibi değil çok fazla ama çünkü yılda bir bir kaç günlüğüne geliyorlar

-Reklam-
+2 oy
önce (42 puan) tarafından

O birikime çok dokunmadan kiraya çıkmaya çalışırdım. Çok çok elzem olmadığı sürece mesela beyaz eşya ihtıyacın olur muhtemelen 100 bin beyaz eşyaya ayır diğer her şeyi idarelik kullan. Ikıncı el temiz ürünler var uygun fiyatlı idarelik. Bana göre kiracı insan her şekilde idare etmeli eşya konusunda. Ben de kiracıyım diye bazı eşyalarım eski ve eksik ama takmıyorum. Kendi evine taşınınca alırım

Çok dokunmadan zor değil mi ya eşya alınması gerek her şeyin gidip en iyisini almasan bile 150-200 tutar 😢

+1 oy
önce (3,715 puan) tarafından

Kar zarar hesabı yapmak lazım. Galiba abisi şöyle demiş, sanırım şu var, böyle olur gibi belirsiz cümleleri halledin önce. Eşinizi alın karşınıza, fikri nedir, kim nasıl destek olacak, ne kadar sürede düze çıkmaya çalışıyor vs önce konuşun. Baktınız alengirli cevaplar geliyor, demek ki rahatını bozmak istemiyor. Kiralar çok yüksek çünkü. Ama güvenilir sağlam cevaplar veriyorsa da biraz daha sabredilebilir. 

Ya diyor da abisi ne zamandır diyor yani ben sıkıldım beklemekten zaten vermesi taraftarı değilim sonuçta yine borç ödeyecek ve de kendi kendimize yapalım istiyorum

+1 oy
önce (23,999 puan) tarafından

Kayınvalidemle yaşamaktansa sokakta yaşarım daha iyi o kadar diyim çok şükür kendi evimdeyim ama olmasa da kirayı tercih ederdim ama mümkün olan en az masraf ile ve sadece zaruri eşyaları alarak 

İşte çok fazla gelmiyorlar genelde köyde ler yılda bir kez filan o yüzden bir şey demedim üç yıldır ama gelip gelmemeleri değil de sonuçta bu ev bizim hissi yok kira bile olsa eşyalar senin olunca yani en azından kayınvalidenin olmayınca öyle hissedersin gibi geliyor

+1 oy
önce (835 puan) tarafından

Esin sabah gidip akşam gekiyor ona göre his kalır valla ne kadar iyi olsalarda azıcık aşım kaygısız başım 2 gün kaldım kaynanamda yemin ederim evime gelince cennete düştüm sanki 😂

Ya yok çok az geliyorlar ama sonuç olarak kendi evinde olamamış kötü hissettiriyor sanki sığınmacı gibi

+1 oy
önce (531 puan) tarafından

Bana soracak olursan sabret nasılsa senede 1-2 birkaç günlüğüne geliyorlar. Şuan taşınmaya kalksan yeni eşya alsan en temizi 300 bin TL paran gitti. Tecrübe ile sabit. Böyle hataya düşme ne güzel para biriktirmişsiniz ev alın kafanız rahat etsin 

+1 oy
önce (5,930 puan) tarafından

Sana tek şunu diyeyim biz öyle 50 bin gibi küçük bir mevlayla batıdan doğuya taşındık evet çok zorlandık eşim kısa bir süre işsiz kaldı ama gel gör ki ayrı ev mükemmel huzur yemin ederim 5,5 sene  kaynanamla yaşadım ömrümden 10 yıl giti 14 aydır ayrı evdeyim yok böyle bir huzur durma hemen ayrıl valha 

önce (1,617 puan) tarafından

Ama kaynanası yanında değil senede bir iki gün geliyormus

önce (5,930 puan) tarafından

He öyleyse sıkıntı yok o zaman beklerim ev alırım🤣

Ben kaynanamla yaşıyordun berbat bir durumdu o şekilde gözümün önüne gelince direk ayrılsın dedim

0 oy
önce (549 puan) tarafından

Kayınvalideniz senede üç beş gün geliyormuş zaten kiraya çıkıp zora düşmek yerine biraz daha biriktirip ev almak daha mantıklı kiracı olmak şu devirde çok zor şuan uyguj fiyata ev buldunuz diyelim 1 yıl sonra 3 sene sonra ne olacak kiralar her geçen gün artıyor elinizdeki paradanda olacaksınız ev almak her zaman daha mantıklıdır

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 247 göst.
3 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Cihataslanbebek (552 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 722 göst.
9 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Sunflower (1,150 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 425 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Sugra (1,314 puan) tarafından soruldu
+2 oy
36 cevap 982 göst.
12 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Elifli1 (735 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,926 soru

24,131,777 cevap